|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
a skoro skurcze tak ładnie się pisały to trzeba być dobrej myśli że obejdzie się bez wywołania A co do bólu to hmm może zależy od organizmu, jedną będzie bolało a drugą nie ![]() Czuje jakby Antek miał zaraz wypaść częste skurcze ale ewidentnie za słabe, krzyże bolą niemiłosiernie ze ból aż promieniuje na uda i biodra. Od dwóch dni się tak wszystko zaostrzyło i zaczęło dokuczać
|
|
|
#2553 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a buniek maciupki zgrabniutki Cytat:
![]() Cytat:
a szuflada zawsze to dodatkowe miejsce do upchniecia czegos ![]() Cytat:
tzn zabralam rodzicom bo nie uzywali ale ja w sumie tez nie uzywam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do pampow to tak - 1 mialam 78 szt, dokupilam 48 dzisiaj skonczylam i dokupilam jeszcze 78 szt a 2 dzisiaj kupilam pake 72 szt. no, kilka spraw ogarnietych wniosek zdany, pojechalam do starej przychodni po Blanki karte szczepien... jezuuuu ja nie wiem czy te piguly zawsze musza byc takie nadete? moja matka jest pielegniarka ale tak sie nie zachowuje jak te wszystkie torby z ktorymi mialam do czynienia w starej przychodni zawiozlam do nowej, a tam pielegniarka super mila i uprzejma, dalam karte, zapytalam o skierowania do odbioru "tak tak, mam, Amelka dobrze pamietam? ojej a czemu skierowanie do kardiologa, co sie z malym serdusiem dzieje?" no kurde cud miod i orzeszki taka fajna babeczka. jeszcze ja sie tam przeniose ![]() no i zaliczylismy pierwsze mega wielkie kupsko ktoro wylecialo z pieluchy ciekawe czy ciuszki dopiore
|
|||||||
|
|
|
#2554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Haha dokładnie
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#2557 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Widze ze tez jestescie zadowolone z oliwki z Rosska. Ja nie mam dzieki niej zadnego rozstepu, brzuszek naprawde jest gladziutki
Ciekawe jak moje rozwarcie po tych wygibasach Jutro wieczorem mam wizyte u mojego ginka takze moze sie dowiem
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupa
|
|
|
#2560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a podobno jakies pieluchy z kauflanda też są fajne tylko najbliżej mam kaufland z 30 km więc może kiedyś przy okazji Cytat:
to tak jak z najmniejszymi ubrankami.. Cytat:
400 pln? a niema jakiejs refundacji jak to przewlekła choroba?? Fifi kima na tarasie już 2,5 h to lubie.. mama ma czas na wizaż tylko mam dylemat co do ilości warstw jego ubrań doradzi ktoś? stoi wózek na słońcu, w cieniu jest 20 st, lekki wiatr- ma body na długi rękaw, pajaca welurowego, kombinezon polarowy z kapturem, czapeczke cienką bawełniana. Leży na kocu ale niejest przykryty..
|
|
|
#2561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dziewczyny śliczne macie brzuszki ![]() Ja już nie mogę podziwiać mojego heheCytat:
Według mnie to dużo, dużo lepsze są z Dady, bo nie wiem czemu ale z Pampersa przemakają Jak Mały się budzi to ma koszulkę mokrą. Z pampersami z Dady nie było takiego problemu, więc następna paczka będzie na pewno z Dady No i te pieluszki są jeszcze duże na pupkę Małego ![]() Cytat:
Też nie mogę spać jak Filip śpi Ale za to wieczorem zaraz po kąpaniu kładę się na łóżku i momentalnie zasypiam. Ogólnie to czuje straszne zmęczenie.Tak, u mnie też tylko butelka z dziubkiem, więc dziewczyny zaopatrzcie się w taką wodę
|
||
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
|
|
|
#2563 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2565 |
|
Raczkowanie
|
Logoasiu, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! za wizytę ![]() Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni mamusiom. Super wieści od Diorishy, dobrze, że się unormowało U nas po wczorajszych objawach na razie cisza. Są szanse, że do wtorku doczekamy Jeszcze tylko 6 dni... ach Larysko, ależ cudnie się czyta takie "zakochane" opisy ![]() Motyl, ja się trochę też obawiam, bo Mamy co prawda ze mną nie będzie, zawiezie nas tylko dzień wcześniej do szpitala, ale moja siostra miała ze mną być a się okazuje, że teraz ma problem z organizacją wolnego, bo urlop zaplanowała od 12.09. dopiero, a tu wyszła niespodzianka. A brzusie dzisiejsze ładniutkie Mój siakiś zdeformowany, bo Mały wystawia swoje części ciała w dziwny sposób ![]() Tassiu, co do termomixa to moja siostra dostała od teściowej w prezencie ślubnym i swojemu synkowi (i małżowi) robi w nim dosłownie wszystko Chociaż najpierw była oburzona, bo naprawdę mega drogi sprzęt to jest, ale jakby mnie było stać to sama bym w niego zainwestowała ![]() Posprzątałam, poprasowałam, teraz idę szybki obiad zrobić, a później chyba się kimnę, bo coś mi energii brakuje. |
|
|
|
#2566 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Pampków i Dada 1 to mam jak ty, a z Pampersów 2 mam jedną paczkę, ale nie wiem ile ich tam jest ![]() Cytat:
Może faktycznie kwestia zdjęcia![]() Cytat:
Co do rozstępów to nie chcę zapeszać tfu tfu tfu ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie tak samo, bardzo przyjemnie, takie jesienne słonko i wszystko mi ładnie schnie na balkonie. Bajka hahaha gorzej będzie jak opadną po pępek Dobrze,że nic wokoło nie ubabrała kupskiem ![]() W naszej rodzinie modna jest opowieść o tym, jak to mój śp. Dziadek został z moim-wtedy prawie rocznym bratem- w domu i go pilnował,a mu się przysnęło. Podobno jak rodzice wrócili to mój brat był cały w swojej kupie, łóżeczko, ściany, a nawet śpiący na kanapie Dziadek
|
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa i nie pochwaliłam się - nie wyhodowałam, żadnego paciorkowca
|
|
#2568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Idę coś porobić w domu, chyba odkurzę i umyję podłogi.. Strasznie mi się dłuży dzisiejszy dzień, czuje sie jakby była 18, 19 a tu jeszcze 15 nie ma
![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#2569 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lece po Zuzię. |
|||||||
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma refundacji, bo to nie na Crohna tylko na tą trzustkę Na Crohna ma refundowane, to jeszcze nie taka tragedia...A sprawdź kark najlepiej U nas jest tak ciepło, że bym zdjęła ten kombinezon i tylko kocykiem lekkim przykryła
|
|
|
#2571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę już piątek!
|
|
#2573 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i pomyśleć, że już za kilka tygodni i ja się tak zakocham w moim syneczku Cytat:
za wagę Stasia! super, że wszystko w porządku!Cytat:
![]() A ja zrobiłam rosół, upiekłam drożdżówkę z wiśniami Do tego posprzątałam mieszkanie na przyjście położnej i co... i d.u.p.a. Zadzwoniła, że jej się dyżur przedłużył i się nie wyrobi... Plus taki, że chociaż mam czysto w domku.
|
||||
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to byłam dzisiaj na pobraniu krwi, później przyszła do mnie położna środowiskowa (bardzo miła kobieta
) i teraz właśnie wóciłam z poradni specjalistycznej. No i tak: bilirubina spadła z 268 na 241 umol/l. Ale i tak jest podwyższonam Dalej Mały leżakuje na 'słońcu'.Przypakował przez te 5 dni 290 gram czyli teraz waży 3290. Następną wizytę mam w poniedziałek (wcześniej muszę znów iść z nim do pobrania krwi: bilirubina, morfologia i ggtp) No i znów dostałam przed chwilą ze szpitala telefon z niezbyt fajnymi wiadomościami Mały ma podniesione przeciwciała cytomegalii (czyli prawdopodobnie zaraził się ode mnie-tak mi powiedziała pani przez telefon i też przez to może mieć taką żółtaczkę). Jutro o 6.30 mamy dostarczyć do szpitala mocz Małego, który ma zabrać karetka do Krakowa. Naczytałam się już na necie co to może oznaczać i normalnie becze Może któraś z mam miała u dziecka podniesione te przeciwciała? |
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do piguł, no cóż, ja też nadęta nie jestem... ale pamiętam, że jak leżałam na chirurgii to tam tez były takie wiedźmy nadęte, raz zadzwoniłam ( 7 h po operacji ) czy pomoga mi się podnieść do łazienki, to potem usłyszałam, że taka młoda a nie dała rady wstać ( no pewnie, 7 h po znieczuleniu ogólnym i wycięciu wyrostka miałam fikać jak młoda łania). Rano już po te pity nie zadzowniłam i zemdlałam w łazience. ![]() Jak lekarz prowadzący na wizycie zapytał dlaczego nie zadzwoniłam do piguł po pomoc to mu wyjaśniłam. Chciałam sobie wywołać zdjęcia przez neta, ale nikt nie przysyła chyba za granicę ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Ja też Będzie nasza dwumiesięcznica, dalej żadne wniosku rozwodowego nie pisze
|
|
#2576 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Piersi ok, ale na brzuchu, na dole pojawiły się obrzydliwe pręgi, więc poleciałam po tą mustelę już na rozstępy, smaruję, ale jakiś spektakularnych efektów nie widzę.... zobaczymy potem ![]() Cytat:
1 już raczej nie będę dokupować, pewnie i tak nie zużyję, bo szykuje mi się duży menżczyzna ciekawa jestem, jak długo będziemy lecieć na dwójkach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam za Was mocne kciuki!
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np. w ogóle nie miałam w ciąży badań odnośnie cytomegalii
|
|
#2579 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Najgorzej to po schodach ją transportować, to już musze brać na ręce.Często jak idę na górę to siadamy sobie na chwilę w połowie drogi |
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
bojatoja
![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

Choć wiadomo wolałabym żeby wszystko odbyło się naturalnie. A te skurczybyki wcale nie bolą, więc nie wiem czemu się taki duże pisały 
częste skurcze ale ewidentnie za słabe, krzyże bolą niemiłosiernie ze ból aż promieniuje na uda i biodra. Od dwóch dni się tak wszystko zaostrzyło i zaczęło dokuczać
a buniek maciupki zgrabniutki 

zawiozlam do nowej, a tam pielegniarka super mila i uprzejma, dalam karte, zapytalam o skierowania do odbioru "tak tak, mam, Amelka dobrze pamietam? ojej a czemu skierowanie do kardiologa, co sie z malym serdusiem dzieje?" no kurde cud miod i orzeszki taka fajna babeczka. jeszcze ja sie tam przeniose
Ja pierdzielę, ci lekarze to jednak bezczelne stworzenia.

za wizytę
Ale już mam pociążowy plan- kupuje bańki chińskie i śmigać będę masaże, wygram z nim 1:0
Na Crohna ma refundowane, to jeszcze nie taka tragedia...
). Piersi ok, ale na brzuchu, na dole pojawiły się obrzydliwe pręgi, więc poleciałam po tą mustelę już na rozstępy, smaruję, ale jakiś spektakularnych efektów nie widzę.... zobaczymy potem