|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Dzień dobry
![]() Człek to dziwne zwierzę. Potrafi się przyzwyczaić do tego, że jest wiecznie niewyspany. I teraz jak mała śpi, zamiast spać z nią to ja na wizaz Cytat:
A mąż niech se burka, ważne, że zakupy zaliczone. Dostałby buziaka i pochwałkę jaki on dzielny i cierpliwy to by mu przeszło ![]() Cytat:
Cytat:
A z karmieniem się nie poddaje, wczoraj pod wieczór miałam chwilową załamkę. Dalej ją karmię a ona musi zrozumieć, że jak chce jeść to musi possać. Jak mówiła babcia - jak głód do doopy przyjdzie to wszystko zeżre. Także jak zgłodnieje to possie. I dziś jest już lepiej. Chyba mała łapie o co kaman. Cytat:
Colorku a dajesz mu w butli swoje mleczko? Cytat:
. Na naszej dom już stoi ale współczuje załatwiania papierów, cała ta biurokracja, papierologiaA synek jeszcze przybierze. Nie spieszy mu się na ten świat więc proszę go jeszcze podtuczyć . Cytat:
Cytat:
:rolley es:Mrrau - ja mieszkam w mieście nad Wisłą. Chyba się kimnę.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||||||
|
|
|
#1382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Dzień Dobry
Pszczoua... gratuluję zakupu działki a maluszek ma jeszcze trochę czasu więc niech ładnie przybiera na wadze![]() Linka, kolejny cykl jest Wasz! ![]() Isia, to się nazywa uzależnienie- ja też je mam ![]() My dziś zaczynamy 33 tydzień Ogólnie to jestem nie wyspana,głowa mnie boli a tu jeszcze cały dzien przede mną...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1383 |
|
Zadomowienie
|
Cebulowa raczej nic takiego, a przynajmniej wydaje mi się, że w świeże było.
Dalej nie przechodzi... Isia jeżeli w 13dc moge być w ciazy, to nie mam nic przeciwko żeby był to objaw ![]() ![]() ![]() Kimnij się póki masz okazję
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Się witam w 2dc , boli bardziej niż wczoraj , ale jest to do zniesienia..ide zaraz po farby do Leroy'a mam wene na nowe biuro..chcee brązy i turkusy
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
IsiaG chcę zacząć:P Ale terz pora na kawuśkę
Linka bo Ty jak nasza siostra
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się dzisiaj spać chce...Konieczna będzie drzemka po obiednia.Zrobiłam przegląd ciuszków i już mam czarno na białym czego brakuje.Musze wyciągnąć tżta na zakupy
![]() Mi by się też przydały botki na jesień.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1387 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko jak nie mam co robic i nawet w tv nic nie ma ![]() super, ze mala łapie o co chodzi ![]() Cytat:
ale leci ![]() Cytat:
![]() dzien dober ![]() hm... chyba mi sie cos z kompem dzieje.... pocytowalam o wiele wiecej i nie ma.... z pamieci: Kejthx- a moze owulka byla wczesniej? nuna- trzymam kciuki za cwiczenia ![]() pszczoua- gratuluje zakupu dzialki bedziecie sie budowac? gratki za 38tc toz to koncoweczka juz chyba tez siedzisz jak na szpilkach? waga malucha chyba w normie jest... bedzie z tych mniejszych dzidziolkow.... i łatwiej bedzie Ci urodzic a jeszcze na pewno przybierze do porodu jestes pod kontrola wiecwszystko bedzie dobrze ![]() pogoda znow dzis taka... niefajna.... wczoraj fajnie bylo a dzis znowu... a mialo byc cieplo umowilam sie na jutro do fryzjera na podciecie koncwe...musze to zrobic przed porodem bo pozniej pewnie nie bedzie kiedy. aa wlosy juz wołają o pomste ;p tak mi sie koncowki porozdwajały ze hoho... |
|||
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie dziś w końcu słońce
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry popołudniowó z pracy!
|
#1390 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
![]() Ja miałam tyle pocytowane, ale zamknelam przez przypadek okno i sie usunęło.... ;( drugi raz nie dam rady bo mam dziś tendencję "łazienkową" od samego rana :/ powoli mija ale jestem wykończona. A klucha dalej jest. Zjadłabym sobie pierogi ruskie z masełkiem i śmietaną mmmm... Jak byłam mała to były takie chipsy z tatuażami które świeciły i one miały taki fajny smak z tego co pamiętam... Juz lata ich nie ma na rynku a ja dziś dostałam na nie ochote. Nie wiem co z tym zrobić! ;P Isia, w mieście na "T" mieszkasz? to jakieś... 20 km ode mnie ;P coś koło tego chyba :PLinka - niedługo zadbamy o to żebyście teraz Wy wszystkie miały mamusiowe brzuszki! cały czas przesyłamy pozytywne fluidy, ale teraz dawka urosła do rozmiarów ogromnych i nie ma opcji żeby za miesiąc nie było II na teście!! Kejt - ''wszystko sie moze zdarzyc..." gorąco wierzę w to, że szybko sie zaczeło u Ciebie! ;DJa na tżta czekam z zakupami, bo ja juz swoje pieniądze prawie wydane mam a tu jeszcze przed wypłatą badania trzeba zrobić i lekarza jeszcze opłacić :P poza tym misiek ma samochód ja niestety prawka nie dokonczylam (po ciąży obowiązkowo sie wezme za to) i jak wraca to sobie robimy 'tournee' po sklepach ;P trójmiasto należy do nas :P no i mi zawsze szkoda kasy i to on namawia zawsze że mam wszystko brać ;P a później narzeka przed wyjazdem że znowu tyle wydaliśmy... ;P Musze wstać i iść. Mam pustą lodówkę. Obiadek zjeść na mieście i spowrotem do domu SPAĆ! pozdrawiam dziewczyny i życzę Wam miłego dnia!
|
#1391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Póki co, co miesiąc jakaś fasolka wyskakuje więc która następna? ![]() Mi się ostatnio turkus bardzo podoba..., kanapy,wózki więc jestem ciekawa jak ściana w Twoim biurze będzie się prezentować. Wrzuć później fotki z efektem końcowym
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Magbes juz nie moge sie doczekac, ale ty chyba jestes w kolejce przede mna
Planujemy budowe domku, ale za jakies 5 lat pewnie bo chcemy uzbierac chociaz na stan surowy ale nie wiem jak to bedzie z odkladaniem pieniazkow jak maly sie urodzi...
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co z tego wyjdzie |
|
|
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
ja co usiade,zeby cos poklikac to Maly...
u mniej bardziej objawowo na okres niz na to drugie.Dzis mam 29 dc, ostatnio miewam cykle tak 29-33 dni,wiec zobaczymy.Poczatkowo mialam robic test w sobote,przesunelam na pt,a wczoraj stwierdzilam ze zrobie 30 dc,czyli jutro.Mam jednak nadzieje,ze dotrwam jednak do piatku. Z objawow "ciazowych" to mialam ciezkie 3 dni pod wzgledem spania,bylam ospala,ale to na pewno przez przesilenie juz mojego organizmu.Maly ciagle daje mi popalic w nocy,zamiast cos sie polepszac,to nico Dziewczyny dajcie mi albo koooopa albo jakis magiczny zastrzyk,zebym wkoncu sie wziela za nauke niemieckiego.Tak ciezko mi sie zmobilizowac,oj cieeeezko.A ja jeszcze nie mam za bardzo glowy do jezykow.Chodzilam przez 3 miechy na kurs,ale przez ciaze przerwalam.Duzo z niego wynioslam,ale teraz po roku to sie tez wynioslo,ale z mojej glowy |
|
|
|
#1395 |
|
Zadomowienie
|
Isia i Luna dolaczamy z Szonusiem do firankowego klubu
Maly ostatnio non stop czatuje uwieszony na kanapie.Jeszcze troche i bedzie z niej spadal,bo tak sie przechyla. |
|
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
Bazile Twój czatuje a moje je liże. Dałam jej ostatnio do zabawy apaszkę z frędzlami ale to nie to samo, nie była zainteresowana. To musi być firana.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#1397 |
|
Zadomowienie
|
I za niemiecki się weź
|
|
|
#1398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dzisiaj opowiem Wam dowcip z cyklu "przychodzi baba do lekarza" No więc poszłam załatwić receptę na Bromek, a że akurat był i było miejsce to myślę sobie, wejdę i pogadam, może zbada, może zagadam co dalej. Fajerwerków się nie spodziewałam po nim, no ale z ciekawości co powie ![]() No więc .. po pierwsze, receptę zapisał jak zwykle na 2 tabletki dziennie, gdzie ja biorę pół (ale oj tam oj tam, pacjent sam wie ile ma brać, co nie?) to jeszcze zero badań, nawet za przeproszeniem na samolot mnie nie zaprosił. Nie żebym tęskniła do takich pieszczot, ale, kurka, wypadałoby czasem zajrzeć do środka. No ale ok, pewnie do domu mu się spieszyło. No to zagaduję co dalej, no bo już 2 lata i nic, a on "niech się pani nie przejmuje, zajdzie pani w tą ciążę, moja córka też miała wysoką prolaktynę i po bromku zaszła, pani też zajdzie". Hehe. No to zagaduję nieśmiało "ale wie pan, prolaktyna prolaktyną, ale jeszcze ta endometrioza .." oj tam oj tam. Po tym bromku niech pani przyjdzie to znowu zbadamy prolaktynę. Czyli za miesiąc (wg jego dawki, bo wg mojej mam bromka na 4 miesiące). Pytam więc nieśmiało jak to jest z inseminacją na nfz, bo koleżanka miała .. "ale to jeszcze ho hooo, na razie nie czas". Luuuz
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1401 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze że wstawiacie, kiedys będę wiedziała jak dzieciątko uspokoić na chwile ale się uśmiałam co one maja z tymi firankami?? może im się kojarzy z czymś co miały w brzuszku? może im te wody płodowe tak falowały kiedys jak firanki stąd ten sentyment? Cytat:
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
heja babki,
ale się uśmiałam z tych waszych dzieciaczków wymiatają!Kejt zapraszam nie tylko na łikend ale i na cały tydz, pod warunkiem, że psa mi na dwór wyprowadzisz i żreć dasz - chata Twoja (ps. dorzucę jeszcze moje autko z pełnym bakiem - ponoć lubisz białe? ) Nie mam co z psową zrobić !!!! Maru Ty to masz anielską cierpliwość do tych lekarzy. pszczoua ja ponoć miałam 2600 jak się urodziłam a zobocz jako ze mnie gryfno dziołcha wyrosła. Będzie dobrze No więc... ja dziś byłam w klinice na wizycie kontrolnej - planu na mnie nie mają... Dr stwierdził tylko, że spróbujemy jeszcze ten jeden raz i potem zobaczymy co dalej Ku&^%wa no zaj&&ebiście! Pobrał wymaz na chlamydie i ureaplasne - nie wiem po kiego (...) - i tyle. Do zobaczenia jak będą wyniki. boshee ale jestem zrezygnowana
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2013-09-04 o 19:12 |
|
|
|
#1404 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
spamuję dla Linki Jutro powinny być wyniki cyto, mają czekać na mnie w recepcji. Boję się. Ale cóż poradzić.
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
maru, normalnie bez komentarza...
kwicia echhhh... az nie wiadomo co napisac... bo pocieszac nie bede, bo to bez sensu, dobrze, ze silna baba z Ciebie jest baja jak tam w domku? jak mlode sie dogaduja? opowiadaj nam tutaj szybciorem!!luna Ty sie Pipo odezwij i opowiadaj jak tam chrzciny? ![]() isia, bazile, color chyba wesolo macie w domu z tymi maluchami, co? ![]() bylam u lekarza, mam dostac wezwanie na usg w ciagu 2och tyg. mam nadzieje, ze sie wyrobia do mojego wyjazdu do 20
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zadomowienie
|
Kwitka
oj Maru jabym dlugo sie nie zastanawiala,a w sumie to wogole nie ma nadczym sie zastanawiac,TYLKO ZMIENIAC TEGO PACANA! Gdzie sie podziewaja lekarze z powolonia?? ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
) masz 90 procent,ze zrobi usg.ale ale co kraj,to kraj.Najsmieszniejsze jest to,ze wlasnie te bogatsze kraje robia zawsze pod gorke.Jak mieszkalam w Kanadzie,to tam do wszystkiego byl lekarz pierwszego kontaktu Chcialam isc do gina i co?? jak nie masz powaznego powodu to to nie jest taka latwa sprawa.Najpierw leczy cie zwykly lekarz,a potem specjalista.Albo mialam problemy z tarczyca,mowie lasce jak to u mnie wyglada,ze od lat si eleczylam i ze sie nawrocilo.A ona mi robi wyklady,ze to niemozliwe zeby tak bylo itp.I co? Sama chciala mnie leczyc,wiec u niej zrobilam tylko podstawowe badania,zeby z nimi isc do mojego w Pl. Poprostu parodia
|
|
|
|
|
#1407 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za działkę za 38 tydzień! Zaraz będą nastespne maluchy wątkowe ![]() Nie martw się, ja podobnie jak Kwicia, ważyłam około 2,5-2,7 kg przy porodzie. I też nie było potem na co narzekać Cytat:
![]() ![]() Cytat:
bo dawno mojej nie uzupełniałam.Najbardziej mi zależy na ciuszkach. Patrzy za okienko ![]() Cytat:
) bawi się w chowanego ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Isia ja od początku karmie mieszanie. Głównie pierś,ale mm też Nuna dzieciaki w szkole super. Starszy już 2 klasa,a młodszy zerówka. Młodszy zadowolony:-D Mój 5 latek mnie dzisiaj rozbawił przylatuje z podwórka a nie chce jeść. W brzuchu mu burczy. To mówie mu,że tam siedzą mu w brzuchu żabki i one głodne są i one tak burczą. Młody oczy wielkie i pyta ile ich tam jest? Ja mówię że 4. A on do mnie,że w takim razie szybko musi zjeść żeby je nakarmić i one będą cicho:-D zjadł ,siedzi i nasłuchuje. po chwili mówi: ooo chyba się żabki najadły bo już cicho są;-)Tymek wczoraj skończył 3 miesiące!!!!!:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1409 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Maru, rany julek,co za lekarz. Idz koniecznie do innego. Poszukaj taj jak Linka radzila.
Kwitka, nie wiem co powiedziec, ale oby ten trzeci raz byl tym szczesliwym. ![]() Się nastresowalam dzisiaj w pracy i teraz mnie brzuch boli. Taki ucisk czuje w dole brzucha. Jak dobrze, ze w piatek mam to usg.
|
#1410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli lekarz ogólny ma być od wszystkiego? no niestety ale jak to sie mówi 'do wszystkiego znaczy do niczego'. Co kraj to obyczaj :P ale przynajmiej się tam dostaniesz w miare szybko?? Bo u mnie na nfz za miesiąc wizyta więc niestety ale muszę bulić prywatnie... Aż się boje ile wyjdą mnie te wszystkie badania :/ mojemu TŻtowi dziś oświadczyłam że jutro robię przelew z jego konta na moje boooo nie ogarne z kasą sama. Zawsze cieszyłam się z mojej niezależności, mieszkam sama i sie utrzymuje, zawsze byłam z tego dumna. Ale niestety, moja niezależność skończyła się w dniu stworzenia tego małego pęcherzyka (póki co) i odeszła na wieki. Amen.Kwicia - silna kobietka z Ciebie. Podziwiam Cię i jestem całym serduchem z Tobą, żeby się udało.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

ale to może przejściowe, dużo spokoju życzę 
a meża tak chwaliłam, a mnie wkurzył, bo dziś nie w sosie jest i tylko burkał... ale co tam 

Lekarz stwierdzil ze najwazniejsze ze przekroczyl 2,5kg. Mam jeszcze przyjsc za tydzien, a jutro wizyta u mojego gina. Takze waga ciagle jest monitorowana...
. Na naszej dom już stoi ale współczuje załatwiania papierów, cała ta biurokracja, papierologia
:rolley es:

)
Pozostaje wierzyc ze ten ostatni raz sie uda... Trzymam mocno kciuki...