|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Ja pitolę!
Wybrałam się specjalnie do mojego sklepu z ciuszkami z Anglii po te nieszczęsne pajace, których mogłabym mieć więcej, a wiosną bałam się kupować, i co? I doopa. Nie było dostawy dzidziusiowych ubranek od dawien dawna i będzie może pod koniec następnego tygodnia, więc mi nie pasuje Ech.... Może wyślę małża z instrukcją, co kupić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Avent Natural ręczny
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat nnimaluszku, mamy IX-X 2013,
Dziewczyny jaka tabletke przeciwbolowa moge zazyc? Zjadlam jogurt i tak mnie zaczely bolec zeby z prawej strony ze zaraz normalnie umre ;( dziwne bo nie bolaly wczesniej, a bol promieniuje mi na cala prawa strone, az mi slabo normalnie :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat nnimaluszku, mamy IX-X
Cytat:
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat nnimaluszku, mamy IX-X
Cytat:
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
idę nazbierać sobie malin i jeżyn
|
#2107 |
|
Wtajemniczenie
|
piję kawę, jem bułeczkę, oglądam pierwszą miłość, stary w szkole...
a popatrzcie se
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2109 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Mama chyba chce mnie pocieszyć i mówi, że jej zdaniem do końca tygodnia urodzę (wnioskuje po moim nędznym wyglądzie Kurde, jak bym teraz taka zdechła nie była, to bym sobie po schodach pobiegała
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po dzisiejszej wizycie jestem bardzo ciekawa, ile moje dziecko będzie ważyło w dniu porodu?
Mam nadzieję, że usg zawyża wagę, ale z drugiej strony, kumpela mówi, że łatwiej zajmować się większym dzieckiem
|
#2111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciazy z Blanka tez mialam.... szczegolnie na skrzydelka. o dzizas, zle sie to skonczylo... palila rura oj palila ![]() o mamo jakas ty kochana! sporobuje dzis to tak poustawiac i zobacze co najlepiej wyglada Cytat:
Cytat:
wrednaś... Cytat:
|
||||
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie jadłam winogronka od rodziców z ogrodu.Ciemne pycha,ale zielone meeega kwaśne
Jeżyny też mają,ale nie lubię.Cytat:
![]() Smacznego
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pudelek.pl/artykul/58552/...ankiecie_foto/
Mucha ma ładną sukienkę
|
#2114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
myślałam, że już rodzisz
![]() ![]() Cytat:
![]() a pisałam, że kupiłam sobie dzisiaj w jysk te koszyczki wiklinowe ? już sobie w nich poukładałam to co pod ręką będzie mi potrzebne http://static.promoceny.pl/foto/vyro...250/164005.jpg
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te za dyszkę? Ja kupiłam w Jysku,ale takie zielone Bo te wiklinowe mi kolorystycznie nie pasowały
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy kazdemu dziecku musi sie odbic po szamie? Filip je mocno 20 minut caly czas majac cyca przy buzi nielyka powietrza, podnosze go do odbicia i nic. Ile powinnam go podnosic? Czasem ma czkawke eaz odrazu pi jedzeniu a eaz 2 godziny pozniej. :/ polozna bedzie u nnie dopiero w piatek... a ma juz kilka pytan..
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, ze powinno odbić się po kazdym jedzeniu, bo inaczej gaz kumuluje się w jelitach i stąd mogą być później kolki
|
|
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzmi to jak czarna magia
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide baka kapac bo juz miauczec zaczyna a nie chce mi sie znow syreny glodowej sluchac ![]() a dzisiaj prawo agaty |
|
|
|
|
#2122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
Matall różnica brzuszkowa jest... godzina W coraz bliżej Ladan świetnie sobie radzicie z D, bardzo dobrze zrobiłaś że małej butlę dajesz, bo jakby nie było najedzone dziecko to spokojne dziecko, a kp jeszcze się rozkręci Misia lasko ciążowa, może małe się inaczej ułożyło, nie panikuj... Amelko gratki za rozpoczęty 9 m-c ![]() Madziuchna fajnie że Julek wyskoczy z brzuszka dwa dni wcześniej... zazdraszczam pomalowanych pazurków dzisiaj w szkole dogadałam się z mamą kolegi Jakuba (chodzili tez razem do przedszkola) Aga jest położną, że od niedawna pracuje na położnictwie, wcześniej na patologii ciąży była, kazała mi się spinać przed 20 października ![]() Monia opadnął brzuń... Cotka cudny buziaczek synusia Bojatoja mój Jakub dość długo miał podwyższony poziom bilirubiny i pomimo że karmiłam go piersią, pediatra i neonatolog poleciły aby go nawadniać i tż go poił wodą z odrobinką glukozy, a trwało to gdzieś z 1,5 m-ca |
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie ;/ na chwile obecna nawet bakow niema, ale kupka jest za kazdym razem po jedzeniu. Polozne w szpitalu mowily ze wystarczy na boku polozyc po jedzonku.
|
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
o tak o
![]() mój małż w roli głównej z Andzią zawsze działało
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, ze jak się nic nie dzieje to nie ma co się denerwować niektóre dzieci tak po prostu mają
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Nie mam dzis mocy zupelnie
![]() Obejrzymy jakis film z tz i pewnie w kime pojde. Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej, bo czeka mnie wyprawa na ktg. Angel - jak zdrowko? Cos sie Inwersja po ktg nie odezwala chyba... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Jejuuu znowu mnie brzuch boli...ja już chyba po prostu tak mam wieczorami, jakies przepowiadacze się uaktywniają
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2130 |
|
Rozeznanie
|
Zadzwoniła dziś do mnie T. że w skrzynce było awizo do męża. Ona poszła odebrać przesyłkę, ale Pani na poczcie powiedziała, że to list z Sądu i może go odebrać tylko adresat. I zabrała jej awizo.
A jest to zawiadomienie o wpisie hipoteki do księgi wieczystej i jeśli tego do końca przyszłego tygodnia nie dostarczę do banku to będę musiała zapłacić ubezpieczenie pomostowe. Więc zadzwoniłam do Sądu No to dzwonię do mojej mamy, bo moje zawiadomienie oczywiście też poszło na adres zameldowania. Całe szczęście mojej mamie udało się odebrać to pismo. Więc uda nam się to zawiadomienie dostarczyć do banku przed ściągnięciem pierwszej raty. No kurcze to jest jakieś 150 zł w kieszeni. A tak poza tym to przyjechała dziś część sprzętów AGD do mojej kuchni. Jak zobaczyłam mój nowy piekarnik i zmywarkę to cieszyłam się jak głupia. No mówię Wam wyglądało to prawie tak: http://www.youtube.com/watch?v=iDt6Of2CYpM
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

Wybrałam się specjalnie do mojego sklepu z ciuszkami z Anglii po te nieszczęsne pajace, których mogłabym mieć więcej, a wiosną bałam się kupować, i co? I doopa. Nie było dostawy dzidziusiowych ubranek od dawien dawna i będzie może pod koniec następnego tygodnia, więc mi nie pasuje
Ech.... Może wyślę małża z instrukcją, co kupić 

czy jutro mam wyglądać kuriera czy w czwartek, musze isc na morfo i nie wiem który dzień wybrać

29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013