Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 07:23   #1711
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

a mnie od rana boli brzuch jak na @ nie mocno, ale chyba coś się tam dzieje powoli
w ogóle to miałam sen o czopie, że rodziłam itd. ale nie było źle- mój mózg chyba nie potrafi ogarnąć, że to będzie bolało 100x bardziej

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:24   #1712
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Witam się z rana. Nie śpię od 6, jakoś mnie kości napitalają wokół pipki, że nie mogę się przekręcić, więc lepiej mi jak nie leżę

Kurcze coś wizaż szwankuje, nic mi się nie pocytowało, więc hurtowo gratuluję wczorajszych wizyt

Matal - a ty miałaś usg? Wiesz, ile Elenka waży? A ciśnienie faktycznie wysokie, ale może ci tak u lekarza skoczyło?
U mnie na SR też położna polecała to windi

Marysia - trzymam kciuki, żeby dzisiaj w przedszkolu poszło lepiej

Inwersja, Pszczoua - jak tam po nocy?

Lola - ja coś czuję, że ty już długo w ciąży nie pochodzisz
Nie, bo na wizycie ona usg nie robi. W piątek idę.

A z tym keteterem jestem równo zdumiona, sporo o tym czytałam przy Edim, bo już bylam zdesperowana i chciałam cokolwiek, co mu ulży...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:27   #1713
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Moja macica stwierdziła, że musi odpocząć. Pani ma relaks. Mimo tego, że suty pooralam, to spałam jak dziecko :brzydka:

Teraz złapał mnie skurcz, ale w łydkę i tz się ze mnie śmieje co by było gdybym o tym w szpitalu wspomniała... "Oho, to chyba nie do tego szpitala pani trafiła" :cojest"

Teraz jak pisze to zerka z kuchni i pyta "z kim Ty tak romansujesz? A tu na pewno moje dziecko?"

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-09-03 o 07:37
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:39   #1714
rubinka25
Rozeznanie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Ja obudziłam się przed 6 jak mąż do pracy wstawał. Próbowałam usnąć, ale już mi się nie udało. Tak więc jestem już po śniadanku.

W ogóle widzę, że od paru dni wstaję wcześnie lub budzę się nad ranem. Pewnie już się przyzwyczajam do pobudek do dziecka.
Poza tym jestem coraz bardziej podekscytowana naszym nowym mieszkankiem, bo w zasadzie do końca tygodnia ekipa remontowa skończy prace. Płytki wszędzie są już położone. Zostało im tylko zafugowanie ich i pomalowanie pokoi.
Dziś i jutro zjeżdżają sprzęty AGD do kuchni a w czwartek już montaż kuchni. A piątek i sobota montaż paneli i drzwi wewnętrznych. Tak więc od poniedziałku będziemy się pewnie przeprowadzać.
Jestem w szoku, że udało nam się to wszystko zgrać w czasie. I powiem szczerze, że gdyby nie to, że siedzę w domu na L4 to tak szybko by nie poszło, bo większość spraw musiałam załatwiać ja, bo mąż w pracy.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

Wstałam na kawkę Zaraz budzę mojego przedszkolaka Zapomniałam wam wczoraj napisać że jak po niego przyjechałam to na mój widok pierogi i łzy w oczach ale każde dziecko taką reakcje na matkę miało w tym dniu. Beksa z niego była ale"nyny"(czyt.poducha uspokajacz) była wykorzystywana wiec póki co chodzi z nim do przedszkola. Siostra mówiła że dobrze że jest z Gabi bo dbają o siebie nawzajem/pocieszają się....i ku zaskoczeniu podobno zjedli wszystko co im dali Ale do domu wrócili strasznie głodni mimo wszystko i Adi już spał o 19:14!!! szok dla mnie !!! i strasznie pusto mi w domu bez niego....dzisiaj dziadek go zawozi do przedszkola a ja mam po niego przyjechać->tak sobie zażyczył
Aha, po konsultacji tel z moim ginem na urlopie mam dzisiaj po14 iść do szpitala na ktg więc trzymać kciuki żeby się tam cos pojawiało
Super że mały taki dzielny!

są. Niech się pojawia!

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:45   #1715
butterfly20
Zakorzenienie

Dzień dobry

Również gratuluję udanych wizyt

Wszystko mnie bolało w nocy i ledwo się podnosiłam,ale coś tam pospałam.
Żadna nowość, prawie każda tutaj tak ma

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:46   #1716
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Moja macica stwierdziła, że musi odpocząć. Pani ma relaks. Mimo tego, że suty pooralam, to spałam jak dziecko :brzydka:

Teraz złapał mnie skurcz, ale w łydkę i tz się ze mnie śmieje co by było gdybym o tym w szpitalu wspomniała... "Oho, to chyba nie do tego szpitala pani trafiła" :cojest"

Teraz jak pisze to zerka z kuchni i pyta "z kim Ty tak romansujesz? A tu na pewno moje dziecko?"

A Ty masz dzis ktg?
Ja ostatnio polowe spedzilam na stojaco, bo dzidz spal i zapis byl "nieladny" tzn.jednostajny. Jak postalam, to sie zaczal na szczescie ruszac.

Stary 2013-09-03, 07:47   #1717
ewacia85
Wtajemniczenie

i odjechał z dziadkamidobrze że z nimi bo ze mną to by był ryk! Wstał w dobrym humorze ale jak przyszlo do ubierania to on nie idzie do przedszkola...blablabla.. ..całe szczęście wybył z domu ...zobaczymy jak będzie
U mnie skurcze jeśli się pojawiają to wg ich mocy która wychodziła na ktg wcześniej to odczuwalne są na 80-90% ale coś czuje że jednak przenosze..choć nie omieszkam w szpitalu zapytac kto ma dyżury w weekend i jakie są połozne
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:48   #1718
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat malusz

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A Ty masz dzis ktg?
Ja ostatnio polowe spedzilam na stojaco, bo dzidz spal i zapis byl "nieladny" tzn.jednostajny. Jak postalam, to sie zaczal na szczescie ruszac.

Dziś, właśnie idę się szykować.
Mój zwykle na ktg szaleje, zobaczymy

Stary 2013-09-03, 07:49   #1719
logoasia
Zakorzenienie

hejo
moje dzieci już na posterunku, a ja po śniadaniu zajadam nektarynke. DLa chętnych opiszę w K. swój świeży problem, liczę na wasze rady

dziewczyny gratuluję wizyt cieszę się ze wszystko u was dobrze.
matal śniłaś mi się, byłyśmy w szpitalu, ale jeszcze w dwupaku może coś jest na rzeczy

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
mam dość mojego starego... tak mnie wkurza ze szok... mam ochotę go ubić dosłownie... przyzwyczaił się że ja sobie ze wszystkim radzę i ze praktycznie sama w domu wszystko ogarniam i nawet umycie śmietnika podniósł dzisiaj do rangi " pomocy mi"... no ku!@#$ a ja jak ten debil zawalam na wysokich obrotach, sama zakupy ostatnie wyprawkowe z Jakubem (tż w pracy do 22), w piecu napaliłam zeby woda była ciepła i jakoś dugo się nagrzewała i mu piszę że coś woda nie teges, a ja już w samej bieliźnie latałam po chacie, a ten do mnie dzwoni i mi każe iść zobaczyć temperaturę na piecu i dzwonić do siebie bo nie daj Boże się coś zepsuje (a kotłownię mamy w garażu wolnostojącym- jego genialny pomysł, za który regularnie go przeklinam w myślach ile razy muszę tam iść i rozpalić) powiedziałam że mam w d... i nigdzie nie idę, to focha zawalił...
ja już mam dość, jest mi cieżko ale on tego nie widzi i nie rozumie...

jeszcze T wydzwaniała jak wnuczek w szkole, wiec jej mówię że dzisiaj to tylko plan dzieciaki dostały i w sumie nic szczególnego się nie działo...
facetowi trzeba jak krowie na rowie najlepiej pisać dla niego listę rzeczy do zrobienia na każdy dzień, bo zwykłe słowa nie docierają. Nie przejmuj się
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

Wstałam na kawkę Zaraz budzę mojego przedszkolaka Zapomniałam wam wczoraj napisać że jak po niego przyjechałam to na mój widok pierogi i łzy w oczach ale każde dziecko taką reakcje na matkę miało w tym dniu. Beksa z niego była ale"nyny"(czyt.poducha uspokajacz) była wykorzystywana wiec póki co chodzi z nim do przedszkola. Siostra mówiła że dobrze że jest z Gabi bo dbają o siebie nawzajem/pocieszają się....i ku zaskoczeniu podobno zjedli wszystko co im dali Ale do domu wrócili strasznie głodni mimo wszystko i Adi już spał o 19:14!!! szok dla mnie !!! i strasznie pusto mi w domu bez niego....dzisiaj dziadek go zawozi do przedszkola a ja mam po niego przyjechać->tak sobie zażyczył
Aha, po konsultacji tel z moim ginem na urlopie mam dzisiaj po14 iść do szpitala na ktg więc trzymać kciuki żeby się tam cos pojawiało
a widzisz czyli z Adim nie było tak źle
kciuki za ktg
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:51   #1720
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Rubinka - super, ze remont sprawnie poszedl i sie przeprowadzacie na dniach.
U nas zostaly takie "drobnostki", ale czasochlonne - zajmuje sie tym tz - ostatnio montaz lampy nad garazem i grzalki do kaloryfera w lazience, co wywolalo maly potop
Jutro beda mierzyc i wyceniac drzwi przesuwane do garderoby. To bedzie grubszy temat w tym m-cu.

Stary 2013-09-03, 07:57   #1721
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Czy czop wygląda jak ciągnąca się galareta ??
bardziej jak kisiel ale taki z duza iloscia maki ziemniaczanej

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A co u mnie?
Morfo lepsze Ogólnie wyniki - poza anemią - SUPER
Mała leży nadal główką w dół i przygotowuje się do SN
Tętno Elenki ok, moje ciśnienie gorzej, bo górne 149 mam koniecznie mierzyć 2xdziennie i jakby się powtarzało, to na IP od razu
Waga 84 kg czyli 21-22 na plusie A wcale nie jem źle i niezdrowo, słodyczy w ogóle
A na koniec wiadomość dnia: mam rozwarcie na luźny palec ostatnio tyle miałam po 4 godzinach skurczy porodowych ale szyja nadal długa, także na dniach to nie urodzę
z cisnieniem uwazaj

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Jaka tu dziś wieczorna cisza

Wszystkie siedzą i oglądają seriale
A mnie jest baaaaaaardzo smutno
Jednak z Majeczką to nie będzie taka prosta sprawa...
Przed snem zaczęła płakakć i prosić czy może jutro już nie iść do przedszkola, bo tam jest za głośno, bo ona strasnie będzie za mną tęskniła i że nie ma się z kim bawić...
Teraz i ja siedzę i ryczę.
Dobra już Was tym nie męczę...

przyzwyczai sie malenka

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a mnie od rana boli brzuch jak na @ nie mocno, ale chyba coś się tam dzieje powoli
w ogóle to miałam sen o czopie, że rodziłam itd. ale nie było źle- mój mózg chyba nie potrafi ogarnąć, że to będzie bolało 100x bardziej
nie no jak bym siebie czytala

dziendoberek
alez cudowna noc za nami pobudka tylko po 3 na amke i teraz po 7. tak to ja moge teraz karmie laktator po calej nocce bo nie chcialo mi sie sciagac wiec z jednego cyca zeszlo mi juz 120 ml

a dzis na 12 polozna ma sie zjawic mam nadzieje ze nie bedzie mi piczy ogladac bo nie chce mi sie juz przed nikim obnazac

musze dzis lezaczek zamowic ale sie zdecydowac nie moge help
sklaniam sie ku bright starts bo w sklepie ogladalam i noworodka mozna polozyc.

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...483983941.html

http://allegro.pl/show_item.php?item=3477588987 albo ten tez

http://allegro.pl/bright-starts-leza...486385697.html

http://allegro.pl/bright-starts-leza...481470798.html

http://allegro.pl/bright-starts-leza...488818828.html

http://allegro.pl/bright-starts-leza...494484081.html

http://allegro.pl/bright-starts-leza...502007074.html

http://allegro.pl/bright-starts-leza...496516311.html

http://allegro.pl/bright-starts-leza...471974690.html

http://allegro.pl/bright-starts-leza...507867270.html

to wybierajcie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:58   #1722
kaska87
Zakorzenienie

rubinka25 super, że remont dobiega końca

chyba wyciągnę małża do jysk'a może będą jakieś pasujące koszyczki :niniewiem: i tak deszcz pada, jeszcze kartony ozdobne potrzebuję

Stary 2013-09-03, 08:00   #1723
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Rubinka - super, ze remont sprawnie poszedl i sie przeprowadzacie na dniach.
U nas zostaly takie "drobnostki", ale czasochlonne - zajmuje sie tym tz - ostatnio montaz lampy nad garazem i grzalki do kaloryfera w lazience, co wywolalo maly potop
Jutro beda mierzyc i wyceniac drzwi przesuwane do garderoby. To bedzie grubszy temat w tym m-cu.

Nam też zostanie sporo do zrobienia, ale to właśnie takie drobnostki. To co będzie teraz to tylko tyle, żeby móc się przeprowadzić i jakoś funkcjonować w tym mieszkaniu. Mieszkamy w wynajętym mieszkaniu i utrzymanie 2 mieszkań za drogo by nas wyniosło. Więc założyliśmy sobie maksymalny termin do którego musimy się wynieść z obecnego mieszkania: 15 września (żeby zapłacić tylko za pół miesiąca).
A w nowym mieszkaniu będą pustki. W salonie tylko narożnik i stół z krzesłami. W sypialni jedyna szafa wnękowa. Pokój dziecka będzie pusty, bo mały i tak na początku będzie z nami w sypialni. Reszta przyjdzie z czasem. Nie mamy karniszy, firanek itp. Póki co muszą nam wystarczyć rolety zewnętrzne.
No ale najważniejsze, że w końcu będziemy "u siebie".

01.02.2016
Leoś
Stary 2013-09-03, 08:02   #1724
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

Cytat:

widzę, że Twoje dziecko łaskawe

Stary 2013-09-03, 08:05   #1725
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy dieta ciężarówki ma wpływ na masę urodzeniową dziecia. Na zdrowy rozsądek coś tam musi mieć.
Tak, maluch sobie wyciągnie z kości, mięśni mamy to co potrzebuje.Natura dąży do przetrwania gatunku i dlatego w pierwszej kolejności dba o ten nowy organizm.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Ej, chyba pora na jakiegoś młodego mężczyzne bo same dziewczynki póki co się rodzią
Tak, dokładnie. Jasiek
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:05   #1726
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Nam też zostanie sporo do zrobienia, ale to właśnie takie drobnostki. To co będzie teraz to tylko tyle, żeby móc się przeprowadzić i jakoś funkcjonować w tym mieszkaniu. Mieszkamy w wynajętym mieszkaniu i utrzymanie 2 mieszkań za drogo by nas wyniosło. Więc założyliśmy sobie maksymalny termin do którego musimy się wynieść z obecnego mieszkania: 15 września (żeby zapłacić tylko za pół miesiąca).
A w nowym mieszkaniu będą pustki. W salonie tylko narożnik i stół z krzesłami. W sypialni jedyna szafa wnękowa. Pokój dziecka będzie pusty, bo mały i tak na początku będzie z nami w sypialni. Reszta przyjdzie z czasem. Nie mamy karniszy, firanek itp. Póki co muszą nam wystarczyć rolety zewnętrzne.
No ale najważniejsze, że w końcu będziemy "u siebie".
U nas wcale nie ma karniszy, bo ja nie lubie firanek mamy wlasnie rolety zewn.
Choc lamie sie odnosnie firan w salonie, bo jednak nadaja klimat.

Stary 2013-09-03, 08:05   #1727
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
rubinka25 super, że remont dobiega końca

chyba wyciągnę małża do jysk'a może będą jakieś pasujące koszyczki :niniewiem: i tak deszcz pada, jeszcze kartony ozdobne potrzebuję

No więc ten... kaśka sprężaj się z tym porodem. Bo jak ja się już przeprowadzę to mogę iść rodzić.
I jeszcze się okaże, że cię wyprzedzę i urodzę przed Tobą.

01.02.2016
Leoś
Stary 2013-09-03, 08:07   #1728
kaska87
Zakorzenienie

Bajka mi się podobają te:

z tym, że ten jest do 9kg

Stary 2013-09-03, 08:07   #1729
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Znów przytylam!! Strasznie nie wiem od czego, bo bardzo mało jem
Zaraz wizyta, jeszcze czekam...
.
Ja też.Przytyłam nawet w szpitalu.A stopy mam jak te Hobbity z władcy pierścieni.Jeszcze tydzień temu były normalne, nie wiem czego mi teraz tak napuchły, myślałam, że to minie.A na zewnątrz wychodzę w skarpetkach i sandałach
Piję i mniszka i pokrzywę i nie działa
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:10   #1730
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
No więc ten... kaśka sprężaj się z tym porodem. Bo jak ja się już przeprowadzę to mogę iść rodzić.
I jeszcze się okaże, że cię wyprzedzę i urodzę przed Tobą.
nie rób mi tego w ogóle to nie przeżyję jak dziewczyny z terminem po mnie będę rodzić, a ja dalej się będę turlać, moje dziecko będzie ważyć 4kg i w ogóle durna jestem wiem

Stary 2013-09-03, 08:10   #1731
logoasia
Zakorzenienie

bajka nr 4
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:10   #1732
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

widzę, że Twoje dziecko łaskawe
bo ona wie ze jak starego nie ma to ma nie szalec i dawac matce sie wyspac
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:11   #1733
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
U nas wcale nie ma karniszy, bo ja nie lubie firanek mamy wlasnie rolety zewn.
Choc lamie sie odnosnie firan w salonie, bo jednak nadaja klimat.

My mamy mieszkanko w bloku, w dodatku na parterze, więc nie wyobrażam sobie nie mieć firanek. Jedynie w kuchni nie chcę firanek, bo tam planuję zamontować rolety dzień/noc. Jakoś mi się spodobały i myślę, że będą pasowały do mojej kuchni. Ale to pewnie dopiero w przyszłym miesiącu, bo w tym... ehhh szkoda gadać.
Dobrze tylko, że wyprawkę dla dziecka skompletowałam wcześniej, bo teraz byłby problem z kasą na to.

01.02.2016
Leoś
Stary 2013-09-03, 08:12   #1734
ja :)
Zakorzenienie

Re: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 201

Cytat:

z cisnieniem uwazaj

przyzwyczai sie malenka

dziendoberek
alez cudowna noc za nami pobudka tylko po 3 na amke i teraz po 7. tak to ja moge teraz karmie laktator po calej nocce bo nie chcialo mi sie sciagac wiec z jednego cyca zeszlo mi juz 120 ml

a dzis na 12 polozna ma sie zjawic mam nadzieje ze nie bedzie mi piczy ogladac bo nie chce mi sie juz przed nikim obnazac

musze dzis lezaczek zamowic ale sie zdecydowac nie moge help
sklaniam sie ku bright starts bo w sklepie ogladalam i noworodka mozna polozyc.

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...483983941.html

http://allegro.pl/show_item.php?item=3477588987 albo ten tez

http://allegro.pl/bright-starts-leza...486385697.html

http://allegro.pl/bright-starts-leza...488818828.html

http://allegro.pl/bright-starts-leza...494484081.html

http://allegro.pl/bright-starts-leza...502007074.html

http://allegro.pl/bright-starts-leza...496516311.html

http://allegro.pl/bright-starts-leza...507867270.html

to wybierajcie
Ja chce kupic model z pierwszego linka. Jest najbardziej popularny na amazonie i ma super opinie. Chociaz nie podoba mi sie taka pstrokacizna ale podobno dzieci to kreci
Zastanawiam sie tylko od kiedy mozna w nim dziecko klasc. Napisane ze niby od samego poczatku..

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:13   #1735
kaska87
Zakorzenienie

to ja znowu sobie nie wyobrażam nie mieć firan jakoś łyso dla mnie- w kuchni mogę nie mieć ale w pokojach tak

Stary 2013-09-03, 08:15   #1736
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
nie rób mi tego w ogóle to nie przeżyję jak dziewczyny z terminem po mnie będę rodzić, a ja dalej się będę turlać, moje dziecko będzie ważyć 4kg i w ogóle durna jestem wiem
Nie kracz :screwy: choc ostatnio dwie znajome (obie z synkami) mowily, ze wlasnie przenosily. Jedna tydzien, druga 5 dni.
Ale przeciez to nie regula

Stary 2013-09-03, 08:18   #1737
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Czeszko
rodzi ktoras? Bo ja nie wczoraj wieczor mialam tak jakby regularne skurcze co 6 min ale nie bylam pewna czy to to bo szybko puszczaly i nie bolaly...i byly tak jakby w dole brzucha...zjadlam nospe, wzielam kapiel i stwierdzilam ze to nie to....

W ogole to nie sadzilam ze to kiedys napisze bo na ogol jestesmy zgrana i kochajaca sie para ale wkurza mnie moj maz... Nie dosc ze powiedzial ze nie pojedzie ze mna dzis do tego lekarza bo nie bedzie sie co chwile urywal z pracy i musze sama poginac 40 km w 1 strone w godzinach najwiekszego szczytu bo specjalnie ustalilam tak wizyte zeby jak najmniej musial sie zwolnic to przed chwila pozegnal mnie slowami 'nie daj sie leniuszkowi' noz kurrr nie wiem co to mialo oznaczac bo bylam zaspana i nie zdazylam skomentowac ale czuje sie niedoceniana.... Rozumiem ze on sie naskrecal i narozkrecal szafek przy przeprowadzce, poprzenosil duzo ciezkich rzeczy, wytapetowal i pomalowal kuchnie i jest zmeczony...ale ja w tym czasie nie lezalam na tapczanie, chociaz moze powinnam, tylko latalam po miescie zeby zalatwic wszystkie przemeldowania, wybieralam, zamawialam i odbieralam sprzety do kuchni...sama spakowalam calutkie mieszkanie,on przy tym reka nie kiwnal i moze dobrze bo chociaz dalej jestesmy czesciowo w kartonach to przynajmniej wiem co gdzie mam...w miedzy czasie latalam na zakupy i gotowalam mu obiadki...a teraz on przychodzi z pracy i kladzie sie i odpoczywa a ja praktycznie przez caly dzien sprzatam i ukladam zeby jak najwiecej zrobic przed Bartoszem....no i kurde mam wrazenie ze on uwaza ze ja nic nie robie....

Jeszcze ost dowiedzielismy sie ze nasi znajomi tez sie przeprowadzaja a maja dziecko urodzone w lipcu i maz to skomentowal 'fajnie tylko szkoda ze wszystko spadnie na 1 os tzn na tego goscia' wtedy to otrzymal ode mnie wiazanke ale widac nie dotarlo....
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:22   #1738
kaska87
Zakorzenienie

Samba nie martw się ja na mojego wczoraj się wydarłam w mięsnym za boczek bo ja się nie znam i pytam czy surowy czy wędzony, a on że surowy, pani podaje a ja patrzę, że to padlina surowa jest i pytam go czy to takie coś, a on że nie, to dostał zrypkę, że robi ze mnie blondynkę
teraz się z tego śmieję, ale wczoraj się obraziłam na niego biedny

Stary 2013-09-03, 08:24   #1739
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
to ja znowu sobie nie wyobrażam nie mieć firan jakoś łyso dla mnie- w kuchni mogę nie mieć ale w pokojach tak

Ja tak samo...

Ok idę znowu spać, sflaczała jestem...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:25   #1740
rubinka25
Rozeznanie

bajka moim zdaniem ten:

albo ten:

Cytat:
Ja tam się nastawiam właśnie na 4 kg. Zobaczymy ile będzie ważył w czwartek na wizycie. Z tym że ja mam o tyle lepiej, że te 4 kg będą mi wyciągać przez brzuchala.

01.02.2016
Leoś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości