|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
![]() Śliczna Kurcze, znów nie mam czasu nadrabiać, a dziś poza domem do 21.. Po pracy ide na zajecia z jogi dla ciężarnych. Nie chce mi się jak nie wiem, ale koleżanka mnie ciągnie bo niby na plecy ma pomóc. Zobaczymy.. Jutro znów po pracy SR z karmienia piersią do 21 wieczorem. A w czwartek wizyta i być może USG (albo na tej wizycie albo na następnej za 2 tyg). No i witam się w 38 tygodniu
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2013-09-03 o 19:15 |
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
ja podgrzewam do płatków
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
melduje sie po wizycie....na ktg tylko jeden skurcz...szyjka krotka ale zamknieta, rozwarcia brak...glowka nisko ale tak juz bylo ostatnio...czyli nie rodze buuuu i ja sie pytam gdzie ten wczesniejszy porod? bartek wazy ponoc 3300 to tez zmienilo sie tylko o ok. 100 g od ostatniego razu....
Zeby nie bylo za wesolo to tym razem lekarz ubzdural sobie ze cos z jednym jadrem jest nie tak i musze to sprawdzic w szpitalu...bo nie wiedzial czy to jadro powiekszone czy pepowina sie nalozyla...nastepna wizyta 12 czyli dzien po terminie...a teraz ide na spacer wywolywac Bartka... |
|
|
|
#2164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć więcej instruktaży chyba nie posiadam ![]() a czkawka niekoniecznie z zimna, moze zwyczajnie łykać powietrze nawet przy ziewaniu Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- ja ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jejku to już tydzień Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#2166 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, ja to się nie ogarniam...
Zaczął mi się 9 miesiąc !!! Jutro się obfoc(z)ę ![]() Tak gratulowałam dziewczynom w mojej okolicy zaczętego 9 a o sobie zapomniałam ![]() Ja z kolei zapraszam na ptasie mleczko
|
|
#2167 |
|
Wtajemniczenie
|
HejoMój opis nie będzie tak ciekawy jak Wasze.
Ogolnie to obudzilam się w niedziele rano i stwierdziłam ze mi troche mokro. Spojrzałam na prześcieradło a tam spora mokra plama z jakims malutkim skrzepem krwi.Poszłam do łazienki a tam już konkretnie pociekła ciecz zabarwiona krwią-pomyslałam sobie-ocho chyba sacza mi się wody.Obudziłam meza ,wziEłam prysznic i poszliśmy na IP.Tam okazało się ze to jednak nie wody,a jakas wydzielina i ze na porod się nie zapowiada.Wkurzyłam się no bo przeciez ilez można jeszcze mieć tych fałszywych alarmow ?Lekarka stwierdzila ze i tak zostaje na patologii bo jestem po terminie.Nie powiem ucieszyło mnie to ![]() Na patologi lezałam do poniedziałkowej nocy w ktorej to dostałam pierwszych regularnych 5 min skurczy.Zaczeły się gdzies około godz 1.40.Przez około godzine mierzyłam je sobie.Kiedy nie przeszły poszłam do dyżurki poinformowac o tym fakcie.Od razu po proszono mnie o spakowanie się i zaprowadzili na sale przed porodową.Tam zostałam zbadana.Okazało się ze SA dwa cm a to za mało na to by isc na porodowke.Od godziny 3 zaczełam mieć skurcze co 2 min.Bolało ale radziłam sobie z nim róznymi ćwiczonkami które mi kiedys jedna kolezanka pokazała.Kolejne badanie miałam mieć o 6 więc tak sobie chodziłam i czekałam.Pare min przed 6 przyszła lekarka i pyta się czy boli jak bolało-ja na to ze już od 3 skurcze SA co 2 min ale na sile nie przybrały.Zbadała mnie poczym kazała przenieść się na porodowke.Nie powiedziła ile cm rozwarcia a ja glupia nie zapytałam z tego wszystkiego.. Na porodowce kazano mi wziąsc prysznic i zadzwonic po męża. Nastepnie podłączono do Ktg które mnie niezle wkurzało bo czasem nie pokazywało moich skurczy:/ Jeśli chodzi o sama sale porodowa to ful wypasNajbardziej podobało mi się łóżko z którego mogłabym wogole nie schodzic.Odpowiednio rozłożone nawet łagodzilo mi skurcze. Mąz wspierał mnie mocno.Bardzo się ciesze ze był przy mnie –wystarczyła tylko jego obecność,nic wiecej. Do 6 cm rozwarcia skurcze były intensywne ale znosne,pozniej zaczeły przybierac na sile..O matko co to za bol…Zawsze sobie myślałam ze skoro miałam bolesne miesiaczki to porod przejde gładko..taaaaa jasne..Długo się nie wahajac poprosilam o srodek przeciwbolwy.Podały mi cos co tak naprawde tego bolu nie zmniejszylo a jedynie wydłużyło czas między skurczami,w tym czasie przysypiałam gdyz czułam się jakby nacpana..Przy 9 cm nastapił kryzys..Nic się nie chciało ruszyc wiec podano oxy..Strasznie jęczałam,stękałam czasem cos krzyknęłam..Tak strasznie to bolało..Bardzo miła Pani polozna kazała mi się całkowicie rozluźnić,nie spinac ciała bo to ponoc utrudnia wyjscie małej-tyle tylko cięzko było się wyluzowac..zreszta moje ciało same się automatycznie spinało..Powiedziano mi ze jeśli się nie rozluźnię to porod będzie się przeciągał a tego przeciez nie chcieliśmy..No to posluchałam..Nastepnie poproszono mnie o to ze gdy przyjdzie skurcz mam zaczac przy jego apogeum przec,tak tez zrobiłam.Jeden raz,drugi i głowka była już na zewnątrz,dotknęłam i nie wierzyłam..automatycznie dostałam jakiegos kopa i przy nastepnym parciu które trwało wiecznosc urodziłam Lilke.Polozyli mi ja na brzuszku..co za uczucie..cos niesamowitego dziewczyny..nie da się tego opisac słowami co się w tym momencie czuje..radosc z niedowierzaniem.. Lilka dostała 9pkt w skali Apgar.Odebrali jej za koloryt.Ogolnie jest zdrowa jak ryba.aaa i urodziła się z ząbkiem.Mnie pocieli,jak i sama popekałam.Ponoc przez jakąs infekcje moja szyjka została strasznie zdezelowana..miały problem z zszyciem ale zrobiły to idealnie.Nie miałam pozniej zadnego problemu z kroczem.Nic mnie nie boli.Mimo ze porod męczący doszłam do siebie bardzo szybko.To chyba przez te silne emocje i to ze córcia była już przy mnie..Ach dziewczyny,nigdy nie sadziłam ze miłosc do dziecka jest tak wielka..Jakie to wspaniałe uczucie..ciagle o niej mysle ,ciagle mam ja przed oczami..moja mała anielica.. ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- przepraszam ze mnie tak mało..pierwsze dni w domku są troszke cięzki..uczymy się siebie i wogole..mysle ze to sie wszystko w najblizszym czasie wynormuje i bede mogla byc czesciej na forum
|
|
|
|
#2168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ma takiej opcji. Najpierw muszę zrzucić te ciążowe kilogramy. Poza tym po porodzie dietka, więc szaleć nie będę.
|
|
#2169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma grzybów dzisiaj
![]() Cytat:
Paulinka a ty to weź idź sobie rano do kiwi i kup taką za 12 koron ale przepis ci dam oczywiście : http://www.mojewypieki.com/przepis/s...osowe-buleczki
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
eee dzisiaj nic z tego
![]() ![]() cześć maluszku ![]() ja też ![]() Samba
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-09-03 o 19:25 |
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie gdzie jest Inwersja?
Czyżby rodziła?
|
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujemy
|
|
|
|
|
#2173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dostalas fentanyl tak jak ja tyle ze na mnie zadzialal w odwrotny sposob hehe w ogole mnie nie przymulil tylko szyjka dzieki niemu totalnie puscila ![]() super opisik widac zes zakochana w malej po uszy rzadko sie to zdarza |
||
|
|
|
#2174 |
|
Wtajemniczenie
|
poli
super dałaś radę
|
|
|
#2175 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie rodzimy jeszcze!Cytat:
spory chłopak ![]() Cytat:
Kolejny synuś ułożony miednicowo. Ciekawe, czy moja córa też jeszcze w takiej pozycji, ale czuję, że tak, więc i mnie to czeka. Fajnie znać termin przyjścia na świat maleństwa Teraz oszczędzaj się, żeby wytrzymać, bo ten ślub jest niepokojący Cytat:
taka byłam podekscytowana, że musiałam to uwiecznić. Ba! nawet się tutaj pochwaliłam sesese Słodki dzidziuś i jakie całuśne usta ![]() Cytat:
Jaka śliczna Oleńka No i teraz coś o nas Wszystko mi się w nim podoba. Duża gondola. Amorki o które tak męczyłam bułę:P Wysokość. No i lekki fotelik. Zakup udany
|
|||||
|
|
|
#2176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Długo Cię te skurcze męczyły Ale najważniejsze, że wszystko z Małą dobrze Ten ząbek jest intrygujący...- nie gryzie Cię? On jest z przodu, tyłu?
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Szwagierka podgrzewa dzieciom,raz spróbowałam i jak dla mnie było paskudne
![]() Poza tym nie do końca wiadomo jak jest z tą szkodliwością mikrofalówki, więc o ile sobie mogłabym coś podgrzać, o tyle dzieciom bym nie ryzykowała
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
a Diorisha coś się odzywała? dziś na pewno nie ale wczorajszego dnia za dokładnie nie nadrabiałam...
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Widzicie!! Mówiłam,że w niedzielę się u Poli zaczęło i dlatego napisała takiego posta. jestem very wnikliwa:P
|
#2180 |
|
Raczkowanie
|
Jejciu Ola jest prześliczna
Wiktom, jakie ładne wyniki Super, to u Was też już raczej ostatnia prosta ![]() ![]() Policzanko, piękny opis, jejku aż się czuje tą miłość... cudnie się czyta ![]() ![]() LaLoca, to żeś mi dała do myślenia, dwa razy musiałam czytać Zamiast śluz wyszedł Ci "ślub" i zgłupiałam ![]() A wózek się prezentuje świetnie! Dzięki dziewczyny za pozytywne słowa, mi też jest jakoś tak lepiej z tym, że znam termin, tylko właśnie dzisiaj się dziwne rzeczy zaczęły dziać.. Od rana ta krew, później co jakiś czas, ale nieregularne bóle @ i jeszcze zauważyłam, że po południu śluz się zrobił brązowy. Ale skurczów nie ma jako takich. Więc siedzimy grzecznie i czekamy do wtorku.
Edytowane przez asiek89 Czas edycji: 2013-09-03 o 19:45 |
|
|
|
#2181 |
|
Wtajemniczenie
|
Ząbek a raczej uwypuklenie w ktorym on sie znajduje jest na dolnej jedynce.Narazie go nieczuje .Na dniach powinnien wyjsc.Kiedy to się stanie mamy udac sie na chirurgie stomatologi dzieciecej na jego wyrwanie:/Mała ma to w genach po mnie bo ja tez się z ząbkiem urodziłam -a raczej dwoma
Lece kapac mała.Pozniej postaram sie troszke ponadrabiac.Buziaki!
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Policzanka super opis, poryczałam się
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
LaLoca- ekstra są te groszki
Ojej-ja jutro będę taka podekscytowana ![]() .
|
|
#2184 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze tak czytam te opisy porodów. Są takie ekscytujące.
I zastanawiam się co ekscytującego będzie np. w moim opisie skoro mam cc? "Przyjechałam o 8, o 12 mnie nacięli, a po 5 minutach zobaczyłam Filipka. A potem mnie zszywali. KONIEC!!!" Bez sensu.
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pudelek.pl/artykul/58554/...osicielka_hiv/ porzygam się...
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Moja droga, ostatnio doszłam do TYCH SAMYCH wniosków ![]() Będziemy miały podobne opisy
|
|
#2186 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaka ślicznota Cytat:
ja wiem że są różne sposoby liczenia, ale nas rożni jeden dzień tp, a ja jestem w końcówce 33 tc?Cytat:
i kciuki za wypędzanie!![]() Cytat:
czuć że chwilami było ciężko, ale widać również że warto i wszystko nie ma znaczenia kiedy dzidziuś jest już z Tobą
|
|
#2187 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Taaaaaak, dlatemu mnie nie było troszku
Nie wolno, bo coś tam zawiera, nie pamiętam, ale nie wolno Cytat:
Jak mnie ostatnio jeden złapał, to aż zapłakałam na wspomnienie porodu Teraz mam lekko mocniejsze niż na @, ale sporadycznie kilkanaście dziennie.Ciekawe, co będzie w nocy albo rano po ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Waga dopisana ![]() ŚLICZNOŚCI! Cytat:
![]() Ale zabieram tż i Edzika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odpoczywam sobie, podczytuję Was i skurczę ![]() Ale to dobrze, niech się robi rozwarcie teraz, to na porodówce będzie łatwiej
|
|
|
#2188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
np. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#2189 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
![]() ![]() wyglądają obłędnieCytat:
super, że wszystko w porządku. Tylko czekać na rozkręcenie akcji ja! ja! ja! dziś właśnie myślałam o bigosie i leczo Cytat:
brawo za 9!!Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
oo właśnie policzanko zapominałam o tym ząbku - pierwszy raz słyszę
![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Waży według mojej gin 2895 g (natomiast ona myli się notorycznie o ok.400 g, więc moim zdaniem ma ponad 3200 g

ja podgrzewam do płatków

nie ma takiej opcji. Najpierw muszę zrzucić te ciążowe kilogramy. Poza tym po porodzie dietka, więc szaleć nie będę.

Ale najważniejsze, że wszystko z Małą dobrze