Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 23:37   #4651
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
PAULA - ja sprawdzalam na ebayu I sa dwa . Ale nie ten kolor który Cie interesuje bo jest turkus I popiel. Cena 350£ wiec nie wiem jak to sie ma do ceny u Ciebie. A ile wazy taki wozek 3in1 ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cenowo to podobnie wychodzi jak w Polsce
Specerówka ze stelażem 14kg, gondola około 5kg i fotelik chyba tez około 5kg

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Kurde wiecie co?Szwagierka mi dostarczyła pościel jaką zamówiłam na allegro, ale brakuje ochraniacza na łóżeczkoJa nie wiem co się dzieje z tym sprzedawcami?!
Kolejni se w kulki lecą

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Jakoś tak po prostu, nic się nie stało. Ogólnie czasem mam teraz wrażenie że wszystko mnie zaczyna przerastać. Nie wiem chyba jakieś gorsze dni mi sie zaczęły, nie wysypiam się, jest mi ciasno we wszystkich ciuchach, w sklepie nie mogę znaleźć nic dobrego na siebie, w nocy nie mogę spać bo nei umiem znaleźć pozycji już mnie boki bolą od leżenia na nich
jutro będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Od 11. Ale serio mam galaretkę zamiast mózgu
już zaciskam kciuki zdasz na pewno

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Z rana mnie mama obudziła, że chce jechać do Ikei ze mną znowu, bo chciała sobie dokupić parę rzeczy i ja też miałam, więc pojechałyśmy. Dokupiłam kolejne bibeloty do mieszkania co mnie zawsze cieszy.
Po południu wybrałam się na polowanie na kocyk. Chciałam taki akrylowy gruby do wózka, ale wzory straszne ale kupiłam jeden cieńszy, więc mam już dwa i to chyba wystarczy tak po domu. A na akrylowy będę polować dalej.
Kupiłam sobie dwie koszule do szpitala z tych tańszych w Margot, jedną z żyrafami a drugą z pszczółkami, jedna 17 zł druga 18 będzie do porodu. Dwie koszule do szpitala wystarczą? Ja chcę jak najszybciej wrócić do spodni bo nienawidzę koszul do spania. Z tego co pamiętam w zeszłym roku ciocia to już na następny dzień w getrach śmigała.
Kupiłam też małej kombinezon: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...urtki/106352/2
rozmiar 62. Chociaż mama mi trochę wątpliwści poddała czy nie lepiej by było taki a'la śpiworek kupić... i teraz nie wiem bo wahałam sie między tym a takim z h&m http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-A i teraz nie wiem co robić, mi się wydawało że lepszy taki z nóżkami
I dorwałam ziajkę do kąpieli. Niby moja mama mówiła żeby kupić mydełko, ale tak sobie pomyślałam, że mydełko mniej praktyczne. Pamiętam przy chrześnicy, wpadało do wody trzeba było szukać i szybko się rozpuszczało.
Zakupowy dzień
Mnie się ten pierwszy kombinezonik bardziej podoba ale sama nie wiem, który lepszy...mam jeden też z nóżkami

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
ja mialam dzis wizyte (bez usg), ogolnie kiepsko, szyjka mi sie skrocila, myslal czy mnie do szpitala nie polozyc ale mowi ze najpierw sprobujemy z lekami, mam no spe, magne B6, luteine i aspirin cardio + zero zblizen z tz do 36 tyg, no chyba ze bedzie lepiej, chyba sie z lekka podlamalam
To oszczędzaj się Kochana jak trzeba
Stary 2013-09-03, 23:48   #4652
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Odpisuję po trochu i lecę dalej....

Napiszę Wam jedno udało się ustalić datę odbioru kluczy na 12 września
Eh wypompowna jestem po tych debatach

Ktosiula,Kyte Ale macie przygody z pościelą

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
My fotelik maxi cosi mamy,dostaliśmy od znajomych rodziców,bezwypadkowy,mał o używany. Są to zaufani znajomi więc wierze,że wszystko jest ok z tym fotelikiem.
W tym moim kolorze widziałam dużo wózków na tablicy,allegro ale nie w moim rejonie... codziennie wchodzę i wypatruję jakiejś okazji

Ale mały mnie wali po żebrach...

Co do wózka Trele też myślałam,ze to taki oczo☠☠☠ny róż... a na tym zdjęciu wygląda zupełnie inaczej-świetny jest

Zamówiłam szablon i farbkę,takie(ostatni wzór gwiazdki i ksieżyce) :
http://allegro.pl/szablon-malarski-z...450600135.html

Do tego jeszcze jakąś naklejkę Kubusia Puchatka zamowię i możemy brać się za kącik dla Kamilka
Będzie malowanko

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
mocno zaciśnięte!
To już Wasze mieszkanie to niech spadają zanim zrobicie remoncik i się urządzicie to będzie czas porodu

Ja zmykam do kuchni robić sałatkę z tortellini
Prawie nasze we czwartek podpisujemy akt notarialny. Jak się coś nie urodzi do tego czasu wolę dmuchać na zimne i nie chwalić dnia przed zachodem słońca.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Płaszczyk moczy się z misce jutro go wypiorę i zrobię fotkę

kuźwa a człowiek chciałby wyremontować, eehh nerwy

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Jakie śliczne!! Muszę sobie zaplanować kącik też chce albo jakieś naklejki albo właśnie taki zestaw szablon malarski
Dobrze że mieszkanie w stanie takim że tylko mały remoncik bo tak to sobie nie wyobrażam jakby to było.Chcemy pomalować pokój dziecinny bo pewnie tam niezbyt czysto będzie po wyprowadzce(urzędował tam 8 latek).Zamierzamy tam urządzić tymczasowo naszą sypialnię i młodego.
Chciałbym pomierzyć sobie jaką pralkę zamówić,lodówkę bo są wnęki.A tak stoję w miejscu
A wiadomo na zamówienie też trzeba poczekać.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 23:51   #4653
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dobrze że mieszkanie w stanie takim że tylko mały remoncik bo tak to sobie nie wyobrażam jakby to było.Chcemy pomalować pokój dziecinny bo pewnie tam niezbyt czysto będzie po wyprowadzce(urzędował tam 8 latek).Zamierzamy tam urządzić tymczasowo naszą sypialnię i młodego.
Chciałbym pomierzyć sobie jaką pralkę zamówić,lodówkę bo są wnęki.A tak stoję w miejscu
oj tak, przy zamawianiu to się wszystko przeciąga, chyba ze kupilibyście na miejscu, ale znowu transport... nie kazdy ma samochód na tyle duży żeby przewieźć takie sprzęty, pralka to jeszcze, ale z lodówką kłopot.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 23:54   #4654
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
przepraszam że nie cytuje ale nie mam siły nadrabiac.....juz mie troszke przeszło ale byłam taka wściekła ze musiałam wyjsc z domu... nie nie nie na TŻ....zdążyłam sie ucieszyc że kasa wrociła i że pojutrze bedzie wozek a potem czar prysł, chyba ten wrzesien jakis zly sie zapowiada.....w skrócie pozyczylismy ciotce kase i miała nam w tym tyg oddać calośc 1000zł dzwonimy do niej czy ma kase a ona że nie dostała jakiejs tam kasy i ze w tym mies da nam tylko 200zł....nosz kuźwa...to po co od mies gadała ze da nam calośc? bo ja naprawde wszystko rozumiem ale wystarczyło powiedzieć a nie nas ściemniać...a najgorsze że ona to tak na lajcie bez przejecia powiedziała....ja wiem że to moze nie duża kwota ale jakbym wiedziała że nie bede miała tych 1000zł to bym inaczej rozparcelowała wydatki...kupilismy ten wózek i jeszce Piotrka wyprawka do szkoły,ciuchy....a jeszcze nam raty zostaly i telefony....nie mówiąc że za remont miałam oddac koledze ostatni tysiąc.....no i teraz wychodzi że do konca mies zostanie nam 200zł.....ciekawe jak ja mam teraz za to wyżyc....no bo co to za roznica 200 a 1000....
Ale mnie wkurzają takie sytuacje Gdybyście wiedzieli, że nie odda w całości od razu to byście jej nie pożyczyli a tu takie wymówki, że ona nie dostała skądśtam i to taki goracy czas u Was szkoła się zaczęła, po remoncie i w trakcie kompletowania wyprawki... z rodziną to tylko na zdjęciu I co teraz Ty masz od kogoś pożyczać, bo ona Wam nie oddała?? Wrr..

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Za ciepło też dobrze nie jest, ale noworodek bardzo szybko traci ciepło. Alisa miała 4 miesiące, jak wybraliśmy się nad Miedwie, temperatura około -25 i wietrznie. W wózku miała kombinezon z nogami, ciepłą czapę i śpiwór z owczą wełną, a nadal nie była bardzo ciepła.
o, proszę.
Ale słodzinka opatulona

Cytat:
Paulina Tutek odpadł raczej.... niby mi się podoba i Tambero i Grander ale mega duże,trochę czołgowate.Takie porządne wozy na głębokie doły,wielkie zaspy.Nie wiem no po prostu jakoś mi się te wielkie wózki nie widzą.Taki duży rozstaw tylnych kół może i to dobre, ale strasznie dużo miejsca zajmują po złożeniu zwłaszcza Tambero.
Ja już nie wiem
Tż mówi żeby zainwestować jednak w droższy bo potem najwyżej sprzedamy albo zostanie dla drugiego dziecka.
Zacząłpodobać mi się Maxi Cosi Mura plus
Czyli dalej poszukiwania

A ja jak się wreszcie zdecydowałam to mam cyrki z zmówieniem i wysyłką Normalnie zanim wózek do mnie dotrze to osiwieję

Nemosku 12 tuż tuż
za czwartek, żeby poszło jak po maśle

Zmykam do wyrka

za jutrzejsze wizyty!

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-09-03 o 23:56
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 23:55   #4655
nemosek
Zakorzenienie

Dziękuję za kciuki

Boli mnie kręgosłup dzisiaj chyba od natłoku wszystkiego :/

Pepper Da się w razie wu ponegocjować????

Maomami

Aaby Jak tam? Mam nadzieję że przeszło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-03, 23:56   #4656
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

Będzie malowanko

Prawie nasze we czwartek podpisujemy akt notarialny. Jak się coś nie urodzi do tego czasu wolę dmuchać na zimne i nie chwalić dnia przed zachodem słońca.

to już bliżej niż dalej

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 00:03   #4657
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Wiecie co?KOCHAM WAS<3 i nie nacpalam się
My Ciebie tez
P.s Đaj troche :P

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
bo mi sie wydawało ze za zimno, ale widocznie sie myliłam...

no ona rodziła w świętochłowicach ( jak sie nie mylę, ale na początku jak tam pisałam (2posty) to kojarze ze pisała ze w świętochłowicach..) w sumie mam mieszane odczucia bo rózne opinie co do szpitala. A że dziewczyny chyba nie lubią jak je podczytuje ktoś "nie z wątku" to olałam sprawę. Napisze do niej za jakiś czas najwyżej gdzie rodziła i jak z opieką medyczną.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

ide spać bo maż sie obraził
Co znaczy nie lubia? Zartujesz? Pisaly cos? Ja tez czasem tam podczytuje, szczegolnie teraz kiedy sie rozpakowuja I co z tego??

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 00:05   #4658
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Są opinie że nic się nie stało a są opinie że może się skurczyć, że farbuje, że gryka nie może być w wilgoci. Nie wiem sama. Gdyby był nowy to bym nie prała, ale tak to chciałabym go odświeżyć. Jak sie nie będzie dało to po prostu będę wietrzyć codziennie.
Bo jak ściągne ten pokrowiec, to z jednej strony jest sam, a z drugiej jest wszyta ta gryka

Teraz mnie dobija ta pogoda, zrobiło się zimno a ja nie mam w czym wyjść, mam bluzkę z długim rękawem no ale co na to?? Nic nie mam w co się zmieszcze
A do czyszczenia nie możesz dać?

Jakaś kurteczka/katana-dopinac sie nie musisz,sweter grubszy wiązany w pasie lub coś takiego np

http://allegro.pl/estyl-jesienny-kar...490566060.html

Ta 2 czapa nie warta swojej ceny moim zdaniem

Kiedy nasze życie w końcu się unormuje i będzie normalnie chociaż przez jakiś czas.Nie mamy czasu dla siebie dla Tymka,ciągły bieg.Mam dość.Najchętniej walnęłabym tym wszystkim i wyjechała,zresetowała swój mózg i zaczęła żyć!
Mam dość ciągłego zastanawiania się nad wszystkim i niczym.
Musiałam trochę z siebie wyrzucić....
Marze o wyjściu do kina lub na spacer nawet 15 minutowy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 00:07   #4659
Trele_Morele
Zakorzenienie

To 12.09 mamy parapetòwke? :;>

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-04, 00:08   #4660
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
I ja też Na krakowskich warsztatach musimy zrobić jakiś zlot wizażowy: Nasturcja, Issia, Maomami

mój tak samo

oj mam to samo, dzisiaj byłam pół dnia na zakupach i było wszystko ok a jak usidałm to koszmar

zdasz, my trzymamy a wizażowe kciuki pomagają, jestem tego żywym przykładem jak zdawałam egzamin z estetyki, myślałam że będzie porażka a tutaj bdb.

Z rana mnie mama obudziła, że chce jechać do Ikei ze mną znowu, bo chciała sobie dokupić parę rzeczy i ja też miałam, więc pojechałyśmy. Dokupiłam kolejne bibeloty do mieszkania co mnie zawsze cieszy.
Po południu wybrałam się na polowanie na kocyk. Chciałam taki akrylowy gruby do wózka, ale wzory straszne ale kupiłam jeden cieńszy, więc mam już dwa i to chyba wystarczy tak po domu. A na akrylowy będę polować dalej.
Kupiłam sobie dwie koszule do szpitala z tych tańszych w Margot, jedną z żyrafami a drugą z pszczółkami, jedna 17 zł druga 18 będzie do porodu. Dwie koszule do szpitala wystarczą? Ja chcę jak najszybciej wrócić do spodni bo nienawidzę koszul do spania. Z tego co pamiętam w zeszłym roku ciocia to już na następny dzień w getrach śmigała.
Kupiłam też małej kombinezon: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...urtki/106352/2
rozmiar 62. Chociaż mama mi trochę wątpliwści poddała czy nie lepiej by było taki a'la śpiworek kupić... i teraz nie wiem bo wahałam sie między tym a takim z h&m http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-A i teraz nie wiem co robić, mi się wydawało że lepszy taki z nóżkami
I dorwałam ziajkę do kąpieli. Niby moja mama mówiła żeby kupić mydełko, ale tak sobie pomyślałam, że mydełko mniej praktyczne. Pamiętam przy chrześnicy, wpadało do wody trzeba było szukać i szybko się rozpuszczało.
Fajny ten kombinezon

Miałam coś jeszcze pisać ale rozkojarzyłam się

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 00:10   #4661
Anoula
Zakorzenienie

Macie jakiś patent na wychodzenie z wanny? (poza wyciąganiem przez kogoś )
Stary 2013-09-04, 00:11   #4662
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
A do czyszczenia nie możesz dać?

Jakaś kurteczka/katana-dopinac sie nie musisz,sweter grubszy wiązany w pasie lub coś takiego np

http://allegro.pl/estyl-jesienny-kar...490566060.html

Ta 2 czapa nie warta swojej ceny moim zdaniem

Kiedy nasze życie w końcu się unormuje i będzie normalnie chociaż przez jakiś czas.Nie mamy czasu dla siebie dla Tymka,ciągły bieg.Mam dość.Najchętniej walnęłabym tym wszystkim i wyjechała,zresetowała swój mózg i zaczęła żyć!
tulam mocno, już niedługo. coś za coś niestety.

ten sweterek ładny...

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-04, 00:23   #4663
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
tak Rybko, tani, miękki typu babyono czy coś tam za 30zł. ewentualnie możesz wziąć swój stary duży i wyciągnąć np fiszbiny. rozmiar baaardzo się zmieni.
Mieszczą się Wam w taki miękki?Ostatnio widziałm w sklepie i obwody zaczynały się od 85 a miski niezbyt duże.Nie wiem czy nie było na stanie czy w ogóle nie produkują mniejszych obwodów :noniewiem)

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Nie mogę nadążyć z odpisywaniem ,ale czytam

Cytat:
uff to jeden wydatek sie zmniejszy na początek. dzięki dzidzia!

a Aliska ślicznie wygląda.
ALE CHYBA W -25 TO NIE WYJDĘ Z DOMU,

Nemosek-
a to musiałam pomylić. ale faktycznie no ona to dość wczesniej można podawać

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

to z czego ta wanienka jest?

ja tą herbatke na all przyczaiłam własnie cos koło 10 zł.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

krwawią mi dziąsła
Posrebrzana ????

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Trele Mam ten śpiworek w obserwowanych

Cytat:
oj tak, przy zamawianiu to się wszystko przeciąga, chyba ze kupilibyście na miejscu, ale znowu transport... nie kazdy ma samochód na tyle duży żeby przewieźć takie sprzęty, pralka to jeszcze, ale z lodówką kłopot.
Eh sama juz nie wiem dzisiaj co i jak,marudzę....

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
to już bliżej niż dalej
Tylko końca nie widać....

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 00:23   #4664
Antibia86
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Macie jakiś patent na wychodzenie z wanny? (poza wyciąganiem przez kogoś )
Tak ja najpierw na czworaka się przewracam a dopiero wychodzę

Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 00:24   #4665
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
To 12.09 mamy parapetòwke? :;>

Chyba się upiję ze szczęścia

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 00:26   #4666
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Nemosku miałam poprzednio i był na styk ale to sa staniki tylko po to żeby trzymać wkladke. Żadnej innej funkcji przy dużych piersiach nie spelniaja.

No i pocieklam. Bądź tu człowieku madry. Jutro będę w miescie to chyba poszukam papierkow :/

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Anoula ja robię tak jak Antibia

Nemosku bo koniec nie zależy od Was. Juz blisko, na pewno.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-04, 00:27   #4667
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
tulam mocno, już niedługo. coś za coś niestety.

ten sweterek ładny...

chyba dzisiaj zmęczenie wychodzi.Jutro na szczęście nie musimy nigdzie jechać oprócz SR więc relax.Odpocznę w domku i już nie będę Wam tutaj marudzić.
Ale fakt przynosi mi to ulgę

Nie chce mi się spać

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 00:29   #4668
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

To tak jak ja

Lezymy w łozku I moj Tz mowi : Ciekawe kiedy mala sie urodzi ? Moze w piatek?
A ja mu mowie : Dobrze ze nie ma piatku 13
Otwieram kalendarz I co? Jest! Przyszly piatek! Takze juz Wam zapowiadam ze to z pewnoscia jest moja data wyklucia

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-04, 00:30   #4669
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Trele ja chciałam rodzic 13.08.2010 i to też był piątek . Ale lekarz sie nie zgodził. A szkoda.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-04, 00:31   #4670
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Nemosku miałam poprzednio i był na styk ale to sa staniki tylko po to żeby trzymać wkladke. Żadnej innej funkcji przy dużych piersiach nie spelniaja.

No i pocieklam. Bądź tu człowieku madry. Jutro będę w miescie to chyba poszukam papierkow :/

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Anoula ja robię tak jak Antibia

Nemosku bo koniec nie zależy od Was. Juz blisko, na pewno.

Mi sie jakieś takie małe wydają,muszę przymierzyć rzeczywiście.

Nie lubię takich miękkich,cyce się rozlewają

Marudzenie mi się włączyło

I sprawdź te wody koniecznie!!!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 00:31   #4671
Antibia86
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
To tak jak ja

Otwieram kalendarz I co? Jest! Przyszly piatek! Takze juz Wam zapowiadam ze to z pewnoscia jest moja data wyklucia

15 września sobie życzę w moje urodziny:-D

Stary 2013-09-04, 00:35   #4672
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak ja

Ciekawe

Piątki 13 to jak dla mnie szczęśliwe dni

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Trele ja chciałam rodzic 13.08.2010 i to też był piątek . Ale lekarz sie nie zgodził. A szkoda.

Chyba się przestraszył

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 00:36   #4673
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
15 września sobie życzę w moje urodziny:-D

Obstawiam ewentualnie 19.09 bo to pełnia ksiezyca. Zobaczymy .
Ale 13.09 napewno bedzie ciezko mi zasnac ..

Co do stanikow - mi daleko do Waszych rozmiarow bo u mnie tylko DD ale tez nietrawie miekkich a innych do karmienia chyba nie ma? Tutaj napewno Ja zamowilam taki , połasiłam sie ze ladnie zabudowany , ze pełny pod biustem . Przyszedl I jest straszny, czuje sie jak w gorsecie ortopedycznym .. ImageUploadedByWizaz Forum1378247781.004268.jpg

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-04, 00:39   #4674
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Obstawiam ewentualnie 19.09 bo to pełnia ksiezyca. Zobaczymy .
Ale 13.09 napewno bedzie ciezko mi zasnac ..

Co do stanikow - mi daleko do Waszych rozmiarow bo u mnie tylko DD ale tez nietrawie miekkich a innych do karmienia chyba nie ma? Tutaj napewno Ja zamowilam taki , połasiłam sie ze ladnie zabudowany , ze pełny pod biustem . Przyszedl I jest straszny, czuje sie jak w gorsecie ortopedycznym .. Załącznik 5392181

Kurcze a na fotce fajnie wygląda

Lecę sie położyć żeby nie marudzić
Dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 00:39   #4675
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Cytat:

będę musiała wypróbować bo już mi co raz cięzej podnieść tyłek i jeszcze sie boję, że sie poślizgnę :x,
Stary 2013-09-04, 00:54   #4676
Antibia86
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII

Cytat:
będę musiała wypróbować bo już mi co raz cięzej podnieść tyłek i jeszcze sie boję, że sie poślizgnę :x,
No ja jak sięgam po żel i siedzę w wannie to muszę wstrzymać oddech bi masakra...jeszcze tz ostatnio do mnie "co tak tam sapiesz?" zabawne

Stary 2013-09-04, 01:07   #4677
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie

Cytat:
No ja jak sięgam po żel i siedzę w wannie to muszę wstrzymać oddech bi masakra...jeszcze tz ostatnio do mnie "co tak tam sapiesz?" zabawne

mój mi ciągle "wypomina" sapanie i stękanie przy poruszaniu :x
Stary 2013-09-04, 07:09   #4678
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dzieńdoberek
Coś od paru godzin spać nie mogę

Cytat:

już niedługo ta gonitwa się skończy i będziesz się cieszyć spokojem
Doczytałam, że dziś luźniejszy dzień to nadróbcie spacerki

Cytat:
To tak jak ja

Ciekawe, ciekawe

Dzidzia - sprawdź te przecieki

Stary 2013-09-04, 07:40   #4679
ryba91
Zakorzenienie

Witam z miętką

ale sie wyspałam ! aż nie mogę uwierzyć że mały nie obudził mnie na siusiu w nocy ANI RAzU za to na śniadanie zjemy pyszne sandwiche

Cytat:

Będzie malowanko

za podpisanie tego aktu, 12też niebawem bo w sumie za tydzień:P i miejmy nadzieje ze czekać długo nie bedziesz!!
a marudzic możesz

Cytat:
Mieszczą się Wam w taki miękki?Ostatnio widziałm w sklepie i obwody zaczynały się od 85 a miski niezbyt duże.Nie wiem czy nie było na stanie czy w ogóle nie produkują mniejszych obwodów :noniewiem)

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Nie mogę nadążyć z odpisywaniem ,ale czytam

Posrebrzana ????

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Trele Mam ten śpiworek w obserwowanych

Eh sama juz nie wiem dzisiaj co i jak,marudzę....

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Tylko końca nie widać....
Są mniejsze bo widziałam w sklepie miseczkę G w obwodzie 80.. wiec produkują z tym że może rzadko do sklepów ściągają..

Cytat:
To tak jak ja

hahaha 13tego w piatek mój mąż zdaje egzamin na prawko... powiedziałam mu że znając nasze szczęscie to ja dziękuję bo pewnie nie zda ... a on sie w ogóle tym nie przejął .. a jak nei zda to bedzie spać tydzień na balkonie w samych bokserkach

Cytat:
mój mi ciągle "wypomina" sapanie i stękanie przy poruszaniu :x
mój też i wkurza mnie to. ale jak wczoraj zjadlam gdzies o 7 płatki z mlekiem i o 20 "obiad" to wrzeszczałze nic nie jesm, to mu powiedziałam ze smieje sie ze mnie ze sapie przy chodzeniu i innych czynnościach to sie odchudzam ( ale to żart, nie miałam kiedy zjeść;p )to mi awanture zrobił jeszcze wiekszą... nie rozumiem facetów. Na koniec powiedział ze jak dobije 150kg to wtedy mogę iść na dietę
Stary 2013-09-04, 08:05   #4680
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę, że jak jutro nie zdam, to będzie siara. Bo zdaję razem ze studentami, którzy u mnie też coś zdawali w czerwcu
no faktycznie siaraby była ale zdasz na pewno!
Cytat:
I ja też Na krakowskich warsztatach musimy zrobić jakiś zlot wizażowy: Nasturcja, Issia, Maomami

ale Wam zazdroszczę tego spotkania

mi podoba się ten drugi kombinezon śpiworek
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
ja mialam dzis wizyte (bez usg), ogolnie kiepsko, szyjka mi sie skrocila, myslal czy mnie do szpitala nie polozyc ale mowi ze najpierw sprobujemy z lekami, mam no spe, magne B6, luteine i aspirin cardio + zero zblizen z tz do 36 tyg, no chyba ze bedzie lepiej, chyba sie z lekka podlamalam
oby leki pomogły! odpoczywaj i leż dużo!
Cytat:
przepraszam że nie cytuje ale nie mam siły nadrabiac.....juz mie troszke przeszło ale byłam taka wściekła ze musiałam wyjsc z domu... nie nie nie na TŻ....zdążyłam sie ucieszyc że kasa wrociła i że pojutrze bedzie wozek a potem czar prysł, chyba ten wrzesien jakis zly sie zapowiada.....w skrócie pozyczylismy ciotce kase i miała nam w tym tyg oddać calośc 1000zł dzwonimy do niej czy ma kase a ona że nie dostała jakiejs tam kasy i ze w tym mies da nam tylko 200zł....nosz kuźwa...to po co od mies gadała ze da nam calośc? bo ja naprawde wszystko rozumiem ale wystarczyło powiedzieć a nie nas ściemniać...a najgorsze że ona to tak na lajcie bez przejecia powiedziała....ja wiem że to moze nie duża kwota ale jakbym wiedziała że nie bede miała tych 1000zł to bym inaczej rozparcelowała wydatki...kupilismy ten wózek i jeszce Piotrka wyprawka do szkoły,ciuchy....a jeszcze nam raty zostaly i telefony....nie mówiąc że za remont miałam oddac koledze ostatni tysiąc.....no i teraz wychodzi że do konca mies zostanie nam 200zł.....ciekawe jak ja mam teraz za to wyżyc....no bo co to za roznica 200 a 1000....
no ie fajie ciotka postąpiła tym bardziej że macie tyle wydatków, a to że ona nie ma jak Ci oddać to co Cię to interesuje
Cytat:
Tako Laret jest fajny bo duża gondola,duże koła,koszyk.Ale stelaż po złożeniu tez trochę zajmuje.Dosyć ciężki jest
Euro Passo jest na pewno mniejszy,zgrabniejszy.
i kosz na zakupy ma zasuwany na suwak :P

Cytat:
Wiecie co?KOCHAM WAS<3 i nie nacpalam się

Cytat:
Zacząłpodobać mi się Maxi Cosi Mura plus
jak byłam po swój wózek to patrzyłam na te Maxi Cosi i mi się nie podobają, jakoś tak dziwnie wyglądają
Cytat:
jeszcze trochę i zobaczysz że się wszystko uspokoi

heja!

mój TŻ portfela nie wziął do pracy a tam bilet miesięczny, karta miejska mam nadzieję że kanary nie wpadną więc czeka mnie po południu podróż do Warszawy

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
hahaha 13tego w piatek mój mąż zdaje egzamin na prawko... powiedziałam mu że znając nasze szczęscie to ja dziękuję bo pewnie nie zda ... a on sie w ogóle tym nie przejął .. a jak nei zda to bedzie spać tydzień na balkonie w samych bokserkach

mój też i wkurza mnie to. ale jak wczoraj zjadlam gdzies o 7 płatki z mlekiem i o 20 "obiad" to wrzeszczałze nic nie jesm, to mu powiedziałam ze smieje sie ze mnie ze sapie przy chodzeniu i innych czynnościach to sie odchudzam ( ale to żart, nie miałam kiedy zjeść;p )to mi awanture zrobił jeszcze wiekszą... nie rozumiem facetów. Na koniec powiedział ze jak dobije 150kg to wtedy mogę iść na dietę
no to trzymamy kciuki żeby zdał

mój mówi że jak za dużo przytyje to też mam się odchudzać, ale On wie że ja planuję się wziąć za siebie i jak już będę mogła to chcę iść na fitness bo jak mi zostaną te ciążowe kg to się załamię
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości