|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
A ja dziś pierwszy raz do Szkoły Rodzenia jadę z mężem
ciekawa jestem co tam nas spotka ![]() Mały dziś coś ma wyrąbane, ledwo co się rusza od niechcenia... zamiast kopać to się przewala
|
|
|
|
#4472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Mój dziś na odwrót.. pływa w brzuchu,że aż miło ![]() Coś dziś milcząco: Gdzie gaduły,Rybka,Domi,Nemosek ,Trele,Maomami? Trzeba wątek wykończyć :P
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-03 o 16:04 |
|
|
|
|
#4473 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4474 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Długo mnie nie było ale jak 3 dni nie odwiedzałam wizażu to nie mogłam was dogonić a chciałam być na bieżąco zanim coś napiszę, już myślałam że nie dam rady ale się udało![]() U mnie również remoncik stąd brak czasu na przyjemności do tego jeszcze praca. Jak czytam i oglądam wasze wyprawki to mnie głowa boli bo ja mam tylko butelkę, biustonosz do karmienia, kilka pajacyków, ręczniczek i kocyk. Końcem września wybieramy się ze znajomą do hurtowni (jej rodzice mają sklepy) i tam sobie wszystko kupię także zbieram kasę. Mają tam też wózki ale tylko tako i sama nie wiem, podoba mi cię laret, jak ktoś ma to proszę o opinie, a co do wózków to najbardziej podoba mi się x lander move ale dałąm sobie z nim spokój ze względu na cenę. podoba mi się też ten co lineczka kupiła i pewnie będę między tymi dwoma wybierać. Acha i ostatnio kupiłam 2 pary rajstopek z samochodzikami na 56 nie mogłam się powstrzymać Z moich obliczeń wkroczyliśmy w 30 tydzień, jutro wizyta u gina i usg to się zobaczy co u synka, bo ostatnie usg było w 21 tyg. nad imieniem debatujemy ale najprawdopodobniej będzie Filip lub Miłosz Domi wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#4475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu mozesz o Nim poczytać: (opinie,opis itd) http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/t...dny-polecenia/
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-03 o 16:14 |
|
|
|
|
#4476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tygodnie ![]() x move fajny, ale cena powala, Tako mi się jakoś nie widzą a Passo mi się podoba mimo wszystko i już bym go chciała mieć w domu, pojeździłabym nim sobie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4477 |
|
Rozeznanie
|
no i zwrocili mi na konto kase...ale zeby napisac ze zwracaja lub cokolwiek to po co???ja to mam pecha;/ale najwazniejsze ze kasa wrociła
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się ta wersja Tako podoba z imitacją lnu, ale czy to praktyczne
http://www.eswiatdziecka.pl/img/imit.png
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
i co teraz z tym wózkiem zrobisz? jeszcze raz będziecie próbować czy nie?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo wagowo to chyba podobnie.A córki kolega dostał dzisiaj jedynkę bo miał zeszyt w linie a powinien być w kratkę
|
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko- śliczne zdjęcia
De- hahaha, fajnie wygląda Twój mały Dzidzia- mi sie spłąszcza brzuch, ale nie całkowicie chowa tylko troche, ale jak sie spina to jest duży Oleńka- dopisane nasturcja- może pomidorki koktajlowe +sałata lodowa+ feta? ;> i sosik? KURDE... znów mnie zgaga meczy od jakiś 6 godzin.. Bylam na badaniach, tak mnie pokuła że myślałam ze stamtąd nie wyjdę potem pochodziłam po mieście bo kilka spraw załatwiłam i pojechałam do CH , a przy okazji weszłam na Carrefour. Ja pierdziele, nic tam nie było. Ani wanienki ( opowiadałam cos sie stało z tą moją:P dlatego musze kupić) ani żadych promocji na takie rzeczy dziecięce... np. butelka z TT 36 zł... gdzie na all znalazłam identyczną za 18 łącznie z przesyłką, ale w ogóle trafiłam na jakiegoś gościa który mi zaczął opowiadać o butelkach- przedstawiciel Canpola i nuka i tak mi je zachwalał, że po co drogą butelkę ale drogą zwykłą ( bo TT akurat były te zwykłe, nie z tą rurką) jak można za połowe ceny miec tą samą jakoś i pojemność a zaoszczędzić, a że praktycznie wszystkie smoczki są już odpowietrzaniem (tą dziurką) itd.. nie wazne bo i tak sie wkurzyłam ze nie ma tych wanienek, mąż pojechał do IKEA ale tamtych też nie było, w Kaufie też nie ma to ja nie wiem gdzie kupie I wiecie co rzuciło mi sie oczy : 1) herbatka uspokajająca HIPP 2)herbatka na laktacje(albo dla mam karmiących jakoś tak ) HIPP 3)herbatka z kopru włoskiego HIPP 4) herbatka ułatwiająca trawienie i inne.. one są od 1 miesiąca te herbatki ak sie nie mylę. nie licząc tej dla mam. Sądzicie ze Warto je kupić? ;> Pół dnia w ogóle małego nei czułam, teraz dwa razy wierzgnął i tyle..
|
#4483 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym chciała turkusowo- czarny.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4485 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
O TV wysmarowanym sudocremem nie wspomnę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mogę sobie tylko wyobrazić Wasze miny gdy młody puka po aucie . Cytat:
) Bardzo ładne zdjęcia Cytat:
Nasturcja , Lineczka
|
|
#4486 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już mam wózek a to moze dostać juz 1 ? nie ma choćby tygodniowej ochrony?
|
|
#4489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Póki co czekam na męża, a pomidorki jutro po egzaminie kupię na targi i chyba zjem w sposób, który zaproponowała Rybka
|
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zjadłam knedle w pozycji leżącej bo tak bolą mnie plecy jak siedzę
|
|
|
#4491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a czy praktyczne to nie wiem ale chyba tak jak z innego materiału
|
|
|
|
|
#4492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4493 |
|
Raczkowanie
|
Ryba - też się zdziwiłam ale widocznie można
|
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż utknął w pracy. Jestem wściekła na niego, bo wie, że źle się czuję, mam zły humor, jutro egzamin i potrzebuję jego pomocy. Zamiast powiedzieć, że nie może zostać- z ochotą się zgodził.
![]() Za to zjem wszystkie pierogi. Jak głodny - niech mu w pracy zrobią. |
|
|
|
#4495 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co no ręce, nogi i cycki mi opadły.
Pisałam, że pościel przyszła ale nie oglądałam jej tak dokładnie. Dopiero jak tż wrócił to razem z nim rozpakowywałam wszystko. Zamawiałam 2 komplety dla siebie i dla znajomej i co się okazało? Do mojego kompletu w rozmiarze 135x100 przysłali wypełnienie 120x90, a zamiast poszewki na poduszkę, drugą poszewkę na kołdrę Mało tego - napisałam maila do gościa u którego kupiłam łóżeczko/materac/przewijak kiedy wyśle paczkę to mi odpisał (tydzień temu zamawiałam!) że czekał na dostawę przewijaków ale właśnie dziś się okazało, że ten kolor, który kupiłam jest niedostępny.... zażyczyłam sobie zwrot gotówki, ciekawe jak szybko przyjdzie przelew i przesyłka z pozostałymi rzeczami... No to się wygadałam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy skumałaś...Cytat:
No ale skoro takie ładne były hhihihiCytat:
Cytat:
Cytat:
Dziwne, że nie było w tesco żadnej, ale spokojnie jeszcze znajdziesz. Jakby co to w smyku też nie są jakieś bardzo drogie. Kilka złotych przebicia. Herbatek nie kupuję, nie chcę podawać. W ogóle w zimie to nie ma co dopajać wg mnie. A na laktację słyszałam, ze dobra jest ta Bocianek. Za to kawa obrzydliwa! Daga Passo wygląda na zgrabniejszy chyba. Jest trochę lżejszy od Lareta, ale mnie się nie podoba białe bawełniane wykończenie w gondoli i budach (w gondoli i spacerówce). Oba fajnie się składa ale w całkiem inny sposób. No i w Larecie bardziej mi się widzi spacerówka, tzn. w Passo nie podoba mi się wór jaki się robie z tyłu - ta buda tak zwisa pomięta. Passo ma chyba porządniejsze podnoszenie plecków w gondoli i ładniejszą torbę. Tyle z moich obserwacji.
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
nasturcja- wiesz jakbym wiecej rzeczy na all zamawiała to czemu nie, a tak. . .
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój tez dziś cos spokojny...ale za bardzo nie miałam czasu posiedzieć, wiec nawet się nie wczuwałam ![]() mam tak czysto,ze az milo ![]() M. wczoraj pomyl podłogi i okna ![]() ja poscieralam kurze znajomi z pracy dziś maja do mnie przyjść, fajnie! stesknilam się za nimi już trochę ![]() ale do pracy bym nie wrocila aha, no i witam w 27 tygodniu ![]() Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2013-09-03 o 17:01 |
|
|
|
|
#4498 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a miałyście robione badanie na paciorkowca?
Koleżanka jest też w ciąży i jej takie badanie zlecił, fakt że miała swego czasu z tym problem ale mi mówi że gin jej mówił że teraz robi się takie badanie bo możemy nie wiedzieć a go mamy i że to jest niebezpieczne przy porodzie dla dziecka, aż jutro swojego zapytam
|
|
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
Moja przyjaciółka miała. I to nie jest refundowane, ale ważne podobno. Zwłaszcza przy porodzie SN, bo jak się ma tego paciorkowca, to trzeba podać dziecku antybiotyk. Ten dziad nazywa się GBS- streptokoki bodajże
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

ciekawa jestem co tam nas spotka

a chciałam być na bieżąco zanim coś napiszę, już myślałam że nie dam rady ale się udało

za tygodnie 

.
mogę sobie tylko wyobrazić Wasze miny gdy młody puka po aucie .
KCIUKI DLA ANI