|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
[QUOTE=Eyeshadow__;4259218 6]Moze mowisz o Khadi ??
Sama go stosuje i uwazam go za najlepszy z dotychczasowych [COLOR="Silver"]Nie właśnie nie jest to ten olejek mi się wydaje, że był on z jakiejś mniej znanej firmy
|
|
|
|
|
#1262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej kupowałam oleje w sklepach z półproduktami, małe pojemności, żeby zobaczyć, które mi służą, ale teraz przerzucam się właśnie na większe pojemności za niższą cenę, np. z olefamu olej z pestek dyni w auchanie kupiłam za 23 zł
|
|
|
|
|
|
#1265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
|
#1266 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
Zrobsobiekrem, mazidla.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1267 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio całkowicie przerzuciłam sie na olej lniany ( kupuje olej Zielony Nurt, bo wiem, ze maja najswiezsze i jeszcze nigdy sie nie zawiodlam na jakosci), do tego w skórę głowy codziennie wsmarowuję olej rycynowy(podgrzany na spodeczku). Dodam, że mam wysokoporowate włosy, bardzo problematyczne. Olejek rycynowy, o dziwo, sprawił, że włosy sa uniesione i mieciutkie, natomiast olej lniany, ktory nakladam na same wlosy, swietnie je nawilza. Osobiscie nie mam zadnego problemu ze zmyciem tych olei, uzywam do tego szamponu Rzepa z Joanny i wszystko pieknie schodzi. Po myciu (zawsze) nakladam odzywke.
Wlosy zaczely niesamowicie szybko rosnac, nabraly ladnego odcienia i wygladaja na duuzo zdrowsze i nie wypadaja juz tak bardzo jak przed kuracja. Widze ogromna poprawe w ich kondycji, dzieki temu przestalam rowniez uzywac codziennie suszarki, bo przy tej pielegnacji wygladaja duzo lepiej bez codziennego ukladania przy jej uzyciu. Polecam rowniez natke pietruszki, poniewaz ma zbawienny wplyw na wlosy. pamietajcie,ze olej lniany ma krotki termin waznosci, dlatego nie warto kupowac w stacjonarnych sklepach, gdzie stoja dlugo na polkach. Pomogł mi tez bardzo w ogolnym nawilzeniu olej arganowy przyjmowany wewnetrznie, rowniez kupuje go w Zielonym Nurcie. Właśnie zamówiłam kolejna buteleczke do tego jest pyszny i nie moge sie od niego oderwac
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Konto usunięte
|
Kurcze, poprosiłam TŻ,żeby mi kupił kokosowy olej i wziął rafinowany u hindusa.
Nie wiem teraz kurcze, którego dziewczyny używały, bo mi opakowanie świta w oczach a nie wiem czy to ten ok czy nie
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1271 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
A, jeżeli ktoś kojarzy że użytkował olejek z YR, o którym pisałam to jest to ten delikwent: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...epair-oil.html warto brać? |
|
|
|
|
|
#1272 |
|
Raczkowanie
|
Co powiedzie na zapachowe olejki do kominkow typu opium konwalia gozdzik
haha
|
|
|
|
|
#1273 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
raczej nie :P
|
|
#1275 |
|
Rozeznanie
|
Czy olej arganowy jest jadalny?
bo byłam pewna, ze jest to tylko kosmetyczny olej, a dzisiaj w almie na dziale ze zdrową żywnością widziałam 100% olej arganowy
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście są wyjątki (np. rycyna w większych ilościach może przeczyszczać), więc trzeba poczytać zanim się coś zastosuje
|
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakos olej arganowy nie pachnie zbyt apetycznie ;p
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecacie olejowanie włosów tylko oliwą z oliwek? I zabezpieczanie końcówek zwykłą oliwką?
|
|
|
|
|
#1281 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
A do zabezpieczania polecam sera silikonowe, np. Green Pharmacy, Biovax Do zabezpieczania raczej polecam kokos, argan, makadamię, oliwki zazwyczaj są na słonecznikowym, a on jest zbyt lekki
|
|||
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
powinno się włosy opatulić lekko ręcznikiem i lekko dociskać, żeby się nie uszkodziły, bynajmniej ja ręcznik mocno na głowie trzymam
![]() żeby ich nie trzeć później, nie szarpać
|
|
|
#1283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Taki maly joke ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Dziewczyny co ile olejujecie wloski ? Ja zazwyczaj co 2-3 dni zaznacze ze prawie w ogole nie przetluszczaja mi sie wlosy. Chyba nie mecze ich zbytnio co ? ![]() |
|
|
|
|
|
#1284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wszystko odbywa się delikatnie
|
|
|
|
|
|
#1285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje też kiedyś lubiły olejowanie co 2-3 dni, a ostatnio są wiecznie obciążone i przeszkadza im nawet 1 raz w tygodniu... Pracuję nad nimi Może to jakies przenawilżenie, albo przeolejowanie. Hm..
|
|
|
#1286 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, najpierw się witam, bo jestem tu nowa.
Od jakiegoś czasu pokochałam oleje wszelakie, do włosów i nie tylko. ![]() Mam pytanie do tych, które zamawiają produkty ze sklepu Fitomedu: jeśli coś jest "chwilowo niedostępne", to długo się czeka na powrót produktu? Sprzątnęli mi olej z avocado sprzed nosa, a już chciałam zamawiać dwie butelki. ![]() P.S. blackmarta, oglądałam zdjęcia Twoich włosów i zakochałam się
|
|
|
|
|
#1287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam głównie na zrób sobie krem i na mazidłach
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nałożyłam na całą noc pestki arbuza, szkoda, że nie pachną
|
|||
|
|
|
|
#1288 |
|
live your passion
|
Kupiłam dzisiaj z pestek winogron w Biedronce. Za takie pieniądze szkoda nie spróbować, bo litr za 15zł z groszami. Niestety rafinowany, a jak nie będzie się sprawdzał to go zjem
.
|
|
#1289 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy ten olej sezamowy co ma byc w Lidlu http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_44859.htm jest ok ?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

[COLOR="Silver"]

Nie wiem teraz kurcze, którego dziewczyny używały, bo mi opakowanie świta w oczach a nie wiem czy to ten ok czy nie

haha
bo byłam pewna, ze jest to tylko kosmetyczny olej, a dzisiaj w almie na dziale ze zdrową żywnością widziałam 100% olej arganowy 
Ale wszystko odbywa się delikatnie