|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42614992]nie słyszałam tego
ładne spodnie a jakie koszule? [/QUOTE]dzięki, chodziły za mną od jakiegoś czasu ![]() jedna taka bordowa z zapięciem na plecach, druga w kropki biała
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję wszystkim
Cytat:
super, że trafiła na Ciebieale nie trać wiary, my mieliśmy przypadek beznadziejny z naszym yorkiem teraz ma już 9 lat i biega sobie swobodnie, a parę lat temu pogryzły go amstafy i przerwały mu jakieś połączenia nerwowe. nie miał czucia od brzucha do tyłu - czyli podobnie jak w wypadku Luny. Nie chodził, załatwiał się pod siebie itp. Robiliśmy mu masaże, jakieś zastrzyki i powoli, po kilku miesiącach zaczynał chodzić. na początku miał cały ciężar ciała na przednich łapkach, a tylne ledwo ledwo co dotykały ziemi i ciągnął je za sobą. teraz troszkę nimi porusza i daje radę biega na swój sposób. załatwia się na dworze nie skacze, ale da radę wejść po schodach. raz, jak była u nas suczka tej samej rasy, to tak za nią latał, że nawet na kanapę wskoczył
|
|
#4863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubi mieć "wilgotno" nie lubi być przekarmiony ![]() Cytat:
?
Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2013-09-03 o 19:51 |
||
|
|
|
#4864 |
|
Wtajemniczenie
|
może właśnie nagłówka
![]() a jak widać po spamerkach bywam u ciebie aż za często
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2013-09-03 o 19:58 |
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do nagłówka chciałabym coś delikatnego ale nie mam na niego pomysłu
|
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
o, ekstra
czyli jak powinnam go podlewać? bo ja to kompletna ignorantka w kwestii kwiatów jestem
|
#4868 |
|
Wtajemniczenie
|
Say piękne psinki
![]() Ver ratuj... Kiedyś pokazywałaś jakąś stronę gdzie są opinie na temat staników, porównania do innych modeli... Możesz podać linka, bo ja nie mogę znaleźć...
|
|
#4869 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co prawda ja to nie Ver, ale może o tę stronę chodzi
|
|
|
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej na początku później powinnaś już mniej więcej wiedzieć jak lubi ( jak to brzmi )
|
|
|
|
|
#4871 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42615808]http://balkonetka.pl/
Co prawda ja to nie Ver, ale może o tę stronę chodzi [/QUOTE]tą stronę Ver najczęściej polecała a ona i tak teraz nie odpisze bo jest na capusie
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na chwilę obecną tak zostanie, chociaż aż tak źle nie wyszło chyba
|
|
|
|
|
#4873 |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
Od wczoraj Tż zawozi i odbiera mnie ze szkoły, dzisiaj dostałam prześliczny prezent, a jutro muszę iść sama
Całe szczęście mam mało lekcji, więc może do Was wpadnę.Czytałam, że Kasia uczy w szkole; przyjedź do mnie ![]() Żaneta, prześliczne włoski! Scarrabeo, możemy się zobaczyć po 20-tym września? Czekam aż pieniądze wpłyną mi do portfela Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie prawie go ususzyłam, a jak tylko dostał trochę wody to natychmiast stanął ale zrobiłam pikantną zupę z brokułów, teraz tylko zmiksować, mam nadzieję, że mój blender zniesie ten debiut
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę się zaolejować sezamem.
|
|
#4876 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42615808]http://balkonetka.pl/
Co prawda ja to nie Ver, ale może o tę stronę chodzi [/QUOTE]Cytat:
już ogarnęłam sytuację...
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę z AiK, zaraz idę zmyć, Oleo d/s, fioletowa joaśka b/s. Walę piankę i żel, może trochę wytrzymają
|
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie wie o co chodzi i dlatego jest taka pomocna trzymam kciuki za Lunę
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Say śliczne te psiaki
Uśmiechnięte oczy ładne włosy, dawaj na MWH
|
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4882 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Język polski P. podstawowy x 0,6 albo P. rozszerzony x 1 Przedmiot obowiązkowy Matematyka P. podstawowy x 0,6 albo P. rozszerzony x 1 Przedmiot obowiązkowy Język obcy nowożytny P. podstawowy x 0,6 albo P. rozszerzony x 1 Przedmioty obowiązkowe Dwa przedmioty do wyboru z: historia, wos, geografia, język łaciński i kultura antyczna, filozofia P. rozszerzony x 1 Napisałam że dwa rozszerzone Filozofia się łapie. Ja po prostu nie lubię historii. W sensie. Lubię starożytność. I historię Chin, Japonii i Indii. Europejskiej nie lubię. Nie wchodzi mi do głowy. Sama w ciagu pół roku przeskoczyłam z podstawy na rozszerzenie. Przychodząc do liceum ledwo dostałam się do grupy rozszerzonej. Popracowałam sama pisząc na czatach anglojęzycznych, czytając książki anglojęzyczne i na semestr byłam już najlepsza z klasy i tak to utrzymuję dalej. Z tym że ja od dziecka miałam kontakt z językiem, oglądałam bajki po angielsku miałam angielski od przedszkola. W sumie to powinien być mój drugi język ale z tego nie skorzystałam w odpowiednim momencie i w sumie gdybym w podstawówce się przyłożyła to bym mogła bez problemu międzynarodówkę zdawać. Angielski to nie problem. Trzeba tylko wiedzieć jak sie za niego zabrać. A historia to czysta pamięciówka a dla kogoś kto ma problem z zapamętywaniem dat a jeszcze jak trzeba do tego jakieś fakty dołożyć to jest to katastrofa a nie nauka. Nie nadrabiam. Zdjęli mi szwy. Boli mnie to chyba mi sie rozlazło i wogóle ujnia bo siedziałam dwie godziny i czekałam Ale chyba mam nowy temat maturalny ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Miałam wstawić fotkę wystylizowanych włosów. Ale. Nie wiem gdzie jest karta pamiąeci na której jest zdcjęcie.
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
Cieszy mnie, że podoba się mojej top obserwatorce :-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4885 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na studiach trafiłam do grupy C1 i tam zaczęły się już jazdy, bo matura maturą, ale poziom CAE/CPE to już kolejny poziom wyżej. Naukę języka i przeskakiwanie poziomu porównuję do okręgów, gdzie każdy z mniejszych zawiera się w większym. Tak poziom A1 jest małym okręgiem, ale 2 razy większy A2 zawiera i poziom A1, i dwa razy tyle pracy, ile trzeba na każdy język przeznaczyć, itp. itd. ![]() Historia jest specyficzna i jeśli nie lubisz, nie ma sensu się z nią męczyć, choć pamięciówka na prawie to norma i trzeba być przygotowanym na zapieprz. Niestety. |
|
|
|
|
#4886 |
|
Konto usunięte
|
Kremm, chyba, że tak
![]() Z historią nie zgodzę się, że to pamięciówka, to raczej pasja. Albo się historią interesuje, albo nie, może dlatego mój TŻ tak chwali się kolegom, że jego dziewczyna zdawała historię na rozszerzeniu ? |
|
|
|
#4887 |
|
Konto usunięte
|
Wszystko to, co nas interesuje przychodzi 20 razy łatwiej, właśnie ze względu na łatwość zapamiętywania rzeczy przyjemnych i interesujących. Tak na przykład łatwo uczę się języków, zapamiętuję z łatwością kwestie dotyczące historii literatury, kultury itp, natomiast logiczna, ale nudna gramatyka staroceriewnosłowiańskieg o była dla mnie męką, gdyż zwyczajnie ten język mnie nie interesował.
|
|
|
|
#4888 |
|
Konto usunięte
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42617420]Wszystko to, co nas interesuje przychodzi 20 razy łatwiej, właśnie ze względu na łatwość zapamiętywania rzeczy przyjemnych i interesujących. Tak na przykład łatwo uczę się języków, zapamiętuję z łatwością kwestie dotyczące historii literatury, kultury itp, natomiast logiczna, ale nudna gramatyka staroceriewnosłowiańskieg o była dla mnie męką, gdyż zwyczajnie ten język mnie nie interesował.[/QUOTE]
Zgadzam się. A historię trzeba po prostu czuć, nawet kucie na blachę nic nie da BO JEST ZBYT OBSZERNA, a trzeba umieć wszystko, bo grom jasny wie, co akurat trafi
|
|
|
|
#4889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42617317]Tak jak mówię, do tego potrzebna jest praca i samozaparcie, a w moim przypadku wyglądało to tak, że choć z angielskiego w swojej grupie byłam bardzo dobra, to jednak nie był to satysfakcjonujący poziom, by zdać maturę bardzo dobrze i dostać się na filologię; potrzebowałam mocny wynik by mieć pewność, że przyjmą mnie na...rusycystykę
Na studiach trafiłam do grupy C1 i tam zaczęły się już jazdy, bo matura maturą, ale poziom CAE/CPE to już kolejny poziom wyżej. Naukę języka i przeskakiwanie poziomu porównuję do okręgów, gdzie każdy z mniejszych zawiera się w większym. Tak poziom A1 jest małym okręgiem, ale 2 razy większy A2 zawiera i poziom A1, i dwa razy tyle pracy, ile trzeba na każdy język przeznaczyć, itp. itd. ![]() Historia jest specyficzna i jeśli nie lubisz, nie ma sensu się z nią męczyć, choć pamięciówka na prawie to norma i trzeba być przygotowanym na zapieprz. Niestety.[/QUOTE] Robiąc testy z rozszerzenia z anglika miałam zawsze około 80 procent i koło 95% z podstawy W szkole na lekcjach. A na ustnych mi zawsze 5 stawiał więc luzik ![]() Cytat:
Ja tak mam z biologią. Biologia mnie interesuje (tylko to co człowieka dotyczy) zawsze mnie fascynowały jakies choroby dziwne schorzenia i wgl. I nauka biologii o człowieku wyglądała tak że słuchałam na lekcji robiłam notatki... i tyle. Jedyne co przed sprawdzianem to sobie przejrzałam notatki i wsio na sprawdzian a ze sprawdzianu zawsze 100% Jedyna moja 4 z biologii jest z ekologii ![]() Ale za to geografia to dla mnie czarna magia, niemieckiego nie lubię po prostu i chodze tylko po to by zdać a matma.. Jestem humanistą no ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Porównałam podręczniki. Podręcznik do filozofii 366 stron około. Podręcznik do historii 380 stron. Jeden a mam ich z 8 chyba w jednej serii Ten 380 stron to jest jeden z cieńszych chyba nie wiem bo nie stoją obok siebie
|
|
|
#4890 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-09-03 o 21:38 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

[/QUOTE]

super, że trafiła na Ciebie
teraz ma już 9 lat i biega sobie swobodnie, a parę lat temu pogryzły go amstafy i przerwały mu jakieś połączenia nerwowe. nie miał czucia od brzucha do tyłu - czyli podobnie jak w wypadku Luny. Nie chodził, załatwiał się pod siebie itp. Robiliśmy mu masaże, jakieś zastrzyki i powoli, po kilku miesiącach zaczynał chodzić. na początku miał cały ciężar ciała na przednich łapkach, a tylne ledwo ledwo co dotykały ziemi i ciągnął je za sobą. teraz troszkę nimi porusza i daje radę
?