Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 19:16   #2671
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość
hejka, nie cytuję ale dzięki wszystkim za odpowiedzi odnosnie żelu. Kupilam ten dentinox n, posmarowałam tzn próbowałam posmarowac ale wszystko utonęło w slinotoku więc nie wiem czy to coś da. Nie daje sobie wogóle zaglądnąć w buźkę.
Ja aplikuje żel takim 'diwajsem' - spróbuj - może u was też się sprawdzi - rozprowadzam żel na tych silikonowych częściach i dopiero wsadzam małej do buzi
http://www.tommeetippee.co.uk/file_s.../410x340_1.jpg

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 19:22   #2672
goba
Zadomowienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

odnosnie picia z rurki, to ja juz dałam małemu trochę picia zwykłą słomką ze zwyklego kubeczka,tak na próbe i odrazu zajarzył o co chodzi
aaa i jeszcze kupiłam niekapka w ikei (tzn niestety trochę kapka,ale przeboleję bo kosztował z 5 zł) i tez trochę ciągnął. Tak więc duzo zależy od rodzaju niekapka ,jedni umieją pić np z Aventu a z innego nie a inni np TT. Dlatego jak chcecie nauczyc picia z niekapka to musicie iść sladami Soli Adas się męczył z TT i nie wymęczył a z ikei od razu zalapal.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja aplikuje żel takim 'diwajsem' - spróbuj - może u was też się sprawdzi - rozprowadzam żel na tych silikonowych częściach i dopiero wsadzam małej do buzi
http://www.tommeetippee.co.uk/file_s.../410x340_1.jpg
widzialam chyba cos takiego u nas... ale to musi chcciec to trzymac w buzi a mój by pewnie odrazu wyjął i oglądał w rączce.. Ale mam podobny gryzaczek w domu to spróbuję na niego nałozyc.
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 19:32   #2673
kia_mia
Zadomowienie

Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20

Dziewczyny. Ten fotelik romer to dobry jest? Jakas dobrq firma, solidny produkt? widzialam w tesco jakis 9-18 ale nie pamietam jaki, był w przecenie z 7 cos tam na 3costam
Wcześniej zastanawialam sie nad recaro bo taki mamy ten 0-13

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 19:42   #2674
goba
Zadomowienie

Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Ten fotelik romer to dobry jest? Jakas dobrq firma, solidny produkt? widzialam w tesco jakis 9-18 ale nie pamietam jaki, był w przecenie z 7 cos tam na 3costam
Wcześniej zastanawialam sie nad recaro bo taki mamy ten 0-13

mysmy sie zdecydowali na romera wkoncu
dzisiaj został zakupiony
Stary 2013-09-02, 19:42   #2675
happy_eve
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Hej!

Ja też jakoś przeżyłam, nie było najgorzej. Żyję nadzieją, że dziewczynka najbardziej "problemowa" z niepełnosprawnych została jednak przepisana do szkoły specjalnej, bo nie przyszła dzisiaj. Okaże się w przeciągu kilku dni
Dzisiaj tylko rozpoczęcie, od jutra prawdziwa robota się zaczyna A dzisiaj niby krótko, ale tyle miałam papierów, spotkań z psychologiem, itp., że wróciłam do domu po 7 godzinach Tymek się ucieszył jak mnie zobaczył

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Dobry
Powodzenia w pracy Majka i Happy!!!!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
W nocy jeszcze biegał po osiedlu jakiś szaleniec, który chciał dorwać jakąś starszą babkę i 'wypruć z niej flaki', bo myslał, że ona wzwala na niego policję-w każdym bądź razie darł się BARDZO głośno i latał jak w amoku-na szczęście nikt wtedy nie przechodził tamtędy, bo zapewne każdemu by sie dostało i to nie mało. Wystraszyłam się tego wszystkiego i nie mogłam usnąć.
O matko

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Hejaaa Kobietki moje!!
TROCHE mnie nie bylo dlatego zabieram sie za nadrabianie, synek spi
Mamy juz 4 zabki !!

Cytat:
Wieczorem i ja melduje się w tyrze - prosze trzymać kciuki Każdy się mnie pyta czy się stresuje.. no i od tego gadania mi się praca śniła :P
Stary 2013-09-02, 19:57   #2676
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
hejka, nie cytuję ale dzięki wszystkim za odpowiedzi odnosnie żelu. Kupilam ten dentinox n, posmarowałam tzn próbowałam posmarowac ale wszystko utonęło w slinotoku więc nie wiem czy to coś da. Nie daje sobie wogóle zaglądnąć w buźkę.
Dzis jest bardzo placzliwy, wogole nie spi prawie, i ma teperaturę biedaczek.. A do tej pory tak wszystko nam ładnie szło od urodzenia więc myslalam ,że ząbkowanie tez przejdzie dobrze a tu niestety,musi pocierpieć kruszynka....
Tak więc pewnie cięzka noc przed nami. No i jak na zlosc zaczął ząbkować jak ja wracam do pracy ( już w srodę) Babcia będzie rzucona na głeboką wodę...

Cos mialam napisac którejś z Was ale nie pamiętam co i której

Mati tez ma ciezkie nocki, ale nie chce nawet pokazac co tam sie dzieje z dziaselkami, gryzie co popadnie

Cytat:
buty - szału nie ma.. bo to do tyry.. chciałam wygodne.. mam martensy, ale jeszcze na nie jest 'za ciepło' ))

idę zaraz się 'szykować do pracy.. wykapać, nogi ugolić..
fajne
mialam cos w tym stylu

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!

Ja też jakoś przeżyłam, nie było najgorzej. Żyję nadzieją, że dziewczynka najbardziej "problemowa" z niepełnosprawnych została jednak przepisana do szkoły specjalnej, bo nie przyszła dzisiaj. Okaże się w przeciągu kilku dni
Dzisiaj tylko rozpoczęcie, od jutra prawdziwa robota się zaczyna A dzisiaj niby krótko, ale tyle miałam papierów, spotkań z psychologiem, itp., że wróciłam do domu po 7 godzinach Tymek się ucieszył jak mnie zobaczył
bedzie dobrze

bidon ze slomka Tomi ma taki
i ma go juz w sumie poltora roku
wymienialam tylko ta silikonowa slomke
http://allegro.pl/nuby-bidon-pstrycz...478696490.html

Mati taki tez wezme,mam nadzieje ze zalapie szybciutko
w sam raz bedzie do mleka
i mniejszy do wody na wyjscia

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:13   #2677
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Hejaaa Kobietki moje!!
TROCHE mnie nie bylo dlatego zabieram sie za nadrabianie, synek spi
Mamy juz 4 zabki !!
Musze jeszcze wykombinowac obiadek dla mojego glodomorka.

Kochane mam pytanie dla tych, ktore z Was mrozily kalafior i brokuly, czy tez Wam sie taki zokty po zblanszowaniu zrobili oba te warzywa robia sie szybko takie ciapowate w zupce????
Brawa za ząbki
Niestety nie pomogę w kwestii kalafiora i brokuła, bo jeszcze nie mroziłam.

Cytat:
Wieczorem i ja melduje się w tyrze - prosze trzymać kciuki Każdy się mnie pyta czy się stresuje.. no i od tego gadania mi się praca śniła :P

Co do ubioru na zimę - mam kurteczkę-płaszczyk od kolezanki.. dodatkowo kupiłam kilka sweterków i cieplejszych bluz - myślę, że damy radę.. no może kupię jeszcze jakąś kurteczkę 12-18 - u nas zimy nie są jakieś tragiczne - kombinezonu nie rozważam. Ja sama mam tylko jeden płaszczyk dla siebie

W ogóle wybieram się na miasto zaraz - muszę sobie buty kupić

Cytat:
Dzis jest bardzo placzliwy, wogole nie spi prawie, i ma teperaturę biedaczek.. A do tej pory tak wszystko nam ładnie szło od urodzenia więc myslalam ,że ząbkowanie tez przejdzie dobrze a tu niestety,musi pocierpieć kruszynka....
Tak więc pewnie cięzka noc przed nami. No i jak na zlosc zaczął ząbkować jak ja wracam do pracy ( już w srodę) Babcia będzie rzucona na głeboką wodę...

Cos mialam napisac którejś z Was ale nie pamiętam co i której
Współczuję

Cytat:
Hej!

Cieszę się, że było ok

Cytat:

Mati tez ma ciezkie nocki, ale nie chce nawet pokazac co tam sie dzieje z dziaselkami, gryzie co popadnie

fajne
mialam cos w tym stylu

bedzie dobrze

i ma go juz w sumie poltora roku
wymienialam tylko ta silikonowa slomke
http://allegro.pl/nuby-bidon-pstrycz...478696490.html

Chyba nie mam jeszcze bidonu
Ale chyba narazie mi starczy
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:19   #2678
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Dobrze wypada w testach i wygląda całkiem solidnie, bo kupiliśmy romera właśnie, ale my zapłaciliśmy 7 coś tam
Cytat:
Mleko też dajesz z bidonu?
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:26   #2679
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Chyba nie mam jeszcze bidonu
Ale chyba narazie mi starczy
ale polecam
no i picie ze słomki jest polecane przez logopedów

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Dobrze wypada w testach i wygląda całkiem solidnie, bo kupiliśmy romera właśnie, ale my zapłaciliśmy 7 coś tam

Mleko też dajesz z bidonu?
Tomkowi tak
on bezbutelkowy był

i chyba koło roczku to i tak trzeba od butli odzwyczaić

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-09-02, 20:32   #2680
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
i chyba koło roczku to i tak trzeba od butli odzwyczaić
Tak, ale zawsze słyszałam, że mleko z niekapków dzieci piją, a że z bidonu pierwszy raz słyszę, ale fajny pomysł

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Mam pytanie, jak sobie radzicie z myciem głowy dzieciaczkom? Mój Oli nie chce się nachylić do tyłu, że o położeniu w wanience nie wspomnę, zapiera się rączkami. A jak myję mu na siedząco, to woda cieknie mu po buzi i oczkach. Macie takie osłonki specjalne zakładane na głowę?
Stary 2013-09-02, 20:36   #2681
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam pytanie, jak sobie radzicie z myciem głowy dzieciaczkom? Mój Oli nie chce się nachylić do tyłu, że o położeniu w wanience nie wspomnę, zapiera się rączkami. A jak myję mu na siedząco, to woda cieknie mu po buzi i oczkach. Macie takie osłonki specjalne zakładane na głowę?
Nie, nie mamy osłonki, normalnie na siedząco mu myję głowę Cieknie po buźce i oczkach ale Frankowi to nie przeszkadza, chyba mu się to nawet podoba. Grunt to szampon delikatny, żeby nie szczypał
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:41   #2682
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ale zawsze słyszałam, że mleko z niekapków dzieci piją, a że z bidonu pierwszy raz słyszę, ale fajny pomysł

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

i Mati i Tomi siedza i cieknie im po buzi
żadne nie chce sie przechylic
troche swoja reka probuje robic taki daszek

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-09-02, 20:54   #2683
goba
Zadomowienie

Cytat:

Adasia kladę na leżąco,bez problemu myję mu główkę, kiedyś polałam z prysznica i też nie protestował,chociaż był lekko zdziwiony

a propos myjecie głowkę codziennie?
Stary 2013-09-02, 21:06   #2684
happy_eve
Wtajemniczenie

Mycie główki - drażliwy temat u nas ostatnio Nie daje się już mały skubaniec położyć na plecach w ogóle :/ Muszę spróbować, czy jak będzie mu ciekło po buzi i oczach, czy będzie protestował

Cytat:
Codziennie W zimie być może nie codziennie, zobaczymy. Mieszkamy w domku i czasem jest chłodnawo
Stary 2013-09-02, 21:06   #2685
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Niekoniecznie. Jak było gorąco to myłam codziennie, bo pocił się, czasami jedzenie wyląduje na włosach, to też nie ma wyjścia, ale dziś np. nie umyłam, bo jakoś tak chłodno zrobiło się w domu (na dworze strasznie wieje).
Stary 2013-09-02, 21:23   #2686
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
ale polecam
no i picie ze słomki jest polecane przez logopedów

Cytat:
Ja póki co kładę moją na plecy do umycia głowy. Nie przepada za tym, ale daje sobie umyć.
Widziałam takie osłonki w sklepie i nie wiem czy nie kupię, będzie wygodniej myć i spłukiwać.
Narazie niby ta lecąca woda na oczy aż tak nie przeszkadza, ale nie wiem czy to nie kwestia czasu.

Cytat:
Adasia kladę na leżąco,bez problemu myję mu główkę, kiedyś polałam z prysznica i też nie protestował,chociaż był lekko zdziwiony

Ja myję codziennie. Póki co nie ma aż tak dużo włosów i jak przejadę po umyciu tetrówką to są praktycznie suche.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Mycie główki - drażliwy temat u nas ostatnio Nie daje się już mały skubaniec położyć na plecach w ogóle :/ Muszę spróbować, czy jak będzie mu ciekło po buzi i oczach, czy będzie protestował
Nie wiem w czym kąpiecie, ale jeśli jest to wanna to ja mam taki patent na położenie na plecach. Klękam przy wannie i kładę jej główkę na moim przedramieniu, a drugą myję. Inaczej nie da się umyć.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Dodam, żeby doprecyzować, że ta lecąca woda na oczy to jest oczywiście jak ją sadzam to mycia, a nie jest na leżąco, ale rzadko to robię
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:48   #2687
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
ja jakoś przeżyłam, wieczorem napiszę więcej bo bąbel się własnie obudził

Cytat:
hejka,
biedny Adaś

Cytat:
Ja też jakoś przeżyłam, nie było najgorzej.

Cytat:
interesujący

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Nie, nie mamy osłonki, normalnie na siedząco mu myję głowę Cieknie po buźce i oczkach ale Frankowi to nie przeszkadza, chyba mu się to nawet podoba. Grunt to szampon delikatny, żeby nie szczypał
Ulakowi na leżąco myję

Cytat:
nie.
Chociaż jak leży w wodzie, to jej się główka sama moczy, więc można uznać że tak, codziennie

Zrobiłam własnie dżem z cukinii
W międzyczasie wyprodukowałam gofry, zeżarliśmy z M i zaraz będziemy kontynuować filmowy wieczór bo wczoraj nie skończyliśmy.
Co mi przypomniało - Moonie czekam na posta o żarciu

A z nowości- Ulak robi "papa" No i obniżylismy jej dziś łóżeczko. Obudziła nas na klęczkach oparta rękami o górną krawędź szczebelków. Boszze jak ona szybko rośnie

Zastanawiam sie poważnie nad wprowadzeniem od czasu do czasu mm. Jak wrócę do pracy, to mleczarnia może nie wyrobić. Poza tym zastanawiam sie ile mleka dziennie powinna wypić? Czy karmiąc ją w nocy, nad ranem i wieczorem nie będzie dostawać go za mało?
I tu kilka pytań- moge jej dawac mm z niekapka, czy uczyć ją butelki? Jeśli butelka to jaki litraż i jaki smoczek?
Wiem, że te tematy się przewijały już z tysiąc razy, ale jak mnie nie dotyczyło, jakoś się nie wczytywałam zbyt uważnie

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:50   #2688
dzika_kaka
Zakorzenienie

Zajrzałam do Was rano, pocytowałam, rozpisałam się i wcięło mojego posta więc się zamykam w sobie i nie piszę więcej i nie cytuję

Wczoraj miałam koszmarny wieczór bo pakowałam biżuterie do wysłania, tż siedział na przeciwko i coś dłubał w laptopie i nagle j.eb laptopem w wazon a wazon j.eb w biżuterię, moooookre wszystko, pól stołu, ja cała, masakra bo moje kolczyki są tekstylne

Dzisiaj za to Ewka maruda trochę ale co się dziwić - cały dzień w domu to nudno. Dzięki bogu był tż to się trochę zmienialiśmy.
Ponadto ślinienie nawróciło więc przeczuwam zęby
I kilka razy dzisiaj przyjęła pozycję startową do raczkowania ale musi mieć zaparte stopy o coś. Czyli najczęściej to wygląda tak, że dopełznie w tył do ściany lub czegoś co ją blokuje i hyc do góry. Po czym hyc w dół i ryk

Goba gratulacje za postępy Adasiowe!
Happy kciuki, żeby się okazało, że tej dziewczynki już nie ma.
Sanetka, T'ai też czytam Cooka i Gerritsen
Villemi, Judkama ja też słyszałam o tym, że kolor cukru nie robi żadnej różnicy w jego właściwościach
Więcej nie pamiętam. A tym bardziej, że mi przykro bo nikt za mną nie tęsknił

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:54   #2689
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
A tym bardziej, że mi przykro bo nikt za mną nie tęsknił
js tęskniłam

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:03   #2690
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
a synek z kim zostaje?
głównie z tatą, troszkę z nianią

Cytat:
ja mam jutro wolne, tak mi dziwnie plan ułożyli pozostałe dni na maxa

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie poważnie nad wprowadzeniem od czasu do czasu mm. Jak wrócę do pracy, to mleczarnia może nie wyrobić. Poza tym zastanawiam sie ile mleka dziennie powinna wypić? Czy karmiąc ją w nocy, nad ranem i wieczorem nie będzie dostawać go za mało?
I tu kilka pytań- moge jej dawac mm z niekapka, czy uczyć ją butelki? Jeśli butelka to jaki litraż i jaki smoczek?
Wiem, że te tematy się przewijały już z tysiąc razy, ale jak mnie nie dotyczyło, jakoś się nie wczytywałam zbyt uważnie
mój dostaje 4 razy dziennie (dodatkowo koło 16, bo nie zjada jeszcze za dużo obiadku i nie wytrzymuje do deserku, ale zamierzam zlikwidować tą porcję), wieczorem je ok 240, pozostałe ok 150-180 ml

mam butelkę TT 240 ml, smoczek 3
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:07   #2691
judkama
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:

biedny Adaś

interesujący

Ulakowi na leżąco myję

nie.
Chociaż jak leży w wodzie, to jej się główka sama moczy, więc można uznać że tak, codziennie

W międzyczasie wyprodukowałam gofry, zeżarliśmy z M i zaraz będziemy kontynuować filmowy wieczór bo wczoraj nie skończyliśmy.

A z nowości- Ulak robi "papa" No i obniżylismy jej dziś łóżeczko. Obudziła nas na klęczkach oparta rękami o górną krawędź szczebelków. Boszze jak ona szybko rośnie

Brawo za "papa"

Mysle ze jak bedziesz karmic rano i wieczorem, no i w nocy to spokojnie wystarczy,
Tomka jak mial 10 miesiecy karmilam piersia tylko rano i wieczorem

Cytat:
Zajrzałam do Was rano, pocytowałam, rozpisałam się i wcięło mojego posta więc się zamykam w sobie i nie piszę więcej i nie cytuję

Wczoraj miałam koszmarny wieczór bo pakowałam biżuterie do wysłania, tż siedział na przeciwko i coś dłubał w laptopie i nagle j.eb laptopem w wazon a wazon j.eb w biżuterię, moooookre wszystko, pól stołu, ja cała, masakra bo moje kolczyki są tekstylne

Dzisiaj za to Ewka maruda trochę ale co się dziwić - cały dzień w domu to nudno. Dzięki bogu był tż to się trochę zmienialiśmy.
Ponadto ślinienie nawróciło więc przeczuwam zęby
I kilka razy dzisiaj przyjęła pozycję startową do raczkowania ale musi mieć zaparte stopy o coś. Czyli najczęściej to wygląda tak, że dopełznie w tył do ściany lub czegoś co ją blokuje i hyc do góry. Po czym hyc w dół i ryk

Goba gratulacje za postępy Adasiowe!
Happy kciuki, żeby się okazało, że tej dziewczynki już nie ma.
Sanetka, T'ai też czytam Cooka i Gerritsen
Villemi, Judkama ja też słyszałam o tym, że kolor cukru nie robi żadnej różnicy w jego właściwościach
Więcej nie pamiętam. A tym bardziej, że mi przykro bo nikt za mną nie tęsknił
Ja tesknilam, jak zawsze
Brawa za pozycje startowa do raczkowania

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-09-02, 22:13   #2692
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
A tym bardziej, że mi przykro bo nikt za mną nie tęsknił
spoko luz za mną też
Stary 2013-09-02, 22:18   #2693
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
js tęskniłam
Jasssne

Cytat:
mój dostaje 4 razy dziennie (dodatkowo koło 16, bo nie zjada jeszcze za dużo obiadku i nie wytrzymuje do deserku, ale zamierzam zlikwidować tą porcję), wieczorem je ok 240, pozostałe ok 150-180 ml

mam butelkę TT 240 ml, smoczek 3
240 głodomorra mówisz
Ewka ostatnio nie chce współpracować, zeszliśmy z 210 do 180 a ostatnio robiłam po 150. Ale ona w ogóle ostatnio kiepsko je. I często jej się odbija. Nie ulewa, chociaż czasem się zdarza, a nie zdarzało się wcześniej ale tak jakby jej się odbija i ona to połyka.
Smoczek jej na 3 zmieniłam jakiś czas temu ale trochę za mocno sika chyba.

A w ogóle to powiem Wam, że coraz bliżej to odstawianie u mnie. Niby nie chcę ale ona mi autentycznie szarpie brodawki ostatnio. Znaczy się strasznie mocno ciągnie. I nie wiem czy tak po prostu czy np. mało już leci czy co W każdym razie zakupiliśmy już dwa wielkie kartony Bebilonu, bo akurat promocja w Rossmanie, no i dojrzewam do tej niełatwej decyzji

Cytat:
Ja tesknilam, jak zawsze

Stary 2013-09-02, 22:30   #2694
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:

Chcę przepis
A może masz też na jakiś dżem z kumkwata? Bo dostaliśmy od teściów na rocznicę ślubu drzewko kumkwatowe i nam zaowocowało I bym coś z tego zrobiła, a jeszcze nie guglałam

Cytat:
My mieliśmy mieć dzisiaj wieczór filmowy bo od Ciebie zgapiłam
Ale.. tż siedzi przed kompem i pewnie ma jeszcze "tysiąc mejli" więc guzik z tego wyjdzie.
A post miał być a propos wakacji naszych, ale jakoś się nie mogę zebrać żeby foty oporządzić i posta zebrać do kupy. No ale, chodziło mi o to że my generalnie z małżonem mamy żołądki bez dna i jemy ciągle i kochamy jeść. I ten wypad do włoch był pod znakiem jedzenia, jak to we włoszech, kolacja przez 5 godzin, z 5 daniami jak nic Do tego trzeba było wkomponować jakieś posiłki dla Franka a i ja chciałam próbować wszystkiego, no prawie, bo z wina musiałam zrezygnować (z wina w italii )... więc jadłam tony jedzenia i spisywałam potem w hotelu przepisy z pamięci do zeszytu I będę odtwarzać
Nażarłam się makaronów, mięsek różnych (bo wiadomo, makaron to we włoszech jest przystawka...), owoców, ryb i innych robali. Franek próbował wszystkiego prawie Najbardziej mu melon podszedł, jogurt z bananem (ale to mało egzotyczne) i turbot, którego jadłam 1. raz w życiu. Wręcz wrzeszczał w oczekiwaniu na kolejny kawałek. Więc nasz rytm życia wyznaczało jedzenie Oczywiście i kawa. I tu, przypomniało mi się pytanie którejś z dziewczyn odnośnie kawy i karmienia piersią. Pewnego wieczoru Franek za nic nie chciał zasnąć. Ilekroć próbowałam go wyciszyć karmiąc, co zawsze działa, to było gorzej miał oczy jak 5 zeta i istny motorek w tyłku... No i sobie przypomniałam, że wypiłam tego dnia 3 kawy. Niby nic, ale to były 3 porządne włoskie espresso. I owszem, podziałało na Franka Zasnął o 4 a my mieliśmy niezapomnianą noc we Florencji. Od tego czasu piłam espresso bezkofeinowe
Poza tym nażarłam się croissantów na śniadania za wszystkie czasy, i chociaż wolę angielskie śniadania z boczkiem, kiełbaskami i fasolką, to takie pyszne świeże croissanty do teraz za mną chodzą.
I looody, jedliśmy looody na potęgę a Franek z nami No może on nie na potęgę, ale próbował kilka razy
Później dotarliśmy do drugiej po włoszech ojczyzny pysznego jedzenia, do tyrolu. I tu inna kuchnia zupełnie ale znów wszystko wokół jedzenia się kręciło.
Jakby mi ktoś kazał wybrać czy jedzenie czy seks, to bym się chyba chwilę zastanawiała

Cytat:
A nie możesz odciągać i zamiast mm piłaby Twoje kiedy jesteś w pracy?
Mnie się wydaje że nie ma sensu uczyć butelki, z kubeczka sensowniej...

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Dalej, Dzika - pisałaś że sobie balsam Palmersa kupiłaś. Jest boski!! Stosowałam całą ciążę ten balsam, krem do biustu i masło do brzucha i nie zrobił mi się ani jeden rozstęp, nic, zero. Skóra gładka i cacy, no i pachnie pięknie
Jedyne co to po porodzie ta skóra na brzuchu była taka wiotka i jak pergamin w dotyku, pomarszczona, ale mi małż w aptece znalazł żel "poporodowy" z musteli chyba i po miesiącu stosowania nie widać po brzuchu że kiedykolwiek ktoś w nim mieszkał, więc jak Ci chodzi o ujędrnienie to ten żel szczerze polecam, bo serio działa

Co jeszcze. Aa. Zaliczyliśmy trzydniówkę. Franek obudził się pewnego poranka gorący jak kaloryfer. Mierzę, a tu 38 na czole, ponad 39 w pupie. Paracetamol i spadło, myślałam że jednorazowe z zębów. Ale za kilka godzin znów kaloryfer. Zaliczyliśmy szpital w innsbrucku, pan doktor go dokładnie ze wszystkich stron obejrzał i orzekł infekcję gardła, bo miał lekko czerwone, ale zakładam że taki jego urok bo ja mam wiecznie zaczerwienione. Leków żadnych, dziwił się generalnie że "na wschodzie" czyt. w polsce tak chętnie się od razu leki przepisuje na każdą pierdołę. A mnie później oświeciło, że przecież jest takie coś jak trzydniówka. No i było, trzy dni gorączki, innych objawów zero, a teraz mamy mikrowysypkę, takie potóweczki niby. Dziś odwiedziliśmy naszego znachora żeby potwierdził no i potwierdził Więc już to za nami.

Edytowane przez moonie_85
Czas edycji: 2013-09-02 o 22:21
Stary 2013-09-02, 22:41   #2695
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
spoko luz za mną też
Ja tęsknię
Albo jak nie tęsknię to monitoruję obecność, trza dbać o frekwencję

Cytat:
Jakby mi ktoś kazał wybrać czy jedzenie czy seks, to bym się chyba chwilę zastanawiała

Dalej, Dzika - pisałaś że sobie balsam Palmersa kupiłaś. Jest boski!! Stosowałam całą ciążę ten balsam, krem do biustu i masło do brzucha i nie zrobił mi się ani jeden rozstęp, nic, zero. Skóra gładka i cacy, no i pachnie pięknie
Jedyne co to po porodzie ta skóra na brzuchu była taka wiotka i jak pergamin w dotyku, pomarszczona, ale mi małż w aptece znalazł żel "poporodowy" z musteli chyba i po miesiącu stosowania nie widać po brzuchu że kiedykolwiek ktoś w nim mieszkał, więc jak Ci chodzi o ujędrnienie to ten żel szczerze polecam, bo serio działa
Ja bym się nie musiała nawet zastanawiać
Nie pisz więcej tyle o żarciu. Jestem nażarta ale niby jakby głodna od nowa

A mnie ten Palmers zaczął drażnić Piękny jest ten zapach ale chyba za intensywny.
Co do Musteli i innych ujędrniaczy... ja musze najpierw schudnąc te 20kg i dopiero potem się ujędrniać

Stary 2013-09-02, 22:50   #2696
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym się nie musiała nawet zastanawiać

Cytat:
Nie pisz więcej tyle o żarciu. Jestem nażarta ale niby jakby głodna od nowa
Jagnna nalegała
Poza tym też to tak na mnie podziałało że poszłam sobie ukroić kawał wielki sernika z galaretką

Cytat:
A mnie ten Palmers zaczął drażnić Piękny jest ten zapach ale chyba za intensywny.
Co do Musteli i innych ujędrniaczy... ja musze najpierw schudnąc te 20kg i dopiero potem się ujędrniać
Jak ujędrniałam brzucha po porodzie to jeszcze była oponka a mimo to się ujędrnił ładnie, myślę że to nie ma znaczenia... ale serio serio warto, tak jak nie wierzę w kremy o cudownych właściwościach tak ten jest superowy.
Stary 2013-09-02, 23:23   #2697
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym też to tak na mnie podziałało że poszłam sobie ukroić kawał wielki sernika z galaretką
Stary 2013-09-03, 07:29   #2698
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

hej laski .... oko mnie boli... jęczmien mi sie robi...

moja malutka spi. wstała razem z tatą o 4.50... mała wredota... jak czytałam was to [pisałyscie wczoraj o nie kapkach
ja kupiłam w Kauflandzie niekapek i z niego nie kapie nawet jak Gabrysia sie nim bawi.
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:30   #2699
kala__20
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:
Ja bym nie uczyla butelki
Cytat:
szczerze polecam, bo serio działa
Sklonnosc do rozstepow jest w znacznej mierze dziedziczna, wiec to ze Tobie sie nie zrobily zawdzieczasz glownie genom. Moja kuzynka rodzila blizniaki, niczym nie smarowala i moze ma ze 2 rozstepy, tak jak jej mama a ja z kolei mam za moja wiecej mimo ze cala ciaze praktycznie sie smarowalam
Stary 2013-09-03, 08:23   #2700
moonie_85
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus

Cytat:
ojtam

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
Ja bym nie uczyla butelki

Sklonnosc do rozstepow jest w znacznej mierze dziedziczna, wiec to ze Tobie sie nie zrobily zawdzieczasz glownie genom. Moja kuzynka rodzila blizniaki, niczym nie smarowala i moze ma ze 2 rozstepy, tak jak jej mama a ja z kolei mam za moja wiecej mimo ze cala ciaze praktycznie sie smarowalam
No masz rację pewnie, moja mama po dwóch ciążach też nie ma Ale przy następnej też będę się tym smarować, żeby nie kusić losu, poza tym ładnie mi pachnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości