|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Martucha Ja sobie kiedyś zafundowałam opalanie natryskowe i przeżyłam KOSZMAR!! Plamy były dosłownie wszędzie już po 2 dniach a nóg nie pokazywalam przez miesiąc ( BYŁY WAKACJE!!!!) Czegoś tak ohydnego nikt mi nie zrobił. No i ubrania białe miałam do wyrzucenia nie mówiąc już o przescieradle także i o suknię bym się martwila. Ja tego sobie już nigdy nie zrobię! A zaplacilam 100 zł
|
|
|
|
#4382 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
ja planuję skoczyć na solarium w sumie na jakieś 15, 20 minut. Chce tylko bardzo delikatną opaleniznę więc tyle minut wystarczy spokojnie
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#4383 |
|
BAN stały
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Blondi wysłałam Ci maila
![]() Ja do kosmetyczki zaczęłam chodzić w sierpniu i mam zamiar raz na miesiąc, dwa chodzić, mój TŻ też Kupiłam też porządny krem ![]() Anesthesia może dla Ciebie to są niepotrzebnie wydane pieniądze i przesada, ale nie dla wszystkich, więc wiesz ![]() Jeśli chodzi o szampana to u nas nie jest tak, że wita się młodych wódką tylko szampanem (winem musującym) albo winem i od tego kieliszkiem się rzuca za siebie Tzn. pewnie jakby ktoś chciał wódkę to nie ma sprawy, ale ja nie lubię, więc wyrywać się nie będę... No i nie będę sprzątać, bo rozbije się na dworze Do przygotowań też wezmę lampkę szampana (tylko wytrawnego) ale wypiję tylko troszkę bo mnie szampan baaaaardzo sieka i w ogóle nie będę ukrywała, że lubię takie alkohole, szczególnie właśnie typowo wytrawne, choć ze względu na cenę nie jest to częsta przyjemność i nie chciałabym się ze stresu przyssać do butelki ![]() Do do ozdoby kieliszków gości z winem musującym to bym chciała jakąś truskawę albo malinę, ale nie wiem co na to moja sala A co do traktowania w salonach to wszędzie byli mega mili ludzie (fakt, byłam tylko w 5. salonach), w czterech częstowali herbatą, kawą, w jednym gdzie mierzyłam ponad 2h mimo, że byłam już zdecydowana na suknię to namawiali mnie żebym jeszcze mierzyła, bo więcej takich okazji nie będzie i jak chcę to mogę wszystkie 460 sukienek przymierzać (ale byłam już tak głodna, że mdlałam ). Po tym wszystkim co przeczytałam bałam się, że będą niemiłe panie, ale nie. Ale fakt faktem, że chodziłam z mamą, która nie dałaby sobie w kaszę dmuchać...Opalanie natryskowe... ja planowałam, ale po tym co piszecie odpuszczę... Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-09-03 o 14:34 |
|
|
|
#4384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie da się chyba tego ukryć (przynajmniej w moim przypadku). Cytat:
będę działać podobnie. do tego kwasy tej jesieni na twarz, dzięki czemu żadnych krostek nie będę miała. Cytat:
co do opalania - ja raczej na solarium nie będę chodzić. w tym roku fajnie się opaliłam naturalnie - nie za mocno, tak akurat. mam fajny strój, taką bardotkę - nie będę miała ramiączek białych
|
|
#4385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4386 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Ja się zaczęłam ostatnio zastanawiać nad tym, czy nie nakręcić czegoś na przyjęcie, żeby sobie leciało podczas przyjęcia, np. przy torcie, ponadto zastanawiam się nad tym czy jakiejś foty nie strzelić stylizowanej do zaproszenia na ślub, coś takiego jak to:
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
Kasia1201 ja nie mam takich problemów więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć. Może pani, która będzie cię malować położy na de miejsca jakiś puder? Nie wiem czy to dobry pomysł...
|
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z Trójmiasta!
Czy poza Madonną, Agnes i Elisabeth Passion możecie polecić jakieś salony z sukniami? ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Moja fryzjerka zamieściła na swoim profilu: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater Dla tych co uwielbiają gipsówkę
|
#4389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
Cytat:
Przymierzalam suknie w Madonnie na Wilczej i nie jestem zadowolona z obsługi. Nawet nazw sukienek nie chciała podać na koniec. Następnym razem wybiorę sie na Marszalkowska. Ceny różnorodne, mierzylam sukienki za 2400 ale też za 5990. W niektorych salonach gdy wchodzi nowa kolekcja mozna uzyskać rabat z tego względu. Koleżanka tak miała kupując suknie w Carmen w ubiegłym roku. W salonie White jezeli płacimy od razu całość otrzymujemy rabat 10%. Właśnie jedziemy z Tz nad morze - On prowadzi a ja Was nadrabiam :d. Pogoda ładniejsza im bliżej jesteśmy celu - słoneczko święci i ciepło. Moze prognozy pogody o powrocie lata sie sprawdzą. Mieliśmy jechać motorem ale z uwagi na duży wiatr u nas wybraliśmy samochód. W życiu nie mialam tak małego bagażu jeszcze :d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-09-03 o 15:12 |
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny!!!
Cytat:
![]() Moja świadkowa była w sobotę na weselu i mówiła mi, że barmani na weselu to naprawdę świetna sprawa. My raczej się na nich nie zdecydujemy, ale na pewno będzie whisky itp. jako alternatywa wódki ![]() A teraz mały OT Niezłą miałam wczoraj akcję wieczorem... Wyszlismy z Tż z psem na dwor przed 23:00. Szliśmy koło osiedlowego sklepu, gdy patrzę, że przy drodze leży.... człowiek Nie rusza się, nogi wyciągnięte do przodu. Mówię do Tż 'Tam chyba człowiek leży...'. Przebiegam przez jezdnię, schylam się ku niemu, patrzę, facet leży, caaała twarz we krwi, nie rusza się. Zaczynam do niego mówić, nie odzywa się, ale puls był. Tż pobiegł do pobliskiego pubu wołać o pomoc (nie wzięliśmy tel ze sobą). Ja zdołałam faceta ocucić, mówiłam do niego, targałam za rękę. W końcu ruszył oczami, gdy pytałam czy mnie słyszy. Po kilku minutach zaczął dochodzić do siebie. Okazało się, że ktoś go pobił, uderzył kilka razy butelką i kopnął w żebra, zaczął więc uciekać i stracił przytomność na naszym osiedlu ![]() Dobrze, że go znaleźliśmy, bo wcześniej pił, a gdyby zwymiotował, to mógłby się zakrztusić, bo stracił przytomność... Bog wie ile tam leżał. Ludzie się zaczęli zatrzymywać, gdy ja z nim siedziałam. Byliśmy przekonani z Tz, że facet nie żyje, gdy do niego podchodziliśmy....
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#4391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że Wy zareagowaliście, niestety nie wszyscy są skłonni pomóc takiej osobie... dla Was!
|
||
|
|
|
#4392 |
|
Wtajemniczenie
|
OMG Wenedka! Ale akcja...
Ja kiedyś też podczas spaceru z psem zobaczyłam człowieka leżącego w zaspie śnieżnej. Byłam sama i trochę wystraszona ale zaczęłam krzyczeć do niego. Koleś się w końcu ocknął i wymamrotał tyylko że nic mu nie jest tylko wypił za dużo. Widac było że mu cholernie wstyd. A nie był to żaden żul, normalny facet koło 50-tki, czysty, zadbany. Odetchnęłam z ulgą bo nie wiem czy bym umiała pomóc jakby naprawdę coś mu było.
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
wenedka, nic nie zdarza się przypadkiem.
Dziewczyny, znalazłam salę za 5 stówek (po znajomości). Tyle, że pomieści do 100 gości, a my już 140 mamy na liście... I teraz się zastanawiam nad zmianą sali. Nawet z noclegiem dla gości wyjdzie nieporównywalnie taniej. I mam na to ochotę, ponieważ wolę mniejsze wesele, bez problemu mogę okroić gości (sąsiedzi oraz ludzie, których znam ze słyszenia). Inaczej niż TŻ. Sama płacę za wesele, rodzice mi się nie dokładają. A dziś miałam podpisać umowę o salę za 3000. I nie wiem co mam teraz robić. |
|
|
|
#4394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam już to trochę wyuczone po acjach różnych w psychiatryku, że raczej nie panikuję ![]() Cytat:
Dużo osób dochodzi do wniosku, że pewnie ktoś za dużo wypił, a przecież zdarza się, że ktoś ma zapaść cukrzycową!
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
||
|
|
|
#4395 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
|
|
#4396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wujek (nota bene alkoholik) miał podobna sytuację. Próbował prosic o pomoc ciocię ale ona myslała że jest pijany, dzwonił do swoich dorosłych synów ale w słuchawce był bełkot i się rozłączali bo też myśleli że pijany. Dopiero po kilku godzinach wyszedł z pokoju ze strachem i łzami w oczach i jak próbował coś mówić ale mu nie szło, to ciocia zobaczyła że to nie alkohol ale coś się dzieje. Niestety pomoc nadeszła później niż u mojego taty i niedowład nie cofnął się. Więc nigdy nie można lekceważyć takich sytuacji.
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
witam nowa PM
tinyheart - u nas obsługa będzie witać, moja mama nie lubi "występować" publicznie i sama taki pomysł poddała. Cytat:
pierwszy raz słyszę takie coś u nas zawsze sprząta obsługa, nawet nie wiem kiedy Wenedka -
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
moja koleżanka przed studniówką była na natryskowym opalaniu, była mega pomarańczowa, ale do studniówki robiła peelingi i wyrównał jej się kolor, ładnie to wyglądało
ale na ślub bym się bała, szczególnie do białej sukni, straszny kontrast się robi ![]() wenedka super, że są ludzie, którzy pomagają innym
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas zawsze i na każdym weselu tak jest Młodzi po powitaniu piją szampana/wódkę i później tłuką kieliszki z tego rzucając je za siebie. Po czym dostają ozdobną szufelkę i miotełkę do sprzątnięcia tego ![]() Wenedka - brawo za reakcję!
|
|
|
#4400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny, ale nie zasługuję na brawa... Mam tylko nadzieje, że ktoś i mnie by pomóg, gdyby coś mi się stało.
|
||
|
|
|
#4401 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Aasikk dopiero zauwazyłam Twój post, zaczęłam oczyszczaniem, teraz będę miała ultradźwięki, ale zobaczymy czy coś jeszcze się urodzi. Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-09-03 o 15:48 |
|
|
|
|
#4402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o właśnie! Ty pomożesz komuś, może ktoś Tobie
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, zastanawiałam się nad księgą gości, ale nie chce takiej typowej księgi, że ktos wypisuje życzenia itepe, chciałam bardziej drzewko ale nie na odciski , chociaż mi się strasznie to podoba, ale boje sie reakcji gości na taką paplaninę, i znalazłam coś takiego i mi sie strasznie spodobało ! i jeszcze takie . Ludzie by nie musieli paluchów brudzić, i mniejsze prawdopodobieństwo że dzieci coś opaplają przy okazji. Poprosiłabym orkiestre zeby zakomunikowali, aby goście się "odbili" tylko żeby pilnować dzieciaki od tego. Warto, czy nie warto?
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
hihihi
no wlasnie z tymi serduszkami chyba bardziej mi sie podoba, bo te drukowane serduszka hmm jest ich mało a pieczątke może przybić sobie każdy, a na drukoanych jak braknie serduszek to nie kazdy dorysuje a że bedę mieć gości sporo, to tych drukowanych raczej braknie
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieczątki extra!
|
|
|
#4408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie to jestem w szoku, bo ja nic nie wspominałam o takim "bajerze", to on sam wyszedł z inicjatywą, że chciałby coś takiego na weselu Napewno chcę, żeby koło księgi gości były takie długopisy: http://www.lofhome.pl/pl/p/Dlugopis-...Mloda-Para/921
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

No i nie będę sprzątać, bo rozbije się na dworze 

Nie rusza się, nogi wyciągnięte do przodu. Mówię do Tż 'Tam chyba człowiek leży...'. Przebiegam przez jezdnię, schylam się ku niemu, patrzę, facet leży, caaała twarz we krwi, nie rusza się. Zaczynam do niego mówić, nie odzywa się, ale puls był. Tż pobiegł do pobliskiego pubu wołać o pomoc (nie wzięliśmy tel ze sobą). Ja zdołałam faceta ocucić, mówiłam do niego, targałam za rękę. W końcu ruszył oczami, gdy pytałam czy mnie słyszy. Po kilku minutach zaczął dochodzić do siebie. Okazało się, że ktoś go pobił, uderzył kilka razy butelką i kopnął w żebra, zaczął więc uciekać i stracił przytomność na naszym osiedlu
dla Was!