|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
A ja mam pytanie, jaką kaszkę najlepiej dać dzieciowi na noc?? czy to zły pomysł?
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Hej!
Przepraszam, ze sie nie odnosze. Za mna fatalna noc... Najpierw musialam wstawac do... odkurzacza. Chyba Yae wspinajac sie na niego musiala zaprogramowac sprzatanie na 12.15 w nocy z poniedzialku na wtorek. Nie wiedzialam, co jest grane, wylaczylam odkurzacz i wrocilam do lozka. Po godzinie powtorka z rozrywki - wylaczylam z pradu i byl spokoj. Tylko na kolejna godzine: bylo trzesienie ziemi, wstrzas przewrocil deske surfingowa w pokoju obok. Huk nie z tej ziemi! A wszystko przeplatane pobudkami na cyca... Yae dzis jest jeczydlem, rozpalona, ale goraczki nie ma. Nie wiem, co jej jest i jak pomoc... |
|
|
|
#3903 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba nie o to nam chodzi, przy jedzeniu z cyca ciezko byloby to chyba zrobic... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42599448] tak nie do końca ciemno, nie mega głośno, marud był tylko w momencie gdy widziała właśnie paluszki trochę na rękach siedziała, trochę cycała, raczej starałam się by była plecami do ekranu. Ale nie wkręcam się, mam 2 córki, starsza też ma mieć przyjemności, jak raz w miesiącu pójdzie z nami Dorka na taką imprezę to świat się nie zawali 5 bajeczek leciało, ok 50 minut w sumie, Koziołek matołek 3 odc, BIolek i Lolek i zaczarowany ołówek.------------------------- młoda rano bez płaczu, najpierw się obraziła, że do tego samego przedszkola a ona przecież do dużych dzieci miała iść! no ale w inne drzwi się wchodziło, do innej sali też, więc ok już. Weszła, łapkę pani dała i tylko widziałam, jak oczy do zabawek latają powrót po 15, a tu płacz! bo ona nie chce do domu :d pani ogólnie powiedziała że cudna jest, że 2 takie agentki ma, ją i jedną jeszcze, reszta buczy, a one ubawione po pachy, bardzo młoda samodzielna i fajna :d[/QUOTE]Dobre podejscie ![]() I brawa dla Agatki - dzielna dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I juz szuka promocji na Bonitki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fakt, moj jest zarlok, ale co z tego jak nie tyje... Podbijalo? Nie... |
||||||
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, nie martw się, Amelka też nie tyła a była żarłoczkiem! na pewno się to zaraz zmieni ;*
A ja od dziś nie jem słodyczy, do 25 października- wtedy zrobie tztowi torta;p
|
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
Deli Może mleko z kaszką? Ja daję z manną na noc.
Neti Wszystkie tego typu choroby mnie przerażają Wyobrażacie sobie, że Wasz mąż ma alzheimera i Was nie rozpoznaje?![]() Dla Igiego i Ani miesięcznicowe Meneq Japończycy i te ich gadżety jak programowane odkurzacze... A info o trzęsieniu ziemi napisane jakbyś mówiła: "a u nas dzisiaj trochę popadało" ![]() Dla wszystkich wstających, czworakujących i siadających rozrabiaków.Dziewczyny słowo harcerza że wczoraj było u mnie tak zimno z rana. Do tego padało i wiało, mi ręce kostniały Aj pramys, że dziś nie ubiorę kombinezonu ![]() Moje dziecie ma szał na banana. Tak szeroko rozdziawionej paszczy to ja nie widziała ![]()
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja nie mm;> tylko kp;> to musialabym kupic mm i wtedy kaszke? nieeee chyba tka nie chce;> ;p
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję nocki |
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
meneq współczuję nocy, chociaż na informacja o trzęsieniu to jakbyś opowiadała co wczoraj jadłaś na obiad
![]() może u Yae ząbki? nawijko obejrzałam ale mój tak nie robi ale Twój jednak troszkę starszy bo dlatego a tak nawiasem mówiąc jak Kubuś ślicznie je ![]() Deli jakie postanowienie
|
|
|
|
#3909 |
|
Zadomowienie
|
za nami cięęężki weekend. Sobota- fryzjer, tragedia, kolor miał być jak najbardziej zbliżony do mojego z dodanym cieplejszym refleksem, ... a przez tydzień mam nosić na głowie śliwkę węgierkę, (choć pod sztuczne światło przypomina to raczej bordo),
reklamacja uznana, ale do pd mam czekać aż wróci inna fryzjerka, tylko cholera wie czy poprawka nie będzie wyglądać jeszcze gorzej W nocy gorączka 39 Oli, tż musiał lecieć do apteki, bo nic nie mieliśmy do zbicia, no i tak się męczymy z wychodzącym ząbkiem, mała źle śpi, więc i ja źle śpię ![]() Nancy - widziałam, że pytałaś o gluten, to ja powiem jak to wygląda u Nas, bo mała też nie zjada całych słoiczków ani nie pije z butelki. Ja daję małej błyskawiczną kaszkę manną dla dorosłych. Gotuję pół łyżeczki w ok. 100 ml wody (trwa to ok. 5 min) i wlewam to albo do kaszki Nominal, którą podaję na śniadanie z owocami (w sumie wszystkiego mam pół literatki) i tyle Ola jest w stanie zjeść albo dolewam do obiadku (czyli te 100ml wody z mannąmieszam z paroma łyżeczkami obiadku, jak chce więcej to dodaję oczywiscie )i tyle bo wstała moja marudka
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Delikatne wstrzasy to cos a la "padal deszcz". Czesc jest nieodczuwalna. Tego w nocy nawet nie poczulam, ale domyslilam sie, ze tylko to moglo deske przewrocic. Rano sprawdzilam i mialam racje. Ale przyznam sie Wam, ze tydzien temu byl bardzo silny wstrzas w naszej okolicy i od razu tv i szukanie info o tsunami - na szczescie nic nie bylo. Dwa tygodnie temu nagle zaczal wyc alarm w komorce - przygotowac sie na silne wstrzasy - na szczescie falszywy. Ale sejsmolodzy przewiduja w niedalekiej przyszlosci wielki trzesienie ziemi w uskoku Nankai i wtedy bedzie niewesolo... |
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U nas nocka spoko. Spała do 2.00 - mleczko i dalej spanko do 8.00 ![]() Tz w pracy i będzie późno bo mają inwentaryzacje ![]() Idę nadrabiać
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spaaaaaaaaaaaaać.
|
|
|
#3913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gryzie jak oszalala, kupki sie zmienily i to rozpalenie. Tz sie ze mnie naigrywa, ze te trzy objawy z zebami nie maja nic wspolnego... No tak, moja wiedza z wizazu i internetu versus jego studia... ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Nota bene teraz idzie tajfun za tajfunem, oko nas omija, ale pada od tygodnia i nie ma kiedy prania zrobic a nam ubrania i reczniki sie koncza... ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Jest tu ktos? |
||
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3915 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, ale czemu Ems????
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42599448] tak nie do końca ciemno, nie mega głośno, marud był tylko w momencie gdy widziała właśnie paluszki trochę na rękach siedziała, trochę cycała, raczej starałam się by była plecami do ekranu. Ale nie wkręcam się, mam 2 córki, starsza też ma mieć przyjemności, jak raz w miesiącu pójdzie z nami Dorka na taką imprezę to świat się nie zawali 5 bajeczek leciało, ok 50 minut w sumie, Koziołek matołek 3 odc, Bolek i Lolek i zaczarowany ołówek.------------------------- młoda rano bez płaczu, najpierw się obraziła, że do tego samego przedszkola a ona przecież do dużych dzieci miała iść! no ale w inne drzwi się wchodziło, do innej sali też, więc ok już. Weszła, łapkę pani dała i tylko widziałam, jak oczy do zabawek latają powrót po 15, a tu płacz! bo ona nie chce do domu :d pani ogólnie powiedziała że cudna jest, że 2 takie agentki ma, ją i jedną jeszcze, reszta buczy, a one ubawione po pachy, bardzo młoda samodzielna i fajna :d[/QUOTE]Super z tym kinem No i ogromne dla Agatki że taka dzielna jest i zadowolona z przedszkola ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ellmi, specjalnie nie napisałam na jakim filmie byłam bo byłam ciekawa czy któraś z Was zapyta ![]() I Ty jako jedyna spytałaś ![]() Byliśmy na filmie "Elizjum". Bardzo bardzo bardzo bardzo polecam Cytat:
![]() Kurcze taka przepaść jest między Pietraszkiem a Darią a tylko tydzień starszy jest ![]() Ja teeeeeeeeeeż
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-09-03 o 10:00 |
|||||
|
|
|
#3916 |
|
Zadomowienie
|
meneq
a ja myslalam, ze u nas straszna nocka byla Mloda budzila mi sie co godzine az do piatej rano kiedy to zrobilam jej mleczko i pospala do 8ej bez pobudek Ona sie juz nie najada ![]() Jeeeezu jak mi sie chce spac ![]() Szaja ale te Twoje cory fajna mame maja ![]() Lady brawa dla Pietraszka Deli, zawsze mozesz kupic kaszke, ktora juz ma mleko w skladzie, robi sie je na wodzie
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Wedlug niego zeby sie pojawiaja ni z tego ni z owego a dziecko nie ma zadnych objawow
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Silver co do palenia w kominku..." JUŻ"..chodzi Ci o porę roku?
Domek drewniany..nieogrzewany.. .jest 20 stopni..więc na wieczór ciut napalimy żeby ciepło było...no i dla efektu
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
ja pitole, kobitki czytające Greya, zobaczcie jakich aktorów wybrali do zagrania głównych ról
|
|
#3920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję tych wszystkich anomalii pogodowych Cytat:
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy to bedzie za dużo na dzień, jeśli rano do mleka dodam łyżeczkę kaszki z glutenem...a do deserku dorzucę tez rozmemlanego biszkopta?..czy lepiej np . naprzemiennie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi o porę roku
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
Hello!
Dziecko śpi, kuchnia ogarnieta, ciasto drożdżowe rośnie, zobaczymy co z tego będzie Jak mi nie wyjdzie znowu ciasto, to przestanę wierzyć w te Wasze cudowne sprawdzone przepisy i w ogóle przestanę wierzyć w wizaż i uznam jak meduzki t., ze te mamusie specjalnie mi źle mówią Wiecie co? |
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
silver nic sie nie da na to poradzic i trzeba zyc dalej...
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis wlasnie o tym czytalam, to nie problem z laktacja a potrzeba bliskosci
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kaszki to widzisz - przynajmniej na pewno wiesz, że Ola nie ma nietolerancji
|
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
deli nie znam ksiazki a co myslisz o wyborze aktorow?
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Gdybym nie była z dzieckiem....nie palibysmy..a tak to ciut chłodnawo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

nagraj 
czasem dmucha mi rano w twarz i mnie budzi tym

bo Piotrkowi to ja jedną łyżeczkę wciskam 15 min

reklamacja uznana, ale do pd mam czekać aż wróci inna fryzjerka, tylko cholera wie czy poprawka nie będzie wyglądać jeszcze gorzej