Ploty od soboty do soboty, część 5 również nie ostatnia :)) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Decoupage

Notka

Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 22:19   #1561
biernacka4
Zakorzenienie

Dot.: Ploty od soboty do soboty, część 5 również nie ostatnia :))

Cześć kochanieńkie.

Byłam dzisiaj u mojego męża w szpitalu. Stwierdzili, że musi mieć zrobiony laserowy zabieg przepychania kanalików przez które odpływa płyn z gałki ocznej bo zwiększające ciśnienie może doprowadzić do utraty wzroku. Do domku wróciłam o 16.00 a o 16.30 dzwoni mój mąż i mówi przyjeżdżaj po mnie bo mnie wypisali do domu. Jutro ma się zgłosić do nich po wypis, zwolnienie i termin zabiegu. No i tak mam swojego najdroższego w domku.

Tereniu

Czasami trzeba na kawkę do koleżanki wpaść tym bardziej, że dwa miesiące widziałyśmy się tylko przez skaypa.
Alinko
Życzę Ci jak najmniej`płaczących maluszków. Pierwsze dni będą pewnie ciężkie ale potem będziesz dla nich ukochaną panią Alinką.
Tereniu
Zdjęcia widać. Thildowe zajączki są urocze i to parkę uszyłaś - super!!!!!!!!!!!!!!
Piękne zbiory. Kozaki wspaniałe a borówki jeszcze tyle nie widziałam. Na naszych terenach tylko czarna jagoda rośnie.
Martuś
Technik znam masę tylko nie mam ani czasu ani chęci na robótki.

Tak w ogóle to jestem straszny gamoń. Zamówiłam płytkę do wykrojnikowej maszynki a dopiero dzisiaj mi się przypomniało, że niektóre wykrojniki muszą mieć naklejoną taką specjalną gąbkę bo wycięty papier wchodzi w zakamarki wykrojnika i nie można go wyjąć bez rozdarcia. Muszę zrobić drugie zamówienie i znowu za przesyłkę płacić.
biernacka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 23:57   #1562
cycol11
Zakorzenienie

Dziękuję kochane moje za tak ciepłe przyjęcie mojego nowego avatarka:cmok : tyle ciepłych słów spłynęło na mnie że nie wiem co mam napisać - jesteście kochane. I tak jestem czarownicą - czarodziejką jak zwał tak zwał i Wy też kochane bo robicie cudowne rzeczy i do tego dom i dzieci i praca.....i wiele wiele innych spraw załatwiacie bo wiadomo że tu znajdują się same cudowne kobietki

Anula tak to ja córka mi cyknęła parę dni temu to zdjęcie jak dumałam w swojej pracowni co by tu zrobić z pewną rzeczą nad którą pracuję.

Zmykam spać - spokojnej nocy wam życzę i udanego rozpoczęcia nowego roku szkolnego i przedszkolnego buziaki
cycol11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 08:31   #1563
biernacka4
Zakorzenienie

Witam uroczyście w nowym roku szkolnym

Oby był dla wszystkich udany !!!!!!!!!!!!

U nas dzisiaj pogoda odzwierciedla moje samopoczucie. Smutno i szaro.
Stary 2013-09-02, 08:36   #1564
zielona butelka
Zakorzenienie

Ależ tu ruch był w weekend Fantastycznie!
Ja rezydowałam za wschodzie. Trzasnęliśmy 21 słoików papryki, przy pomocy obu mam, które miały odrębne koncepcje na zalewę, odparzanie lub nieodparzanie słoików, itd, itp, ale przetrwaliśmy Na szczęście mój mąż zarówno u swojej mamy jak i teściowej ma duży posłuch i ostatecznie zrobiły jak im nakazał.

Ewciu, dziękuję Ci za fajny wykład w sprawie weganizmu i twój punkt widzenia, jakże ważny w dyskusji. Biorę pod uwagę

Biernasiu, trzymam kciuki mocno za zdrówko Twojego męża.

Dziś zresztą trzymam kciuki za wszystkie nauczycielki. Miałam sen dziś ala spod tablicy, że uczyłam... o zgrozo... matematyki!!!! Koszmar! A jaki realny!

Sylwia, avatarek fajny.... chociaż bardziej już jak czarodziejka wyglądasz niż jak czarownica

No nic, pierwszy dzień miesiąca czyli urwanie głowy i cała poczta mailowa całego działu na mojej głowie, więc lepiej będzie jak wrócę do pracy.
Buziaki
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:07   #1565
Terenia18
Zakorzenienie

Wrześniowo witam.
Jak to dobrze, że moje zdjęcia się wstawiły. Ale co się dziwić Wizaż był
potwornie oblegany o tej porze - przez takie jak my. Ha ha uzależnienie nie tylko nas
dopadło.
Od siostry usłyszałam ,iż brusznica to niezwyle zdrowe owocki. Teraz bedę
ładować do wyparzonych słoiczków.
Miłego dzionka życzę skarbki Wy moje.

Biżuteria sutaszowa

Decoupage
Terenia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:47   #1566
farbowana26
Raczkowanie

DZIEN DOBRY- zwrot używany kiedy chcemy życzyć dobrego dnia; uprzejme powitanie stosowane do zmierzchu
odmiana:
(1.1) nieodm.
przykłady:
(1.1) Kiedy mówisz komuś „dzień dobry”, powinieneś zdjąć czapkę.
Znowu zaspałam .wstyd bo w radio taxi nawet wiedzą ze to 2 raz w tym tyg.
farbowana26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 12:55   #1567
jambolaja
Zakorzenienie

To i ja zdejmuję czapkę przed Wami!

Cytat:
Napisane przez biernacka4 Pokaż wiadomość
Wiem Martuniu, wiem, ale jej nie wypada pisać, że jest czarodziejka a że jest to my wszystkie wiemy. Dom, dzieci, praca, wizaż dwa blogi, jakieś kursy i jeszcze taka produktywna jest - to na 100% są czary. Inaczej by się nie wyrobiła z tym wszystkim.

Prawdę powiedziawszy to większość z Was jest czarodziejkami, bo ja na pewno nie, z niczym się nie mogę wyrobić i na nic czasu nie mam.

Cytat:
Napisane przez rosier Pokaż wiadomość
Bożenko Kochana, Ty to dopiero czarujesz ! Przecież tyyyyle technik znasz, i szycie, i skrapki, i sutaszki , i w kuchni cuda wyczyniasz! A to że doba za krótka to nie nasza wina. Często się robi coś zamiast czegoś! Nieprawdaż?
Prawda,prawda,cała prawda!!!

Sylwuś nie poznałabym,że to Ty!
Stary 2013-09-02, 13:46   #1568
sioodemka
Zakorzenienie

kurdele ile roboty

buziole i... nikt na zlotowy już nie zajrzy ? nikt się nie dopisze ?
Przecież zostały 3 tygodnie !
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001-png.jpg (31,1 KB, 9 załadowań)

sioodemka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 19:21   #1569
lexor
Zakorzenienie

GG do lexor

Witam się z Wami dopiero teraz, bo cały dzień spędziłam w pracy, płaczu nie było wiele, ale był, jutro będzie gorzej, ale potem to już z górki.
Choć dzień dziejskiej dobiega końca przyłączam się do życzeń dla ciała pedagogicznego oraz uczniów – żeby ten rok szkolny minął szybko i łatwo oraz, żeby nasze władze wreszcie doceniły nasz trud

Miłego wieczoru
Papierowe różności
Rodzinne dłubanki
Decoupage
lexor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:08   #1570
farbowana26
Raczkowanie

Witajcie Kochane!Dzis nie zaspałam ,choc spac nie mogłam w nocy.Na podkarpaciu straszne wichury a nawet deszcz który przeszkodził mi dzis w jezdzie na rowerze.Na szczescie jutro ma byc słonce,wiec jeszcze na jakis promien słoneczka sie załapie.Zycze Wam miłego dnia.Ja dzis lenistwo bo obiad mam-gołabeczki
Stary 2013-09-03, 08:19   #1571
lexor
Zakorzenienie

GG do lexor

Uśmiechniętego dnia życzę w ten ponury pochmurny dzionek i dużo słonka w Waszych serduszkach

Dziś do pracy na 11.30 więc poranna kawusia przed komputerkiem, a potem troszkę rejony w mieszkaniu i obiadek no a potem ……. ciekawe czy mocno płaczą, ale nie myślę o tym teraz
Papierowe różności
Rodzinne dłubanki
Decoupage
Stary 2013-09-03, 08:25   #1572
Terenia18
Zakorzenienie

Cześć Słoneczka.
U mnie ostatni tydzień prac na dachu. W nocy był deszcz i nawet ładnie dachówkę umył. /Tą która już leży/

Biżuteria sutaszowa

Decoupage
Terenia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:11   #1573
zielona butelka
Zakorzenienie

No nareszcie minutka wolna. Od rana zasuwam jak motorek.
Alinko.... ja bym chyba takie płaksie zagłaskała na amen. Jak ty sobie radzisz? Musisz być twarda....

U nas dziś też wstrętnie. Co prawda słonko wychodzi zza chmur, ale zimno i wieje.... Ja nie chcę! Niech jeszcze troszkę pobędzie ładnie! to nie fair! Na południu potrafi być ciepło do listopada, a tu już we wrześniu zimnawica.

Ach, ile mam dziś do zrobienia.
Całuję Was mocno mocno!
Stary 2013-09-03, 14:13   #1574
Figamaga
Wtajemniczenie

Witajcie,
ja również po pierwszym dniu pracy i jakoś przeżyłam W prawdzie plan zajęć mam baaaardzo do duszy (codziennie na 7.10 i tylko po dwie godzinki), ale z drugiej strony mam całe dnie wolne. Tylko to wstawanie!

Idę sobie ponaklejać serwetki
Miłego dnia Wam życzę!

Figamaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:58   #1575
cycol11
Zakorzenienie

Figuś a co to za szkoła że 7.10 już zajęcia są? dobrze zrozumiałam? toż to okropność tak z rana boziu ale przez ten wiatr okropny głowa mnie boli cały dzień nawet tabletki nie pomagają masakra jakaś a tu trzeba ogarnąć i dom i dzieci i siebie zmykam może jakoś przetrwam do nocy
Stary 2013-09-03, 18:33   #1576
lexor
Zakorzenienie

GG do lexor

MZ, wcale nie jestem mocna, i od tego plecy mnie bolą, bo noszę, głaskam, tulam i jakoś leci, ale nie jest najgorzej

Pogoda paskudna, cały dzień leje, ale obiecują, że będzie lepiej
Papierowe różności
Rodzinne dłubanki
Decoupage
Stary 2013-09-03, 18:53   #1577
kicia0940
Zadomowienie

Święta racja Ewuniu z tymi weganami. Znam wielu wegan i wegetarian i obecnie się od tego towarzystwa odcinam (mój były też nie jadł, jak zaczął ze mną chodzić to się "nawrócił"). Jedna koleżka weganka ciągle źle się czuje i wyszukuje u siebie raka. Nie potrafi przygotować pełnowartościowego posiłku tylko podjada paluszki i landrynki - szkoda gadać.

A mnie gardło boli bo grałam 2 dni w deszczu w golfa. Idę się teraz wspinać chociaż ciachnęłam sobie palec nożem.

Mój Decoupage - tu oglądaj prace sprzed grudnia 2010
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404567
kicia0940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 21:41   #1578
Figamaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cycol11 Pokaż wiadomość
Figuś a co to za szkoła że 7.10 już zajęcia są? dobrze zrozumiałam? toż to okropność tak z rana boziu ale przez ten wiatr okropny głowa mnie boli cały dzień nawet tabletki nie pomagają masakra jakaś a tu trzeba ogarnąć i dom i dzieci i siebie zmykam może jakoś przetrwam do nocy
A podstawowka i gimnazjum to jest. U nas w miescie zawsze lekcje zaczynaja sie tak wczesnie

Figamaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:07   #1579
cycol11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figamaga Pokaż wiadomość

A podstawowka i gimnazjum to jest. U nas w miescie zawsze lekcje zaczynaja sie tak wczesnie
Biedne dzieci nie wspomnę o nauczycielach - najgorzej zimą przecież to noc jest jeszcze 7 rano
Stary 2013-09-04, 00:34   #1580
Pupil
Osiołek z zakątka :)

Cytat:
Napisane przez farbowana26 Pokaż wiadomość
Na podkarpaciu straszne wichury a nawet deszcz który przeszkodził mi dzis w jezdzie na rowerze.
Oj zgadza się właśnie wróciłam z Podkarpacia, ależ tam lało i wiało...a jaka zimnica Miałam z ciepłych rzeczy tylko jakiś marny sweterek i cienką kamizelkę a ludzie już chodzili w ciepłych jesiennych kurtkach, bo było 11 stopni
Ale szybko z tamtąd umknęłam

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pupil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 06:57   #1581
farbowana26
Raczkowanie

Czesc DZIEWCZYNKI dzis 15 stopni ale rowerek był do pracy i jestem dumna z siebie bo pierwszy raz wpadła mi mucha do oka.Zycze wszystkim miłego dnia,jutro czwartek i 2 dni wolnego,laba
Stary 2013-09-04, 08:10   #1582
lexor
Zakorzenienie

GG do lexor

Kawusia lepiej smakuje w waszym towarzystwie, więc na chwilkę przysiadłam i witam się z wami, niestety nadal pochmurnie, ale prognozy są dobre więc czekam cierpliwe na powrót lata, bo nawet pranie nie schnie

Miłego dzionka
Papierowe różności
Rodzinne dłubanki
Decoupage
Stary 2013-09-04, 09:02   #1583
zielona butelka
Zakorzenienie

Alinko, to fakt, kawka zawsze smakuje lepiej czytając jednocześnie nasz wątek plotkowy. No to siup w ten dziób!

Asia, to że się odcinasz od wegan jest Twoją osobistą sprawą, ale dlaczego?, to konkretnie nie zrozumiałam..... Bo koleżanka się źle czuje i wyszukuje u siebie raka, bo czegoś tam nie umie, to ty się odcinasz? Sorry, ale nie przekonuje mnie to. Co konkretnie jest w niej takiego okropnego , że się od niej odcinasz, to że je paluszki i landrynki?

Tak jak pisałam już wcześniej, chcę spróbować tej diety. Jednocześnie nie mam zamiaru wstąpić w szeregi fanatyków. Dlatego czytam, dowiaduję się itd. Nie namawiam nikogo do podobnych praktyk, podzieliłam się po prostu z Wami swoim planem i podczas gdy argumenty Ewy przeczytałam na głos mężowi i dyskutowaliśmy sobie o nich, o kulturowych i geograficznym uzasadnieniu spożywania mięsa itd itp, i jestem Ewie wdzięczna za uzasadnione wiedzą argumenty oraz własne zdanie. Asi zdania do końca nie rozumiem... ale może po prostu jestem za mało kumata. Zrozumiałam tylko negatywny stosunek a priori, a to mnie totalnie nie przekonuje i boli, że wrzuca się wszystkich do jego wora, znając tylko oceniane przez siebie niekorzystnie przypadki wegan, którzy wg Asi są "jacyś tacyś fe"
Taki to miało dla mnie oddźwięk...
Ja nikogo nie nawracam, sama nie wiem, czy jestem nawrócona czy może właśnie grzeszę, ale próbuję i ..... hmmm... zdaje się, mam do tego prawo.
Może jutro przestanę próbować, może pojutrze, może za tydzień a może mi tak zostanie. Nie wiem.
Szanuję siebie i wszystkich, którzy mają w tym temacie inne zdanie niż ja i nie mam zamiaru NIGDY nikogo na nic nawracać. Nie chcę również być nawracana na coś, co nie pasuje mi. To chyba uczciwy układ, prawda?

Ogólnie to już nie chciałam o tym pisać, ale opinia Asi mnie jakoś po prostu wytrąciła z równowagi, takie nieuzasadnione krytykanctwo i bycie na nie bo koleżanka podjada paluszki i landrynki:/

No i wyszło na poważnie... tak jakoś bez sensu przy porannej kawie... ale wybaczcie.

Niniejszym może zakończmy temat moich żywnościowych prób, bo ani to fajne ( jak widać) ani miłe( jak widać) ani pozytywne ( jak widać).

Ślę buziolce!!!! Nie tylko Jolce!!
Stary 2013-09-04, 09:20   #1584
sioodemka
Zakorzenienie

Hello !

Ja pierdykam, od dwóch tygodni jeżdżę do pracy z takim gościem - jeździmy na zmianę, ale już myślę czy się z tego interesu nie wypisać
Skłania mnie do tego tylko nadchodząca.... pora roku i to, że nie będę musiała codziennie z rana odśnieżać samochodu.
Klops jest taki, że on wyjeżdża spod domu najpóźniej o 6:25 (pracujemy na 7.00!!!) i jesteśmy na miejscu ok 6:35 - 6:38, czyli o godzinie o której ja zwykle dopiero szykuję się do wyjścia.
Pomyślicie, że to głupota, ale dzisiaj miał potrzebę wyjechać jeszcze wcześniej i byłam tu przed 6:30 a o poranku dla mnie każde 5 minut spanka jest na wagę złota... zwłaszcza, że gdy wstaję jest jeszcze ciemno bo się dni skróciły....

Co robić ? Cholerka no.... oszczędność spora na paliwie i w nadchodzącej porze roku duże ułatwienie... tylko te godziny nieludzkie !

A w ubiegłym tygodniu troszkę mi się przysnęło i zeszłam na dół o 6:27 (dwie minuty po czasie !) to już do mnie dzwonił, czy ja w ogóle jadę etc.

Zielonka jedz co chcesz, ale w pieczonkach i tak będzie kiełbaska i boczuś

sioodemka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:31   #1585
zielona butelka
Zakorzenienie

Boczuś.... brzmi cudownie

To proste, po prostu powiedz mu, że nie chcesz tak wcześnie jeździć i ewentualnie pójdź na kompromis, że najwcześniej możesz być w pracy o 6.50 . Z jednej strony pójdziesz mu na rękę, bo będziecie wcześniej w pracy, z drugiej strony ... pamiętaj, mu też zależy na tym, żeby z tobą jeździć, więc będzie musiał się dopasować.

Też mogłabym jeździć z koleżanką, ale zastanawiam się. To jednak oznacza dostosowywanie się do czyichś planów i godzin. A jak jadę sama, to sama o sobie decyduję...
Stary 2013-09-04, 10:16   #1586
biernacka4
Zakorzenienie

Cześć milutkie
Ja mam dzisiaj wolne. Teraz piję kawkę z Wami a na 11.00 jadę na USG.

MadziuZ
Czym Ty się kochana przejmujesz. Uważam, ze fajnie jest spróbowac czegoś na co się ma ochotę. Jak to Ci się będzie podobać i odpowiadać to fajnie a jak nie to zrezygnujesz. Sama chetnie od czasu do czasu usłyszałabym relację jak Wam to pasuje i jakie potrawy jecie.
Życzę Wam wytrwałości i zadowolenia z wyboru.
Stary 2013-09-04, 12:04   #1587
Pupil

Madziu Zieloniutka cieszę się, że przeczytałaś moje argumenta Jestem zdania że każdy powinien jeść co chce, ale żeby był świadomy co je i czego mu w tym jedzeniu brakuje. I jeśli podejmuje tą decyzję świadomie, chce, smakuje mu/jej tylko roślinne jedzonko to ok. Trzeba mieć tylko świadomość, że z wegańskim jedzeniem jest bardzo ciężko, zwłaszcza w podróży. Mam koleżankę profesora indologa, której pasja stała się też sposobem na życie. Jest weganką, jeździ cały czas po świecie z wykładami. Częściej jest w samolocie niż w domu. Ale jak jedzie nawet na międzynarodowe konferencje indologiczne do Indii czy innych krajów wschodnich to pisze do mnie wieczorkiem: "dzisiaj nic jeszcze nie jadłam, bo nie było dla mnie żadnej trawy, wszystko albo z majonezem, albo z rybami". Czyli nawet w krajach kulturowo związanych z wegetarianizmem ciężko jest im przeżyć
Ja mam często dni, że mogę żyć na naleśnikach, kopytkach, pierogach wszelakich czy pomidorach, które zwłaszcza o tej porze roku uwielbiam. Gorzej jest jak poczuję zapach pieczonki z ogniska czy kiełbaski z grila odzywa się wtedy we mnie człowiek pierwotny Ale dzisiaj zapolowałam na piekącą, bialutką w środku, nie parchatą rzodkiewkę i zjedliśmy z mężem osobniczo po pęczku na głowę. Pyyyychaaaaaaaaaaaaaaaaaa , a jak miło piecze
A tak w ogóle to mi się oczy nad kompiuterkiem same zamykają Niby jest ładnie, niby nie ładnie, ale sennie. Kawy nie pijam, więc pozostaje mi tylko podeprzeć ślepka zapałkami.
Wpadłam do domu na 1 dzień, muszę wszystko błyskiem ogarnąć i wywiewa mnie znów na szkolenie i w sprawach firmowych na 2 tygodnie.Na dobre do domu wracam po 25 września.
Zmykam do pracy, muszę nadgonić zaległości....może nie zasnę nad papierami

Miłego dnia babeczki

[SIGPIC][/SIGPIC]

Stary 2013-09-04, 12:21   #1588
kicia0940
Zadomowienie

Nie chodzi że są "jacyś fe"
To w większości przypadków są fanatycy, którzy na każdym kroku próbują cię przekonać to co TY jesz jest BE i musisz koniecznie to zmienić.
Przyglądają się tobie - o masz pryszcza, to napewno z mięsa (osobista kultura hamuje we mnie hasło: a ty jesteś blada, bo go nie jesz)
Boli cię coś- to na pewno z mięsa, bo jak jego boli to tłumaczy sobie, ze to genetyczne
Kompletnie nie mogę się odnaleźć w towarzystwie z takimi ludźmi.
W dodatku potrawy, które mi serwowali były jak trawa, bez smaku, wyrazu, a jak doprawione to indyjską masalą czyli na ostro. Oczywiście wytłumaczenie takiego fanatyka jest proste - nie wyczuwasz odpowiedniego smaku, bo jesz mięso które wpływa na twoje kubki smakowe.
A najfajniejsze hasło to - spociłeś się i śmierdzisz to z mięsa!

Mój Decoupage - tu oglądaj prace sprzed grudnia 2010
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404567
kicia0940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 13:10   #1589
zielona butelka
Zakorzenienie

Ale fanatyzm ma też odsłonę w drugą stronę:
Dziś pani w bufecie do mnie:
" Pani Madziu, jak tak dalej pójdzie to zwieje Panią z tego roweru. Jak tak można, bez mięsa?"

Może więc, nie wrzucajmy jednak wszystkich do jednego wora. Widocznie Ci Twoi ex- znajomi tacy są, ale wątpię, że wszyscy. Po prostu Ci , którzy najgłośniej krzyczą, są najlepiej słyszani. I tyle.
A kultura osobista to rzecz indywidualna i wątpię, że to akurat wybór diety miał wpływ na ich " uwagi". Po prostu jak ktoś jest chamem, to jest i już. Nie ma na to większego wpływu sposób odżywiania. Są to po prostu ludzie niekulturalni i przez ten pryzmat należy ich postrzegać, nie przez pryzmat roślinek. Jedno z drugim nie ma związku, chyba, że ma się jakąś nieprzyjemną fiksację i chce się w tak nieprzyjemny sposób innych nawracać na własny styl życia.
Stary 2013-09-04, 13:14   #1590
Pupil

Cytat:
Napisane przez kicia0940 Pokaż wiadomość
Nie chodzi że są "jacyś fe"
To w większości przypadków są fanatycy, którzy na każdym kroku próbują cię przekonać to co TY jesz jest BE i musisz koniecznie to zmienić.
I dlatego ja skrytykowałam film - za formę agitacji

A najlepiej wyznawać zasadę "wolnoć Tomku w swoim domku" czyli niech każdy je co chce i drugiemu do garnka nie zagląda

Właśnie wpadła mi w ręce żydowska wersja Pawła i Gawła tak dla wesołości wstawiam

Icek und Aron wonen myt cuzamen
Icek auf parter Aron wsuterenie
Icek spokojny nie wadzi nikomu,
Aron aj waj! Istny myszygeniec!
To był sportowiec!
Między stoły, stołki
latał gulałchen, wywracał koziołki
Znosi to Icek, nareszcie nie może
Wchodzi na auben i prosi w pokorze:
Kochany Aron, poluj ciszej nieco,
bo mi na górze szyby z okien leco.
a na to Aron lachen szic po kryjomu:
Co komu do jemu a jemu do komu?
mieszkam u moim domu!

Nazajutrz Aron jeszcze smacznie chrapie,
a tu mu coś ad kopf do sufitu kapie
Zerwał się z łóżka i pędzi ku górze
Stuk puk! zamknięto! Da oko przy dziurze
Gewałt! co tam! Cały cymer w wodzie
a Icek z Wędką siedzi na komodzie!
Was macht du Icek? Fiszy sobie łowie...
Czyś ty myszygeniec?!
Mnie kapie po głowie
A na to Icek lachen szic po kryjomu:
Co komu do jemu a jemu do komu?
mieszkam u moim w domu!
Z tej opowiastki szic morał się wywleka
iż nie rób na odwrót drugiego człowieka
Albo i inny morał w tym sposobie:
Jak sobie do Ciebie, tak ciebie do tobie!

[SIGPIC][/SIGPIC]

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Decoupage

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości