Panny Młode 2015 cz. 7 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 14:48   #181
viva91
na przekór do celu

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

U nas zaręczyny były po niecałych 5 latach

I TŻ rozpracował te moje nieotwieralne pliki, choć sam prawie pół godziny się męczył. Najlepsze jest to, że jak mi je odesłał to przez przeglądarkę mogę doc otworzyć, ale jak ściągam na komputer to znów txt się robi i klapa Ale mam też wersje pdf.
Stary 2013-09-04, 14:49   #182
karolkao89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
no ja też nie wiem jak to będzie. Bo tak jak Ci pisałam - nam to właściciel przedstawiał inaczej niż wam
no właśnie i teraz klops, bo nie wiadomo co prawda.. Dowiemy się w czasie he he..

Ania tak. Nie pobilismy rekordu moich rodziców, ale nie zalujemy decyzji he he. Jakoś od pierwszego spotkania coś nam mówiło, że bedziemy razem, a rodzice i moi i jego sie niesamowicie cieszyli i od tej pory spotykaja sie jak rodzina:P.
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:49   #183
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja bym wybrała szklane, gdybym miała pewność, że będą od razu wymieniane jak się skończą, ale do tej pory nie byłam na żadnym weselu, gdzie by tak było Nawet jak jest sporo kelnerów, to i tak w końcu te butelki zaczynają zalegać, bo z takich małych się bardzo szybko napoje kończą.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:51   #184
Malwina_89
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
to Ty dłużej czekałaś na pierścionek?
Zalezy co przez to rozumiesz. Bo zaczęłam czekac na pierścionek po jakichś 6 latach zwiazku Ale zaczynaliśmy w gimnazjum. I po tych 6 latach czekałam jeszcze 2,5 roku.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:52   #185
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie choćby ja do oficjalnych zaręczyn to 5 lat i 8 miesięcy
Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
U nas zaręczyny były po niecałych 5 latach
no to widzę, że sporo z nas tak w okolicach 5lat

Cytat:
Napisane przez karolkao89 Pokaż wiadomość
Ania tak. Nie pobilismy rekordu moich rodziców, ale nie zalujemy decyzji he he. Jakoś od pierwszego spotkania coś nam mówiło, że bedziemy razem, a rodzice i moi i jego sie niesamowicie cieszyli i od tej pory spotykaja sie jak rodzina:P.
fajnie

choć ja bym chyba tak szybko nie chciała, za młoda wtedy jeszcze byłam na takie poważne decyzja my zaczęliśmy się spotykać jak miałam 19 lat, to przy Waszym tempie byłoby dla mnie trochę za szybko
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:53   #186
mariamarysienka
Zakorzenienie

Oo i witam nową PMkę Ale się tu gwarno robi

I love you
I will
I do
Stary 2013-09-04, 14:54   #187
Aniaa_89
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Zalezy co przez to rozumiesz. Bo zaczęłam czekac na pierścionek po jakichś 6 latach zwiazku Ale zaczynaliśmy w gimnazjum. I po tych 6 latach czekałam jeszcze 2,5 roku.
no ogólnie, chodziło mi od początku związku do zaręczyn
w gimnazjum? wow no to gratuluję niewiele par, które tak wcześnie zaczynają kończą potem na ślubnym kobiercu także super naprawdę

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Oo i witam nową PMkę Ale się tu gwarno robi
hej

no widzę, że macie tutaj szybkie tempo pisania
Stary 2013-09-04, 14:56   #188
zanciapp
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
to ja czekałam 7 lat, ale widzę że ty i tak dłużej
my zaczęliśmy się spotykać jak byłam w ostatniej klasie gimnazjum, a TŻ był wtedy w 2 technikum
zanciapp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:57   #189
karolkao89
Zadomowienie

Cytat:
no to widzę, że sporo z nas tak w okolicach 5lat

fajnie

choć ja bym chyba tak szybko nie chciała, za młoda wtedy jeszcze byłam na takie poważne decyzja my zaczęliśmy się spotykać jak miałam 19 lat, to przy Waszym tempie byłoby dla mnie trochę za szybko
ja mialam za soba 3,5 letni zwiazek, a tak to poznalismy się w ostatnich dniach 2010 roku a zareczyny w 2012 w wieku 23 lat, z tym człowiekiem uważam, ze to nie za szybko.Jakbym była młodsza to by było za szybko, a tutaj no, inaczej i z tego sie ciesze Z tego co wiem, nie było to niczym wymuszone:-D
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:57   #190
zanciapp
Zadomowienie

Cytat:
no ogólnie, chodziło mi od początku związku do zaręczyn
w gimnazjum? wow no to gratuluję niewiele par, które tak wcześnie zaczynają kończą potem na ślubnym kobiercu także super naprawdę
my też my też w gimnazjum (znaczy ja byłam w gimnazjum)

Edytowane przez zanciapp
Czas edycji: 2013-09-04 o 14:59
zanciapp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:59   #191
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkao89 Pokaż wiadomość
ja mialam za soba 3,5 letni zwiazek, a tak to poznalismy się w ostatnich dniach 2010 roku a zareczyny w 2012 w wieku 23 lat, z tym człowiekiem uważam, ze to nie za szybko.Jakbym była młodsza to by było za szybko, a tutaj no, inaczej i z tego sie ciesze Z tego co wiem, nie było to niczym wymuszone:-D
no wiadomo, jak się zaczyna spotykać w starszym wieku to zazwyczaj szybciej to wszystko idzie

Cytat:
Napisane przez zanciapp Pokaż wiadomość
my też my też w gimnazjum
to też gratuluję
Stary 2013-09-04, 15:00   #192
Malwina_89
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 7

;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 15:04   #193
viva91
na przekór do celu

Cytat:
no widzę, że macie tutaj szybkie tempo pisania
to prawda, w weekendy trochę zwalnia, a wczoraj na przykład tempo było kosmiczne i to na takie tematy, że dziś policzki mnie bolą od wczorajszego chichrania się do monitora
jak chcesz sobie poprawić humor to przeczytaj ostatnie kilka stron poprzedniego wątku

My zaczęliśmy się spotykać jak ja byłam w 1 LO, a TŻ w ostatniej
Stary 2013-09-04, 15:15   #194
Kelpie
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
hej

przygarniecie nową?
Cześć

Cytat:
hej
no my od początku byliśmy zdecydowani żeby robić za 2lata, czyli 2015 niektórzy marudzili, że po co tak długo a nie za rok, no ale dla nas 2lata to idealnie, żeby wszystko poogarniać
jeszcze nie wiemy do końca jak z miesiącem. Chcemy wrzesień wstępnie, no ale zobaczymy jak znajdziemy sale, jak będzie z terminami itd

hej
no więc jesteśmy razem od 25.08.2008 w tym roku, w 5rocznicę TŻ się oświadczył no i teraz planujemy ślub. Jesteśmy na etapie wybierania sali na razie robimy wstępny przegląd na necie, trzeba coś wybrać, pojeździć, pooglądać i coś wybrać

a więcej o nas, no to ja mam 24 lata. Właśnie skończyłam studia i szukam pracy. TŻ 28

Mój TŻ też w 5 rocznicę mi się oświadczył

Ale dzisiaj zamulony dzień mam.
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 15:27   #195
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
no wiadomo, jak się zaczyna spotykać w starszym wieku to zazwyczaj szybciej to wszystko idzie

to też gratuluję
Tu się nie zgodzę No inna bajka była że my nigdy ślubu nie planowaliśmy wręcz nasze rodzinki myślały że to nigdy nie nastąpi
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 15:35   #196
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Tu się nie zgodzę No inna bajka była że my nigdy ślubu nie planowaliśmy wręcz nasze rodzinki myślały że to nigdy nie nastąpi
Jak ludzie mający po np. 27 lat zaczynają się spotykać i od początku wiedzą, że chcą ślub to zazwyczaj szybko to idzie, zaręczyn po 5 latach nie ma, bo po 5 latach to często są już małżeństwem z jakimś stażem

A jak tacy 18-latkowie się spotykają, to brak obrączki na palcu po 5 latach nikogo nie dziwi
Stary 2013-09-04, 15:38   #197
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ludzie mający po np. 27 lat zaczynają się spotykać i od początku wiedzą, że chcą ślub to zazwyczaj szybko to idzie, zaręczyn po 5 latach nie ma, bo po 5 latach to często są już małżeństwem z jakimś stażem

A jak tacy 18-latkowie się spotykają, to brak obrączki na palcu po 5 latach nikogo nie dziwi
To owszem ale szczególnie dziś jest niewiele osób które od razu wiedzą że chcą ślubu Znam taką parę która niby chce ślubu ale jakoś cicho w tym temacie a sa już po 30 no i razem kilka dobrych lat Wszystko zależy od ludzi
Stary 2013-09-04, 15:44   #198
viva91
na przekór do celu

Cytat:
To owszem ale szczególnie dziś jest niewiele osób które od razu wiedzą że chcą ślubu Znam taką parę która niby chce ślubu ale jakoś cicho w tym temacie a sa już po 30 no i razem kilka dobrych lat Wszystko zależy od ludzi
No jednak większość wie, że chce Dla większości to jednak ciągle naturalna kolej rzeczy, nawet jak jeszcze partnera nie mają. To się zmienia, ale trochę czasu jeszcze musi upłynąć, w Polsce jednak ludzie o ślubie myślą

Więc trzeba się zgodzić, z tym co Aniaa_89 napisała, tym bardziej, że dodała "zazwyczaj"
Stary 2013-09-04, 15:44   #199
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
no zależy. Ja też znałam parę, która była ze sobą ponad 10lat, oboje już byli po 30stce. Ale w końcu jedno chciało czegośś więcej(ślubu, dziecka), drugie nie, no i związek się rozsypał.
A potem obydwoje znaleźli baaardzo szybko nowych partnerów i szybko były śluby i nawet u tej, która z tamtym nie chciała. I nawet dziecko szybko urodziła, mimo że wcześniej niby nie chciała
także może czasem tak jest bo to jednak nie jest to.
Jak się kogoś kocha i chce się z nim być to jednak większość osób dąży do tego ślubu. I im się jest starszym, tym szybciej to wszystko idzie

Edytowane przez Aniaa_89
Czas edycji: 2013-09-04 o 15:45
Stary 2013-09-04, 15:52   #200
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
No jednak większość wie, że chce Dla większości to jednak ciągle naturalna kolej rzeczy, nawet jak jeszcze partnera nie mają. To się zmienia, ale trochę czasu jeszcze musi upłynąć, w Polsce jednak ludzie o ślubie myślą

Więc trzeba się zgodzić, z tym co Aniaa_89 napisała, tym bardziej, że dodała "zazwyczaj"
Cytat:
no zależy. Ja też znałam parę, która była ze sobą ponad 10lat, oboje już byli po 30stce. Ale w końcu jedno chciało czegośś więcej(ślubu, dziecka), drugie nie, no i związek się rozsypał.
A potem obydwoje znaleźli baaardzo szybko nowych partnerów i szybko były śluby i nawet u tej, która z tamtym nie chciała. I nawet dziecko szybko urodziła, mimo że wcześniej niby nie chciała
także może czasem tak jest bo to jednak nie jest to.
Jak się kogoś kocha i chce się z nim być to jednak większość osób dąży do tego ślubu. I im się jest starszym, tym szybciej to wszystko idzie
Ja nadal mam swoje zdanie na ten temat ale jak mówię , wypowiadam się patrząc przez pryzmat mojego kręgu osób znajomych . Poza tym część wesel na których byłam też nie do końca były dlatego że sami młodzi w 100% chcieli tylko rodziny naciskały że tak długo już są z sobą że pora na ślub, zresztą daleko szukać ja biorę ślub dla spokojniejszej przyszłości bo nigdy nie byłam zwolenniczką ślubów . Zresztą znacie ta historię już dobrze
No i ja jestem starsza i jakoś nie do końca szybko mi to idzie hahaha

Edytowane przez pejlin
Czas edycji: 2013-09-04 o 15:54
Stary 2013-09-04, 15:58   #201
viva91
na przekór do celu

To jakie są powody brania ślubu to już inna kwestia, chodzi mi tylko o te dwie grupy: biorących ślub i nie biorących. Mimo że liczba tych drugich cały czas się zwiększa, to ci pierwsi ciągle są większością

I każdy szykuje ślub we własnym tempie, ale znów: jakby wyciągnąć średnią ze wszystkich związków, to tym starszym potrzeba mniej czasu
Stary 2013-09-04, 16:20   #202
lolusl
Japońska rzepa

My jesteśmy razem 4 lata,ale mam wielką nadzieję,że jednak tż oświadczy się przed 4 rocznicą,bo przyznam szczerze,że 5 to dla mnie taka magiczna granica.I jakby po 5 latach było zero planów i poważniejszych decyzji,to bym się zastanowiła,czy chce z facetem być,bo ja od poczatku deklarowałam,że chcę młodo wyjść za mąż i młodo mieć dzieci,szukałam wiec faceta z takim samym nastawieniem wiec bardzo bym sie rozczarowała,gdyby mnie w pewien sposób oszukał
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:37   #203
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
hej

przygarniecie nową?
:hej:
Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie związane z weselem, ale z typu "dziwnych" pytan. Czy jak będziecie miec napoje na stołach typu cola itp to chcecie je w butelkach plastikowych 1l czy raczej małe szklane? Interesują mnie tylko opinie takie czy takie butelki, nie potrzebuje za i przeciw .
małe szklane
Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
tutaj też przybijam ci piątkę! moja dieta zaczyna się od nowa w każdy poniedziałek
hah i jak idzie? ja moją dietę zaprzestałam z 2 msc temu
Cytat:
ja w sumie pół roku przed chyba się skontaktuje, zeby uzgodnić co jest, czego nie ma itp. Bo tydzień przed jakby się okazało, że czegoś nie zapewniają to by nie było fajnie..
o ja też
Cytat:
to Ty dłużej czekałaś na pierścionek?
haha.. ja w listopadu mam 6 rocznicę i też nadal czekam :P
Cytat:
to prawda, w weekendy trochę zwalnia, a wczoraj na przykład tempo było kosmiczne i to na takie tematy, że dziś policzki mnie bolą od wczorajszego chichrania się do monitora
Ostatnio i w weekendy nie zwalnia.. nie wiem co to za fenomen :P
Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
My jesteśmy razem 4 lata,ale mam wielką nadzieję,że jednak tż oświadczy się przed 4 rocznicą,bo przyznam szczerze,że 5 to dla mnie taka magiczna granica.I jakby po 5 latach było zero planów i poważniejszych decyzji,to bym się zastanowiła,czy chce z facetem być,bo ja od poczatku deklarowałam,że chcę młodo wyjść za mąż i młodo mieć dzieci,szukałam wiec faceta z takim samym nastawieniem wiec bardzo bym sie rozczarowała,gdyby mnie w pewien sposób oszukał
u nas naszczęśćie przed 5leciem zamieszkaliśmy razem i w sumie zaczęliśmy pół roku wcześniej już sobie powoli planować ślub ale jakbym miała kolejny raz mieszkać bez TŻta....
Stary 2013-09-04, 16:41   #204
lolusl
Japońska rzepa

No my już teraz mieszkamy razem,chociaż jest to w akademiku i na wymianie,ale jak wrócimy to też mamy zamiar w ciągu max 3 msc znaleźć pracę dorywczą i razem zamieszkać.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:55   #205
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanciapp Pokaż wiadomość
my zaczęliśmy się spotykać jak byłam w ostatniej klasie gimnazjum, a TŻ był wtedy w 2 technikum
my też od czasu jak ja byłam w gimnazjum jeszcze ale znamy się od przedszkola

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
u nas naszczęśćie przed 5leciem zamieszkaliśmy razem i w sumie zaczęliśmy pół roku wcześniej już sobie powoli planować ślub ale jakbym miała kolejny raz mieszkać bez TŻta....
a mieszkamy razem od 2 lat i to było po 4.5 roku bycia razem. Ja jakoś po tym czasie już miałam dość mieszkania bez niego

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:55   #206
existence
Zakorzenienie

mnie się tż oświadczył po 4 latach i 3 miesiącach i dla mnie to w sumie tak spoko ale jak by minęło te nasze 5 lat u nadal nic to miałabym już jakieś wątpliwości co dalej a my jesteśmy od 2 LO razem, ja byłam wcześniej 2,5 roku w innym związku
Stary 2013-09-04, 16:56   #207
mariamarysienka
Zakorzenienie

W sumie my w okolicach ślubu cywilnego będziemy ze sobą prawie 5 lat i zaczęliśmy chodzić ze sobą w ostatniej klasie liceum Jak dla mnie to tak w miarę, choć gdyby nie wojskowe sprawy, to jeszcze byśmy poczekali. Ale tak do 27 r.ż. chcialabym być po weselu Tak w ogóle to u nas Tż zaczął napomykać o ślubie itd i na początku okropnie mnie tym przestraszył, ale potem się ucieszyłam, że wiem przynajmniej, że nie będziemy ze sobą chodzić w nieskończoność

I love you
I will
I do

Edytowane przez mariamarysienka
Czas edycji: 2013-09-04 o 16:57
Stary 2013-09-04, 16:56   #208
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
a mieszkamy razem od 2 lat i to było po 4.5 roku bycia razem. Ja jakoś po tym czasie już miałam dość mieszkania bez niego
u nas w sumie nie było możliwości wcześniej bo studiowaliśmy w innych miastach ale skoro na mgr przeniosłam sie do niego.. to oj..
Stary 2013-09-04, 16:57   #209
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
I każdy szykuje ślub we własnym tempie, ale znów: jakby wyciągnąć średnią ze wszystkich związków, to tym starszym potrzeba mniej czasu
mi się też wydaje, że jak się już jakoś po 25 roku życia to to idzie szybciej. Przynajmniej z przykładów które ja znam ale i dużo znajomych w moim wieku czy rok starszych bierze szybko ślub (co akurat mnie dziwi.. )

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:58   #210
existence
Zakorzenienie

Cytat:
my też od czasu jak ja byłam w gimnazjum jeszcze ale znamy się od przedszkola

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

no my od podstawówki się znamy w sumie a zamieszkaliśmy razem po lekko ponad roku no ale już szliśmy wtedy na studia

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2013-09-04 o 17:00
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości