|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
ale się narobiłam
Cytat:
albo 20 ![]() babydream fur mama idę zyrnąć czy mam wypłatę
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Ja na Bielanach na Kasprowicza, ale próbowałam się do dzownić na infolinie, wysłałam też zapytanie meilem.
|
|
#2613 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka 2400g 36t2d...
Jak mnie w ogóle drażni to liczenie tygodni!!! Mam taki sam termin jak ty a tygodnie chyba 3 czy 4 dni do przodu. i O co chodzi? Dzisiaj byłam na wizycie wstępnej w szpitalu i babka mi powiedziała, że liczy nie od om tylko do TP (1.10.) i wychodzi jej 36t4d... a wtedy TP byłoby 28września a nie 1 października... Nie ogarniam... i jeszcze mnie w urzędzie wkurzyli, musiałam jechać do mojej ukochanej szefowej a i tak goofno załatwiłam... Mówię do typiary że potrzebuje zaś o zarobkach a ta mi mówi, że NIE MA CZASU!!! wyobrażacie sobie??!! przyniosłam jej gotowy druk i ma wpisać kwotę w miejscu które jej zaznaczyłam i podpisać to, a ona mówi, że w przyszym tygodniu bo ona nie ma czasu spać mi się chcę a do szkoły muszę jechać...
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
o widzę, że mi wysłali już laktator więc jutro raczej będzie
zamówiłam przez Was bo chciałam się wstrzymać, ale wolę już mieć w szpitalu- dzięki laski
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dziś znowu jakiś ciężki dzień, brzuch mi ciąży ciężko mi się oddycha, mam już dość
|
|
#2616 | ||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna masz drogi gust
http://www.pudelek.pl/artykul/58579/...ala_8_tysiecy/
|
#2618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie ci ![]() cieszę się ze u was wszystko dobrze Cytat:
na pewno wszystko będzie dobrze, nie martw się ![]() Cytat:
A ja już po wizycie. wymaz na gbs pobrany, za dwa tyg lekarz pobierze jeszcze raz dla mojego spokoju, bo smęciłam ze jeszcze przed porodem może coś wyjsc ![]() hbs ujemny, mocz w porządku rozwarcie takie jak było,dzidziek głową w dół, dosyć nisko. Fenek do odstawienia od dzisiaj w zastępstwo nospa 3x2 tabletki i uwaga... bezwzględne leżenie plackiem z nogami w górze mówie mu, ze ostatnio pozwolił mi sie trochę ruszać, a teraz co? no niestetyy Pani Asiu odstawiamy leki, każdy dzień jest ważny dla maluszka, trzeba odciążyć szyjkę ![]() zwariuję ![]() Małż się przestraszył, ze tak szybko ale co pozytywne, zdążyłam przynajmniej kupić czekoladki milki i dwie puszki wiśniowego jackaDanielsa dla małża, a niech ma ![]() aha.. i jak będą skurcze to do szpitala
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-09-04 o 16:30 |
||||
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw wypełnia ankiety, wypytuje się jak przebiegł poród, jak chowa się mały, ogląda go, bada, ogląda jak przewijasz. No i powinna zobaczyć krocze jak się goi jeśli rodziłaś SN. Generalnie zrobiłam sobie listę pytań i wszystkie jej zadałam
Siedziała u nas 1.5 h
|
|
|
|
#2621 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Gratulacje, mi zostało 48 ale w sumie mam nadzieje że mniej i dzidzia troszkę się pospieszy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No bo u mnie mówią, że do nich od razu, nie do pracodawcy
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze mam pytanie, sory że tak męcze bułe, ale nie wiem.
Mam małemu podawać: - witamine K+D 1x1 - witamine E 1x2 krople - Cebion 3x5 kropli - 2% MgSO4 2x10 kropli Myślicie, że te 3 ostatnie mogę dać mu z łyżeczki? Wycisne trochę mleka na łyżeczkę i zmieszam z tymi witaminami? Jeśli dobrze myśle, to czy mogę je wszystkie na raz podać, tzn. do jednej łyżeczki dałabym te 2 krople wit.E, 5kropli Cebionu i 10 kropli Mg? Poradźcie
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I
nikt nie urodzil? Leeee wrocilam wlasnie ze szpitala i z meskoscia malego jest najprawdopodobniej wszystko ok
w ogole to chyba zbieramy z malym energie bo od kilku dni ciagnie nas a to na orzechy a to na czekolade...wlasnie wciagnelam op mieszanki studenckiej ![]() Ewacia ja mialam wczoraj badanie i nic mnie pipka nie boli, chodze tez normalnie
|
|
|
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Co do wizyt położnych ja mialam dwie. Piereszum razem przyszła sprawdziła małą zwazyla, pobrala krew z pięty, mnie też zbadała było ok. Tydzień później była druga wizyta też mi małą zwazyli zbadali słuch, a potem mi zaczęła zaglądać po kątach gdzie mała śpi jak dużo miejsca mamu czy jest czysto i zaczęła godzinny wykład na temat palenia i przemocy domowej wobec kobiet. Ani jedno ani drugie mnie nie tyczy a żadnej rady nie dostałam na wszelkie pytania odpowiedz brzmiała mała jeszcze jest wyrośnie trzeba poczekać. To była ostatnia wizyta wiecej już się nikt nie pofatygowal.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Raczkowanie
|
Nie było mnie kilka h i tyle do nadrabiania.... no w sumie ja ciagle z tych nadrabiających... jak zasnęłam po 12 to obudziłam się o 15:30!! odkurzyłam muszę jeszcze podłogę pomyć. Mój syn ma czkawkę ale już przyzwyczaiłam się do jego czkawek bo ma przynajmniej 4 razy w ciągu dnia!
Chyba zrobię tak jak mówicie i poproszę na następnej wizycie o zaglądnięcie do małego żeby sprawdzić wagę.. bo ostatnio z USG wyszedł o 2 tyg większy więc jednak chcę wiedzieć ![]() Motyl uśmiałam się jak przeczytałam, że boisz się kontaktu dziecia z ...... twojego tż ![]() Patrze się na wasze zdjęcia jakie wrzucacie to widzę, że wy wszystkie takie zgrabne w ciąży jesteście... a ja to kuleczka taka...
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tą resztą nie wiem. |
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2630 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wygląda na to, że w czasie ciąży się zaraziłaś ![]() ![]() ![]() Nie czytaj już, nic dobrego to nie przyniesie. Trzymam za synka ![]() Cytat:
Moja samodzielna to mam trochę lżej. Z takim maluszkiem zdecydowanie gorzej. Cytat:
Cytat:
Zjedliśmy obiad i lecę na plac zabaw z Małą. Jeju, skąd ja mam siłę? W poprzedniej ciąży to ledwo chodziłam pod koniec. |
|||||
|
|
|
#2631 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Was wszystkie wsysło
40 osób na wątku, a cisza taka, że echo słychać! U nas spokojnie płynie sobie dzień, mamy tż jeszcze w domu, ale załatwia coś pół dnia i jakby go nie było, tylko mi bałagan robi Ja się zastanawiam, co jeszcze przygotować Ale chyba jestem gotowa na Elenkę Ooo, muszę pomyć butelki i powyparzać To mam zadanie na dziś ![]() Skurcze b-h męczą mnie znów cały dzień ![]() I to bolesne
|
|
#2633 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak więc jeśli się zdecyduję na taki sprzęt to pewnie dopiero na święta. heh ja jestem w tym temacie mistrzynią ![]() Cytat:
Cytat:
2 - 80 szt. resztę będę dokupować na bieżąco
|
|
#2634 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kawusia plus kolejne trzy ciacha za mną
![]() A co tam! To moje ostatnie podrygi z czekoladką ![]() Cytat:
![]() szkoda, że tego wcześniej nie wiedziałam i postawiłam na J&J zawsze to co rossmanowskie z kosmetyków omijałam z daleka.... Cytat:
![]() a jaki wzięłaś? Cytat:
![]() ogólnie Mucha w ciąży ma taki dziwny brzuch, bo strasznie jej od cycek się zaczyna, choć nie jest przecież w tak wysokiej ciąży
|
|
#2636 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus laktator. Ale nie dziś Plan na jutro skoro TŻ ma wolne: asystowanie mu przy myciu okien i dyrygowanie nim plus prasowanie firanek korci mnie jeszcze umycie kafelków w łazience, ale to już chyba sobie z brzuszkiem odpuszczę ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moje leżą od 1,5 roku nieużywane
|
|
|
#2639 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Bylam na ktg-tetno dzidziusia w porzadku, skurcze slabe. Szkoda, ze popolydniu/wieczorem nie moge zrobic tego ktg, ciekawe ile by pokazalo-wtedy mnie te przepowiadacze mecza.
Mam sie zglosic w sobote na kolejne ktg - przyjeli TP wlasnie na sobote (07.09), a potem ktg ci drugi dzien, czyli w pon. W sobote lub pon zbada mnie lekarz. Chce z nim poroznawiac wlasnie o terminach, bo wg OM to byl 17.08. Zastanawiam sie, czy tez mam zatem czekac 2 tyg, bo za dlugo przenoszona ciaza to chyba tez niedobrze ![]() No i w niedz zwolnienie mi sie konczy. Zalatwilam w koncu ten bank, choc najezdzilam sie dookola jak glupia zanim znalazlam miejsce do parkowania. No i zamowilismy drzwi przesuwane do naszej garderoby - wnetrze jest gotowe, zaprojektowal i wykonal tz (system z ikei). Nie jest duza, ale mozna bedzie do niej wejsc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Gratuluje udanych wizyt i slicznych brzusiow ![]() Pozdrawiam dziewczyny z pociechami po drugiej stronie brzucha - piszcie jak najwiecej! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

albo 20

a i tak goofno załatwiłam... Mówię do typiary że potrzebuje zaś o zarobkach a ta mi mówi, że NIE MA CZASU!!! wyobrażacie sobie??!! przyniosłam jej gotowy druk i ma wpisać kwotę w miejscu które jej zaznaczyłam i podpisać to, a ona mówi, że w przyszym tygodniu bo ona nie ma czasu 
Pisałam już, że pieluchy tetrowe od rodzyneczek po praniu i prasowaniu wyglądają fatalnie
) w Pepco i co? I kupa. Po praniu wyglądają tylko odrobinkę lepiej niż te z All 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dalej Mały leżakuje na 'słońcu'.

w zastępstwo nospa 3x2 tabletki i uwaga... bezwzględne leżenie plackiem z nogami w górze 

za synka