|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
W tym moim kolorze widziałam dużo wózków na tablicy,allegro ale nie w moim rejonie... codziennie wchodzę i wypatruję jakiejś okazji ![]() Cytat:
![]() Ale mały mnie wali po żebrach... ![]() Co do wózka Trele też myślałam,ze to taki oczo☠☠☠ny róż... a na tym zdjęciu wygląda zupełnie inaczej-świetny jest ![]() Zamówiłam szablon i farbkę,takie(ostatni wzór gwiazdki i ksieżyce) : http://allegro.pl/szablon-malarski-z...450600135.html Do tego jeszcze jakąś naklejkę Kubusia Puchatka zamowię i możemy brać się za kącik dla Kamilka
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-03 o 19:09 |
||
|
|
|
#4562 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4564 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowalismy się kupic podwojne kola do przodu , więc tez okaże się czy jest aż taka różnica . Cytat:
Zastanawiam się jak je usunąć z ramy żeby nie zostawiły śladu Na szczęście to tylko naklejki ..A TV przywiozłam z Polski . Tzn dekoder bo antena pasuje byle jaka . No i mam .. CO miesiąc robię przelew na konto Nki i tyle . Tutaj w Londynie jest tez możliwość podpisania umowy na miejscu , ale więcej to wychodzi miesięcznie . Poszukaj strony dla Polaków w Belgi i tam z pewnością coś znajdziesz . Cytat:
Cytat:
Gondola jest ciemniejsza - wersja Fusia , a siedzisko jest takie http://tosi-tosi.com.ua/system/files...2013281338.jpg Mogłam kupic gondolkę w takim samym kolorze ale ta jakos bardziej mi się podobała :P Cytat:
|
|
#4565 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczne fotki Cytat:
Śliczne te zakupy!Cytat:
![]() Cytat:
dzidzia - nie wiem, jak wygląda mój brzuch kiedy leżę, bo nie leżałam na plecach od 5tc Kabriela - ja nie mam ani jednego kaftanika i nie zamierzam kupować pepper - tę babcię klozetową niech myszy zjedzą ![]() Śliczna pościel! Nie dziwię się, że się skusiłaś ![]() A zające... Lepiej na nie nie patrzę ktosiula - jak wyniki? Mya - śliczna Etna! Te ślipska Olenka - za wybór imienia! Bardzo mi się podoba to imię paulina - moja koleżanka jak zamawiała rok temu x-landera, to czekała prawie 2 m-ce i ledwo zdążyła przed porodem, bo nie mieli akurat koloru Europe ![]() Mya - ile rzeczy ![]() lineczka - ależ Ci zazdroszczę tych zapełnionych półek i szuflad, też już bym chciała to wszystko mieć Pewnie już wyprawka dopięta na ostatni guzik? A koc w grochy cudny! I kombinezony Co do Ryszarda - nie zatkał się może? anka - ja za to mam ciągle bulwy z lewej strony - jak mała dalej tak się będzie wypychać, to mi przeora cały brzuch... Antibia - dobrze, że kasa wróciła. ktosiula - niech przyślą kuriera, pomyłka jest z ich winy ![]() Dziewczyny, siedzę i mam co parę minut bóle w dole brzucha i w kręgosłupie - takie, jak na okres... Trwają koło pół minuty do minuty... Czy to mogą być te skurcze przepowiadające? ![]() Chyba wezmę no-spę i będę obserwować... Oczywiście już zaczynam świrować
|
|
#4566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paulina - a nie było by Ci łatwiej zamówić z tąd takiego wózka ? Chyba bliżej z UK niż z PL , tylko nie wiem jak cenowo to wychodzi Dziwne tez z tym kurierem , ja kupowałam rogówkę w Polsce która ważyła 112 kg i zapłaciłam kurierowi 50 f. Teraz pomyślałam że mam znajomych w Dublinie i pamiętam że ona mi pisała że wózek ma z Polski . Mogę napisac do niej i dowiedzieć się co i jak ..
|
|
#4568 | |||
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi się że to noga
![]() wczoraj jakis schizów dostałam, że to coś z kształtem macicy, że się coś dzieje ... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem niestety nic o tych przepowiadaczach, czuje czasem tak jak na okres, miałam taki tydzień między 23-25 tygodniem, nawet Wam pisałam że duuuużo czułam tego. Pytałam położnej i mówiła żeby uważać, bo może się tak rozkręcić, że zamieni się to w akcje porodową.
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Wzięłam no-spę i się położyłam. Do szpitala mam 30km więc obserwuję. Jak będzie się powtarzać to to sprawdzę.
|
#4570 |
|
Wtajemniczenie
|
Cieszę się że zdjecia się wam podobają,a co do pytań o zdjęcia z mężem to on poprostu był w pracy i miałam sama sesyjeeeeeee.
Myślałam ze już nowy wątek będzie a tu co?jeszcze staryyyyyyy |
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, aaby nie świruj, bo ja świrowałam i tylko gorzej się robi wtedy, połóż się i oddychaj spokojnie i glęboko, najlepiej rzuc okiem na tv, relaks. Weź nospę i klapnij sobie już do końca dnia na wyrku
|
#4572 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele bryka extra
Nemosek nic nie poreklamuję, bo ni mam paragonu Kciuki trzymam A kupiłam takie pierdołki, których brakowało w worach i pudłach co miałam jakies buteleczki, smoczki, no i dla siebie do torby- koszule, podłady i takie tam ![]() Dzastin ciekawa jestem jak ten obrazek wyjdzie, pokaż potem koniecznie |
|
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() abby, mam wszystko oprócz staników do karmienia które kupię już na samiuteńki koniec bo nie wiem czy coś te moje bimbałk urosną czy nie ![]() hmm nie wiem czy go zatkało, ale puszcza takie bąki że trzeba uciekać, a teraz żywię go puszkami Kitekat bo chciałam go podtuczyć i suchej karmy już jeść nie chce więc nie wiem, poobserwuję go a jak nie to może pojadę z nim do weta
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
Weź nospę i obserwuj jak nie przejdzie a skurcze będą regularne to jedź koniecznie na IP
|
|
|
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny przepraszam Was że się mało odzywam ale jakoś nie umiem się wbić ostatnio w rozmowę i nie wiem jakoś mi tak dziwnie jest
|
#4576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Składniki: sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, ogórek świeży, kukurydza, tortellini i posiekany czosnek. Przyprawiłam solą i pieprzem + 2 łyżki majonezu. Finito
![]() Cytat:
Napisałam wyżej ![]() Cytat:
![]() Dzięki, ale tu nasi znajomi też zamawiali, to ich podpytamy Mąż jutro będzie dzwonił po kurierach i pytał o ceny ![]() Aaby Dziwne, że tak często te skurcze...odpocznij, weź nospę a jak nie przejdzie to na IP ![]() Oglądam wspólną i lece do znajomej na brwi
|
||
|
|
|
#4577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam przerwę od przerwy. Z godzinę ryczałam. Plecy mnie bolą, jakbym rowy kopała ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Dzidzia, odezwij się, martwię się. [albo jestem ślepa i nie zauważyłam Twoich wpisów. Wtedy możesz mnie |
|
|
|
|
#4578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Ide oglądać tv
|
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
MAOMAMI - stalo sie cos? Czy tak poprostu? Od niczego ?
PAULA - ja sprawdzalam na ebayu I sa dwa . Ale nie ten kolor który Cie interesuje bo jest turkus I popiel. Cena 350£ wiec nie wiem jak to sie ma do ceny u Ciebie. A ile wazy taki wozek 3in1 ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4580 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde wiecie co?Szwagierka mi dostarczyła pościel jaką zamówiłam na allegro, ale brakuje ochraniacza na łóżeczko
|
|
|
|
#4581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naprawde dobre sa obecnie anomondy ocean albo miamior feine filets-moje je kochaja ![]() Wezcie mnie kopnijcie w 4 litery.Lepiej sie czuje i znow dzis pracowalam w ogrodku a teraz mam lekka rwe kulszowa Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-03 o 20:49 |
|
|
|
|
#4583 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4585 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czekalam na to Twoje zdjecie ![]() 35zl + przesylka (a to nei wiem ile,jak sie zmiesci w duza koperte babelkowa powinno dac sie wyslac jako list polecony-czyli 3,80 z tego co sie orientuje) ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
animodna-ja mam psa,wiec dostaje psie puszki czasem-chyba najwieksza zawartosc miecha jaka znalazlam w puszkach ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- a co do mojej SR z dzisiaj i pierwszych zajec...bardzo duzo ludzi,naszczescie podzielonych na dwie grupy.nawet fajnie bylo. Pierwsza godzina teorii,a raczej takiego wprowadzenia (to jakos mnei nei porwalo,bo gadala o historii,o tym po co w ogole SR-troche nudnawe),a druga godzina cwieczenia oddechowe-to bylo fajne,czy mi sie przyda czy nie-fajnie bylo sobie polezec i po oddychac. moj maz oczywiscie ze wszystkiego jaja sobie robil,no ale dzielnie zniosl starszawa pania polozna co miala klapeczki na koturenku o jeden rozmiar za male i nozka jej uciekala i z prozdu i z tylu |
|||||
|
|
|
#4586 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mój Miki jeszcze nie dostaje do żeber ;P Cytat:
A mocz w porządku, dziękuje, że pytasz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
znowu chcesz cierpieć???? Mało Ci? Pozwalam Ci co najwyżej na sexik z mężem i zabawianie małego (w sensie Daniela). Odkurzyć też możesz max 2 razy w tygodniu, a ogrodem niech się zajmie luby w weekend.
|
|
#4587 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny tak szukam na necie i są opinie że ten pokrowiec na materac, w którym jest wszyty wkład gryki można prać w pralce. Już sama nie wiem, chciałabym go odświeżyć bo nie jest pierwszej świeżości. Tylko się boję czy napewno nic się nie stanie
|
#4588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a to że zaczyna mnie przerastać to łapie to co jakiś czas, potem jest super ciesze sie itd a później znów to samo... to chyba strach przed tymi lecącymi tygodniami głowa do góry pogoda swoja drogą robi swoje :/ moja ręka boli ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
ja swojego nie prałam bo ja mam jeszcze w folii i nawet do dzisiaj nie pomyślaąłm zeby wyprac wiec nie powiem Ci jak sie zachowuje materiał
|
|
#4589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jak ściągne ten pokrowiec, to z jednej strony jest sam, a z drugiej jest wszyta ta gryka Teraz mnie dobija ta pogoda, zrobiło się zimno a ja nie mam w czym wyjść, mam bluzkę z długim rękawem no ale co na to?? Nic nie mam w co się zmieszcze
|
|
#4590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pokrowiec mam identycznie z gryką w pakiecie, jest po córca, ale prać się go boję, wydaje mi się, że może się już nie nadawać do użytku, nie ryzykuję Nasturcja masz lody? Mnie od wczoraj tak męczy zgaga dziś przypadkiem jak miałam "muszę zjeść lody, dużo lodów, teraz, już"- minęła a nawet jak nie minie, to bardzo warto sprawdzić ![]() A i za to, że tak ładnie dziecko tymi lodami skarmiłam, to mi się tak odwdzięczyła, że ta zgaga to pan pikuś, szalała jakby przez brzuch wyskoczyć chciała, a tak milusio, że każdy ruch to wciskanie główki/rączek w pęcherz i nóżki pod żebra
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-09-03 o 21:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

W dzień to nie ma co oglądać, dobrze, że chociaż wieczorami są fajne normalne seriale

Na szczęście to tylko naklejki ..

a nawet jak nie minie, to bardzo warto sprawdzić