|
|
#4801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
Cześć
![]() Niestety będę tutaj jeszcze rzadziej się pojawiać Od jutro zaczynam szkołę wieczorową. Tak więc jak większość z Was będzie się cieszyła popołudniem ja będę przesiadywała w szkole. Będę się tu pojawiała tak często jak będę mogła no ale musiałam wziąć się za siebie i postanowiłam mimo posiadanego już zawodu fryzjerki zrobić sobie średnie i zdać maturę. Mam tylko nadzieję, że dam radę uczyć się do szkoły i planować wesele, ponieważ maturę mam zdawać w 2015 na już nowych zasadach (tak jak do tej pory język obcy, mata, jakieś zmiany w polskim ponoć są ma nie być prezentacji, oraz obowiązkowy dla każdego przedmiot z rozszerzenia). Mam nadzieję że nie zburzy to moich planów ślubnych i razem z Wami w 2015 roku będę już żonką![]() A tak z innej beczki to w sobotę w moim mieście był koncert Patrycji Markowskiej, na początku byłam sceptycznie nastawiona na pójście ale w ostateczności poszłam i było super ![]() A co do spraw ślubnych jak na razie bez zmian
|
|
|
|
#4802 |
|
Rozeznanie
|
Viva gratuluje
mój tż też powoli się angażuje...z naciskiem na POWOLI...nie rozumiem najpierw się oświadczają, a potem wszystko mozolnie im idzie Odpisał już jeden DJ- cena 1300 zł, czekam na kolejne odpowiedzi. Wtedy porównamy i może na któregoś się zdecydujemy, podpiszemy umowę, bo większość jednak nie chce zaliczek, tylko sama umowa, nawet w jednej z restauracji chcą tylko umowę wiążąca, ale akurat jej chyba nie wybierzemy a w innej chcieli już 1000 zł na dzień dobry brak zaliczki mnie cieszy, ponieważ nie mamy teraz tyle kasy żeby wszędzie zaliczki dawać no ale do 2015 to się chyba zmieni
|
|
#4803 | |
|
na przekór do celu
|
dla mnie też
![]() magazynów ślubnych nie oglądałam, ale większość takich rzeczy irytuje mnie swoja głupotą. te artykuły na 3 strony... które tak naprawdę nic ciekawego nie opisują, mogłyby nosić tytuł: "Jak przez 3 strony pisać o tym, że jutro będzie padać" (przykład) ![]() albo podpisy pod zdjęciami, kobieta w szpilkach, pełnym makijażu, super fryzurze i modnej garsonce siedzi w ziemi i sadzi kwiaty, a podpis: "Dla Pani Jadwigi ogórd jest całym życiem, spędza w nim całe dnie" - no błagam ![]() Cytat:
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Tż nawet nie porusza tego tematu. Ja już nie mam sił na to by było wszystko na mojej głowie. To nie tylko mój ślub.
|
|
|
#4805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ah Ci faceci... nie martw się, pewnie Twój TZ, jak większość facetów uważa że JEST JESZCZE CZAS, najlepiej to wszystko na ostatnią chwilę zrobić, a nie martwić się na 2 lata przed. Tak to już z nimi jest. No ja ich naprawdę nie rozumiem, najpierw pierścionek, stres czy się zgodzimy, a później takie cyrki odwalają takie i inne
|
|
|
#4806 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Markowską bardzo lubię, świetny ma głos zwłaszcza jak mówi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4809 |
|
Rozeznanie
|
Myślicie, że to podejrzane że nie biorą zaliczek?
a ja się tak cieszyłam... :Pnapisał mi: "Rezerwacja terminu następuje w momencie gdy zdeklarujecie się Państwo do współpracy z moją skromną osobą poprzez podpisanie umowy Nie biorę zaliczki, ponieważ wolę rozliczyć się jednorazowo podczas wesela, wiem z doświadczenia, że pary również wolą taką formę. " No nic czekam jeszcze na odpowiedzi z kilku miejsc, jeszcze jeden mi odpisał to chce 1200 zł też kusząca cena, musimy jeszcze raz ich dokładnie obejrzeć i się spotkać wtedy decyzja może jakaś zapadnie Ale już wiem, że to będzie DJ przekonałam się
|
|
#4810 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój się ogarnął jak usłyszał że sale na komunie są 2 lata do przodu rezerwowane
|
#4811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia gratuluję podjętej decyzji i trzymam kciuki! Na pewno sobie poradzisz
|
|
|
|
#4813 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() w sumie, jakby mi ktoś powiedział, że w kilka dni po zaręczynach mam szukać sali, zespołu itd. to bym chyba na zawał zeszła ![]() jak na spokojnie oswoiłam się z myślą, że jestem narzeczoną i zgodziłam się właśnie spędzić resztę życia u boku TŻ-a to wtedy mogłam zabrać się za myślenie o weselu ![]() może Twój TŻ też jest właśnie na takim etapie, tylko u niego to trwa dłużej, niż kilka dni mój w sumie teraz zaczął tak od siebie coś wspominać na poważnie, a minął rok od zaręczyn
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki nie narzekajcie, zawsze może być gorzej - nasze przygotowania do ślubu trwają latami
|
|
#4815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój Tż po tygodniu zaczął się angażować, ale w sumie o ślubie gadaliśmy już dość długo |
|
|
|
|
#4816 | |
|
na przekór do celu
|
Mam pytanie, jak szukacie np. fotografów? Google, "fotograf Kraków" i tyle? Bo jak kiedyś w ten sposób szukałam, to znalazłam dużo niepotrzebnych wyników nie na temat...
Odpowiedzi "Ja nie musiałam szukać, bo mój wujek jest fotografem" nie zaspokoją mojej ciekawości ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#4817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a potem wchodziłam na ich stronkiEdytowane przez Elcia162 Czas edycji: 2013-09-03 o 16:09 |
|
|
|
|
#4818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak serio to jak wtedy szukałam właśnie fotografa na taką sesję to poza frazą fotograf miasto dodałam jeszcze co mnie interesuje , czyli jak musiałabym na ślub szukać to bym wpisała fotograf ślubny śląsk
|
|
#4819 |
|
Rozeznanie
|
Wy się cieszcie, że Wasi przyszli mężowie cokolwiek pomagają, bo Mój to jak tylko go ochrzanie to się zainteresuje sprawami ślubnymi, bo pewna osoba mu wmówiła, że na wszystko jest jeszcze czas bo wesele i w niecały rok można zrobić. Tak więc ja to mam tak, że gdy tylko chce coś rezerwować albo cokolwiek dalej załatwiać, to teściowa twierdzi że na wszystko mamy czas i wmawia Mojemu Tż, że nie potrzebnie się śpieszę. Więc ostatnio po raz enty mój Tż usłyszał, że jak tak nadal będzie to ja wątpię, że ten ślub w 2015r będzie.
W ogóle to ostatnio się tam czuje dość dziwnie, bo brat od Tż też spotyka się teraz z dziewczyną (pierwsza jego dziewczyna) i moja teściowa przede mną, że chyba będzie musiała jakiś obiad fajny zrobić i zaprosić tą młodą by ją poznać. I trochę mi się przykro zrobiło, bo jakoś żeby mnie poznać to się tak nie starali i w ogóle jakoś tak się dziwnie czuje. Czasem jak tak jestem u Tż to się tam czuję jak intruz, ile razy usłyszałam przez drzwi jak tylko je zamknęliśmy, że "Ci znowu się zamykają" z takimi pretensjami, bo ona by chyba chciała wiedzieć non stop o czym my gadamy i co robimy. Ahh.. tam to w ogóle jak chcemy się kochać to muszę się kontrolować, bo raz zbyt mocno wyrabialiśmy i zaczęła nam pukać z góry .
|
|
|
|
#4820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4821 |
|
Raczkowanie
|
ale w sumie my mieliśmy większość rzeczy ustalone przed zaręczynami np. że oboje nie chcemy kamerzysty
|
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4823 |
|
Rozeznanie
|
Jak kiedyś ją lubiłam i mogłam o wszystkim porozmawiać tak teraz po prostu czasem aż mi się tam nie chce iść.
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4826 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój Tż też na początku myślał, że na wszytko jest czas ale jak ja zaczełam dzwonic i prawie połowa 2015 r była zarezerwowana w lokalu to przyznał mi racje, ale i tak ja o wszystkim myślę bo on ciągle w pracy![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4828 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4829 |
|
Wtajemniczenie
|
Eeejjjj a dalszej części już nie czytałaś
|
#4830 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Od jutro zaczynam szkołę wieczorową. Tak więc jak większość z Was będzie się cieszyła popołudniem ja będę przesiadywała w szkole. Będę się tu pojawiała tak często jak będę mogła no ale musiałam wziąć się za siebie i postanowiłam mimo posiadanego już zawodu fryzjerki zrobić sobie średnie i zdać maturę. Mam tylko nadzieję, że dam radę uczyć się do szkoły i planować wesele, ponieważ maturę mam zdawać w 2015 na już nowych zasadach (tak jak do tej pory język obcy, mata, jakieś zmiany w polskim ponoć są ma nie być prezentacji, oraz obowiązkowy dla każdego przedmiot z rozszerzenia). Mam nadzieję że nie zburzy to moich planów ślubnych i razem z Wami w 2015 roku będę już żonką

27.03.2016
Maniaczka Yankee Candle 

:brzyd al:
ah Ci faceci... nie martw się, pewnie Twój TZ, jak większość facetów uważa że JEST JESZCZE CZAS, najlepiej to wszystko na ostatnią chwilę zrobić, a nie martwić się na 2 lata przed. Tak to już z nimi jest.

.