|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Copyraptor
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
Czasem, jeżeli nie zjem czegoś przez kilka godzin, to zaczyna mnie bardzo boleć brzuch i jakby jelita...bardzo charakterystyczne jest to, że ten ból promieniuje mi do lewego obojczyka, takim ostrym kłuciem. Ogólnie czuję się, jakbym miała kolkę, takie ściśnięte w środku i kłuje. I jak już zacznie, to nic nie pomaga, nawet jak już coś zjem, to boli dalej, przechodzi dopiero po kilku godzinach
|
|
|
|
#4952 | |
|
Zakorzenienie
|
mniejsze właśnie, chyba żeby się rozbiły do rozmiaru stopy i były idealnie dopasowane
(wolę go nie pytać, bo czekają mnie godzinne opowieści dlaczego i po co )Cytat:
|
|
|
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
Cytat:
Serio, jeden i drugi się pieni, dobrze czyści włosy i nie mam żadnych problemów
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
1/ Czy ktoś z Was ma kogoś w Kanadzie? --> mam pytanie i chętnie bym je zadała
![]() 2/ Czy ktoś z Was może doradzić co lepsze przy szukaniu pracy: mgr czy podyplomówka? Może jakieś doświadczenia z tymi wyborami...
|
#4956 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
mam nowy telefon w plusie.
Niestety nie mogę odbierać mmsów. Próbowałam na stronie plusa skonfigurować telefon, ale nie ma mojego modelu w opcjach wyboru... Gdzie teraz zadzwonić?
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
Podaj model
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam z h&m'u, slim fit z normalną talią, czarne bez przetarć.
|
|
|
|
#4960 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
Nokia asha 302.
Dotychczas telefony konfigurowałam wchodząc na stronę plusa, wybierając model- wtedy dostawałam smsa konfiguracyjnego i po sprawie.
|
#4961 | |
|
...
|
Cytat:
|
|
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- oba. podyplomówka to jest dodatkowy atut do wykształcenia, tzw. wiedza specjalistyczna z danego tematu. |
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.kobieta-majsterkujaca.pl/...-asha.html?m=1
A to spróbuj? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy wiecie czy w Centrach handlowych jest kurtka z alaskorzana jakas do 130 zł ?
![]() wiem ze chinczycy maja ramoneske i czarna jakby pikowana troche skorka - za 105 zl ale zastanawiam sie czy choc troche cieplajest... ![]() Cytat:
i od razu pracowaC?bo jestem na sgh na mgr i jest tragicznie. ucza mnie ekonomii, teorii niewaznych od kilkudziusieciu lat zamiast konkretnej praktycznej wiedzy. i nie moge isc teraz do pracy bo nie umiem nic z hr czy pm, a jakbym byla na podyplomowce to juz bym miala tą wiedzę. a tak 2 lata mgr, potem 1 rok podyplomowki i szukanie pracy w miedzyczasie a mozna: 1 rok podyploowki z wiedza praktyczna i szukanie pracy i rozwijanie sie w tym wlasnie nie wiem... bo mam przeciez juz wyzsze wyksztalcenie (licencjat)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2013-09-04 o 10:28 |
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
jak naprawić wagę elektroniczną? jak stanę na niej kilka razy pod rząd, to zawsze pokazuje tyle samo, ale nie wykrywa butelek z wodą i nie wiem jaka jest różnica między moją rzeczywistą wagą a tą, która się wyświetla.
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam kiedyś spodnie z H&Mu, mniej więcej w tym przedziale cenowym (tzn. 150 zl) i są okropne jakościowo, rozciągają się bardzo szybko, nigdy więcej
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#4967 | |
|
...
|
Cytat:
|
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja podyplomówkę robiłam razem z magisterką. podyplomówek nie prowadzi się, tak jak studiów zaocznych. na większości podyplomówek, zjazdy są raz w miesiącu i trwają krócej, niż na zaocznych. ja, swoją parę, mam już od ponad pół roku i nic się nie stało. skład tych spodni jest też w porządku. nie rozciągają się ani nie blakną jakoś szczególnie. |
|
|
|
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
miala ktoras z was do czynienia z miexem w play lub w plusie?
nigdy nie mialam abonamentu bo wydaje mi sie niekorzystny, dlatego na99% wybiore gdzies mixa, a moze soie myle i abo lepszy;>?albo czy posiada ktoras z was lg swift l5 II? i moglaby cos powiedziec na jego temat
|
|
#4970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko że przedmioty na zawód Rekrutera na magisterce SGH to: ---- PRZEDMIOTY KIERUNKOWE ---- 1. ekonomia menedzerska 2. ekonomia pracy 3. ekonomia instytucjonalna 4. etyka w biznesie 5. marketing miedzynarodowy 6. postepowanie nabywców na rynku/statystyka matematyczna 7. Przedsiebiorczosc 8. prawo cywilne 9. rachunkowosc zarzdcza i rachunek kosztów 10. teoria zarzadzania 11. zarzadzanie kapitalem ludzkim 12. zarzadzanie logistyczne 13. zarzadzanie operacyjne 14. zarzadzanie procesami 15. zarzadzanie strategiczne 16. zarzdzanie wartoscia przedsiebiorstwa ---- związane z wybranym kierunkiem - czyli HR: ------ 1. negocjacje 2. prawo pracy 3. proces motywowania pracowników 4. strategia personalna przedsiebiorstwa 5. wartosciowanie i ocena pracy Wynik: 16 przedmiotów ogólnych o zarządzaniu + tylko 5 z HR. (24 przedmioty) Zajęcia prowadzone przez starszych profesorow w wiekszosci bez praktyki. Przedmioty czysta teoria. Cena: 2 lata za 12 400 zł _________________________ ___________________ Przedmioty na zawód Rekrutera na podyplomówce SGH to: Blok I. Wprowadzenie do zarządzania potencjałem społecznym
Blok II. Zarządzanie zasobami ludzkimi w organizacji
Blok III. Kwalifikacje i umiejętności kierownicze
Blok IV. Projektowanie systemu zarządzania zasobami ludzkimi Seminarium dyplomowe Wynik: (24 przedmioty) z HR. Zajęcia prowadzone przez ludzi pracujących w HR. Cena: 1 rok za 5 900 zł _________________________ ___________________ Mgr: 24 przedmioty, z czego 16 ogolnych i do zawodu niepotrzebnych Podyplomowka: 24 przedmiort z HR Teraz tylko... skoro mam wyzsze to zeby miec kierownicze stanowiska musze miec mgr? naprawde pracodawca woli zatrudnic kogos po 16 przedmiotach ogolnych przez 2 lata, niz po 24 przedmiotach hrowych przez rok? Nie wiem tego...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2013-09-04 o 11:15 |
||
|
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj zmienilam z play na karte na play na kartę FORMULA MINI MAX. jest najlepsza opcja na rynku moim zdaniem ![]() za rozmowy nie wiecej niz 29 zl (po przekroczeniu 29 zl masz 0 zl za minute do wszystkich sieci) za smsy nie wiecej niz 9 zl miesiecznie za internet 5 albo 9 zl i nie wiecej do play smsy i minuty - 0 zl. myslalam nad nju mobile ale tam jest nie wiecej niz 2 zl dziennie ---> czyli 60 zl miesiecznie. a play mini max jest 29 zł + 9 zł smsy + 5 zł internet = 43 zł za nielimitowwane smsy i minuty i internet do wszystkich sieci ![]() ahh bajka
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2013-09-04 o 11:20 |
|
|
|
|
#4973 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ja ci powiem z mojej perspektywy. Zrobiłam licencjata i pomyslałam tak jak ty- czemu nie podyplomówka? No więc poszłam. Uważam to za czas stracony. Też duzo wiedzy teoretycznej, malo zajęć. Poza tym wykładowcy w większości wychodzą z założenia, że będąc na podyplomówce juz wszytsko umiesz, a tylko przychodzisz po 'papier', więc 'odbębniają' zajęcia...
|
|
#4974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak na Twojej podyplomówce, ale u mnie, większość wykładowców była ściągana z drugiego końca Polski. a jak już ściągać, to najlepszych a nie niewiadomo kogo. na czymś prestiż podyplomówki trzeba budować. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4976 |
|
Konto usunięte
|
Co do tych magisterskich, a podyplomowych... Jest wiele stanowisk, gdzie masz mieć wykształcenie wyższe magisterskie. I nikt nie sprawdza ani przedmiotów ani ocen, tematu pracy magisterskiej itd. I w takim wypadku nawet "niby lepsza" podyplomówka jest uważana za gorszą. Też poszłam na podyplomowe po licencjacie (równocześnie z magisterskimi), ale szybko zrezygnowałam bo tam była taka chała, że szkoda pieniędzy...
|
|
|
|
#4977 |
|
Zadomowienie
|
Pomocy !
Wczoraj miałam formatowany komputer, łączył się przez wifi z routerem. Co mam zrobić żeby znowu te połączenie ustawić ? coś w panelu sterowania ? Gdzieś wpisać adres ip ? Pomooooocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nosić obcisłe spodnie z wysokimi trampkami: spodnie wkładać w buty czy na buty?
|
|
|
|
#4979 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;42624972]Co do tych magisterskich, a podyplomowych... Jest wiele stanowisk, gdzie masz mieć wykształcenie wyższe magisterskie. I nikt nie sprawdza ani przedmiotów ani ocen, tematu pracy magisterskiej itd. I w takim wypadku nawet "niby lepsza" podyplomówka jest uważana za gorszą. (...).[/QUOTE] Dokładnie. Niby liczy się też doświadczenie, ale jak patrzę na firmy w których pracowałam, to zatrudniali tylko magistrów. Teraz ich tylu, że pracodawcy uznają to za pewnik. Podyplomówki są dobre, ale jako dodatek albo jak chcesz się trochę przekwalifikować. |
|
|
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

(wolę go nie pytać, bo czekają mnie godzinne opowieści dlaczego i po co
)
choć biegać też mi się zdarza, ale najwyżej na autobus
Mam rozmiar 41/42/43, przy czym średnia arytmetyczna wykazuje ok. 42,3. Choć ostatnio kupiłam buty 41 i uznałam to za spory sukces moich stóp

nigdy nie mialam abonamentu bo wydaje mi sie niekorzystny, dlatego na99% wybiore gdzies mixa, a moze soie myle i abo lepszy;>?

coś w panelu sterowania ? Gdzieś wpisać adres ip ? Pomooooocy