|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
a mnie od rana boli brzuch jak na @
nie mocno, ale chyba coś się tam dzieje powoli w ogóle to miałam sen o czopie, że rodziłam itd. ale nie było źle- mój mózg chyba nie potrafi ogarnąć, że to będzie bolało 100x bardziej
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
A z tym keteterem jestem równo zdumiona, sporo o tym czytałam przy Edim, bo już bylam zdesperowana i chciałam cokolwiek, co mu ulży... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1713 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Moja macica stwierdziła, że musi odpocząć. Pani ma relaks. Mimo tego, że suty pooralam, to spałam jak dziecko :brzydka:
Teraz złapał mnie skurcz, ale w łydkę i tz się ze mnie śmieje co by było gdybym o tym w szpitalu wspomniała... "Oho, to chyba nie do tego szpitala pani trafiła" :cojest" Teraz jak pisze to zerka z kuchni i pyta "z kim Ty tak romansujesz? A tu na pewno moje dziecko?" Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-09-03 o 07:37 |
|
|
|
#1714 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Ja obudziłam się przed 6 jak mąż do pracy wstawał. Próbowałam usnąć, ale już mi się nie udało. Tak więc jestem już po śniadanku. ![]() W ogóle widzę, że od paru dni wstaję wcześnie lub budzę się nad ranem. Pewnie już się przyzwyczajam do pobudek do dziecka. ![]() Poza tym jestem coraz bardziej podekscytowana naszym nowym mieszkankiem, bo w zasadzie do końca tygodnia ekipa remontowa skończy prace. Płytki wszędzie są już położone. Zostało im tylko zafugowanie ich i pomalowanie pokoi. Dziś i jutro zjeżdżają sprzęty AGD do kuchni a w czwartek już montaż kuchni. A piątek i sobota montaż paneli i drzwi wewnętrznych. Tak więc od poniedziałku będziemy się pewnie przeprowadzać. Jestem w szoku, że udało nam się to wszystko zgrać w czasie. I powiem szczerze, że gdyby nie to, że siedzę w domu na L4 to tak szybko by nie poszło, bo większość spraw musiałam załatwiać ja, bo mąż w pracy. Cytat:
![]() są. Niech się pojawia!
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Również gratuluję udanych wizyt ![]() Wszystko mnie bolało w nocy i ledwo się podnosiłam,ale coś tam pospałam. Żadna nowość, prawie każda tutaj tak ma
|
#1716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX
Cytat:
Ja ostatnio polowe spedzilam na stojaco, bo dzidz spal i zapis byl "nieladny" tzn.jednostajny. Jak postalam, to sie zaczal na szczescie ruszac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
i odjechał z dziadkami
dobrze że z nimi bo ze mną to by był ryk! Wstał w dobrym humorze ale jak przyszlo do ubierania to on nie idzie do przedszkola...blablabla.. ..całe szczęście wybył z domu ...zobaczymy jak będzie![]() U mnie skurcze jeśli się pojawiają to wg ich mocy która wychodziła na ktg wcześniej to odczuwalne są na 80-90% ale coś czuje że jednak przenosze..choć nie omieszkam w szpitalu zapytac kto ma dyżury w weekend i jakie są połozne
|
|
|
|
#1718 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat malusz
Cytat:
Mój zwykle na ktg szaleje, zobaczymy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1719 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejo
moje dzieci już na posterunku, a ja po śniadaniu zajadam nektarynke. DLa chętnych opiszę w K. swój świeży problem, liczę na wasze rady ![]() dziewczyny gratuluję wizyt cieszę się ze wszystko u was dobrze. matal śniłaś mi się, byłyśmy w szpitalu, ale jeszcze w dwupaku może coś jest na rzeczy ![]() Cytat:
najlepiej pisać dla niego listę rzeczy do zrobienia na każdy dzień, bo zwykłe słowa nie docierają. Nie przejmuj sięCytat:
czyli z Adim nie było tak źle kciuki za ktg
|
||
|
|
|
#1720 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Rubinka - super, ze remont sprawnie poszedl i sie przeprowadzacie na dniach.
U nas zostaly takie "drobnostki", ale czasochlonne - zajmuje sie tym tz - ostatnio montaz lampy nad garazem i grzalki do kaloryfera w lazience, co wywolalo maly potop ![]() Jutro beda mierzyc i wyceniac drzwi przesuwane do garderoby. To bedzie grubszy temat w tym m-cu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1721 | |||
|
Zakorzenienie
|
bardziej jak kisiel ale taki z duza iloscia maki ziemniaczanej
Cytat:
z cisnieniem uwazaj Cytat:
![]() przyzwyczai sie malenka Cytat:
dziendoberek ![]() alez cudowna noc za nami pobudka tylko po 3 na amke i teraz po 7. tak to ja moge teraz karmie laktator po calej nocce bo nie chcialo mi sie sciagac wiec z jednego cyca zeszlo mi juz 120 ml ![]() a dzis na 12 polozna ma sie zjawic mam nadzieje ze nie bedzie mi piczy ogladac bo nie chce mi sie juz przed nikim obnazac musze dzis lezaczek zamowic ale sie zdecydowac nie moge help ![]() sklaniam sie ku bright starts bo w sklepie ogladalam i noworodka mozna polozyc. http://allegro.pl/fisher-price-lezac...483983941.html http://allegro.pl/show_item.php?item=3477588987 albo ten tez http://allegro.pl/bright-starts-leza...486385697.html http://allegro.pl/bright-starts-leza...481470798.html http://allegro.pl/bright-starts-leza...488818828.html http://allegro.pl/bright-starts-leza...494484081.html http://allegro.pl/bright-starts-leza...502007074.html http://allegro.pl/bright-starts-leza...496516311.html http://allegro.pl/bright-starts-leza...471974690.html http://allegro.pl/bright-starts-leza...507867270.html to wybierajcie |
|||
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
rubinka25 super, że remont dobiega końca
chyba wyciągnę małża do jysk'a może będą jakieś pasujące koszyczki :niniewiem: i tak deszcz pada, jeszcze kartony ozdobne potrzebuję
|
#1723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nam też zostanie sporo do zrobienia, ale to właśnie takie drobnostki. To co będzie teraz to tylko tyle, żeby móc się przeprowadzić i jakoś funkcjonować w tym mieszkaniu. Mieszkamy w wynajętym mieszkaniu i utrzymanie 2 mieszkań za drogo by nas wyniosło. Więc założyliśmy sobie maksymalny termin do którego musimy się wynieść z obecnego mieszkania: 15 września (żeby zapłacić tylko za pół miesiąca). A w nowym mieszkaniu będą pustki. W salonie tylko narożnik i stół z krzesłami. W sypialni jedyna szafa wnękowa. Pokój dziecka będzie pusty, bo mały i tak na początku będzie z nami w sypialni. Reszta przyjdzie z czasem. Nie mamy karniszy, firanek itp. Póki co muszą nam wystarczyć rolety zewnętrzne. No ale najważniejsze, że w końcu będziemy "u siebie".
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
![]() widzę, że Twoje dziecko łaskawe
|
#1725 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat
Cytat:
---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
mamy wlasnie rolety zewn.Choc lamie sie odnosnie firan w salonie, bo jednak nadaja klimat. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No więc ten... kaśka sprężaj się z tym porodem. Bo jak ja się już przeprowadzę to mogę iść rodzić. I jeszcze się okaże, że cię wyprzedzę i urodzę przed Tobą.
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka mi się podobają te:
http://allegro.pl/bright-starts-leza...481470798.html z tym, że ten jest do 9kg ![]() http://allegro.pl/bright-starts-leza...471974690.html
|
#1729 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
![]() Piję i mniszka i pokrzywę i nie działa
|
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
durna jestem wiem
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
bajka nr 4
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
bo ona wie ze jak starego nie ma to ma nie szalec i dawac matce sie wyspac
|
|
|
|
#1733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze tylko, że wyprawkę dla dziecka skompletowałam wcześniej, bo teraz byłby problem z kasą na to.
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 201
Cytat:
![]() Zastanawiam sie tylko od kiedy mozna w nim dziecko klasc. Napisane ze niby od samego poczatku.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
to ja znowu sobie nie wyobrażam nie mieć firan
jakoś łyso dla mnie- w kuchni mogę nie mieć ale w pokojach tak
|
#1736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale przeciez to nie regula ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Czeszko
![]() rodzi ktoras? Bo ja nie wczoraj wieczor mialam tak jakby regularne skurcze co 6 min ale nie bylam pewna czy to to bo szybko puszczaly i nie bolaly...i byly tak jakby w dole brzucha...zjadlam nospe, wzielam kapiel i stwierdzilam ze to nie to....W ogole to nie sadzilam ze to kiedys napisze bo na ogol jestesmy zgrana i kochajaca sie para ale wkurza mnie moj maz... Nie dosc ze powiedzial ze nie pojedzie ze mna dzis do tego lekarza bo nie bedzie sie co chwile urywal z pracy i musze sama poginac 40 km w 1 strone w godzinach najwiekszego szczytu bo specjalnie ustalilam tak wizyte zeby jak najmniej musial sie zwolnic to przed chwila pozegnal mnie slowami 'nie daj sie leniuszkowi' noz kurrr nie wiem co to mialo oznaczac bo bylam zaspana i nie zdazylam skomentowac ale czuje sie niedoceniana.... Rozumiem ze on sie naskrecal i narozkrecal szafek przy przeprowadzce, poprzenosil duzo ciezkich rzeczy, wytapetowal i pomalowal kuchnie i jest zmeczony...ale ja w tym czasie nie lezalam na tapczanie, chociaz moze powinnam, tylko latalam po miescie zeby zalatwic wszystkie przemeldowania, wybieralam, zamawialam i odbieralam sprzety do kuchni...sama spakowalam calutkie mieszkanie,on przy tym reka nie kiwnal i moze dobrze bo chociaz dalej jestesmy czesciowo w kartonach to przynajmniej wiem co gdzie mam...w miedzy czasie latalam na zakupy i gotowalam mu obiadki...a teraz on przychodzi z pracy i kladzie sie i odpoczywa a ja praktycznie przez caly dzien sprzatam i ukladam zeby jak najwiecej zrobic przed Bartoszem....no i kurde mam wrazenie ze on uwaza ze ja nic nie robie.... Jeszcze ost dowiedzielismy sie ze nasi znajomi tez sie przeprowadzaja a maja dziecko urodzone w lipcu i maz to skomentowal 'fajnie tylko szkoda ze wszystko spadnie na 1 os tzn na tego goscia' wtedy to otrzymal ode mnie wiazanke ale widac nie dotarlo.... |
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Samba nie martw się ja na mojego wczoraj się wydarłam w mięsnym za boczek
bo ja się nie znam i pytam czy surowy czy wędzony, a on że surowy, pani podaje a ja patrzę, że to padlina surowa jest teraz się z tego śmieję, ale wczoraj się obraziłam na niego biedny
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo... Ok idę znowu spać, sflaczała jestem...
|
|
#1740 | |
|
Rozeznanie
|
bajka moim zdaniem ten:
http://allegro.pl/bright-starts-leza...481470798.html albo ten: http://allegro.pl/bright-starts-leza...471974690.html Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

nie mocno, ale chyba coś się tam dzieje powoli
ale nie było źle- mój mózg chyba nie potrafi ogarnąć, że to będzie bolało 100x bardziej 

Zaraz budzę mojego przedszkolaka
dobrze że z nimi bo ze mną to by był ryk! Wstał w dobrym humorze ale jak przyszlo do ubierania to on nie idzie do przedszkola...blablabla.. ..całe szczęście wybył z domu ...zobaczymy jak będzie

mam koniecznie mierzyć 2xdziennie i jakby się powtarzało, to na IP od razu
czyli 21-22 na plusie 

kaśka sprężaj się z tym porodem. Bo jak ja się już przeprowadzę to mogę iść rodzić.
jakoś łyso dla mnie- w kuchni mogę nie mieć ale w pokojach tak