|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
http://www.tommeetippee.co.uk/file_s.../410x340_1.jpg
|
|
#2672 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
odnosnie picia z rurki, to ja juz dałam małemu trochę picia zwykłą słomką ze zwyklego kubeczka,tak na próbe i odrazu zajarzył o co chodzi
aaa i jeszcze kupiłam niekapka w ikei (tzn niestety trochę kapka,ale przeboleję bo kosztował z 5 zł) i tez trochę ciągnął. Tak więc duzo zależy od rodzaju niekapka ,jedni umieją pić np z Aventu a z innego nie a inni np TT. Dlatego jak chcecie nauczyc picia z niekapka to musicie iść sladami Soli Adas się męczył z TT i nie wymęczył a z ikei od razu zalapal.---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
Dziewczyny. Ten fotelik romer to dobry jest? Jakas dobrq firma, solidny produkt?
widzialam w tesco jakis 9-18 ale nie pamietam jaki, był w przecenie z 7 cos tam na 3costam Wcześniej zastanawialam sie nad recaro bo taki mamy ten 0-13 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2674 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
dzisiaj został zakupiony
|
|
|
|
|
#2675 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Hej!
Ja też jakoś przeżyłam, nie było najgorzej. Żyję nadzieją, że dziewczynka najbardziej "problemowa" z niepełnosprawnych została jednak przepisana do szkoły specjalnej, bo nie przyszła dzisiaj. Okaże się w przeciągu kilku dni ![]() Dzisiaj tylko rozpoczęcie, od jutra prawdziwa robota się zaczyna A dzisiaj niby krótko, ale tyle miałam papierów, spotkań z psychologiem, itp., że wróciłam do domu po 7 godzinach Tymek się ucieszył jak mnie zobaczył Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mati tez ma ciezkie nocki, ale nie chce nawet pokazac co tam sie dzieje z dziaselkami, gryzie co popadnie Cytat:
![]() mialam cos w tym stylu Cytat:
bidon ze slomka Tomi ma taki i ma go juz w sumie poltora roku wymienialam tylko ta silikonowa slomke http://allegro.pl/nuby-bidon-pstrycz...478696490.html Mati taki tez wezme,mam nadzieje ze zalapie szybciutko w sam raz bedzie do mleka i mniejszy do wody na wyjscia |
|||
|
|
|
#2677 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety nie pomogę w kwestii kalafiora i brokuła, bo jeszcze nie mroziłam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale chyba narazie mi starczy |
|||||
|
|
|
#2678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mleko też dajesz z bidonu? |
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
ale polecam
![]() no i picie ze słomki jest polecane przez logopedów ![]() Cytat:
on bezbutelkowy był ![]() i chyba koło roczku to i tak trzeba od butli odzwyczaić |
|
|
|
|
#2680 |
|
Zadomowienie
|
Tak, ale zawsze słyszałam, że mleko z niekapków dzieci piją, a że z bidonu pierwszy raz słyszę, ale fajny pomysł
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Mam pytanie, jak sobie radzicie z myciem głowy dzieciaczkom? Mój Oli nie chce się nachylić do tyłu, że o położeniu w wanience nie wspomnę, zapiera się rączkami. A jak myję mu na siedząco, to woda cieknie mu po buzi i oczkach. Macie takie osłonki specjalne zakładane na głowę? |
|
|
|
#2681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieknie po buźce i oczkach ale Frankowi to nie przeszkadza, chyba mu się to nawet podoba. Grunt to szampon delikatny, żeby nie szczypał
|
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadne nie chce sie przechylic troche swoja reka probuje robic taki daszek |
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a propos myjecie głowkę codziennie? |
|
|
|
|
#2684 |
|
Wtajemniczenie
|
Mycie główki - drażliwy temat u nas ostatnio
Nie daje się już mały skubaniec położyć na plecach w ogóle :/ Muszę spróbować, czy jak będzie mu ciekło po buzi i oczach, czy będzie protestował ![]() Codziennie
|
#2685 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2686 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Widziałam takie osłonki w sklepie i nie wiem czy nie kupię, będzie wygodniej myć i spłukiwać. Narazie niby ta lecąca woda na oczy aż tak nie przeszkadza, ale nie wiem czy to nie kwestia czasu. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Dodam, żeby doprecyzować, że ta lecąca woda na oczy to jest oczywiście jak ją sadzam to mycia, a nie jest na leżąco, ale rzadko to robię
|
|||
|
|
|
#2687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedny Adaś ![]() ![]() ![]() interesujący ![]() Cytat:
![]() nie. Chociaż jak leży w wodzie, to jej się główka sama moczy, więc można uznać że tak, codziennie ![]() Zrobiłam własnie dżem z cukinii W międzyczasie wyprodukowałam gofry, zeżarliśmy z M i zaraz będziemy kontynuować filmowy wieczór bo wczoraj nie skończyliśmy. Co mi przypomniało - Moonie czekam na posta o żarciu ![]() A z nowości- Ulak robi "papa" ![]() Zastanawiam sie poważnie nad wprowadzeniem od czasu do czasu mm. Jak wrócę do pracy, to mleczarnia może nie wyrobić. Poza tym zastanawiam sie ile mleka dziennie powinna wypić? Czy karmiąc ją w nocy, nad ranem i wieczorem nie będzie dostawać go za mało? I tu kilka pytań- moge jej dawac mm z niekapka, czy uczyć ją butelki? Jeśli butelka to jaki litraż i jaki smoczek? Wiem, że te tematy się przewijały już z tysiąc razy, ale jak mnie nie dotyczyło, jakoś się nie wczytywałam zbyt uważnie
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzałam do Was rano, pocytowałam, rozpisałam się i
![]() Wczoraj miałam koszmarny wieczór bo pakowałam biżuterie do wysłania, tż siedział na przeciwko i coś dłubał w laptopie i nagle j.eb laptopem w wazon a wazon j.eb w biżuterię, moooookre wszystko, pól stołu, ja cała, masakra bo moje kolczyki są tekstylne Dzisiaj za to Ewka maruda trochę ale co się dziwić - cały dzień w domu to nudno. Dzięki bogu był tż to się trochę zmienialiśmy. Ponadto ślinienie nawróciło więc przeczuwam zęby ![]() I kilka razy dzisiaj przyjęła pozycję startową do raczkowania ale musi mieć zaparte stopy o coś. Czyli najczęściej to wygląda tak, że dopełznie w tył do ściany lub czegoś co ją blokuje i hyc do góry. Po czym hyc w dół i ryk ![]() Goba gratulacje za postępy Adasiowe! Happy kciuki, żeby się okazało, że tej dziewczynki już nie ma. Sanetka, T'ai też czytam Cooka i Gerritsen ![]() Villemi, Judkama ja też słyszałam o tym, że kolor cukru nie robi żadnej różnicy w jego właściwościach Więcej nie pamiętam. A tym bardziej, że mi przykro bo nikt za mną nie tęsknił |
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
js tęskniłam
|
#2690 | ||
|
Zakorzenienie
|
głównie z tatą, troszkę z nianią
Cytat:
pozostałe dni na maxa ![]() Cytat:
mam butelkę TT 240 ml, smoczek 3 |
||
|
|
|
#2691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Mysle ze jak bedziesz karmic rano i wieczorem, no i w nocy to spokojnie wystarczy, Tomka jak mial 10 miesiecy karmilam piersia tylko rano i wieczorem Cytat:
![]() Brawa za pozycje startowa do raczkowania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Jasssne
![]() Cytat:
głodomorra mówisz ![]() Ewka ostatnio nie chce współpracować, zeszliśmy z 210 do 180 a ostatnio robiłam po 150. Ale ona w ogóle ostatnio kiepsko je. I często jej się odbija. Nie ulewa, chociaż czasem się zdarza, a nie zdarzało się wcześniej ale tak jakby jej się odbija i ona to połyka.Smoczek jej na 3 zmieniłam jakiś czas temu ale trochę za mocno sika chyba. A w ogóle to powiem Wam, że coraz bliżej to odstawianie u mnie. Niby nie chcę ale ona mi autentycznie szarpie brodawki ostatnio. Znaczy się strasznie mocno ciągnie. I nie wiem czy tak po prostu czy np. mało już leci czy co W każdym razie zakupiliśmy już dwa wielkie kartony Bebilonu, bo akurat promocja w Rossmanie, no i dojrzewam do tej niełatwej decyzji ![]()
|
|
|
|
|
#2694 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Chcę przepis A może masz też na jakiś dżem z kumkwata? Bo dostaliśmy od teściów na rocznicę ślubu drzewko kumkwatowe i nam zaowocowało ![]() Cytat:
![]() Ale.. tż siedzi przed kompem i pewnie ma jeszcze "tysiąc mejli" więc guzik z tego wyjdzie. A post miał być a propos wakacji naszych, ale jakoś się nie mogę zebrać żeby foty oporządzić i posta zebrać do kupy. No ale, chodziło mi o to że my generalnie z małżonem mamy żołądki bez dna i jemy ciągle i kochamy jeść. I ten wypad do włoch był pod znakiem jedzenia, jak to we włoszech, kolacja przez 5 godzin, z 5 daniami jak nic Do tego trzeba było wkomponować jakieś posiłki dla Franka a i ja chciałam próbować wszystkiego, no prawie, bo z wina musiałam zrezygnować (z wina I będę odtwarzać Nażarłam się makaronów, mięsek różnych (bo wiadomo, makaron to we włoszech jest przystawka...), owoców, ryb i innych robali. Franek próbował wszystkiego prawie Najbardziej mu melon podszedł, jogurt z bananem (ale to mało egzotyczne) i turbot, którego jadłam 1. raz w życiu. Wręcz wrzeszczał w oczekiwaniu na kolejny kawałek. Więc nasz rytm życia wyznaczało jedzenie Oczywiście i kawa. I tu, przypomniało mi się pytanie którejś z dziewczyn odnośnie kawy i karmienia piersią. Pewnego wieczoru Franek za nic nie chciał zasnąć. Ilekroć próbowałam go wyciszyć karmiąc, co zawsze działa, to było gorzej miał oczy jak 5 zeta i istny motorek w tyłku... No i sobie przypomniałam, że wypiłam tego dnia 3 kawy. Niby nic, ale to były 3 porządne włoskie espresso. I owszem, podziałało na Franka Zasnął o 4 a my mieliśmy niezapomnianą noc we Florencji. Od tego czasu piłam espresso bezkofeinowe Poza tym nażarłam się croissantów na śniadania za wszystkie czasy, i chociaż wolę angielskie śniadania z boczkiem, kiełbaskami i fasolką, to takie pyszne świeże croissanty do teraz za mną chodzą. I looody, jedliśmy looody na potęgę a Franek z nami No może on nie na potęgę, ale próbował kilka razy ![]() Później dotarliśmy do drugiej po włoszech ojczyzny pysznego jedzenia, do tyrolu. I tu inna kuchnia zupełnie ale znów wszystko wokół jedzenia się kręciło. Jakby mi ktoś kazał wybrać czy jedzenie czy seks, to bym się chyba chwilę zastanawiała ![]() Cytat:
Mnie się wydaje że nie ma sensu uczyć butelki, z kubeczka sensowniej... ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Dalej, Dzika - pisałaś że sobie balsam Palmersa kupiłaś. Jest boski!! Stosowałam całą ciążę ten balsam, krem do biustu i masło do brzucha i nie zrobił mi się ani jeden rozstęp, nic, zero. Skóra gładka i cacy, no i pachnie pięknie Jedyne co to po porodzie ta skóra na brzuchu była taka wiotka i jak pergamin w dotyku, pomarszczona, ale mi małż w aptece znalazł żel "poporodowy" z musteli chyba i po miesiącu stosowania nie widać po brzuchu że kiedykolwiek ktoś w nim mieszkał, więc jak Ci chodzi o ujędrnienie to ten żel szczerze polecam, bo serio działa ![]() Co jeszcze. Aa. Zaliczyliśmy trzydniówkę. Franek obudził się pewnego poranka gorący jak kaloryfer. Mierzę, a tu 38 na czole, ponad 39 w pupie. Paracetamol i spadło, myślałam że jednorazowe z zębów. Ale za kilka godzin znów kaloryfer. Zaliczyliśmy szpital w innsbrucku, pan doktor go dokładnie ze wszystkich stron obejrzał i orzekł infekcję gardła, bo miał lekko czerwone, ale zakładam że taki jego urok bo ja mam wiecznie zaczerwienione. Leków żadnych, dziwił się generalnie że "na wschodzie" czyt. w polsce tak chętnie się od razu leki przepisuje na każdą pierdołę. A mnie później oświeciło, że przecież jest takie coś jak trzydniówka. No i było, trzy dni gorączki, innych objawów zero, a teraz mamy mikrowysypkę, takie potóweczki niby. Dziś odwiedziliśmy naszego znachora żeby potwierdził no i potwierdził Więc już to za nami.
Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-09-02 o 22:21 |
||
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tęsknię
Albo jak nie tęsknię to monitoruję obecność, trza dbać o frekwencję ![]() Cytat:
![]() Nie pisz więcej tyle o żarciu. Jestem nażarta ale niby jakby głodna od nowa ![]() A mnie ten Palmers zaczął drażnić Piękny jest ten zapach ale chyba za intensywny.Co do Musteli i innych ujędrniaczy... ja musze najpierw schudnąc te 20kg i dopiero potem się ujędrniać
|
|
|
|
|
#2696 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Poza tym też to tak na mnie podziałało że poszłam sobie ukroić kawał wielki sernika z galaretką Jak ujędrniałam brzucha po porodzie to jeszcze była oponka a mimo to się ujędrnił ładnie, myślę że to nie ma znaczenia... ale serio serio warto, tak jak nie wierzę w kremy o cudownych właściwościach tak ten jest superowy. |
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
hej laski .... oko mnie boli... jęczmien mi sie robi...
moja malutka spi. wstała razem z tatą o 4.50... mała wredota... jak czytałam was to [pisałyscie wczoraj o nie kapkach ja kupiłam w Kauflandzie niekapek i z niego nie kapie nawet jak Gabrysia sie nim bawi.
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#2699 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus
ojtam
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

Adas się męczył z TT i nie wymęczył a z ikei od razu zalapal.
widzialam w tesco jakis 9-18 ale nie pamietam jaki, był w przecenie z 7 cos tam na 3costam 
Tymek się ucieszył jak mnie zobaczył 

( już w srodę

tak chętnie się od razu leki przepisuje na każdą pierdołę. A mnie później oświeciło, że przecież jest takie coś jak trzydniówka. No i było, trzy dni gorączki, innych objawów zero, a teraz mamy mikrowysypkę, takie potóweczki niby. Dziś odwiedziliśmy naszego znachora żeby potwierdził no i potwierdził