|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#184 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widze,ze wlos zmieniony,ale juz o tym gdzies po drodze pisalyscieCytat:
![]() tak w ogole to oooooszalalyscie dzisiaj, mialam troche zajec dzis...i przeciez nie sposob za wami nadazyc dzis!!! gadulyjuz nei cytuje,bo zajeloby mi to do wieczora i znowu bym nadrabialam pincet stron,ale gratuluje zdanego egzaminu ktos tez pisal o jezyku niemowlat w pdf,chetnie bym sie tez usmiechnela,bo nie znam tej ksiazki waga mojego Tymonka: 31tc-1700g |
||
|
|
|
#185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kolor śliczny, aczkolwiek farby samej w sobie nie polecam,.. w ogóle nie idzie wyczyścić ściany w razie zabrudzenia, nawet najmniejsze dotknięcie pozostawia ślady. Dlatego ja teraz do mieszkania kupowałam Tikkurilę, co prawda zapłaciłam 420zł za niecałe 9 litrów farby, ale miejmy nadzieję, że ta "inwestycja" się sprawdzi. Rodzice mają w kuchni tikkurille i wszystko idzie zmyć ze ściany, tłuszcz, brud, bez najmniejszego śladu Muszę się pochwalić : ZROBIŁAM NAJLEPSZE SCHABOWE JAKIE W ŻYCIU JADŁAM nie wiem jak to możliwe, ale są tak dobre, że aż nie mogę wyjść z podziwu
|
|
#186 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Oklaski za pyszne schabowe! Może miałaś taką wielką ochotę na nie, że teraz Ci tak bardzo smakują.
Edytowane przez Miss Triss Czas edycji: 2013-09-04 o 16:38 |
||||
|
|
|
#187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Akurat rozróżniłam bo z kolei rączkami delikatnie smyrała na drugim boczku
i takie to jakies było mocno długie obok jakby druga nóżka chyba jakiś rowerek ćwiczyła![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wyślij mi na PW wiadomość ze swoim adresem mailowym, to Ci prześlę
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
Alee jessstem guuuupaaa
Tak jadłam te zupe i osobno ugotowałam makaron i miałam go dodać do zupki, i tak się dziwię czemu ja się nie najadam, a zapomniałam o makaronie |
|
|
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
kto posegreguje za mnie ciuszki???? Juz wyprasowałam ale póki co kręgosłup mi pęka i nie mam siły ich posegregować
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Makaron zostanie na kolacje, możesz go zjeść np. z twarogiem i cukrem, pycha! |
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Ja sie zaraz w tym autobusie , ktos tu tak smierdzi. Jeszcze jeden przystanek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#194 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie.
Wszystko ok, serducho bije jak trzeba, Miki ułożone pośladkowo, a właściwie to tak trochę po skosie ale bardziej pośladkami w doł. Co wizyta to inaczej, kolejne USG mam za 3 tygodnie, mam nadzieję, że już się idealnie do porodu ułoży. Ginka oczywiście go nie mierzyła, powiedziała, że będzie mierzyć po 30 tyg....ehhhh Anoula wpisz mi proszę wizytę z USG na 2.10.2013 godz. 15.30 Rybko tutaj ostatnia waga, co prawda stara jak świat ale niech będzie ktosiula (21t6d) - 369g Rybko tak jak dziewczyny pisały ja się zgłaszałam do "dyżurowania" Na koniec listopada mam termin to ta do połowy myślę, że mogę dyżurować ![]() Cytat:
Cytat:
Nooo nieźle... ale nic dziwnego skoro już jesteś na wylocie. Nie umiem ocenić czy masz nisko brzuszek czy nie, nie znam się. To już 3 raz nie będziesz strzelać w dziewczynkę? Śliczne te rzeczy.... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio zrobiłam i tż jadł pierwszy raz, nie wiedział nawet co to i nie spytał. No to jak zjadł to się go pytam czy smakowało, a on, że bardzo Myślał, że to jakieś mięsko zrobiłam ![]() Pędze odkurzać po mam 1 godz i 20 min do wyjścia na SR. Trzeba się sprężać.
|
|
#195 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za udana wizytę. Maluszek jeszcze zdąży obrócić się główką w dół więc nie masz się co martwić. Powodzenia na SR!
|
||
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
TŻ zjadł i stwierdził, że dobre. Zrobiłam je na ostro, bo on lubi wszystko co ostre
Nawet sałatkę z kiełkami wciągnął ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Dziewczyny, czy któraś się może orientuje, czy zaświadczenie o dochodach to muszę odebrać z US w miejscu zameldowania, czy mogę w dowolnym? |
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Moj niestety by nie tknal takich kotletow a szkoda bo ja lubie
Eh siedze i czekam na tego mojego malza a ten musial sie do firmy wrocic bo klucze ze soba zabral a jutro i w piatek ma wolne ehh Ktosiula za wizyteWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-04 o 17:35 |
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
KTOSIULA -
za wizyte . A Mikus mały kreciołek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Halooooo Gdzie jest Dzidzia ??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś mnie marny humor łapie
![]() mąż właśnie pojechał do swojej mamy coś z domu zabrać i sama jestem. |
|
|
|
#200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() A nad czym tak myslisz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-04 o 17:41 |
||
|
|
|
#201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
|
|
|
|
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
No i sie wscieklam....tz wrocil z pracy smierdzacy papierochami,oczywiscie powiedzial,ze byl u klienta u ktorego pala i jest siekiera (oboje palilismy przed ciaza i myslalam,ze oboje teraz nie palimy)...tylko prawie na 100% mysle,ze palil,bo mialam wraznie,ze nie smierdza mu wlosy czy koszula,tylko oddech.nawet sam papieros mnie nie wkurzyl co klamanie mi prosto w twarz!!!! Tylko to jest taka sytuacja,ze moze sie wypierac,a ja i tak mu nieudowodnie.
Grrrr...a taki mialam humor dzis dobry Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mam
Cytat:
![]() Beatka kazda z nas ma takie rozterki i wg mnie to jest normalne na tym etapie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() a to ostatnie to faktycznie ejst problem( słodycze) za dużo ich jem![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- a i poszłam dziś do biblioteki i wypożyczyłam Harrego Pottera i mówie do koleżanki że pożyczam go chociaz już czytałam kilka razy bo może dziecku się udzieli i będzie dużo czytać i może się spodoba( jak dorośnie)
|
||
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#206 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nigdy nie jadłam kotletów sojowych aż jestem ciekawa Muszę zakupić i spróbować.Cytat:
Cytat:
Ale się zdziwiłam-ginka do mnie zadzwoniła z pytaniem jak się czuję i czy żyję, jak było w szpitalu itd. szoook pierwszy raz się z takim czymś spotkałam zrobiło mi się bardzo miło. AA i pomyliłam daty wizyt...następną mam 12.09 ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() Także Beatko głowa do góry
|
|||||||
|
|
|
#207 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
A nerwowa dzis moze troche bardziej jestem,bo maluch sie tak rozpycha,ze mam wraznie,ze zaraz przez pepek wyjdzie...a z tego co piszecie to maly mam brzuch,bo na 33tc mam 90 w pepku,wiec dzieciak nie ma gdzie sie gdzie podziac.ciasno nam :/ |
|
|
|
|
#208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w ogóle to koleżanka z mojej miejscowości ma taki mały brzuszek, a jesteśmy w takim samym tc. Zwyczajnie tak ma. |
|
|
|
|
#209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#210 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Miłe ze strony ginki że zadzwoniła ![]() Ja mojego chyba też uświadomię bo na razie tylko smęce i popłakuję
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

widze,ze wlos zmieniony,ale juz o tym gdzies po drodze pisalyscie

to bym się wkurzyła

Tak jadłam te zupe i osobno ugotowałam makaron i miałam go dodać do zupki, i tak się dziwię czemu ja się nie najadam, a zapomniałam o makaronie

KCIUKI DLA ANI