|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Tak, teraz widać bo już dotarłam do ustawień Cytat:
![]() Także zostańcie z nami, ale wiadomo że pewnie troszkę smuteczku będzie przy rozmowach o witaminkach itd. Choć teraz to jeszcze spoko, jak pomyślę, że miałybyście opowiadać o pierwszych ruchach to chyba bym tego jednak nie wytrzymała Ale mam nadzieję, że do tego czasu to już wszystkie będziemy miały fasolki ![]() Nie mogę, bo mam to nagrane na kasecie ze starej kamery. No i ta kamera się zepsuła i teraz nie wiem kiedy ja to znowu obejrzę
|
|
|
#3782 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
ej .... zaczęłam mierzyć tę tempkę o 7:00 i co? i się wqrzyłam, bo mam za niską
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
hm ale ten link to i tak całą tą stronę pokazuje, a nie tylko mój post, a chyba zrobiłam tak jak mówiłaś klikłam na mój post, potem z góry z paska skopiowałam link
|
#3784 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3785 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty nie dość, że sobie w domku posiedzisz, odpocznisz i zrelaksujesz się, oraz będziesz miała więcej czasu na wszystko to jeszcze dostaniesz za to pieniążki aż do porodu a potem całe macierzyńskie. Szczerze - to zazdroszczę ![]() Cytat:
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-09-03 o 18:22 |
||
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zajdę to i tak maksymalnie dostanę kasę do dnia porodu, o ile w ogóle dostanę tak długą umowę jak już to będę musiała siedzieć w pracy jak najdłużej tzn. pewnie do 7 miesiąca, żeby dostać zasiłek macierzyński zazdroszczę wszystkim mamom, które mogą normalnie iść na l4 w ciąży i płatny macierzyński
|
|
#3788 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja swojego też już wykończyłam;( Ale może się jakoś zmieściliśmy w płodnych dniach. Kurcze, niby wcześniej pisałam że ten obecny cykl to tak na rozruszanie, ale chciałabym żeby się udało. Boję się, że im dłużej tym ciężej będzie ...---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
Ja biorę tylko kwas foliowy i inne drobne rzeczy (żelazo, wapno, magnez, wit D i C). |
||
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obiecał, że postara się stanąć na wysokości zadania oby
|
|
#3790 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
...---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś tez go pomolstuję a co! Dziewczyny a Wy testujecie w dzień planowanej @ ? Ja ostatnio 2 razy tak testowalam w dzień planowanej @ i 2-3 godz później przyszła no i oczywiście do końca dnia żałoba ...Tym razem obiecałam sobie że zaczekam i zatestuję dzień po terminie @ o ile wytrzymam ![]() Oby nie przyszła 16września
|
|
|
|
|
#3792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym testowaniem to biorę pod uwagę fakt, że @ może się z jakiegoś powodu spóźnić. Mi max 4 dni się kiedyś spóźniła. No i doliczam jeszcze kilka dni. Ale doczekać się już nie mogę ...
|
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś tutaj dziś pusto
Ja już się oswoiłam chyba z tym, że nic nie wyszło. Zaczynamy nowy cykl i teraz się na pewno uda!! MUSI!!
|
|
#3794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ty bardzo dobrze prowadzisz swój wykres na ovuf i masz już wprawę. Nie to co ja początkująca. Właśnie zerknęłam na mój wykres i odpisałam Ci. |
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Ahh dziewczynki, musiałam się pożalić
Dziękuję za wsparcie Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam...Tż pomasował szyję ale guzik to dało nadal czuję napięcie, no ale lepiej niż wczoraj, więc przeczekam Manieczka ![]() Cytat:
zostaw trochę dla mnie! ![]() a nie wszystko dla siebie! Egoistka
|
|
|
|
|
#3796 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki! Ja tylko na moment,,,czytam o za wysokiej prolaktynie u mężczyzn bo mój robił już drugi raz i znów ma za wysoką
Jakoś nic z opisu na to nie wskazuje... dlatego się zastanawiam od czego on tak może mieć ??? Miał już robione rtg głowy , szukali mu jakichś mikrogruczolaków przysadki mózgowej ale nic nie znaleźli ... i teraz powtórzył badanie i znowu |
|
|
|
#3797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Lea ny no w końcu zaczynasz nowy cykl!
![]() anyaG25 o kurcze to nie ciekawie. A może jakoś to można zbić? Nie znam się zbytnio ale może coś trzeba jeść specjalnego i się obniży, no chyba, że jedyne to leki ![]() Zubi no ja mam nadzieję ![]() ![]() Ćwiczyłam 1 raz takie krótkie filmiki Ewki Ch. i mnie wzięło po dniu- może coś nadwyrężyłam? Co jak co, ale szyję? Albo coś się przestawiło, przeskoczyło, nie wiem. Nadal w lewo mocno nie mogę kręcić. Smaruję maścią i na noc znów ketonal pójdzie w ruch
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze szybko pójdzie do lekarza i mu coś przepisze! Tak czy inaczej , to pewnie stąd to jego kiepskie nasienie
|
|
|
|
|
#3802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez raz tak miałam z kręceniem głowy w lewo ale po spaniu akurat i też przejść nie chciało. Ale na siłę przekręcałam i jednocześnie masowałam i przeszło. Nie jestem kręgarzem, ale ta dziewczyna mnie tak nauczyła i pomogło mi to. No i coś rozgrzewającego dobrze jest przyłożyć. Jakiś kompres czy worek z ciepłą wodą. |
|
|
|
|
#3803 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że i dla mnie jest przewidziana część fluidków więc zgarniam swoją część i mam nadzieję, że teraz się uda bo ja nie... ![]() ![]() Cytat:
no i zbieram jeszcze trochę wirusków - ale tych ciążowych tylko ![]() ojć, te były chyba z dedykacją dla Vioris? sorki, zobaczyłam fluidki i już łapę wyciągam. aha, dziewczyny pisałyście wcześniej o witaminach, ja biorę Vitaminer Prenatal bo były rozsądnej cenie i jest napisane, że są i dla staraczek i dla ciężarnych.
29.08.2014 Game over Edytowane przez kw14tuszek Czas edycji: 2013-09-03 o 20:00 |
|||
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
A jak ja fikałam codziennie to mi mówiły, że zajade Tżta
Gotuje zupę pieczarkową
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
na kolacje pizza domowej roboty
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10 dni po terminie??? a kiedy spodziewasz się @? Bo widzę, że na liście u fan też Cię nie ma
|
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, czytałam o 'kręczu szyi' i czytałam, że niby może spotkać to osoby, które mają złą postawę. Ja się garbię od xx lat- niestety, nie jestem w stanie się pilnować non stop. A czuję jakby było to naciągnięte. Hm, zaraz spróbuję się nastawić... Najwyżej jeszcze bardziej będę inwalidką do potęgi entej Zadomowiłam się!
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-09-03 o 20:12 |
|
|
|
|
#3808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też nie wiem, czy wytrzymam, ale jakoś muszę. Jeden test czeka. Choć i tak nie nastawiam się za bardzo bo nie wiem czy udało nam się trafić z serduszkami, a TŻ już wykończony... |
|
|
|
|
#3809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi mąż kupił Prenatal Classic na miesiąc, mówił, że 12 zł ![]() Cytat:
![]() To też ![]()
|
||
|
|
|
#3810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tą postawą to prawda bo ja też się garbiłam, ale to z racji zawodu u mnie akurat było. I mogło być niewesoło i ona mnie uratowała. Szkoda, że wyjechała do siebie bo jej mówilam żeby biznes otwierała z kręgosłupami. Wiesz, może niech mąż sprawdzi dotykając szyi czy kręgi stoją równo. Najlepiej to zrobić pochylając się do przodu. Można też tak masować delikatnie, wciskając też delikatnie krąg na swoje miejsce. Ale to musi Ci TŻ zrobić. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Vioris, a z tym nasyceniem czy to znaczy że i dziś powinniśmy serduszkować? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

wszystko gra
To z założenia jest wątek staraczkowy, a faktycznie zaczęłyśmy gadać o ciążowych witaminach, skarpeteczkach i innych pierdeczkach
A to nie tak powinno tu być 
Ale mam nadzieję, że do tego czasu to już wszystkie będziemy miały fasolki 

hm ale ten link to i tak całą tą stronę pokazuje, a nie tylko mój post, a chyba zrobiłam tak jak mówiłaś klikłam na mój post, potem z góry z paska skopiowałam link
A Ty nie dość, że sobie w domku posiedzisz, odpocznisz i zrelaksujesz się, oraz będziesz miała więcej czasu na wszystko to jeszcze dostaniesz za to pieniążki aż do porodu a potem całe macierzyńskie. Szczerze - to zazdroszczę 
jak już to będę musiała siedzieć w pracy jak najdłużej tzn. pewnie do 7 miesiąca, żeby dostać zasiłek macierzyński 

oby
no i oczywiście do końca dnia żałoba ...

nadal czuję napięcie, no ale lepiej niż wczoraj, więc przeczekam