|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
A masz opuchniętą rękę??? Bo ja jeszcze pamiętam że jak byłam mała to mama i babcia mi robiły okład z białka jajka jak miałam coś stłuczone
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Ja mam w pępolu 109cm Rośnie 1 cm tygodniowo Zamówiłam wózek Bez fotelika - tu dokupimy Maxi Cosi cabrio Fix, widziałam, ze jest mała promocja nia niego |
|
|
|
|
#4713 |
|
Wtajemniczenie
|
Zadzwoniłam do ZUSu, poczekałam 10 minut na rozmowę i dowiedziałam się od miłego Pana że pieniądze mam przyznane za chorobowe ( miałam postępowanie wyjaśniające) i jeszcze w tym tygodniu powinny się znaleźć na moim koncie.
Ostatnio jak zadzwoniłam i poprosiłam o oddzwonienie konsultanta to owszem pani zadzwoniła ale powiedziała mi tylko tyle że oni mają 30 dni na przelew, ale od dostarczenia ostatniego niezbędnego im dokumentu i tyle. A pan sprawdził dokładnie moją sytuację, poprosił o pesel i inne te pierdołki. Zobaczymy. Fajnie by było dostać pieniądze za zwolnienie które miałam od 12lipca :/ A wczoraj dałam szefowej już czwarte zwolnienie.
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Wtajemniczenie
|
Zbieram się do prasowania, o matko już mnie kręgosłup boli na samą myśl. Dzisiaj mam moje i męża ciuchy i Zuzanki, bo leżą już ponad tydzień chyba i czekają
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domi Opuszczasz się Dobrze że wszystko ok u Was |
|
|
|
|
#4717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Altacet w żelu,coś z arniką ale to raczej na siniaki ![]() Skocz do apteki ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4721 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam, kurcze coraz wcześniej wstaje. Obudziłam się o 7 i próbowałam zasnąć, ale nic z tego. Po 8 stwierdziłam, że to bez sensu i wstałam, a jeszcze niedawno sypiałam do 10
![]() W dodatku mąż słodko śpi koło mnie i mu zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() A te paski zakup koniecznie, sama jestem bardzo ciekawa co to ci tam leci Ja ogólnie też mam ostatnio bardzo mokro, ale nie aż tak, żeby zastanawiać się, czy to może wody mi się sączą. Obstawiałam jakieś zapalenie, ale ginka powiedziała, że nic takiego nie stwierdza.Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, a ja nie dobiłam nawet do 100. Trochę mnie to martwi, ale już jutro zobaczę jak tam Tymuś sobie rośnie i mam nadzieje się uspokoić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jeszcze wam napisze, że wojna o imię idzie zaciekle. Mamy taki folder na pulpicie ze zdjęciami, podpisany imieniem dziecka. Na razie jest tam tylko zdjęcie testu ciążowego i usg Przez dłuższy czas był podpisany Janek, a później zmieniłam na Tymek. Wchodzę za jakiś czas patrze Janek znów, więc pomyślałam, że się nie zmieniło. Znów zmieniłam. Po drugiej takiej akcji domyśliłam się, że Tż sukcesywnie to poprawia. I tak co któreś siądzie przy komputerze, to nazwa folderu się zmienia Do brzuszka też ja mówię Tymek, a mąż Janek. Znając życie będzie to jakieś 3 zupełnie inne imię
|
|||||||
|
|
|
#4722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Długo czekałaś
|
||
|
|
|
#4723 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetnie, to teraz Wy musicie stawać na rzęsach i kombinować Niech się ta ciotka ogarnie! ![]() Jaki eskimosek Dokładnie Ja myślałam o takim na początek: http://allegro.pl/biustonosz-mama-10...473921221.html Ale jest właśnie miękki i bez fiszbin - przecież moje cycki będą pod pachami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mierzyłam się wczoraj rano, było 98cm... A też mam wszystko za krótkie Poza tym czuję się, jakbym miała ze 140! ![]() Cytat:
Cytat:
Ale usztywnić bandażem warto
|
|
#4724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macie z imieniem jak my z wózkiem Trudny wybór ![]() Pewnie tak skoro żadne nie idzie na kompromis ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4725 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co by to piątku były! ![]() Cytat:
myślałąm ze kłócicie sie tak słownie Ej, tż mi nie wykręcił wczoraj sie śmiałam że mi wykręcił, ale tak serio to upadłam na nią jak sie wygłupialiśmy mój kot wszedł mi do kieszeni swetra i nei chce wyjść..
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a opaskę mam, i bandaż również
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Dziękuję za każde dobre słowo Odpukać nocka minęła spokojnie - o ile moje "doszukiwanie się" można spokojem określić Wczoraj jeszcze jeden taki ból w podbrzuszu miałam, ale to było jak usiadłam i podkurczyłam nogi - i te poprzednie bóle też były w takiej pozycji, więc może po prostu Mała solidnie mi coś uciskała? Ale tak regularnie? ![]() W każdym razie przeleżałam cały wieczór i było ok. W nocy jak wstałam to czułam takie lekkie ćmienie brzucha, ale już sama nie wiem, czy to było takie ćmienie jak do tej pory (czasem jak Mała się inaczej ułożyła to tak miałam) i ja po prostu schizuję, czy rzeczywiście to było coś innego... Dziś dostałam od męża zakaz robienia czegokolwiek i nakaz totalnego odpoczywania. Aż mi dziwnie ![]() No ale już sobie z Niną porozmawiałam i niech się dziewucha weźmie w garść i posiedzi jeszcze co najmniej 6 tygodni ![]() Ale powiem Wam, że solidnie się wystraszyłam ![]()
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przede wszystkim bardzo mała grupa, tylko 5 par nie lubię takich kameralnych bo ktoś zaczyna ciągle gadać nie za bardzo na temat i wszystko się rozłazi No więc to mi się już na początku nie spodobało, no ale dobrze....zaczęło się od zabawy na początek żeby się lepiej poznać, podzieliła nas i mieliśmy wybrać 3 wspólne rzeczy między sobą. To się przeciągnęło na pól godzinną rozmowę, wypytała wszystkich o warunki mieszkaniowe, sporty jakie kto uprawia itp. itd. ![]() Potem kazała wyciągnąć książeczki ciązy i zadawała pytania w stylu, jak idziesz do lekarza to jakie masz badania? dlaczego lekarz robi USG? Po czym każdy musiał wymienić dolegliwości ciążowe jakie go spotykają, normalnie jak na spotkaniu anonimowych alkoholików czy coś Aha i jeszcze pytała czy zamierzamy pracować do końca ciąży, ale na szczęście nie drążyła i nie przepytala wszystkich, bo jak bym poinformowała że ja prawie od początku na zwolnieniu to nie wiem co by odpowiedziała, dwie dziewczyny z tego co zrozumiałam będą pracować do końca. A na koniec meeeega hit- wyjęła taki papierówy jak by centymetr i rozdała każdemu zdjęcia i karteczki z informacjami, i mieliśmy przyłożyć do tego centymetra poszczególne etapy rozwoju dziecka i tak się bawiliśmy do końca ![]() ![]() : mdleje:![]() ![]() Tak więc ja nie dowiedziałam się nic nowego TŻ tak samo, no oprócz informacji gdzie mieszkają pozostałe pary i ze jakiś Timothy mocno śpi w nocy i nie można go dobudzić, że jego żonie urosły piersi o pięć rozmiarów itp. itd. Jednym słowem żenada roku, i to jeszcze ta szkoła ma nas kosztować 30 euro, spróbujemy się może jeszcze wypisac bo zostało 5 spotkan a na razie nie placilismy za to jeszcze
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przesiliłaś się wczoraj? |
|
|
|
|
#4731 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dopiero w przyszłym tygodniu się za to weźmiemy,jak przyjdzie łóżeczko itp ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla wszystkich smutasków!Dzień dobry ![]() Ale mnie glowa napieprza... musiałam wziąść paracetamol bo nie daję rady. Dziś wlazłam na wagę i przez tydzień przytyłam prawie 2 kg... No i dziś wkraczamy w 33 tydzień!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||||
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
No trochę posprzątałam
![]()
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry Zaczynamy dziś z małą ostatni tydzień drugiego trymestru żebym się nie nudziła mam robić po powrocie z dziekanatu gołąbki
|
|
|
|
|
#4734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w Belgii podoba mi sie to że mozesz zrobić taką listę co potrzebujesz, zanieść do sklepu i jak ktoś będzie chciałCi coś kupić to może podejsć do sklepu i wybrać z listy i wtedy oni to wykreślają, prezenty sie nie powielają.. nie wiem czy to ich zwyczaj czy tylko ta znajoma tak robi, ale ona już bedzie miała 3 dziecko i za każdym razem tak robi, wtedy rodzina i znajomi idą do danego sklepu i kupują to na co ich stać. ![]() Cytat:
Odpoczywaj teraz ![]() Cytat:
za tydzień
|
|
#4735 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Widzę, że temat staników się pojawił. Ja wczoraj właśnie byłam na zakupach - kupiłam jeden stanik taki normalny jeszcze na teraz w odpowiednim rozmiarze coby mi się nic nie wylewało bokami i drugi do karmienia (http://sklep.lupoline.pl/product,pl,...del-1334,.html). W sklepie była promocja + mam koleżankę, która tam kiedyś pracowała i jeszcze kierowniczka dała zniżkę i wyszło mi po 50 zł za stanik i tylko się uświadomiłam, że nie ma co kupować przez internet. Ten zwykły - rozm. 70F, a do karmienia 75G (w tym mam w miseczce zapasu trochę). A jeszcze inny mierzyłam 70F i w obwodzie stanowczo za szeroki, a w misce za mały. I bądź tu mądry. Nemosek, będziemy trzymały kciuki w czwartek! Antibia, przynajmniej wiesz, że ciotce więcej nie ma co pożyczać pieniędzy. nie rozumiem takiego zachowania. Na jej miejscu stanęłabym na głowie, żeby oddać skoro obiecałam i to jeszcze wiadomo w jakiej sytuacji jesteście Wy i że potrzebujecie te pieniądze. Cytat:
Termin mam na koniec listopada i dostęp do internetu też mam non stop (jak nie w domu to w komórce). Ale mam ochotę na winogrona!
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-09-04 o 10:34 |
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podrzuc ze dw gołąbki dla mnie i tżta
|
|
#4737 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczynki!
![]() Wczoraj miałam wizytę - mały klocek waży już ponad 2kg jest dalej Majeczką - nie Guciem jest dłuuuga, poza tym wszystko dobrze, szyjka długa, zamknięta, Mała się nie spieszy na świat Jejku, powiem Wam, że jak widzę opisy porodów na wrześniówkach to aż mi się wierzyć nie chce, że jeszcze moment i my startujemy....
|
#4738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzień---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
za ostatni tydzień.Potem już zmiana w magiczna 3
|
||
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Taszanta taka SR by mnie nieźle wkurzyła :x przecież to nie klub towarzyski tylko chodzi się tam żeby się czegoś dowiedzieć, tak jak piszesz.
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agateczka - za wizytęMOJE 124CM ;D zrobione przed chwilą
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-04 o 10:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.

Rośnie 1 cm tygodniowo 

co by to piątku były!
Później slajdy, które też było dość mocno przeterminowane i sama co chwilę mówiła, że to już nie aktualne. Bez sensu, straciłam tylko czas.
dla wszystkich smutasków!