|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
spacerem po lesie
ostatnio byłam w górach i szlak prowadził przez las z szyszkami. ide ide, patrze pod nogi zeby sie o korzeń nie potknąć, a oczom moim ukazał sie świetny pomysł na oryginalny mały bukiet. otórz znalazłam ogryzione przez wiewiórki szyszki, tak ze czybek był nietknięty, a reszta zapewne zjedzona
![]() ![]() jesli byłby ktos zainteresowany to wieczorem wkleje zdjęcia moim badziewnym aparatem, a w przeciągu tygodnia bede miec lepszy sprzęt to pstrykne z detalami. i niedługo wychodze w poszukiwaniu szyszek, z wycieczki wziełam tylko 3 juz oskubane, a cche miec wiecej to sama bede skubac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spacerem po lesie
tak tak - proszę o zdjęcia - zainteresowały mnie te szyszki obgryzione przez wiewiórki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja się przyłączę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to obecane zdjęcia. mam nadzieje ze widac o co mi chodziło i jaki fajny kwiatek wychodzi
![]() to miłego łuskania zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
rzeczywiście super wyglądają tak okrojone szyszki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
znalazłam jeszcze kawałek kory z dziurą i tak sie zastanawiam czy by tego nie połączyc ze sobą jakoś? no i musiałoby jakos stać a nie wiem na czym
nawiasem, szkoda ze nie mam 4 rąk bo nie mam jak trzymac tych szyszek rękami do zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jejku ale fajna ta kora - dziurka taka wymiarowa - tylko natura tak potrafi
![]() kora może byc dodatkiem do szyszkowego bukietu... a naczynie na to najlepsze by było szklane.. niskie i szerokie wpadłam na pomysł zrobienia z szyszek i kory obrazka - tektura w kształcie prostokątu pomalowana na jakiś kolor ( pasujący do wystroju wnętrza), i do niej przytwierdzona kora cienkimi drucikami i szyszki - jakoś ciekawie ułożone, a ramka może być kupna lub zrobiona z 4 gałązek powiązanych na końcach sznurkiem ( fajnie wygląda taka ramka - kiedyś takie robiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w naczyniu mozna tez połozyc troche mchu i kamyczki... musze sie z tym przespać i moze jutro pokombinuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
No mash rację
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Jestem jaka jestem.... 18.10.2010 - 82.7 kg ![]() 23.10.2010 - 81.2 ![]() 6.11.2010 - ![]() Waga wymarzona : 60-65 kg ![]() Tabela naszych wymiarów z 18.10.2010. https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1287584942 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
no cóż mój cały zapał twórczy znikł natychmiastowo gdy brutalnie mi uświadomiono, że i tak nieważne gdzie bym postawiła, wszędzie wywęszy to kot i zniszczy (nie mam zadnej półki oszklonej) tak jak i wszelkie ususzone róże
![]() dlatego nie namyślając sie długo wzięłam w obróbke mi ni pieniek i powtykałam te szyszki. może chociaż z tydzien "przeżyją" a i smutno nie będzie jak znajde pewnego dnia w częsciach bo sie zbytnio nie napracowałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
oj bemolka , znam ten bol, ja nie mam nic, zadnych ozdob w domu, bo kotek uwielbia je nocami rozwalac, a i kwiatkow doniczkowych powoli sie pozbywamy, z wieksza lub mneijsza pomoca kota
pomysl mialas siwetny, gratuluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.