Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 22:29   #4621
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Bez obrazy, ale ani jedna ani druga mi się nie podoba.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

zdasz, my trzymamy a wizażowe kciuki pomagają, jestem tego żywym przykładem jak zdawałam egzamin z estetyki, myślałam że będzie porażka a tutaj bdb.

Z rana mnie mama obudziła, że chce jechać do Ikei ze mną znowu, bo chciała sobie dokupić parę rzeczy i ja też miałam, więc pojechałyśmy. Dokupiłam kolejne bibeloty do mieszkania co mnie zawsze cieszy.
Po południu wybrałam się na polowanie na kocyk. Chciałam taki akrylowy gruby do wózka, ale wzory straszne ale kupiłam jeden cieńszy, więc mam już dwa i to chyba wystarczy tak po domu. A na akrylowy będę polować dalej.
Kupiłam sobie dwie koszule do szpitala z tych tańszych w Margot, jedną z żyrafami a drugą z pszczółkami, jedna 17 zł druga 18 będzie do porodu. Dwie koszule do szpitala wystarczą? Ja chcę jak najszybciej wrócić do spodni bo nienawidzę koszul do spania. Z tego co pamiętam w zeszłym roku ciocia to już na następny dzień w getrach śmigała.
Kupiłam też małej kombinezon: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...urtki/106352/2
rozmiar 62. Chociaż mama mi trochę wątpliwści poddała czy nie lepiej by było taki a'la śpiworek kupić... i teraz nie wiem bo wahałam sie między tym a takim z h&m http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-A i teraz nie wiem co robić, mi się wydawało że lepszy taki z nóżkami
I dorwałam ziajkę do kąpieli. Niby moja mama mówiła żeby kupić mydełko, ale tak sobie pomyślałam, że mydełko mniej praktyczne. Pamiętam przy chrześnicy, wpadało do wody trzeba było szukać i szybko się rozpuszczało.
Kupiłabym 3 koszule, bo jeśli jedną pobrudzisz, to założysz drugą. A drugą zalejesz mlekiem, to w tym czasie jak Ci będą prać, to ta jedna wytrzyma. Ale... ja wiedziałam, że będę mieć cięcie to i pobyt w szpitalu dłuższy.

A co do kombinezonu- wiem jakie temperatury zimą bywają w Krakowie i stanowczo jestem za kombinezonem z nóżkami. Chyba, że masz też śpiwór/śpiworek do wózka.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ooo a za ile? musze gazetki oblukać. Ja tez chcę.! I W KOŃCU PROMOCJA JAK WYPADA WYPŁATA!!! w końcu ktoś mi jest łąskawy

WIEM że przewijało sie to milion razy ale:
CO SĄDZICIE o tych smoczkach z termometrem?
czy z firmy Babyono warto kupować termooetry?
Uważam, że nie. Temperatura w buzi się zmienia w zależności od okoliczności (np. karmienia). wg mnie jest niemiarodajna.
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
powiedziałam M.,bo w sumie fajny pomysl ale on mowi,ze 2 dni będą dzialac
elektrykiem jest, czasem mam z nim przerąbane
...........
fajne
Mam z lidla u Młodej w pokoju taką lampkę i jest super. Fakt, że jedna nam się zepsuła, ale najpierw Alisa zrobiła jej ☠☠☠ut o podłogę .

Nasturcja! Będzie git!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:30   #4622
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Może być przed Raźniej wtedy nam będzie wejść do sali- lepiej w kupie
o tym samym pomyślałam
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:31   #4623
Antibia86
Rozeznanie

przepraszam że nie cytuje ale nie mam siły nadrabiac.....juz mie troszke przeszło ale byłam taka wściekła ze musiałam wyjsc z domu... nie nie nie na TŻ....zdążyłam sie ucieszyc że kasa wrociła i że pojutrze bedzie wozek a potem czar prysł, chyba ten wrzesien jakis zly sie zapowiada.....w skrócie pozyczylismy ciotce kase i miała nam w tym tyg oddać calośc 1000zł dzwonimy do niej czy ma kase a ona że nie dostała jakiejs tam kasy i ze w tym mies da nam tylko 200zł....nosz kuźwa...to po co od mies gadała ze da nam calośc? bo ja naprawde wszystko rozumiem ale wystarczyło powiedzieć a nie nas ściemniać...a najgorsze że ona to tak na lajcie bez przejecia powiedziała....ja wiem że to moze nie duża kwota ale jakbym wiedziała że nie bede miała tych 1000zł to bym inaczej rozparcelowała wydatki...kupilismy ten wózek i jeszce Piotrka wyprawka do szkoły,ciuchy....a jeszcze nam raty zostaly i telefony....nie mówiąc że za remont miałam oddac koledze ostatni tysiąc.....no i teraz wychodzi że do konca mies zostanie nam 200zł.....ciekawe jak ja mam teraz za to wyżyc....no bo co to za roznica 200 a 1000....
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:33   #4624
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kupiłabym 3 koszule, bo jeśli jedną pobrudzisz, to założysz drugą. A drugą zalejesz mlekiem, to w tym czasie jak Ci będą prać, to ta jedna wytrzyma. Ale... ja wiedziałam, że będę mieć cięcie to i pobyt w szpitalu dłuższy.

A co do kombinezonu- wiem jakie temperatury zimą bywają w Krakowie i stanowczo jestem za kombinezonem z nóżkami. Chyba, że masz też śpiwór/śpiworek do wózka.
Dzięki już wiem że koszulę trzeba dokupić
wózka jeszcze nie ma wiec nie wiem czy będzie śpiworek, ale taki argument do mnie przemawia, nawet jak śpiworek będzie to Małej będzie cieplej
Stary 2013-09-03, 22:35   #4625
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
przepraszam że nie cytuje ale nie mam siły nadrabiac.....juz mie troszke przeszło ale byłam taka wściekła ze musiałam wyjsc z domu... nie nie nie na TŻ....zdążyłam sie ucieszyc że kasa wrociła i że pojutrze bedzie wozek a potem czar prysł, chyba ten wrzesien jakis zly sie zapowiada.....w skrócie pozyczylismy ciotce kase i miała nam w tym tyg oddać calośc 1000zł dzwonimy do niej czy ma kase a ona że nie dostała jakiejs tam kasy i ze w tym mies da nam tylko 200zł....nosz kuźwa...to po co od mies gadała ze da nam calośc? bo ja naprawde wszystko rozumiem ale wystarczyło powiedzieć a nie nas ściemniać...a najgorsze że ona to tak na lajcie bez przejecia powiedziała....ja wiem że to moze nie duża kwota ale jakbym wiedziała że nie bede miała tych 1000zł to bym inaczej rozparcelowała wydatki...kupilismy ten wózek i jeszce Piotrka wyprawka do szkoły,ciuchy....a jeszcze nam raty zostaly i telefony....nie mówiąc że za remont miałam oddac koledze ostatni tysiąc.....no i teraz wychodzi że do konca mies zostanie nam 200zł.....ciekawe jak ja mam teraz za to wyżyc....no bo co to za roznica 200 a 1000....
A mówiłaś ciotce, że ta kasa Ci na chleb potrzebna a nie na kosmetyki? Może ją trzeba do muru przycisnąć?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:35   #4626
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny kupujecie kombinezon tylko na 62 czy na 56 też?
Ja dostałam 5 kombinezonów, także mam dwa 56, dwa 62 i jeszcze taki już duży nie wiem jaki rozmiar Mogę się z wami podzielić

Cytat:
Eeee.. może nie. Teściowie moi już drugi rok mają w sypialni nad łóżkiem takie diody z Lidla I codziennie przy nich czytają, i jak wstają w nocy do kibelka to też włączają. Może te biedrowe gorsze nie będą
Z Lidla takie rzeczy, trochę lepiej się sprawują. Porównałam już dwie rzeczy i biedronkowe dawno nie działają, a lidlowskie chodzą nadal.

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
ja mialam dzis wizyte (bez usg), ogolnie kiepsko, szyjka mi sie skrocila, myslal czy mnie do szpitala nie polozyc ale mowi ze najpierw sprobujemy z lekami, mam no spe, magne B6, luteine i aspirin cardio + zero zblizen z tz do 36 tyg, no chyba ze bedzie lepiej, chyba sie z lekka podlamalam
Dobrze, że nie położył cie do szpitala, tam to byś się podłamała dopiero. Mam nadzieje, że leki pomogą. Co ja piszę na pewno pomogą
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:38   #4627
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
chyba mi wszystkiego nie zacytowało

ZObacz sobie skład tych herbatek. 99% to glukoza. to już lepiej kupić ziołową w aptece i moooocno rozcienczyć. u nas się totalnie nie sprawdziły.

Miałam pozytywny w pierwszej ciąży . Mimo, że CC, to badali i mnie i Alisie po porodzie CRP.

zamiast leczo była karkówa z ziemniakami

A faworki któraś dobrze mówi- wałkujesz cienko i składasz na pół, znowu wałkujesz i składasz na pół itak kilka razy i wtedy robią się warstwy jak w cieście francuskim. i są napowietrzone.

Tak piszecie o tych paznokciach, a ja sobie uświadomiłam, że miałam ostatni raz pomalowane....7 lat temu, jak miałam żele!

Mam to. A jak mnie wkurza!

Kurna coś mi się w tej gondoli nie podoba.

Bo dziecko nie musi leżeć. Zresztą z czasem zacznie Ci robić awantury podczas spacerów i wtedy podniesienie zagłówka może wiele ułatwić

Daj znać jak się czujesz.

Ajm ołkiej. Tylko dzisiaj dzień nieco zabiegany. Lekko moczę nadal, ale widocznie to fizjologiczne płyny. Pamiętam, że z rana z Alisą kiedyś aż mi ciurkiem po nodze pociekło.

zdjęłam kiedyś pokrowiec z dużego materaca i wyprałam...skurczył się i powyginał :/ i był do wypiórkania, a nowe mają taaaakie ceny.

Więcej grzechów nie pamiętam; jeśli ktoś miał jakieś pytania to proszę o powtórkę. Pokazywałam dzisiaj Iskrze zdjęcie mojego cyyyyyca i Alisy głowy. Oj...masakra.

Mam już dwie pralki najmniejszych ciuszków praktycznie suche, trzecia się wyprała. Została jedna plus kombinezony plus koce/tetry/flanele. Jak wyschną wszystkie ciuszki to się biorę za prasowanko i układanko.

Zimno mi. I to w cholerę.
Na rozgrzewkę wcinam biedronkową kaszkę dla dzieci

A jeszcze chciałam wrócić do tematu biustonoszy do karmienia. Dziewczyny, jeśli chcecie kupić przed porodem/po porodzie to kupujcie zwyklejszy. Po kilku tygodniach laktacja Wam się unormuje i wtedy będzie można kupić dobry, dopasowany względnie.
zwyklejszy w sensie tańszy? bo ja na swoje tez musze kupić i włąsnie przeglądam i zastanawiam sie czy jak bede miała pokarm to czy nie okaze sie ze niepotrzebnie kupiłam (a na nasz rozmiar jak wiesz są drogie staniki ;/ ) bo okaze sie za mały, a potem czy cycki mi nagle nie wrócą do stanu sprzed ciąży ( ) bo wydac kase na darmo to szkoda. a mi to już w ogóle.
Cytat:
czesc

nasturcja trzymam kciuki,

maomami obie czapki sa fajne

Anoula fajny kombinezon, ja tez mam z nozkami i mysle ze jest ok,

ja mialam dzis wizyte (bez usg), ogolnie kiepsko, szyjka mi sie skrocila, myslal czy mnie do szpitala nie polozyc ale mowi ze najpierw sprobujemy z lekami, mam no spe, magne B6, luteine i aspirin cardio + zero zblizen z tz do 36 tyg, no chyba ze bedzie lepiej, chyba sie z lekka podlamalam
jak szyjka sie skraca to duzo leżeć musisz! i bedzie lepiej. Głowa do góry
Stary 2013-09-03, 22:38   #4628
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
oj jak ja nie lubię takich sytuacji, ludziom się wydaje, że jak się od rodziny pożycza to nie trzeba oddawać na czas :/

Edytowane przez Anoula
Czas edycji: 2013-09-03 o 22:39
Stary 2013-09-03, 22:42   #4629
nasturcja7667
Zadomowienie

Hmmm.. Domi milczy. Aż dziwne
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:44   #4630
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm.. Domi milczy. Aż dziwne
aż sie martwię, bo ostatnio miała te bóle...
Stary 2013-09-03, 22:46   #4631
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki już wiem że koszulę trzeba dokupić
wózka jeszcze nie ma wiec nie wiem czy będzie śpiworek, ale taki argument do mnie przemawia, nawet jak śpiworek będzie to Małej będzie cieplej
Za ciepło też dobrze nie jest, ale noworodek bardzo szybko traci ciepło. Alisa miała 4 miesiące, jak wybraliśmy się nad Miedwie, temperatura około -25 i wietrznie. W wózku miała kombinezon z nogami, ciepłą czapę i śpiwór z owczą wełną, a nadal nie była bardzo ciepła.
o, proszę.

. Witaj Kochanie

Edytowane przez shonyen
Czas edycji: 2014-03-18 o 15:10
Stary 2013-09-03, 22:46   #4632
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
A mówiłaś ciotce, że ta kasa Ci na chleb potrzebna a nie na kosmetyki? Może ją trzeba do muru przycisnąć?
no oczywiście ze mowiłam ze teraz przez to w czarnej dupie jestem i wogole...i co usłyszałam ze ona tez ma tyły w płatnosciach i ze na razie nie ma wiecej i ze w nastepnym mies da nam prawdopodobnie znów 200zł;/
Stary 2013-09-03, 22:46   #4633
babku
Zadomowienie

Cytat:
co do koszul to ja mialam 2, niby chcialam rodzic w swojej ale na sr polozne mowily ze i tak zazwyczaj prosza o zdjecie a zalozenie szpitalnej koszuli i w sumie mi to nie przeszkadzało
U nas w swoich się rodzi, a szkoda chętnie przebrała bym się w jakąś szpitalną, co by później nowej koszuli nie wyrzucać. Ale u nas w swoich, bo podobno zwiększa, to komfort rodzącej

Antibia86 dlatego nie lubię pożyczać kasy, ale rodzinie głupio odmówić to fakt. Ciotka jakaś bez rozumu zupełnie.
Stary 2013-09-03, 22:47   #4634
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Eh.. przyciśnijcie ją że to na Życie potrzebujecie a nie na imprezki i inne.

Cytat:
oj jak ja nie lubię takich sytuacji, ludziom się wydaje, że jak się od rodziny pożycza to nie trzeba oddawać na czas :/
no dokładnie...
Stary 2013-09-03, 22:48   #4635
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Za ciepło też dobrze nie jest, ale noworodek bardzo szybko traci ciepło. Alisa miała 4 miesiące, jak wybraliśmy się nad Miedwie, temperatura około -25 i wietrznie. W wózku miała kombinezon z nogami, ciepłą czapę i śpiwór z owczą wełną, a nadal nie była bardzo ciepła.
o, proszę.
jakie opakowane maleństwo czyli chyba jednak zostawię ten kombinezon jakbyśmy do Rabki jechali, a tam jest zimniej niż w Krakowie
Stary 2013-09-03, 22:50   #4636
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
zwyklejszy w sensie tańszy? bo ja na swoje tez musze kupić i włąsnie przeglądam i zastanawiam sie czy jak bede miała pokarm to czy nie okaze sie ze niepotrzebnie kupiłam (a na nasz rozmiar jak wiesz są drogie staniki ;/ ) bo okaze sie za mały, a potem czy cycki mi nagle nie wrócą do stanu sprzed ciąży ( ) bo wydac kase na darmo to szkoda. a mi to już w ogóle.

jak szyjka sie skraca to duzo leżeć musisz! i bedzie lepiej. Głowa do góry
tak Rybko, tani, miękki typu babyono czy coś tam za 30zł. ewentualnie możesz wziąć swój stary duży i wyciągnąć np fiszbiny. rozmiar baaardzo się zmieni.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-03, 22:50   #4637
babku
Zadomowienie

Podłączam się pod pytanie odnośnie strony materacyka. Na której najpierw ma spać i po jakim mniej więcej czasie, mam przełożyć?
Stary 2013-09-03, 22:51   #4638
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
no oczywiście ze mowiłam ze teraz przez to w czarnej dupie jestem i wogole...i co usłyszałam ze ona tez ma tyły w płatnosciach i ze na razie nie ma wiecej i ze w nastepnym mies da nam prawdopodobnie znów 200zł;/
na przyszłość jej nie pożyczaj... bo ona ma teraz w że początek roku, dziecko w drodze i wydatków mnóstwo
Stary 2013-09-03, 22:52   #4639
babku
Zadomowienie

Cytat:
o, proszę.
Ale bobas słodko opatulony Mam dokładnie taki wózek
Stary 2013-09-03, 22:53   #4640
nemosek
Zakorzenienie

Znowu 5 stron

Cytat:
Beatko- śliczne zdjęcia

De- hahaha, fajnie wygląda Twój mały

Dzidzia- mi sie spłąszcza brzuch, ale nie całkowicie chowa tylko troche, ale jak sie spina to jest duży

Oleńka- dopisane

nasturcja- może pomidorki koktajlowe +sałata lodowa+ feta? ;> i sosik?

KURDE... znów mnie zgaga meczy od jakiś 6 godzin..
Bylam na badaniach, tak mnie pokuła że myślałam ze stamtąd nie wyjdę potem pochodziłam po mieście bo kilka spraw załatwiłam i pojechałam do CH , a przy okazji weszłam na Carrefour. Ja pierdziele, nic tam nie było. Ani wanienki ( opowiadałam cos sie stało z tą moją:P dlatego musze kupić) ani żadych promocji na takie rzeczy dziecięce... np. butelka z TT 36 zł... gdzie na all znalazłam identyczną za 18 łącznie z przesyłką, ale w ogóle trafiłam na jakiegoś gościa który mi zaczął opowiadać o butelkach- przedstawiciel Canpola i nuka i tak mi je zachwalał, że po co drogą butelkę ale drogą zwykłą ( bo TT akurat były te zwykłe, nie z tą rurką) jak można za połowe ceny miec tą samą jakoś i pojemność a zaoszczędzić, a że praktycznie wszystkie smoczki są już odpowietrzaniem (tą dziurką) itd.. nie wazne bo i tak sie wkurzyłam ze nie ma tych wanienek, mąż pojechał do IKEA ale tamtych też nie było, w Kaufie też nie ma to ja nie wiem gdzie kupie może w tesco..

I wiecie co rzuciło mi sie oczy :
1) herbatka uspokajająca HIPP
2)herbatka na laktacje(albo dla mam karmiących jakoś tak ) HIPP
3)herbatka z kopru włoskiego HIPP
4) herbatka ułatwiająca trawienie
i inne.. one są od 1 miesiąca te herbatki ak sie nie mylę. nie licząc tej dla mam. Sądzicie ze Warto je kupić? ;>

Pół dnia w ogóle małego nei czułam, teraz dwa razy wierzgnął i tyle..
Kupiłam dzisiaj z kopru włoskiego,ona jest od 1 tygodnia

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez daga 13 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Długo mnie nie było ale jak 3 dni nie odwiedzałam wizażu to nie mogłam was dogonić a chciałam być na bieżąco zanim coś napiszę, już myślałam że nie dam rady ale się udało, obiecuję że będę na bieżąco.

U mnie również remoncik stąd brak czasu na przyjemności do tego jeszcze praca.

Jak czytam i oglądam wasze wyprawki to mnie głowa boli bo ja mam tylko butelkę, biustonosz do karmienia, kilka pajacyków, ręczniczek i kocyk. Końcem września wybieramy się ze znajomą do hurtowni (jej rodzice mają sklepy) i tam sobie wszystko kupię także zbieram kasę. Mają tam też wózki ale tylko tako i sama nie wiem, podoba mi cię laret, jak ktoś ma to proszę o opinie, a co do wózków to najbardziej podoba mi się x lander move ale dałąm sobie z nim spokój ze względu na cenę. podoba mi się też ten co lineczka kupiła i pewnie będę między tymi dwoma wybierać.
Acha i ostatnio kupiłam 2 pary rajstopek z samochodzikami na 56 nie mogłam się powstrzymać

Z moich obliczeń wkroczyliśmy w 30 tydzień, jutro wizyta u gina i usg to się zobaczy co u synka, bo ostatnie usg było w 21 tyg.
nad imieniem debatujemy ale najprawdopodobniej będzie Filip lub Miłosz

Domi wszystkiego najlepszego
za tydzień

Tako Laret jest fajny bo duża gondola,duże koła,koszyk.Ale stelaż po złożeniu tez trochę zajmuje.Dosyć ciężki jest
Euro Passo jest na pewno mniejszy,zgrabniejszy.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
mam to samo, szczególnie wieczorem...ostatnio M. musial mnie masowac, bo myslalam,ze się z bolu zaplacze

mój tez dziś cos spokojny...ale za bardzo nie miałam czasu posiedzieć, wiec nawet się nie wczuwałam

mam tak czysto,ze az milo

M. wczoraj pomyl podłogi i okna

ja poscieralam kurze

znajomi z pracy dziś maja do mnie przyjść, fajnie! stesknilam się za nimi już trochę

ale do pracy bym nie wrocila

aha, no i witam w 27 tygodniu
za tydzień

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:54   #4641
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
no kur.wa... a co cie to interesuje ze ona ma tyły. Ja pierdycze. :/
Własnie dlatego nie lubie pożyczać, a jak pozyczam to przynajmniej 10razy sie zastanowie .. no i pożyczam osobą które wiem ze mi oddadzą na czas i nei pierdzielą farmazonów. Choć wiadomo rodzinie trudniej odmówic.

Ja jak trafiłam do szpitala ( a poszłam tylko ciśnienie zmierzyć bo musialam )to juz nie mogłam iść do domu po piżamke czy sie wykąpać.. zostałam i dali mi swoją koszule - ale powiem Wam że to jedyny plus tego szpitalu ze mają zaje.biste koszule 100%bawełniane z fajnymi nadrukami . Na prawdę fajnę
Stary 2013-09-03, 22:55   #4642
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Podłączam się pod pytanie odnośnie strony materacyka. Na której najpierw ma spać i po jakim mniej więcej czasie, mam przełożyć?
najpierw dziecko śpi na tej warstwie z gryką, czyli tą szeleszczącą, z reguły pikowaną, czy jak to się zwie. A strony zmieniamy, gdy stoi już na nogach
Cytat:
na przyszłość jej nie pożyczaj... bo ona ma teraz w że początek roku, dziecko w drodze i wydatków mnóstwo
ooo zgadzam się.
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ale bobas słodko opatulony Mam dokładnie taki wózek
no my z gondoli teraz też tej będziemy korzystać; a ze spacerówką zobaczymy, ale myślę, że Alisa odda swojego juupi, bo i tak jeździ wtedy kiedy ja chce a nie kiedy ona (piechur mały)

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-03, 22:56   #4643
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie tego BOCIANKA mogę dostać w aptece?;>
No najpierow T miała kupić, potem powiedziałą ze da nam używaną po 2 dzieci a na koniec jesteśmy skłóceni i nie rozmawiamy ze sobą w ogóle wiec i jej wanienki niezależnie jaka byłaby to nie chce.
Kupisz w sklepie dziecięcym.U mnie w aptekach brak,w ogóle wszyscy się dziwią co to jest

Produkuje ją Medela .Płaciłam 9,90

Ryba U mnie w TEsco wanienki były po 39,99

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-09-03 o 22:58
Stary 2013-09-03, 23:11   #4644
ryba91
Zakorzenienie

uff to jeden wydatek sie zmniejszy na początek. dzięki dzidzia!

a Aliska ślicznie wygląda.
ALE CHYBA W -25 TO NIE WYJDĘ Z DOMU,

Nemosek-
a to musiałam pomylić. ale faktycznie no ona to dość wczesniej można podawać

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Kupisz w sklepie dziecięcym.U mnie w aptekach brak,w ogóle wszyscy się dziwią co to jest

Produkuje ją Medela .Płaciłam 9,90

Ryba U mnie w TEsco wanienki były po 39,99
to z czego ta wanienka jest?

ja tą herbatke na all przyczaiłam własnie cos koło 10 zł.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

krwawią mi dziąsła
Stary 2013-09-03, 23:15   #4645
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
uff to jeden wydatek sie zmniejszy na początek. dzięki dzidzia!

a Aliska ślicznie wygląda.
ALE CHYBA W -25 TO NIE WYJDĘ Z DOMU,
.....

krwawią mi dziąsła
spoko,
a czemu nie wyjdziesz? byłyśmy przy -32 stopniach, na krótko na spacerze (jakieś 25 minut, bo niestety ale moje zatoki nie dały rady- ona spała jak zabita, cieplucha). ale ona miała już wtedy 3/4 miesiące.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-03, 23:16   #4646
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja właśnie przed chwilką upolowałam ten kombinezon z HM od jednej dziewczyny z UK , jutro powinna go wyslać on ma miedzy nóżkami zamek i może być z nogawkami albo bez .
A dlaczego dzidziusiowi musi być zimniej w takim workowatym ? Ja mam zamiar uzywac go jako śpiworek do gondoli ..

Antibia brak słów...
Babku - jakbys planowała druga dzidzię to proszę bardzo Ja już się zakochałam w I candy peach
RYBA - Ty czekasz na opis porodu z wrześniówek ? W jakim szpitalu ona rodziła , że Cie interesuje ?

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-09-03 o 23:17
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 23:20   #4647
Antibia86
Rozeznanie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Wiecie co?KOCHAM WAS<3 i nie nacpalam się
Stary 2013-09-03, 23:22   #4648
nemosek
Zakorzenienie

Trele Kolor taki stonowany czy tak wyszedł w tym świetle?

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
A w ogóle dziś przyszła szwagierka, i mówi że xlandery mają beznadziejne spacerówki, dzieci siedzą jakby na leżąco bo mają oparcie tak nisko. I dzieci zjeżdzają.Zresztą sama to teraz zauważyłam...nie wiem powiem Wam że mam mętlik w głowie
Nie ma wozu idealnego niestety
Ale wydaje mi się że oparcie nie jest jakoś nisko

Zastanawiam się czasem kto te wózki wymyśla,że takie niepraktyczne ?
Jakbyśmy się mamuśki zebrały do kupy to zaprojektowałybyśmy wóz idealny!

Cytat:
Wiecie że w Belgii robią lalki z podobizną nienarodzonych dzieci.
normalnie dajesz foto i oni Ci rrobią taką lalę, jk tu były pokazane i dostajesz o wyglądzie swojego dziecka.

EDIT- nie nienarodzonych, tylko zmarłych..
Następna głupota

Paulina Tutek odpadł raczej.... niby mi się podoba i Tambero i Grander ale mega duże,trochę czołgowate.Takie porządne wozy na głębokie doły,wielkie zaspy.Nie wiem no po prostu jakoś mi się te wielkie wózki nie widzą.Taki duży rozstaw tylnych kół może i to dobre, ale strasznie dużo miejsca zajmują po złożeniu zwłaszcza Tambero.
Ja już nie wiem
Tż mówi żeby zainwestować jednak w droższy bo potem najwyżej sprzedamy albo zostanie dla drugiego dziecka.
Zacząłpodobać mi się Maxi Cosi Mura plus

Nadrobiłam a teraz znowu muszę nadrabiać.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-03, 23:36   #4649
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
spoko,
a czemu nie wyjdziesz? byłyśmy przy -32 stopniach, na krótko na spacerze (jakieś 25 minut, bo niestety ale moje zatoki nie dały rady- ona spała jak zabita, cieplucha). ale ona miała już wtedy 3/4 miesiące.
bo mi sie wydawało ze za zimno, ale widocznie sie myliłam...

no ona rodziła w świętochłowicach ( jak sie nie mylę, ale na początku jak tam pisałam (2posty) to kojarze ze pisała ze w świętochłowicach..) w sumie mam mieszane odczucia bo rózne opinie co do szpitala. A że dziewczyny chyba nie lubią jak je podczytuje ktoś "nie z wątku" to olałam sprawę. Napisze do niej za jakiś czas najwyżej gdzie rodziła i jak z opieką medyczną.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

ide spać bo maż sie obraził
Stary 2013-09-03, 23:37   #4650
Antibia86
Rozeznanie

apropo kombinezonu z h&m znalazłam dzis na Allegro może ktoras zainteresowana bo cena dobrahttp://allegro.pl/kombinezon-rozmiar...523328674.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości