Panny Młode 2015 cz. 6 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 01:17   #4711
zanciapp
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

dobranoc
zanciapp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 01:19   #4712
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
wiem dla Ciebie same piękne rzeczy
a zaproszenie i wszystko inne pewnie by Ci takie zrobili pod pudełko a jak nie to
dziękuję
Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Skoro najlepsi... może Tobie uda się znaleźć draże w jednym kolorze? czy inne cukierki, ale żeby były w jednym kolorze (kolor oczywiście do wyboru). Coś jak tutaj ?
ja znalazłam fioletowe http://allegro.pl/haribo-viola-lukre...461119860.html

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ----------

i ja dobranoc też
Stary 2013-09-03, 08:06   #4713
JudytaKas
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
ale zimno

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:43   #4714
Kelpie
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 6

Bry

No jesiennie dzisiaj.

Co do swiadkowej to ja nie mam kogo wziac. Typujemy jedna pare znajomych, ale nie jestem jakas mega zzyta z ta dziewczyna. A moja przyjaciolka, ktora chcialabym na swiadkowa mieszka za granica i przyleci tylko na slub pewnie. Plus jest taki ze Ci znajomi byli na wielu weselach to sa obeznani.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:06   #4715
existence
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 6

moja świadkowa była w dorosłym życiu na jednym weselu, więc ona nawet nie wiedziała niedawno co to są oczepiny ale jej obeznanie nie jest mi potrzebne do niczego, ważne że to moja przyjaciółka tak jak 2 pozostałe druhny tylko tym się kierowałam w wyborze
Stary 2013-09-03, 09:19   #4716
zanciapp
Zadomowienie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 6

u mnie problem jest taki że nie mam nikogo tak bliskiego już... tak się ułożyło niestety... no i mam problem... myślałam o siostrze TŻ, ale nie wiem czy to dobry pomysł...
Stary 2013-09-03, 09:31   #4717
Kelpie
Zakorzenienie

U mnie tez byla mozliwosc siostry TZ, ale tak sie ulozylo ze nie ma szans.
W dodatku ona mowila ze swiadkowa moglaby byc ale tylko ze swoim chlopakiem, w sensie ze on swiadek. Z zadnym innym facetem nie wchodzilo w gre wiec ...

Stary 2013-09-03, 09:33   #4718
JudytaKas
Zakorzenienie

Wiecie dobra Świadkowa to podstawa - wiem to po sobie Z Młodą praktycznie po wszystko jeżdżę (suknia, buty, bielizna, dodatki, bukiety, strojenie auta i sali itp.), nawet zespół razem załatwiałyśmy (bo Młody akurat w trasie był), lista gości, drobnostki - dużo tego.
No i sporo atrakcji dla nich przygotowałam
Wiele osób się nie poczuwa i w sumie wychodzi na to, że i tak samemu się wszystko robi, a Świadkowa tylko stoi za Młodą z bukietem Tak więc, życzę wam i sobie dobrych Świadkowych, które będą wychodzić z własną inicjatywą i będą wspierały

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
W dodatku ona mowila ze swiadkowa moglaby byc ale tylko ze swoim chlopakiem, w sensie ze on swiadek. Z zadnym innym facetem nie wchodzilo w gre wiec ...
serio

dniem twojego życia."
Stary 2013-09-03, 09:35   #4719
Elcia162
Raczkowanie

cześć dziewczyny ciężko nadrobić te 3 dni odnośnie świadków nie mam problemu mój tż będzie miał mojego brata, a ja jego siostrę
Elcia162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:47   #4720
existence
Zakorzenienie

Cytat:

spotkałam się już z takim genialnym podejściem...znajoma była ze swoim chłopakiem świadokową na jakimś ślubie no i mnie pyta czy OCZYWIŚCIE skoro wybrałam moją przyjaciółkę to przecież z jej chłopakiem prawda? ja na to, że oczywiście, że nie bo świadkową wybieram ja a świadka tż...i jakie było wielkie oburzenie potem mnie poszła do tej mojej przyjaciółki obgadać a ta mi oczywiście powtórzyła
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Wiecie dobra Świadkowa to podstawa - wiem to po sobie Z Młodą praktycznie po wszystko jeżdżę (suknia, buty, bielizna, dodatki, bukiety, strojenie auta i sali itp.), nawet zespół razem załatwiałyśmy (bo Młody akurat w trasie był), lista gości, drobnostki - dużo tego.
Wiele osób się nie poczuwa i w sumie wychodzi na to, że i tak samemu się wszystko robi, a Świadkowa tylko stoi za Młodą z bukietem Tak więc, życzę wam i sobie dobrych Świadkowych, które będą wychodzić z własną inicjatywą i będą wspierały

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

serio
a to ja jestem akurat z takich osób, które wolą wszystko zrobić same ja chcę właśnie tylko tego, żeby się podpisała i żeby dziewczyny były ze mną w razie tam jakiejś poprawy makijażu czy coś. Nie chcę żadnych atrakcji bo nie lubię niespodzianek wszystko ma być ze mną uzgadniane moja świadkowa się nie narobi może mi pompony pomoże robić jak będę chciała ich więcej
Stary 2013-09-03, 09:56   #4721
Kelpie
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:

serio
serio, serio. A jej facet z calym szacunkiem nie nadaje sie na swiatka. Jest tak zyciowo nieogarniety ze masakra. Ona lata dookola niego prawie jak matka.

Chcialabym taka swiatkowa jak Ty

Stary 2013-09-03, 10:03   #4722
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
a to ja jestem akurat z takich osób, które wolą wszystko zrobić same ja chcę właśnie tylko tego, żeby się podpisała i żeby dziewczyny były ze mną w razie tam jakiejś poprawy makijażu czy coś. Nie chcę żadnych atrakcji bo nie lubię niespodzianek wszystko ma być ze mną uzgadniane moja świadkowa się nie narobi może mi pompony pomoże robić jak będę chciała ich więcej
No u mnie Młoda należy do mało zdecydowanych, więc spokojnie dzwoni do mnie i załatwiamy razem. Jeżeli chodzi o atrakcje to spokojnie - tu chodzi o drobne rzeczy, takie jak właśnie lampiony, Księgę Gości, zorganizowanie chóru do kościoła (udało się) - o wszystkim wiedzą wcześniej No nie wiedzą o portrecie (znajomy robi na zamówienie piękne - to będzie jeden z prezentów)
Cytat:
Chcialabym taka swiatkowa jak Ty
A dziękuje To ślub mojego kochanego braciszka, więc chcę żeby dla nich to był jak najmniejszy stres i jak najlepsza zabawa

dniem twojego życia."
Stary 2013-09-03, 10:13   #4723
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Cześć dziewczynki
ale zimno
Cytat:
Bry

No jesiennie dzisiaj.
E tam, jest słońce i wyższa temperatura niż wczoraj, pogoda się poprawia

Eh, jak obiecałam, tak muszę zrobić - tknąć inżynierkę, ale nie wiem od czego zacząć...
Stary 2013-09-03, 10:17   #4724
zanciapp
Zadomowienie

no my akurat myśleliśmy nad tym żeby właśnie moją świadkową była siostra TŻ, a świadkiem jej facet bo to jednocześnie kolega TŻ (dzięki niemu się poznali )
ale nie wiem, jeszcze mamy trochę czasu...

a co do pomocy świadkowej to moja też się nie narobi ja wolę wszystko sama załatwiać, ale wiadomo że czasem pomoc się przyda, nawet właśnie przy strojeniu kościoła i innych duperelach

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

u mnie też dziś słoneczko, ale pizga niesamowicie...
Stary 2013-09-03, 10:21   #4725
joasia-a
Zakorzenienie

Bry wam..

Przez ten wiatr w nocy to nie mogłam spać uhm.. ale u mnie też słoneczko i oby jak najdłużej bo dzisiaj mam przejażdżkę i dość spory kawałek spaceru na wizytę do lekarza.. co śmieszniejsze.. nie wiem gdzie dokładnie iść, ani do kogo jestem zapisana.. nie wiem co to będzie ;p wczoraj dzwoniłam i nikt nie odbierał

Co do świadków.. my chyba też nadal nie wiemy.. nie mam pojęcia.. ale prędzej udałoby nam się 2 laski jako świadkowe niż faceta i laskę

p.s. teraz jestem za Krakowem :P ale za rok w sierpniu może mi to być obojętne czy Krk czy Kato :P
Stary 2013-09-03, 10:21   #4726
existence
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie Młoda należy do mało zdecydowanych, więc spokojnie dzwoni do mnie i załatwiamy razem. Jeżeli chodzi o atrakcje to spokojnie - tu chodzi o drobne rzeczy, takie jak właśnie lampiony, Księgę Gości, zorganizowanie chóru do kościoła (udało się) - o wszystkim wiedzą wcześniej No nie wiedzą o portrecie (znajomy robi na zamówienie piękne - to będzie jeden z prezentów)

A dziękuje To ślub mojego kochanego braciszka, więc chcę żeby dla nich to był jak najmniejszy stres i jak najlepsza zabawa
a załatwiacie pozwolenie na lampiony? bo ja się tym właśnie przejęłam, że coś się stanie i postanowiłam, że tylko my puścimy jeden wspólny lampion z tż albo każde nas po jednym i koniec bo się pożaru boję
no to w sumie to wszystko co wypisałaś oprócz tego prezentu właśnie sama ogarnęłam nawet nie pomyślałam o angażowaniu w to świadkowej bo ja po prostu to uwielbiam fajnie, że tak chce Ci się pomagać ja bym mogła być takim etatowym świadkiem
Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
E tam, jest słońce i wyższa temperatura niż wczoraj, pogoda się poprawia

Eh, jak obiecałam, tak muszę zrobić - tknąć inżynierkę, ale nie wiem od czego zacząć...
u mnie raz słońce raz szaro ale w dalszym ciągu zimno
Stary 2013-09-03, 10:31   #4727
viva91
na przekór do celu

Ja też dalej nie mam kogo wziąć na świadkową.
TŻ był pewny swojego wyboru świadka, ale teraz ma wątpliwości... Znajomi dziwnie się zachowali i trochę mu podpadli.
Stary 2013-09-03, 10:32   #4728
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym mogła być takim etatowym świadkiem
heh :P to zarejestruj swój zawód jako świadek ślubny xD hah
U mnie z Trn jest koleś który od kilku lat jest "staczem kolejkowym" kilka razy już w TV o nim nawet słyszałam :P Taki mały karzełek, chodzi zawsze z plecakiem i ma swój numer telefonu na nim.. stoi za ludzi w kolejkach do rejestracji
Bo nie wiem czy nadal tak jest.. ale kiedyś było tak że zawsze zostawiali 5 miejsc do lekarzy specjalisty na dzień i żeby się zapisać trzeba było o 5 rano już pod przychodnią zacząć stać żeby się zdążyćza rejestrować.. i koleś wymyślił sobie patent
Więc możesz tak samo z byciem świadkową

A wgl nie mówiłam wam.. ostatnio w pt do mojej babci zadzwonił zastrzeżony numer, odebrała a tam jakiś facet z wiadomością że nie mamy zapałaconego gazu i prosze o jak najszybsza wplate i tam podawal numer konta i się rozłączył.. Babcia dzwoni do mnie że nie mamy zapłaconego gazu- co dziwne, bo zazwyczaj płacimy dużo do przodu.. i jeszcze mi mówi kwotę 71 z groszami- nigdy nie miałyśmy takiego rachunku. Kazałam babci zabrać bloczki i iść do gazownictwa się zapytać o co chodzi.. okazało się że miałyśmy wszystko zapłacone.. a ten koleś to jakiś oszust- nawet nie dało się z nim porozmawiać, podawał kwotę, numer konta.. pewnie nie jedna babcia dała się na coś takiego nabrać..
Stary 2013-09-03, 10:33   #4729
zuzulka_89
Zadomowienie

o dżizas Dziewczyny ! odkąd wyszłam wczoraj z pracy nastukałyście prawie 10 stron ! Nie nadążam za Wami ;P

W domu już nie mam czasu żeby tutaj zajrzeć więc w pracy jak mam spokój to podglądam co nieco

Jeśli chodzi o świadkową to na razie jej nie mam. Jestem zosia-samosia i wolę sama poogarniać większość spraw. Świadkową włączę na końcu.

Jeśli chodzi o lampiony i fajerwerki to mi się to bardzo nie podoba. Szczególnie lampiony. Mieszkam przy hydrancie i średnio co weekend słyszę jak strażacy klną na te lampiony, które podpalają las lub trawy.

Viva- inżynierkę łatwiej się tyka Ja muszę tknąć magisterkę (leniuch!!) i tak mi się nie chce. Nie wiem od której strony zacząć i w ogóle bardziej martwię się nią niż ślubem. ;/
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:33   #4730
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też dalej nie mam kogo wziąć na świadkową.
TŻ był pewny swojego wyboru świadka, ale teraz ma wątpliwości... Znajomi dziwnie się zachowali i trochę mu podpadli.
Tak to cholerka jest ze znajomymi.. nigdy nic nie wiadomo...
A na ile wcześniej powinno się poinformować że wybraliśmy go na świadka ;> tak żeby zdążył się ten ktoś ogarnąć i wgl..
Stary 2013-09-03, 10:34   #4731
Kelpie
Zakorzenienie

To widze ze nie jestem sama z tym problemem.

Przez dwa lata moze sie wiele zmienic. Chcialabym aby swiadkowa byla pomocna dlonia dla mnie w takich sprawach jak wybor sukienki czy zalatwianie drobnych spraw. No i obydwoje swiadkowie musza byc towarzyscy i umiec jakos wesele rozkrecic w razie czego

Stary 2013-09-03, 10:42   #4732
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
heh :P to zarejestruj swój zawód jako świadek ślubny xD hah
U mnie z Trn jest koleś który od kilku lat jest "staczem kolejkowym" kilka razy już w TV o nim nawet słyszałam :P Taki mały karzełek, chodzi zawsze z plecakiem i ma swój numer telefonu na nim.. stoi za ludzi w kolejkach do rejestracji
Bo nie wiem czy nadal tak jest.. ale kiedyś było tak że zawsze zostawiali 5 miejsc do lekarzy specjalisty na dzień i żeby się zapisać trzeba było o 5 rano już pod przychodnią zacząć stać żeby się zdążyćza rejestrować.. i koleś wymyślił sobie patent
Więc możesz tak samo z byciem świadkową

A wgl nie mówiłam wam.. ostatnio w pt do mojej babci zadzwonił zastrzeżony numer, odebrała a tam jakiś facet z wiadomością że nie mamy zapałaconego gazu i prosze o jak najszybsza wplate i tam podawal numer konta i się rozłączył.. Babcia dzwoni do mnie że nie mamy zapłaconego gazu- co dziwne, bo zazwyczaj płacimy dużo do przodu.. i jeszcze mi mówi kwotę 71 z groszami- nigdy nie miałyśmy takiego rachunku. Kazałam babci zabrać bloczki i iść do gazownictwa się zapytać o co chodzi.. okazało się że miałyśmy wszystko zapłacone.. a ten koleś to jakiś oszust- nawet nie dało się z nim porozmawiać, podawał kwotę, numer konta.. pewnie nie jedna babcia dała się na coś takiego nabrać..
stacz kolejkowy
ja nigdy zastrzeżonych nie odbieram jak ktoś ma coś do mnie niech pokaże swój numer, nie to dziękuję bardzo
Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Viva- inżynierkę łatwiej się tyka Ja muszę tknąć magisterkę (leniuch!!) i tak mi się nie chce. Nie wiem od której strony zacząć i w ogóle bardziej martwię się nią niż ślubem. ;/
ja tak samo
Stary 2013-09-03, 10:42   #4733
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
haha, to spróbuję ja potykać
no i trzymam kciuki i za Ciebie
Cytat:
Tak to cholerka jest ze znajomymi.. nigdy nic nie wiadomo...
A na ile wcześniej powinno się poinformować że wybraliśmy go na świadka ;> tak żeby zdążył się ten ktoś ogarnąć i wgl..
Ile się powinno nie wiem. W zasadzie parę razy spotkałam się, że mówiło się o tym wręczając zaproszenia. Jednak jeśli ktoś chce świadkową na pełnych obrotach, pomagającą załatwiać wszystko to zdecydowanie wcześniej.
Stary 2013-09-03, 10:47   #4734
existence
Zakorzenienie

Cytat:
haha, to spróbuję ja potykać
no i trzymam kciuki i za Ciebie

Ile się powinno nie wiem. W zasadzie parę razy spotkałam się, że mówiło się o tym wręczając zaproszenia. Jednak jeśli ktoś chce świadkową na pełnych obrotach, pomagającą załatwiać wszystko to zdecydowanie wcześniej.
nasi w sumie oficjalnie się dowiedzieli jakoś niedługo po zaręczynach
Stary 2013-09-03, 10:52   #4735
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
a załatwiacie pozwolenie na lampiony? bo ja się tym właśnie przejęłam, że coś się stanie i postanowiłam, że tylko my puścimy jeden wspólny lampion z tż albo każde nas po jednym i koniec bo się pożaru boję
No na razie widzę to tak :dwa dla Młodych, dwa dla Świadków, 4 dla rodziców (właśnie ze względu na możliwość jakiegoś wypadku nie będziemy szaleć z ilością). Pozwolenie jest
Cytat:
no to w sumie to wszystko co wypisałaś oprócz tego prezentu właśnie sama ogarnęłam nawet nie pomyślałam o angażowaniu w to świadkowej bo ja po prostu to uwielbiam fajnie, że tak chce Ci się pomagać
A no widzisz, ja sobie to też sama ogarnę a tu mogę się wykazać
Cytat:
ja bym mogła być takim etatowym świadkiem
Ja też

dniem twojego życia."
Stary 2013-09-03, 10:53   #4736
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Wiedziałam, że takie odpowiedzi się pojawią
Tylko tu chyba chodzi o sytuację, kiedy nie wie się kogo wybrać i zastanawia się, do kiedy ma się czas na myślenie I w sumie to sama chciałabym wiedzieć, żeby potem nie stawiać kogoś w być może niewygodnej sytuacji...
Stary 2013-09-03, 10:53   #4737
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
stacz kolejkowy
ja nigdy zastrzeżonych nie odbieram jak ktoś ma coś do mnie niech pokaże swój numer, nie to dziękuję bardzo
Ja zazwyczaj też.. ale często z zastrzeżonych dzwoni np TP tak samo i np moja siostra ;/ :P
Cytat:
No własnie te 2 miesiące przed ślubem to wydaje mi sie trochę za późńo.. :P no zobaczymy
Cytat:
Bo wy już wiedzieliście że to są Ci jedyni
Stary 2013-09-03, 10:54   #4738
viva91
na przekór do celu

Cytat:
No własnie te 2 miesiące przed ślubem to wydaje mi sie trochę za późńo.. :P no zobaczymy
Uuu, to u mnie daje się zaproszenia wcześniej niż 2 miesiące przed ślubem, więc wydaje mi się to ok
Stary 2013-09-03, 11:00   #4739
pejlin
Wtajemniczenie

Doberek

Co do świadkowej to ja zanim jeszcze podjęliśmy decyzję że kiedykolwiek będzie ślub to wiedziałam że jeżeli nam jakiś piorun czy coś i będzie ślub to ona będzie świadkową. To moja najlepsza przyjaciółka znamy się kupę czasu i to właśnie do niej na wesele teraz w sobotę idę( no i jest w zasadzie jak siostra bo nawet urodziła się wtedy co ja-tylko godzina się różni)

Ja zaproszenia będę dawała jakieś 3 miesiące przed ślubem bo na 1.5 przed chcę mieć już potwierdzenia żeby w razie czego zwolnić pokoje w hotelu A w kwestii proszenia o bycie świadkiem to ona już wie dawno

Edytowane przez pejlin
Czas edycji: 2013-09-03 o 11:02
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 11:01   #4740
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zazwyczaj też.. ale często z zastrzeżonych dzwoni np TP tak samo i np moja siostra ;/ :P
no ja bym wtedy powiedziała i tak "peszek" nie odbieram zastrzeżonych i już, taką mam zasadę w sumie obce numery też odbieram rzadko chyba, że ktoś się już mega dobija ale zazwyczaj okazuje się, że to bank
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości