Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 14:26   #2551
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

http://demotywatory.pl/4200741/Mezcz...ref_map=%5B%5D

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:29   #2552
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
papuga

wizyta kolejna właśnie na 10.09. gin powiedziała, że jak się nie ruszy do tego czasu to bierze mnie na oddział i będziemy indukować poród. Jej zdaniem nie ma sensu, żeby mały siedział w brzuchu po terminie, bo to nic nie daje.Łożysko nie jest już wtedy tak wydolne i lepiej będzie mu w świecie zewnętrznym Choć wiadomo wolałabym żeby wszystko odbyło się naturalnie. A te skurczybyki wcale nie bolą, więc nie wiem czemu się taki duże pisały
A Ty jakieś symptomy już masz, czujesz że to już blisko??
Masz jeszcze tydzień czyli dużo czasu na rozkręcenie się akcji a skoro skurcze tak ładnie się pisały to trzeba być dobrej myśli że obejdzie się bez wywołania A co do bólu to hmm może zależy od organizmu, jedną będzie bolało a drugą nie
Czuje jakby Antek miał zaraz wypaść częste skurcze ale ewidentnie za słabe, krzyże bolą niemiłosiernie ze ból aż promieniuje na uda i biodra. Od dwóch dni się tak wszystko zaostrzyło i zaczęło dokuczać

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:29   #2553
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Zapewne ostatnie zdjęcie brzucha z dzisiaj Nie opadł...
Matal jak będziesz to zmień mi proszę 37t3d
ale masz fajne cycki a buniek maciupki zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

To mężowie też coś muszą pisać? O jaki urlop chodzi? Wyjaśnij, plis, o co kaman?
juz Kacha wyjasnila ze oswiadczenie musi stary podpisac ze nie bedzie bral macierzynskiego i rodzicielskiego

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
I teraz pytanie, co bardziej mi się przyda - opuszczany bok czy szuflada?
Ewentualnie czy kojarzycie, czy można kupić osobno pojemnik na wymiar łóżeczka, który będzie szufladę imitował?
ja bym brala szuflade, serio nie wiem po kij dzwon opuszczany bok a szuflada zawsze to dodatkowe miejsce do upchniecia czegos

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
bylam wczoraj u tej kolezanki i ona ma thermomiks , generalnie uzywa tego od paru lat i jest totalnie zakrecona, a jestem.ciekawa waszych opinii.

co mi sie spodobalo to ona zrobila 60sloiczkow jablek dla malego w tym
jeszce jakies tam.owoce, teraz zabiera sie za robienie marchewki i dynie

pomyslalam ze to moze dobra inwestycja
a moze strata hajsu bo to urzadzenie 4tysie kosztuje

ma ktos z was to?
macie jakies opinie.?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mam tzn zabralam rodzicom bo nie uzywali ale ja w sumie tez nie uzywam ale jak mi sie zdarzy to zawsze zadowolona jestem

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

Bajka a Ty idziesz to zanieść do pracodawcy czy do ZUSU?? masz umowę na nieokreślony czy do dnia porodu??
ja mam umowe na czas nieokreslony i wniosek zanioslam ksiegowym mojego szefunia, a one targaja to do zusu.

Cytat:
papuga_69

chyba nie rodzę. Choć właśnie wróciłam z KTG i pisały się skurcze, nawet takie na 80-90, nie wiem jak to możliwe, coś tam czułam ale wcale nie bolało. Może sprzęt jakiś trefny mieli.
Nie bój się nie wcinam Ci się w kolejkę Trzymam kciuki za Twój rozwój akcji Już najwyższa pora
to przepowiadacze jesli nie bola, przy porodowych 80-90 to idzie sie przyslowiowo zesrac z bolu

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
wyobrażacie sobie, że u mnie jest 32 stopnie ??

TŻ mówił, że się ochłodzi i trzeba szykować się do sezonu grzewczego

Dziewczyny ile macie pampków 1, a ile 2 na początek ??
Tylko napiszcie mi il. sztuk, bo u mnie np. 1 są pakowane po 26
fajnieee bo w szcz zimno
co do pampow to tak - 1 mialam 78 szt, dokupilam 48 dzisiaj skonczylam i dokupilam jeszcze 78 szt
a 2 dzisiaj kupilam pake 72 szt.

no, kilka spraw ogarnietych wniosek zdany, pojechalam do starej przychodni po Blanki karte szczepien... jezuuuu ja nie wiem czy te piguly zawsze musza byc takie nadete? moja matka jest pielegniarka ale tak sie nie zachowuje jak te wszystkie torby z ktorymi mialam do czynienia w starej przychodni zawiozlam do nowej, a tam pielegniarka super mila i uprzejma, dalam karte, zapytalam o skierowania do odbioru "tak tak, mam, Amelka dobrze pamietam? ojej a czemu skierowanie do kardiologa, co sie z malym serdusiem dzieje?" no kurde cud miod i orzeszki taka fajna babeczka. jeszcze ja sie tam przeniose

no i zaliczylismy pierwsze mega wielkie kupsko ktoro wylecialo z pieluchy o mamooo cala w kupie byla ubabrana ciekawe czy ciuszki dopiore
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:30   #2554
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
hahaha no Asiek mi pisała że się wzburzyłaś )))))))))))))

JESTEŚMY JUŻ

wszystko dobrze z nami Ola jest prze kochana prze słodka prze śliczna no w ogóle PRZE PRZE PRZE, nie wiedziałam, że można się tak zakochać, patrzę na nią choć powinnam może spać czy odpoczywać, ale się nie da no, takie minki robi prze słodkie że no muszę to obserwować non stop! nie mogę nic przegapić ehhhh
a jak widzę jak dawid daje jej całuska w główkę to w ogóle się rozpływam ehhhhhhh ale mam szczęście
nie wiem co jeszcze pisać, może macie jakieś pytania?
na pewno co to butelki z dziubkiem polecam do szpitala, podczas porodu super no i później też przelewałam sobie do niej z większych butelek żeby nie wstawać.
A tak to wszystko wsumie u mnie w szpitalu dawali więc tetry czy inne takie to mi były nie potrzebne
w miarę możliwości będę zaglądała
Super, że już jesteście w domku i widać jaka jesteś w córci zakochana To czekamy na opis porodu
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Melduję, że niestety też nie rodzę Jutro kończy mi się L4 więc znowu czeka mnie pielgrzymka do lekarza z prośbą o przedłużenie (przy okazji poproszę o podpisanie kwitka do becikowego, że byłam pod opieką lekarską). W ogóle z tego co już się orientowałam (od rana wiszę na telefonie) to lekarze na NFZ robią mega problemy żeby przedłużać L4 kiedy minie tp Każą wliczać to sobie do macierzyńskiego i odsyłają z kwitkiem.
Położna mi powiedziała, że niedawno lekarz rodzinny olał nawet pana, który przyszedł po zwolnienie na opiekę nad żoną w połogu. Oświadczył mu, że przecież ma urlop tacierzyński i ful przywilejów więc po hugo mu zawraca cztery litery Ja pierdzielę, ci lekarze to jednak bezczelne stworzenia.

Tymczasem tż dokleja popękane kafelki w kuchni. Jakieś straszne dźwięki stamtąd dochodzą (pochodzące od tż ). Włączyłam chłopu muzę i zrobiłam dobre picie na poprawę humoru i się ewakuowałam
Bezczelni są strasznie, bo co im szkodzi. Mam nadzieję, że zwolnienie dostaniesz bez problemu

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:31   #2555
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
nie do wiary że takie rzeczy się dzieją

Stary 2013-09-04, 14:34   #2556
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
nie do wiary że takie rzeczy się dzieją
Haha dokładnie

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no i zaliczylismy pierwsze mega wielkie kupsko ktoro wylecialo z pieluchy o mamooo cala w kupie byla ubabrana ciekawe czy ciuszki dopiore
Same słodkości

Mama foka
Stary 2013-09-04, 14:34   #2557
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Uroki hheheheheeh.
Dobrze, że to nie wątek dla planujących, bo bu jeszcze zrezygnowały
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:34   #2558
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Widze ze tez jestescie zadowolone z oliwki z Rosska. Ja nie mam dzieki niej zadnego rozstepu, brzuszek naprawde jest gladziutki Zreszta musze sie w koncu obfocic bo ostatnie zdjecie mam chyba z 34 tc... Podlogi wypastowane, domek juz prawie gotowy na przyjecie maluszka Ciekawe jak moje rozwarcie po tych wygibasach Jutro wieczorem mam wizyte u mojego ginka takze moze sie dowiem
Stary 2013-09-04, 14:34   #2559
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
ale masz fajne cycki a buniek maciupki zgrabniutki

juz Kacha wyjasnila ze oswiadczenie musi stary podpisac ze nie bedzie bral macierzynskiego i rodzicielskiego

ja bym brala szuflade, serio nie wiem po kij dzwon opuszczany bok a szuflada zawsze to dodatkowe miejsce do upchniecia czegos

mam tzn zabralam rodzicom bo nie uzywali ale ja w sumie tez nie uzywam ale jak mi sie zdarzy to zawsze zadowolona jestem

ja mam umowe na czas nieokreslony i wniosek zanioslam ksiegowym mojego szefunia, a one targaja to do zusu.

to przepowiadacze jesli nie bola, przy porodowych 80-90 to idzie sie przyslowiowo zesrac z bolu

fajnieee bo w szcz zimno
co do pampow to tak - 1 mialam 78 szt, dokupilam 48 dzisiaj skonczylam i dokupilam jeszcze 78 szt

no, kilka spraw ogarnietych wniosek zdany, pojechalam do starej przychodni po Blanki karte szczepien... jezuuuu ja nie wiem czy te piguly zawsze musza byc takie nadete? moja matka jest pielegniarka ale tak sie nie zachowuje jak te wszystkie torby z ktorymi mialam do czynienia w starej przychodni zawiozlam do nowej, a tam pielegniarka super mila i uprzejma, dalam karte, zapytalam o skierowania do odbioru "tak tak, mam, Amelka dobrze pamietam? ojej a czemu skierowanie do kardiologa, co sie z malym serdusiem dzieje?" no kurde cud miod i orzeszki taka fajna babeczka. jeszcze ja sie tam przeniose

mama mojego tż też pielegniarka i w cale nie nadęta a wrecz przeciwnie no ale niestety osobiście też trafialam zawsze na takie które zachowywały się jakby pracowały w tym zawodzie za kare

Kupa

Stary 2013-09-04, 14:35   #2560
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja chyba też kupię jedną paczkę dada z biedronki, żeby wypróbować bo na razie mam same pampy bo akurat były w promo więc żal było nie brać

co do zwolnienia ja mam do 19.09 bo mi lekarz wypisał TP+2 tygodnie gdyby malutki się nie śpieszył
to się nazywa normalny lekarz

a podobno jakies pieluchy z kauflanda też są fajne tylko najbliżej mam kaufland z 30 km więc może kiedyś przy okazji

Cytat:
u nas 1 najdroższe, za 26 sztuk płacę prawie 12 euro, a za 2 56 sztuk 17 euro. Musze dokupić jeszcze po 2 paczki.

dobrze, że TŻ nadgodziny robi
no u nas też 1 najdroższe to tak jak z najmniejszymi ubrankami..

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No swędzi dalej, ale jakby bardziej znośnie
Wieczorem powinnam mieć wyniki, rano robiłam badania też pod kątem cholestazy.

Powinny być, a jak nie, to jutro rano w przychodni, bo babka nie była pewna, czy WR mogę przez Internet odebrać.

Potem niestety w aptece po leki tż i 400 zł zostało
A teraz lecę odgrzewać obiadek
Daj znac jak będa wyniki.

400 pln? a niema jakiejs refundacji jak to przewlekła choroba??

Fifi kima na tarasie już 2,5 h to lubie.. mama ma czas na wizaż

tylko mam dylemat co do ilości warstw jego ubrań doradzi ktoś?
stoi wózek na słońcu, w cieniu jest 20 st, lekki wiatr- ma body na długi rękaw, pajaca welurowego, kombinezon polarowy z kapturem, czapeczke cienką bawełniana. Leży na kocu ale niejest przykryty..
Stary 2013-09-04, 14:35   #2561
bojatoja
Zakorzenienie

Hej.
Dziewczyny śliczne macie brzuszki
Ja już nie mogę podziwiać mojego hehe

Cytat:

Teraz jak widzę ile tego schodzi to myślę, że tych paczek 1 (najmniejszych) zejdzie trochę. Na razie poszła cała paka pieluch z Dady i teraz idzie paka z Pampersa (43 sztuki).
Według mnie to dużo, dużo lepsze są z Dady, bo nie wiem czemu ale z Pampersa przemakają Jak Mały się budzi to ma koszulkę mokrą. Z pampersami z Dady nie było takiego problemu, więc następna paczka będzie na pewno z Dady
No i te pieluszki są jeszcze duże na pupkę Małego
Cytat:
wszystko dobrze z nami Ola jest prze kochana prze słodka prze śliczna no w ogóle PRZE PRZE PRZE, nie wiedziałam, że można się tak zakochać, patrzę na nią choć powinnam może spać czy odpoczywać, ale się nie da no, takie minki robi prze słodkie że no muszę to obserwować non stop! nie mogę nic przegapić ehhhh
a jak widzę jak dawid daje jej całuska w główkę to w ogóle się rozpływam ehhhhhhh ale mam szczęście
na pewno co to butelki z dziubkiem polecam do szpitala, podczas porodu super no i później też przelewałam sobie do niej z większych butelek żeby nie wstawać.
A tak to wszystko wsumie u mnie w szpitalu dawali więc tetry czy inne takie to mi były nie potrzebne
Super, że u Was wszystko ok
Też nie mogę spać jak Filip śpi Ale za to wieczorem zaraz po kąpaniu kładę się na łóżku i momentalnie zasypiam. Ogólnie to czuje straszne zmęczenie.
Tak, u mnie też tylko butelka z dziubkiem, więc dziewczyny zaopatrzcie się w taką wodę
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:36   #2562
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Widze ze tez jestescie zadowolone z oliwki z Rosska. Ja nie mam dzieki niej zadnego rozstepu, brzuszek naprawde jest gladziutki Zreszta musze sie w koncu obfocic bo ostatnie zdjecie mam chyba z 34 tc... Podlogi wypastowane, domek juz prawie gotowy na przyjecie maluszka Ciekawe jak moje rozwarcie po tych wygibasach Jutro wieczorem mam wizyte u mojego ginka takze moze sie dowiem
Oliwka z rosska moim zdaniem jest super smarowałam się od początku ciąży i mam jedynie parę małych rozstępów na piersiach, brzuszek i reszta nienaruszona :p

Stary 2013-09-04, 14:36   #2563
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Widze ze tez jestescie zadowolone z oliwki z Rosska. Ja nie mam dzieki niej zadnego rozstepu, brzuszek naprawde jest gladziutki
Ja już drugą ciąże jadę na tej oliwce i lotionie i jestem bardzo zadowolona
Stary 2013-09-04, 14:39   #2564
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej.
Dziewczyny śliczne macie brzuszki
Ja już nie mogę podziwiać mojego hehe

Teraz jak widzę ile tego schodzi to myślę, że tych paczek 1 (najmniejszych) zejdzie trochę. Na razie poszła cała paka pieluch z Dady i teraz idzie paka z Pampersa (43 sztuki).
Według mnie to dużo, dużo lepsze są z Dady, bo nie wiem czemu ale z Pampersa przemakają Jak Mały się budzi to ma koszulkę mokrą. Z pampersami z Dady nie było takiego problemu, więc następna paczka będzie na pewno z Dady

Super, że u Was wszystko ok
Też nie mogę spać jak Filip śpi Ale za to wieczorem zaraz po kąpaniu kładę się na łóżku i momentalnie zasypiam. Ogólnie to czuje straszne zmęczenie.
Tak, u mnie też tylko butelka z dziubkiem, więc dziewczyny zaopatrzcie się w taką wodę
nawet nie strasz z tym pampersem :O mamy 3 paczki mam nadzieje ze u nas sie sprawdzą.

Stary 2013-09-04, 14:39   #2565
asiek89
Raczkowanie

Logoasiu, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! I za wizytę

Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni mamusiom.

Super wieści od Diorishy, dobrze, że się unormowało

U nas po wczorajszych objawach na razie cisza. Są szanse, że do wtorku doczekamy Jeszcze tylko 6 dni... ach

Larysko, ależ cudnie się czyta takie "zakochane" opisy

Motyl, ja się trochę też obawiam, bo Mamy co prawda ze mną nie będzie, zawiezie nas tylko dzień wcześniej do szpitala, ale moja siostra miała ze mną być a się okazuje, że teraz ma problem z organizacją wolnego, bo urlop zaplanowała od 12.09. dopiero, a tu wyszła niespodzianka.

A brzusie dzisiejsze ładniutkie Mój siakiś zdeformowany, bo Mały wystawia swoje części ciała w dziwny sposób

Tassiu, co do termomixa to moja siostra dostała od teściowej w prezencie ślubnym i swojemu synkowi (i małżowi) robi w nim dosłownie wszystko Chociaż najpierw była oburzona, bo naprawdę mega drogi sprzęt to jest, ale jakby mnie było stać to sama bym w niego zainwestowała

Posprzątałam, poprasowałam, teraz idę szybki obiad zrobić, a później chyba się kimnę, bo coś mi energii brakuje.
asiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:42   #2566
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Korzystaj

nie bój żaby, nie będzie miała kontaktu

Super, że wyniki ok

Tak się nie nastawiaj z tym czadem to nie to samo co przed ciążą.

Nie nadrabiaj, pisz

Ja mam tak: 1 pampers 43szt i 1 dada 28szt.
2x pampers premium po 72szt. Na razie nic więcej nie kupuję.
Spróbuję przekonać do tego mojego męża

Co do Pampków i Dada 1 to mam jak ty, a z Pampersów 2 mam jedną paczkę, ale nie wiem ile ich tam jest

Cytat:
butterfly zawstydziłam się normalne Co do brzucha dziś położna na ktg mówiła, że według niej opadnięty, choć ja tego raczej nie widzę. Może to kwestia ujęcia na foci.
Ja też nie widzę,żeby opadł Może faktycznie kwestia zdjęcia

Cytat:
rusałka_1

oj z tym celulitem nie do końca. to raczej zasługa mojego aparatu, że go nie uchwycił Niestety w ciąży trochę go wylazło, fuujjj, nie lubię go Ale już mam pociążowy plan- kupuje bańki chińskie i śmigać będę masaże, wygram z nim 1:0 Za to rozstępów zero
Co do cellulitu to niestety też mam na udkach trochę...
Co do rozstępów to nie chcę zapeszać tfu tfu tfu

Cytat:
Rośnie, rośnie

No swędzi dalej, ale jakby bardziej znośnie
Wieczorem powinnam mieć wyniki, rano robiłam badania też pod kątem cholestazy.

To trzymam kciuki za wyniki!!!

Cytat:
Ja pogody nie zazdroszczę, dziś bardzo przyjemnie
Jakieś 25 stopni, słoneczko, lekko chłodny wiatr

U mnie tak samo, bardzo przyjemnie, takie jesienne słonko i wszystko mi ładnie schnie na balkonie.

Bajka hahaha gorzej będzie jak opadną po pępek:coj est: Nie no,zabiję się wtedy,serio:mur :

Dobrze,że nic wokoło nie ubabrała kupskiem

W naszej rodzinie modna jest opowieść o tym, jak to mój śp. Dziadek został z moim-wtedy prawie rocznym bratem- w domu i go pilnował,a mu się przysnęło.

Podobno jak rodzice wrócili to mój brat był cały w swojej kupie, łóżeczko, ściany, a nawet śpiący na kanapie Dziadek:h ahaha:

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:43   #2567
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Aaa i nie pochwaliłam się - nie wyhodowałam, żadnego paciorkowca

Mama foka
Stary 2013-09-04, 14:45   #2568
papuga_69
Zakorzenienie

Idę coś porobić w domu, chyba odkurzę i umyję podłogi.. Strasznie mi się dłuży dzisiejszy dzień, czuje sie jakby była 18, 19 a tu jeszcze 15 nie ma

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

W naszej rodzinie modna jest opowieść o tym, jak to mój śp. Dziadek został z moim-wtedy prawie rocznym bratem- w domu i go pilnował,a mu się przysnęło.

Podobno jak rodzice wrócili to mój brat był cały w swojej kupie, łóżeczko, ściany, a nawet śpiący na kanapie Dziadek:h ahaha:
: hahaha:

Stary 2013-09-04, 14:45   #2569
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No tak.Tylko zawsze jestem z mężem albo z teściem więc ktoś się nią zajmuje jak ja leże na ktg.Ale jak będę miała na tą 6-tą to nie wiem czy by ja do sąsiadki nie podrzucić.
No z takim malutkim dzieckiem ciężko. Dajesz radę ją nosić na rękach? Dopomina się?

Cytat:
gorgulek dzięki Z tym materacykiem też o tym myślałam ale nie mam dziurek w szczebelkach wyżej. Nie wiem jak to wywiercić żeby nie popsuć
Nic nie popsujesz, mi teść wywiercił normalnie wiertarką już przy Zuzi

Cytat:
JESTEŚMY JUŻ

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
No i pierwsza radość - Młody w ciągu 1.5 tygodnia przybrał 400 g na cycu Super, bardzo się cieszę. Opłaca się karmić na żądanie A tak się bałam, ze mam "słaby" pokarm. Oby tak dalej. To Staś ma już 3200 kg

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ja juz ogarnelam pokoj, mala mi zwymiotowala nie wiem czemu moze dlatego ze napislam sie soku marcewkowego ??? ale teraz grzecznie spi, z ato podrapala sobie buzie jak wroci tz z pracy to obetniemy jej paznokcie...
Może za dużo zjadła

Cytat:
Powinny być, a jak nie, to jutro rano w przychodni, bo babka nie była pewna, czy WR mogę przez Internet odebrać.

Cytat:
U nas pediatra każde dziecko kieruje do kardiologa przed pierwszym szczepieniem w przychodni

Lece po Zuzię.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:49   #2570
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Daj znac jak będa wyniki.

400 pln? a niema jakiejs refundacji jak to przewlekła choroba??

Fifi kima na tarasie już 2,5 h to lubie.. mama ma czas na wizaż

tylko mam dylemat co do ilości warstw jego ubrań doradzi ktoś?
stoi wózek na słońcu, w cieniu jest 20 st, lekki wiatr- ma body na długi rękaw, pajaca welurowego, kombinezon polarowy z kapturem, czapeczke cienką bawełniana. Leży na kocu ale niejest przykryty..
No na pewno napiszę.
Nie ma refundacji, bo to nie na Crohna tylko na tą trzustkę Na Crohna ma refundowane, to jeszcze nie taka tragedia...

A sprawdź kark najlepiej U nas jest tak ciepło, że bym zdjęła ten kombinezon i tylko kocykiem lekkim przykryła

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:49   #2571
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie zupełnie na odwrót. w pampersie ani razu się nie zdarzyło, w dadzie 2 razy wczoraj zmieniałam ubranko bo mokre... górą siki wyleciały.. jakby nie chloneło

Cytat:
no i git
Stary 2013-09-04, 14:52   #2572
matallewar
Zakorzenienie

Ja chcę już piątek!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:54   #2573
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
widziałam, ze wrzucałyście dziś foto swoich buni Niech będzie i mój do kolekcji
Domek Olafa w 40 tc.
śliczny brzuś!

Cytat:

JESTEŚMY JUŻ

tak fajnie się czyta to co piszesz... widać, że zakochana w Oli jesteś na maxa i pomyśleć, że już za kilka tygodni i ja się tak zakocham w moim syneczku

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Zaliczyliśmy drugą wizytę położnej środowiskowej. Super babeczka Nie taka hetera co tylko przychodzi pooglądać jak kto mieszka i nic nie robi tylko zaangażowana, chętna do pomocy, na moje oko z 5 lat starsza ode mnie

No i pierwsza radość - Młody w ciągu 1.5 tygodnia przybrał 400 g na cycu Super, bardzo się cieszę. Opłaca się karmić na żądanie A tak się bałam, ze mam "słaby" pokarm. Oby tak dalej. To Staś ma już 3200 kg
za wagę Stasia! super, że wszystko w porządku!

Cytat:
no to pięknie

A ja zrobiłam rosół, upiekłam drożdżówkę z wiśniami Do tego posprzątałam mieszkanie na przyjście położnej i co... i d.u.p.a. Zadzwoniła, że jej się dyżur przedłużył i się nie wyrobi... Plus taki, że chociaż mam czysto w domku.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:56   #2574
bojatoja
Zakorzenienie

A tak w ogóle to byłam dzisiaj na pobraniu krwi, później przyszła do mnie położna środowiskowa (bardzo miła kobieta ) i teraz właśnie wóciłam z poradni specjalistycznej. No i tak: bilirubina spadła z 268 na 241 umol/l. Ale i tak jest podwyższonam Dalej Mały leżakuje na 'słońcu'.
Przypakował przez te 5 dni 290 gram czyli teraz waży 3290.
Następną wizytę mam w poniedziałek (wcześniej muszę znów iść z nim do pobrania krwi: bilirubina, morfologia i ggtp)

No i znów dostałam przed chwilą ze szpitala telefon z niezbyt fajnymi wiadomościami Mały ma podniesione przeciwciała cytomegalii (czyli prawdopodobnie zaraził się ode mnie-tak mi powiedziała pani przez telefon i też przez to może mieć taką żółtaczkę). Jutro o 6.30 mamy dostarczyć do szpitala mocz Małego, który ma zabrać karetka do Krakowa.
Naczytałam się już na necie co to może oznaczać i normalnie becze

Może któraś z mam miała u dziecka podniesione te przeciwciała?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:59   #2575
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

fajnieee bo w szcz zimno

jak ja kocham Twoje opisy, daje mi to wiarę, że jest się matką i do tego normalną kobietą nadal

a co do piguł, no cóż, ja też nadęta nie jestem...

ale pamiętam, że jak leżałam na chirurgii to tam tez były takie wiedźmy nadęte, raz zadzwoniłam ( 7 h po operacji ) czy pomoga mi się podnieść do łazienki, to potem usłyszałam, że taka młoda a nie dała rady wstać ( no pewnie, 7 h po znieczuleniu ogólnym i wycięciu wyrostka miałam fikać jak młoda łania). Rano już po te pity nie zadzowniłam i zemdlałam w łazience.

Jak lekarz prowadzący na wizycie zapytał dlaczego nie zadzwoniłam do piguł po pomoc to mu wyjaśniłam.

Chciałam sobie wywołać zdjęcia przez neta, ale nikt nie przysyła chyba za granicę

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Ja chcę już piątek!
Ja też

Będzie nasza dwumiesięcznica, dalej żadne wniosku rozwodowego nie pisze

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:59   #2576
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
motylku z tego co pamiętam to miałyśmy te same wyniki co do toxo (ujemne).
Mam pytanie ile razy robiłaś to badanie: 3 razy, w każdym trymestrze raz? Czy to przed porodem było już po raz 4?
Bo ja póki co robiłam 2 razy i mój gin nic nie mówił o powtórzeniu?
I nie wiem czy robić teraz czy tuz przed porodem?
Ja też odpowiem, jeśli Ci to pomoże: miałam toxo dwa razy, na początku i teraz

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ja byłam zadowolona z musteli, pojawiły sie rozstępy, pomyślałam widocznie tak musi być, skoro mustela nie pomogła, takie miałam zdanie aż do momentu jak nie skończyła mi się i sięgnęłam po oliwkę z roska i dla mnei strzał w 10 , rezultaty widocznie po kilku dniach stosowania, teraz tylko szkod ami wydanej wcześniej kasy na 3 opakowania musteli, no ale trudno,ważne że się opamiętałam w pore
Ja się smarowałam oliwką J&J (nawet nie kojarzę tej sławetnej rossmanowskiej ). Piersi ok, ale na brzuchu, na dole pojawiły się obrzydliwe pręgi, więc poleciałam po tą mustelę już na rozstępy, smaruję, ale jakiś spektakularnych efektów nie widzę.... zobaczymy potem

Cytat:
Jak na razie mam 1: 2x43 szt., 2: 2x 80 szt.
1 już raczej nie będę dokupować, pewnie i tak nie zużyję, bo szykuje mi się duży menżczyzna ciekawa jestem, jak długo będziemy lecieć na dwójkach

Cytat:

JESTEŚMY JUŻ

Super się czyta takie posty

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ja juz ogarnelam pokoj, mala mi zwymiotowala nie wiem czemu moze dlatego ze napislam sie soku marcewkowego ??? ale teraz grzecznie spi, z ato podrapala sobie buzie jak wroci tz z pracy to obetniemy jej paznokcie...
powodzenia

Cytat:
O, to ciekawe o Dadzie Ja na pewno ją przetestuję, ale nie chciałam wprowadzać od razu. Myślałam o pampkach na początek.

Cytat:
Jej, jakaś pozytywna wiadomość

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:59   #2577
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
super

Cytat:
A tak w ogóle to byłam dzisiaj na pobraniu krwi, później przyszła do mnie położna środowiskowa (bardzo miła kobieta ) i teraz właśnie wóciłam z poradni specjalistycznej. No i tak: bilirubina spadła z 268 na 241 umol/l. Ale i tak jest podwyższonam Dalej Mały leżakuje na 'słońcu'.
Przypakował przez te 5 dni 290 gram czyli teraz waży 3290.
Następną wizytę mam w poniedziałek (wcześniej muszę znów iść z nim do pobrania krwi: bilirubina, morfologia i ggtp)

No i znów dostałam przed chwilą ze szpitala telefon z niezbyt fajnymi wiadomościami Mały ma podniesione przeciwciała cytomegalii (czyli prawdopodobnie zaraził się ode mnie-tak mi powiedziała pani przez telefon i też przez to może mieć taką żółtaczkę). Jutro o 6.30 mamy dostarczyć do szpitala mocz Małego, który ma zabrać karetka do Krakowa.

ja nie wiem co to może oznaczać, ale nie zamartwiaj się na zapas
trzymam za Was mocne kciuki!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 15:02   #2578
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:

Boja, nie czytaj
Ja np. w ogóle nie miałam w ciąży badań odnośnie cytomegalii

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 15:02   #2579
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
No z takim malutkim dzieckiem ciężko. Dajesz radę ją nosić na rękach? Dopomina się?

.
Właściwie to ona jakoś specjalnie na rece nie chce, szczególnie, że raczkuje.Zwykle zamykam sie z nią w sypialni.A ja jestemw kuchni to w pokoiku obok mam bramke i tak ją zamykam.Widzę ją a ona mnie.Nie chce jej tak puszczać luzem bo troche dom w rozsypce przez remont.
Najgorzej to po schodach ją transportować, to już musze brać na ręce.Często jak idę na górę to siadamy sobie na chwilę w połowie drogi
Stary 2013-09-04, 15:04   #2580
karolson
Zakorzenienie

bojatoja

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości