|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42617814]Powiem Ci jedno- TŻ jest mgr inż. z bardzo, bardzo ścisłych dziedzin nauki i potrafi rewelacyjnie wytłumaczyć matematykę i fizykę. W liceum miałam problemy z matematyką (poza 3 klasą, gdzie coś mnie tknęło i matma zaczęła mi się podobać, ostatecznie podstawę z matmy zdałam na 86%), jednak teraz wiem, ze wynikało to z braku mojej pracy i zainteresowania przedmiotem. Dopiero na studiach (humanistycznych!) postanowiłam dla rozruszania lewej półkuli i pobudzenia jej do efektywniejszej nauki języka (tak, za naukę języków obcych odpowiada ta sama część mózgu, co za przedmioty ścisłe) postanowiłam złapać za zadania z matematyki/fizyki i...okazało się, że z niewielką pomocą jestem w stanie naprawdę wiele zrobić. Obecnie TŻ namawia mnie na studiowanie fizyki hobbystycznie
[/QUOTE]W pierwszej klasie liceum na korkach zfizyki odkryłam że jestem orłem z fizyki Zadania i teorię miałam z małym placu. Bo pracowałam nad tym. Ale itak skończyłam z 2 z fizyki jak 99% rocznika w mojej szkole bo fizyczka praktycznie nikomu nie stawiała oceny wyższej niż 2+
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mojego miksa potrzymam do rana bo nie chce mi się zmywać :P
nic się chyba im nie stanie?? a miks jest z bingo drożdżowego, FP i GS oil nutritive ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- A ja byłam najlepsza z w-fu. Piłka ręczna to była i jest moja pasja, byłam kapitanem zespołu, wygrywaliśmy wszystkie zawody. Niestety szkołę skończyłam i z tym skończyła się moja kariera ponieważ nie ma w pobliżu mojego miasta żadnego klubu dla szczypiornistek |
|
|
|
#4893 |
|
Konto usunięte
|
Doskonale wiesz, że oceny nie są współmierne do stanu wiedzy. Dla porównania TŻ kończył liceum z 3 z matmy, na studiach jako jedyny miał 5. Dlatego nie ma się co tym sugerować. Wchodzę z założenia, że powinniśmy robić to, do czego mamy predyspozycje i co nas motywuje, ponieważ z tego jesteśmy w stanie być najlepsi i się rozwijać. Mnie motywuje perspektywa porozumienia się z obcokrajowcami w 3 językach i specjalizowanie się w szeroko pojętym handlu zagranicznym, ponieważ myśl o tym i działanie w kierunku poszerzania swojej wiedzy na wielu płaszczyznach daje mi niesamowitego kopa.
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42617317]
Historia jest specyficzna i jeśli nie lubisz, nie ma sensu się z nią męczyć, choć pamięciówka na prawie to norma i trzeba być przygotowanym na zapieprz. Niestety.[/QUOTE] to. bez zrozumienia ani rusz, ale bez pamięciówki też ciężko poza tym weź pod uwagę, że cały pierwszy rok to historia prawa.TŻ mnie strasznie wkurzył, miał przyjechać do mnie na noc i w końcu został u siebie, bo we trzech siedzą i rozkminiają problemy życiowe jednego z nich. niech się modli żeby jutro nie rozkminiali jego własnych.
|
#4895 |
|
Konto usunięte
|
Niestety wiem, wystarczająco nasłuchałam się o tym od znajomych studiujących prawo, ale na każdym bardziej wymagającym kierunku znajdziemy takie przedmioty, gdzie tylko połączenie zrozumienie plus intensywna nauka dadzą wymierne skutki.
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
hihi, coś o historii wiem, bo właśnie wkuwam historię architektury polskiej... to jest dopiero masakra. rzuty katedr gotyckich - w tej 10 przęseł, w tamtej 11, tu sklepienia takie, tam owakie - szału można dostać.... wawel przedromański, romański, gotycki, 100 milionów przebudów, daty, architekci...
chyba mam już sfiksowany mózg
|
#4897 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Zaloczkowałam się, ciekawe jakie jutro będę miała włosy. Musi być GHD!
I mam wysyp podrożdżowy
|
#4899 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42618452]Studentka architektury czy historii sztuki?[/QUOTE]
architektury
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42618431]Spokojnie, jeśli to jego przyjaciel, to może rzeczywiście jest w potrzebie i w tym wypadku bym to zrozumiała. Wszak nie w każdą godzinę partnerka musi być alfą i omegą, tak samo jak mój partner [/QUOTE]no niby wiem, zazwyczaj rozumiem takie rzeczy, stąd jego kumple bardzo mnie lubią, bo jestem najbardziej wyrozumiałą laską jaką znają, zwłaszcza, że mam podobne poczucie humoru i umiem im doradzać w kwestiach kobiet
|
|
#4903 |
|
Rozeznanie
|
Dolczi fretka cudowna, a Twój kolor zajedwabisty!
sayhello śliczne psiaki! Potarmoś ode mnie ![]() A ja jutro się zalaminuję, a co! |
|
|
|
#4904 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4906 |
|
Wtajemniczenie
|
Nałożyłam BDFM zmyłaj jagodową Baleą i nałożyłam GBD. Wystylizowałam pianką. Zobaczymy co bd
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42618713]To prawda, też bym się zirytowała, gdyby nie chciał powiedzieć jasno posłuchaj, X ma problem, chcę z nim pogadać. Wówczas wszystko jest jasne, ty nie czekasz i jesteś spokojna, organizujesz sobie czas po swojemu. Czasem nerwami nie zdziałamy więcej, niż spokojem. Wytłumacz mu, że mógł Ci wcześniej powiedzieć, bo np. jesteś w stanie zrozumieć taką sytuację i wolisz, by mówił jasno, niż się wykręcał.[/QUOTE]
tzn. wierzę, że on do ostatniej chwili myślał, że pogadają chwilę a jednak to się przedłużyło i nie ma w nim złej woli. zwłaszcza, że powiedział, że jeżeli bardzo chcę to jedno słowo i on do mnie przyjedzie. ale co, mam tupać nogą i mówić 'tak, przyjeżdżaj, natychmiast'? niby zachował się po fakcie w porządku, ale jestem po babsku wkurzona i tyle. zobaczymy jak zachowa się jutro, kończę pracę późnym wieczorem, ciekawe czy o tym pamięta ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
|
|
#4908 | |
|
Wtajemniczenie
|
A wgl. Zdjęli mi szwy. Babka mi zabezpieczyła rane szwami w plasrach żeby mi sie nie otworzyła. 2 tygodnie mam tak zaklejać. Ciekawe kiedy dostane na te plastry uczulenia
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#4909 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pomyślę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trochę daleko ![]() Lecę, mam na 8
|
|
#4910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Allwaves. Mogę, z łaski swojej ( ),Wam podpowiedzieć : SERI maska do włosów z miodem . Paskudnie wybredna jestem, ale ta maska powaliła mnie na kolana. No prawie. (kascysko- )[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42612017] Chodziło mi o pokazanie tego, że gdy naprawdę się chce, można dużo i naprawdę DA SIĘ.[/QUOTE] Potwierdzam : DA SIĘ ! Cytat:
A prawo to co ? Nie pamięciówka ?! To jest dopiero kucie na pamięć, bo logiki i możliwości ubarwień tu mało. Edytowane przez Heroldin Czas edycji: 2013-09-04 o 07:22 |
|||
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czwartek będę w mieście więc muszę się porozglądać dziękuję ![]() Na noc poszły na koczki i szczerze mówiąc włosy wyglądają lepiej niż po jednym ale jakoś tak dziwnie się czuję Może dlatego, że ostatnie dwa miesiące stylizowałam a dziś mam fale tak od ucha w dół a góra ulizana Chyba wezmę się za tą piankę przy następnym myciu.No ale z rana humor poprawiła mi wiadomość o wygranym olejku arganowym |
|
|
|
|
#4912 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Miałam dzisiaj jechać na siłownię, ale doszłam do wniosku, że odpocznę i posprzątam w pokoju . I tak mam na popołudniową zmianę
|
|
|
|
#4913 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cała przyjemność po mojej stronie
|
|
#4915 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Heroldin dziękuję za podpowiedź, może uda mi się ją dorwać w czeluściach sklepiku z fryzjerskimi kosmetykami
|
|
|
|
#4916 |
|
Wtajemniczenie
|
WITAJCIE KOCHANE
Przychodzę donieść iż nie posiadam internetów i nie mogę być z wami na bieżąco.. ![]() Ale właśnie siedzę z miksem masek na głowie więc nie jest źle
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, zepnijcie pośladki, żeby był dziś nowy wątek
![]()
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tak czytam to ja jednak kaktusa powinnam mieć ![]() o, zgadzam się, chociaż ja tam trochę logiki jednak widzę ![]() włosy umyte, znowu GD Fructisa na d/s, pogoda ładna, a ja mam na popołudniową zmianę... chyba ogarnę mieszkanie czy coś. chcę już uczelnię
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie będzie, a mnie czeka popołudnie w robocie i pewnie znów nie będzie mnie w dziesiątce spamerek. Tyle przegrać..
![]() Kusicie niemiłosiernie tą miodową Seri. Miałam ją ostatnio w koszyku, ale głos rozsądku i skąpstwa kazał odłożyć ją na półkę.
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Nałożyłam dziś olej arganowy gp. Za jakies 2-3h zmywam. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Hej. Nałożyłam dziś olej arganowy gp. Na skalp eliksir gp poszedł, bo po myciu obciąża. Za jakies 2-3h zmywam. Kusicie tą miodową Seri, ale w moim hebe jej nie mają. Życie jest niesprawiedliwe. P.S. Czekałam na szatana. Tak czekałam, że go minęłam. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2013-09-04 o 11:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

[/QUOTE]

)
W czwartek będę w mieście więc muszę się porozglądać dziękuję
Chyba wezmę się za tą piankę przy następnym myciu.