Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 21:21   #4351
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

To ja sie przyznam, ze wychlalam malej dzisiaj troche Bobofruta

Aaa co do wozkow! Mam tak samo zbudowany jak Marita i na pewno zime nim jeszcze przejezdze. Spacerowke zmienie na wiosne, teraz bez sensu, duze kola dadza rade w zaspach.
Ja Amelce tez podpijam hahaha
i tez przejezdze jesio zime w maricie, ale poźniej cos trza pomyślec.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane, rozlozylam sie :'( mam ponad 38st goraczki, wszystko mnie lupie i....nic poza tym, ze czuje sie jak kupa kupy :'( mam nadzieje, ze przez noc przejdzie bo nie wiem jak dam rade za moim szkrabkiem zapierniczajacym :'(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ojjj oby jutro przeszło. Ja przy 37 to juz umieram ale co sie dziwić skoro moja normalna temp ciała to 35,4 ;p niczym nieboszczyk ;p

piszecie tu o drozejących produktach, przypomniało mi sie jak tzt opowiadal...jak chcial kupic jakas dobra kiełbaskę jak byl w delegacji a babka mu zaproponowała palcówkę byla w promo 23 zl z 49;ooooo

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-09-04 o 21:24
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:24   #4352
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Debrah, ja dziś też na grubo-chipsy, czekolada z nadzieniem karmelowym, ciasto drożdżowe w ogóle złapałam się na tym, ze coraz więcej słodzę
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:25   #4353
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

cholera, coś mi w plecy wlazło i mi się rwa kulszowa z czasów ciążowych przypomniała ledwo dzisiaj młdoego z wanienki podniosłam

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziękuję
Jeszcze w szpitalu. Już dziś gorączki nie miała, ale jutro dopiero się dowie czy wychodzi czy nie.
oby się przez noc nic nie zmieniło

Cytat:
Hej kochane, rozlozylam sie :'( mam ponad 38st goraczki, wszystko mnie lupie i....nic poza tym, ze czuje sie jak kupa kupy :'( mam nadzieje, ze przez noc przejdzie bo nie wiem jak dam rade za moim szkrabkiem zapierniczajacym :'(
zdrowiej, zdrowiej

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:26   #4354
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Wpadam na moment, jestem MEGA zmęczona, nie pracą, ale zapierniczem po pracy. Buziaki, jutro mam tylko 1 lekcję, to odsapnę może i wreszcie normalnie pogadam z wami
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:26   #4355
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Debrah, ja dziś też na grubo-chipsy, czekolada z nadzieniem karmelowym, ciasto drożdżowe w ogóle złapałam się na tym, ze coraz więcej słodzę
a ja ani jednego ciasteczka nie zjadłam aaaaaaaaaa było kusząco bo siostra mi pod nos podstawiła ale nie wzielam
aaaaaa na dodatek okresu dostałam, wiec juz wiem czemu taka glodna od 3 dni chodzilam;p jutro musze zrobić zakupy bo lodówka prawie pusta

ale bym zjadła racuszkóww aaaaaaaaaaaaaaaaaa ;'(

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-09-04 o 21:27
Stary 2013-09-04, 21:27   #4356
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

A spacerówke będę miała taką:
http://www.youkids.pl/wozek-spacerow...za-quatro.html niebieską może nie jest super hiper extra, ale dostaję ją za darmo to nie ma co wybrzydzać.

Stary 2013-09-04, 21:30   #4357
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:

zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hej

Zostałam nakryta na podglądaniu ale miło, że mnie wywołałaś

Za każdym razem sobie obiecuję, że jak już się odezwę, to będę już na bieżąco i zostanę z Wami. Ale jakoś mi to nie wychodzi i tylko tak nielegalnie podczytuje.....

Skrobnę parę słów co u nas. Zaczęliśmy dodawać biszkopciki do deserku i kurcze małemu jakieś czerwone plamy na buzi wyskoczyły nie wiem,czy to uczulenie czy co po nocy buzia ładna a w ciągu dnia pojawiają się takie wykwity. Jeśli chodzi o słoiczkowe jedzenie to moje malenstwo ładnie wszystko zajada. I spanie nocne już się reguluje, dziś spał od 20 do 5.30, pocyckał chwilę i potem jeszcze godzinę kimnął. Za to w ciągu dnia śpi 3x 30 min. I muszę go na rękach lulać bo inaczej nie zaśnie. A na spacer to tylko wyspany i najedzony.
mój mały agencik jak kiedyś nie chciał mi zasnąć i chciałam go ululać to zaczął mi sie chichrać w głos i tak się nasze lulanie skończyło. Za nic nie uśnie lulany

A u mnie ani widu ani słychu, a piersią już malutko karmię

I ja mam jedną ósemkę, ale przeraża mnie wizja wyrywania.

Wasze dzieciaczki tak śmigają, siedzą, raczkują, a moj leniuszek się z tym nie spieszy i gadać nie chce chociaz ostatnio jakieś "bababa" się pojawia, to może się wkrótce rozkręci. I ma taki etap, że otwiera i zamyka buzię bez wydawania dzwięków, jak rybka. Słodziak moj. W załączniku nasze tulenie
Mój też się nie spieszy do raczkowania. Do gadania tez nie bardzo. ciąble tylko baba bebe chociaż ostatnio na widok t, woła baba baba baba t. zero reakcji a mały baba be
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Gratulacje dzieciaczkom za skończone miesiące i nowe umiejętności!

Pamiętacie jak pisałam ostatnio, że się Amelka rozpłakała mamie na spacerze? rozkrzyczała się? To dziś nawet na spacer nie wyszły - rozpłakała się tuż za bramą. Albo nie chce być w wózku albo nie wiem, lęki jakieś?
Ubrałam się i poszłam z nimi, z Małą w Tuli i zaraz zasnęła. Kurczaczki, mama się dyga co będzie jak będzie miała zostać z A. sama, jak np na uczelnię pójde, że się Mała będzie bała bo ją tylko do siebie przyzwyczaiłam..;/

Jak Amelcia cudownie zapiernicza przez cały pokój pełzając
I wiecie co? Dzisiaj przekręciła się w wanioence na brzuch i próbowała z niej wyjść, łapiąc rączkami za brzegi

Aha - i dziś obniżyliśmy z Tż łóżeczko na niższy poziom, mam duże dziecko
Ale nawet daję radę ją sama odłożyć, a bałam się bardzo, że ją będę budzić przy odkładaniu.

Chyba jestem uzależniona od słodkości ;/ naczytałam się, torty, piszingery... i co? wpierniczam dziecku chrupki kukurydziane ;/ ale nie jestem usatysfakcjonowana..
Może Amelka ma jakiś lęk separacyjny???

[QUOTE=hje;42634758]Współczuje sytuacji w domu. Z tego co piszesz to codziennie latasz i sprzątasz a nikt tego nie docenia. Ja bym tak nie dała rady. Po kilku dniach bym rypła wszystko w pieruny i niech sobie sami sprzątają albo zarosną brudem. Może wtedy by docenili ile robisz.
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:30   #4358
elllmi
Zakorzenienie

kupiłam na próbę serek almette gruszka z jabłkiem i jakieś mdłe to jest, myślałam, że lepsze będzie; patrzę teraz na skład i m.in. gruszka z jabłkiem 10%(cukier, przecier gruszki 2%, przecier jabłka 1%, woda, cynamon, aromat)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42637263]Wpadam na moment, jestem MEGA zmęczona, nie pracą, ale zapierniczem po pracy. Buziaki, jutro mam tylko 1 lekcję, to odsapnę może i wreszcie normalnie pogadam z wami [/QUOTE]

trzymaj się pani nauczycielko

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:34   #4359
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
busem z kato do krk jakies 1h20min
A, to nie jest jeszcze tak zle.

Rozumiem, ze dzien udany?

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
do mnie tez powrocila, juz mam ja za soba, ale trwala ponad tydzien, ale nie bolalo wcale, oby,tak zostalo
Mnie wlasnie boli, bez tabletki sie nie obeszlo :/

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Odnośnie nic nie robienia w domu, wiesz ja to Cię podziwiam kiedy Ty masz na to czas !!!!! I że w ogóle masz energię na to wszystko.
Zapraszam Twoją mamę do mnie, u mnie dziś zlew i blat zawalone brudnymi naczyniami, umyte ok godz 15 dopiero.
Wolę spędzić czas z dzieckiem, iść na spacer, niektóre sprawy naprawdę nie uciekną. A swoją drogą to nie miałam dziś też powera na to.
A Ciebie podziwiam (powtarzam się) , że Ci się tak chce codziennie
Ooo tak, ja to samo!! Podziwiam hje - nie dosc, ze codziennie robi za wszystkich to jeszcze zadnego szacunku tam nie ma!!
Mi tez by sie nie chcialo tak ze szmata codziennie latac.

Cytat:
Wasze dzieciaczki tak śmigają, siedzą, raczkują, a moj leniuszek się z tym nie spieszy i gadać nie chce chociaz ostatnio jakieś "bababa" się pojawia, to może się wkrótce rozkręci. I ma taki etap, że otwiera i zamyka buzię bez wydawania dzwięków, jak rybka. Słodziak moj. W załączniku nasze tulenie
Nasze dzieciaczki podobne wiekowo - moj tez lezy i nawet nie w glowie mu jakies akrobacje
Jedyne co robi to obroty we wszystkie strony, obracanie sie na brzuchu wokol wlasnej osi i dzwiganie w gore d*pki.

Cytat:

Bidulka
Duzo zdrowka!

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Kubusiowi dzis podczas maruda wyrwalo sie "mama"
Nieswiadome, wiem ale TZ tez to slyszal!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:35   #4360
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Lady ściskam mocno, kuruj się!!
Mnie też rozkłada, już się naszprycowałam lekami

Co do cen-ja np kupnych wędlin, mięs, kiełbas itd. w ogóle nie jem. wszystko eko ale fakt, drożeje! A tak poza tym, to ja ostatnio zauważyłam, ze wszystko kupuje w promo. Gardzę dwulitrową pepsi jak jest za więcej niż 3 ziko pampki tylko w promo od razu kilka pak, tak samo chusteczki do pupalolo itd, czy kosmetyki. Żarcie często też. Ot taki ze mnie łowca promocji

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2013-09-04 o 21:37
Stary 2013-09-04, 21:35   #4361
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja Amelce tez podpijam hahaha
i tez przejezdze jesio zime w maricie, ale poźniej cos trza pomyślec.

Ojjj oby jutro przeszło. Ja przy 37 to juz umieram ale co sie dziwić skoro moja normalna temp ciała to 35,4 ;p niczym nieboszczyk ;p

piszecie tu o drozejących produktach, przypomniało mi sie jak tzt opowiadal...jak chcial kupic jakas dobra kiełbaskę jak byl w delegacji a babka mu zaproponowała palcówkę byla w promo 23 zl z 49;ooooo
wow jaka nazwa chyba nie miałabym ochoty jeść takiej kiełbaski Jakoś sama nazwa by mnie zniechęciła

Cytat:
A spacerówke będę miała taką:
http://www.youkids.pl/wozek-spacerow...za-quatro.html niebieską może nie jest super hiper extra, ale dostaję ją za darmo to nie ma co wybrzydzać.

fajna bryka
Stary 2013-09-04, 21:36   #4362
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
A nie boisz się, ze zmartwychwstanie i znowu Cie posmyra po albo-co gorsza-po cytrynce?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wyglada na to, ze pociążowa @ przyszla do mnie na dobre :/:/
bidulka i to jeszcze w taki dzień... ehhhh....
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Deli ja też muszę usunąć ósemki. Boję się strasznie! Ale u mnie to cztery na raz,więc pewnie pod narkozą.

o masz Ci los :/
Cytat:
Gratulacje dzieciaczkom za skończone miesiące i nowe umiejętności!

Pamiętacie jak pisałam ostatnio, że się Amelka rozpłakała mamie na spacerze? rozkrzyczała się? To dziś nawet na spacer nie wyszły - rozpłakała się tuż za bramą. Albo nie chce być w wózku albo nie wiem, lęki jakieś?
Ubrałam się i poszłam z nimi, z Małą w Tuli i zaraz zasnęła. Kurczaczki, mama się dyga co będzie jak będzie miała zostać z A. sama, jak np na uczelnię pójde, że się Mała będzie bała bo ją tylko do siebie przyzwyczaiłam..;/

I wiecie co? Dzisiaj przekręciła się w wanioence na brzuch i próbowała z niej wyjść, łapiąc rączkami za brzegi

Aha - i dziś obniżyliśmy z Tż łóżeczko na niższy poziom, mam duże dziecko
Ale nawet daję radę ją sama odłożyć, a bałam się bardzo, że ją będę budzić przy odkładaniu.

Chyba jestem uzależniona od słodkości ;/ naczytałam się, torty, piszingery... i co? wpierniczam dziecku chrupki kukurydziane ;/ ale nie jestem usatysfakcjonowana..
wpadaj do mnie na poszingera, co prawda nie nadaje się do końca dla gości ale mnie satysfakcjonuje
ale duża już Amelka, mama da sobie radę
Cytat:
Hej

Zostałam nakryta na podglądaniu ale miło, że mnie wywołałaś

Za każdym razem sobie obiecuję, że jak już się odezwę, to będę już na bieżąco i zostanę z Wami. Ale jakoś mi to nie wychodzi i tylko tak nielegalnie podczytuje.....

Skrobnę parę słów co u nas. Zaczęliśmy dodawać biszkopciki do deserku i kurcze małemu jakieś czerwone plamy na buzi wyskoczyły nie wiem,czy to uczulenie czy co po nocy buzia ładna a w ciągu dnia pojawiają się takie wykwity. Jeśli chodzi o słoiczkowe jedzenie to moje malenstwo ładnie wszystko zajada. I spanie nocne już się reguluje, dziś spał od 20 do 5.30, pocyckał chwilę i potem jeszcze godzinę kimnął. Za to w ciągu dnia śpi 3x 30 min. I muszę go na rękach lulać bo inaczej nie zaśnie. A na spacer to tylko wyspany i najedzony.

A u mnie ani widu ani słychu, a piersią już malutko karmię

I ja mam jedną ósemkę, ale przeraża mnie wizja wyrywania.

u nas na spacer najedzony ale właśnie najlepiej przed spaniem, bo jak jest wyspany to chce być wszystkowidzącym i jest płacz
pięknie się tulicie
Cytat:

zdrowiej Kochana, oby tylko Pietraszko się nie zaraził
Cytat:
no właśnie, jak ciasto? Mam nadstawiać ?

ale się zdegustowałam na tż obiad 2-daniowy, grzanki z masłem czosnkowym, deser a ten mi qrwa mówi, że dałam mu na kolację suchy chleb
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:36   #4363
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Wasze dzieciaczki tak śmigają, siedzą, raczkują, a moj leniuszek się z tym nie spieszy W załączniku nasze tulenie
Moja też leniuszek. Chyba najbardziej do tyłu w całego wątku.

Pięknie się tulicie

Lady, ZDRÓWKA!!!! Oby przeszło

Idę jeść kolacje i chyba spać.
Dobranoc.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-09-04 o 21:41
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:39   #4364
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
zdrówka życzę

Mój też się nie spieszy do raczkowania. Do gadania tez nie bardzo. ciąble tylko baba bebe chociaż ostatnio na widok t, woła baba baba baba t. zero reakcji a mały baba be

Może Amelka ma jakiś lęk separacyjny???
szkoda, że mój tak nie umie
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A, to nie jest jeszcze tak zle.

Rozumiem, ze dzien udany?

Mnie wlasnie boli, bez tabletki sie nie obeszlo :/

Ooo tak, ja to samo!! Podziwiam hje - nie dosc, ze codziennie robi za wszystkich to jeszcze zadnego szacunku tam nie ma!!
Mi tez by sie nie chcialo tak ze szmata codziennie latac.

Nasze dzieciaczki podobne wiekowo - moj tez lezy i nawet nie w glowie mu jakies akrobacje
Jedyne co robi to obroty we wszystkie strony, obracanie sie na brzuchu wokol wlasnej osi i dzwiganie w gore d*pki.

Bidulka
Duzo zdrowka!

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Kubusiowi dzis podczas maruda wyrwalo sie "mama"
Nieswiadome, wiem ale TZ tez to slyszal!!

mój póki co cały czas dededede i dadadaaaa i neeee i meeeee, tyle póki co umie
Stary 2013-09-04, 21:41   #4365
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

no właśnie, jak ciasto? Mam nadstawiać ?

ale się zdegustowałam na tż obiad 2-daniowy, grzanki z masłem czosnkowym, deser a ten mi qrwa mówi, że dałam mu na kolację suchy chleb
Ciasta dziś nie robiłam, może jutro, bo dziś leczo było grane i nie mogę za bardzo domowników rozpieszczać!

Co do męża, wybacz, ale

Stary 2013-09-04, 21:41   #4366
BlackSanctum
Zakorzenienie

Deli, ja miałam wyrywane w sumie 4 zęby - piątki, na górze i na dole, do aparatu musieli mi wyrwać, bo miałam za duże zęby i mi się nie mieściły wszystkie w szczęce... Ale nie wspominam tego źle - chyba tylko dlatego, że mam super dentystę, który wie, jak zaaplikować znieczulenie, by faktycznie nie było czuć żadnego bólu... Natomiast 8 to koszmar, z tego co słyszałam od znajomych (ja, na całe szczęście, nie mam i nie będę miała, brak w mojej szczęce zawiązek na 8, bo miała rtg przed aparatem). Współczuję.

Charlizz,
fajny ten wózeczek.

Lady.

Nawijko, gratuluję! Wiedziałam, że Ci tak dobrze pójdzie!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:44   #4367
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Co do cen-ja np kupnych wędlin, mięs, kiełbas itd. w ogóle nie jem. wszystko eko ale fakt, drożeje! A tak poza tym, to ja ostatnio zauważyłam, ze wszystko kupuje w promo. Gardzę dwulitrową pepsi jak jest za więcej niż 3 ziko pampki tylko w promo od razu kilka pak, tak samo chusteczki do pupalolo itd, czy kosmetyki. Żarcie często też. Ot taki ze mnie łowca promocji
Ja identyko. A wędliny od 3 msc nie kupuje;p tera sobie szynke upiekłam ;p nomnomnomnomnom

a co do chusteczek do pupci, dawno nie bylo promo na nie;/
Cytat:
szkoda, że mój tak nie umie

mój póki co cały czas dededede i dadadaaaa i neeee i meeeee, tyle póki co umie
moja umie baba tata dada , nieeee szeptać ciiiiiiii szzzzzzzzz pffffffff i papa a i najsłodsze jak się żali to tak fajnie mówi - dzidzi <3

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Deli, ja miałam wyrywane w sumie 4 zęby - piątki, na górze i na dole, do aparatu musieli mi wyrwać, bo miałam za duże zęby i mi się nie mieściły wszystkie w szczęce... Ale nie wspominam tego źle - chyba tylko dlatego, że mam super dentystę, który wie, jak zaaplikować znieczulenie, by faktycznie nie było czuć żadnego bólu... Natomiast 8 to koszmar, z tego co słyszałam od znajomych (ja, na całe szczęście, nie mam i nie będę miała, brak w mojej szczęce zawiązek na 8, bo miała rtg przed aparatem). Współczuję.
Nom, ja oprócz ósemek to i wszystkie czwórki musze usunąć do aparatu ;( bo mam taka syt jak miałaś Ty. abuuuuuuuuu

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-04, 21:44   #4368
hje
Zakorzenienie

Cytat:
ja pitole. Musze pilnie jutro z samego raniuska jechac do dentysty aaaaaaaaaaaaaaa plomba mi wypadla :[ od października mam misje zęby, biore się za nie tzn chyba wyrwe te ósemki ;/<boje sie baaaaaaaaardzo>
Ja chodzę bez plomby od marca tamtego roku
ÓsemkI? Fewciu, i Ty też? Ja mam tylko JEDNĄ ósemkę

Cytat:
Charlizz skok zaliczyla U nas tylko podnoszenie dupki ostatnio :P
Właśnie pisałam wczoraj, nie wierzyłam w te skoki, a tu Pola w jeden wieczór nalge, bach! i pełza jak krejzol!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Deli ja też muszę usunąć ósemki. Boję się strasznie! Ale u mnie to cztery na raz,więc pewnie pod narkozą
Gdzie Wam się te zęby mieszczą?

Cytat:
Pola dzisiaj to samo.

Little, spoko. Ja młodej podżeram WSZYSTKO. Jak ją karmię, to przy okazji podjadam obiadek, deserek, jak nie dopije, to soczek dokończę, jogurta kiedyś zjadłam całego...

Aga
,
A z tą kasą nawet nie musisz mówić...

----------------

Jakie mam duże dzieciątko Przy kąpaniu już w ogóle nie chce leżeć na pleckach, tylko siedzenie albo brzuszek.
Pełza po pokoju jak z motorkiem w pupie, śmieje się, zaczepia, gada jak najęta
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:45   #4369
charlizz
Zadomowienie

Zapomniałam! Wyobraźcie sobie, moja mama dała dziś Oli skorke od chleba. no taka długa na 5 cm. ona to opierdańczyła! Siedziała u mojego brata na kolanach, nagle pyta on czemu Ola taki cicho siedzi. Mama mówi gdzie ta skórka! Ja zaglądam do paszczy a tam tylko kawałek na podniebieniu, chciałam wyjąć paluchem bo się bałam, ze się zadławi czy coś a ona połknęła! Szoken normalnie, wtranzoliła jak chrupka.

Stary 2013-09-04, 21:48   #4370
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Lady ściskam mocno, kuruj się!!
Mnie też rozkłada, już się naszprycowałam lekami

Mam identycznie! Po prostu zal mi kasy, bo wiem ze mam jej malo. Dezodoranty biore z promocji- przynajmniej wyprobuje wszystkie rodzaje xd Zele po prysznic tez. Tylko odzywke, szampon i fluid biore zawsze ten sam. Na zarciu to juz w ogole skapie, na zarciu dla mnie TZ bierze co lubi, malej tez to co potrzebuje. Skapie na ciuchach, nie dam za bluzke wiecej niz 20 zl jak wiem, ze mam pod reka outlet w ktorym podobna kupie za dyche :p A jak trafie cos co potrzebowalam/zawsze chcialam miec/ czailam sie na to dlugo w promocji to jestem szczesliwa jak dziecko po kupie

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:49   #4371
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Ciasta dziś nie robiłam, może jutro, bo dziś leczo było grane i nie mogę za bardzo domowników rozpieszczać!

Co do męża, wybacz, ale

trzymasz mnie w niepewności ale fakt, za bardzo nie można rozpieszczać, bo potem powiedzą, że im suchy chleb dajesz
Cytat:
Ja identyko. A wędliny od 3 msc nie kupuje;p tera sobie szynke upiekłam ;p nomnomnomnomnom

moja umie baba tata dada , nieeee szeptać ciiiiiiii szzzzzzzzz pffffffff i papa a i najsłodsze jak się żali to tak fajnie mówi - dzidzi <3

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Nom, ja oprócz ósemek to i wszystkie czwórki musze usunąć do aparatu ;( bo mam taka syt jak miałaś Ty. abuuuuuuuuu
ooo to mój też robi takie pffffff , jakie to jest słodkie
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja chodzę bez plomby od marca tamtego roku
ÓsemkI? Fewciu, i Ty też? Ja mam tylko JEDNĄ ósemkę

Właśnie pisałam wczoraj, nie wierzyłam w te skoki, a tu Pola w jeden wieczór nalge, bach! i pełza jak krejzol!

Gdzie Wam się te zęby mieszczą?

Pola dzisiaj to samo.

Little, spoko. Ja młodej podżeram WSZYSTKO. Jak ją karmię, to przy okazji podjadam obiadek, deserek, jak nie dopije, to soczek dokończę, jogurta kiedyś zjadłam całego...

Aga
,
A z tą kasą nawet nie musisz mówić...

----------------

Jakie mam duże dzieciątko Przy kąpaniu już w ogóle nie chce leżeć na pleckach, tylko siedzenie albo brzuszek.
Pełza po pokoju jak z motorkiem w pupie, śmieje się, zaczepia, gada jak najęta
ale Polusia skok zaliczyła szok
Cytat:
Zapomniałam! Wyobraźcie sobie, moja mama dała dziś Oli skorke od chleba. no taka długa na 5 cm. ona to opierdańczyła! Siedziała u mojego brata na kolanach, nagle pyta on czemu Ola taki cicho siedzi. Mama mówi gdzie ta skórka! Ja zaglądam do paszczy a tam tylko kawałek na podniebieniu, chciałam wyjąć paluchem bo się bałam, ze się zadławi czy coś a ona połknęła! Szoken normalnie, wtranzoliła jak chrupka.

hihi, smakowało to zjadła
Stary 2013-09-04, 21:49   #4372
hje
Zakorzenienie

A jeszcze co do zębów.
Ja też nosiłam aparat, ale ten "ściągany". U mnie zęby są krzywe w najgorszym miejscu - jedynki na górze. Nie nosze go już chyba z 5 lat, ale zęby nie wróciły całkiem tam, gdzie były, więc nie wygląda to najgorzej.
Obecnie nie mam jednego zęba - 6 u góry. I na dole też pewnie pójdę wyrwać, bo mnie już kwu.r.wia.
A jeszcze Wam powiem. Mój tata to ma dopiero zębole. W wieku 45 lat pierwszy raz w życiu miał wyrywanego zęba I 3 "robione". Reszta jest nieruszona. Dobrze, że chociaż po części zęby mam po nim.
A ósemki to też wiem. Brat obecnie ma mieć wyrywaną. Ale najpierw przyjmuje przed 3 tyg. lekarstwo, robił kilka prześwietleń i dopiero mu babka wyrwie. W ogóle na początku to go chcieli do chirurga wysłać

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-04 o 21:51
Stary 2013-09-04, 21:50   #4373
charlizz
Zadomowienie

Co do zębów- kupiłam na all paski wybielające crest supreme. Polecam

Stary 2013-09-04, 21:51   #4374
nancykenator
Zakorzenienie

little a co z Małą jak wrócisz do pracy, bo chyba nie pisałaś....
Stary 2013-09-04, 21:51   #4375
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:

wow ale rozgadane masz dziecię
Stary 2013-09-04, 21:55   #4376
hje
Zakorzenienie

Szuram stąd. Może jutro z rańca wpadnę
Stary 2013-09-04, 21:55   #4377
Delicjanka
Zakorzenienie

\
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
A jeszcze co do zębów.
Ja też nosiłam aparat, ale ten "ściągany". U mnie zęby są krzywe w najgorszym miejscu - jedynki na górze. Nie nosze go już chyba z 5 lat, ale zęby nie wróciły całkiem tam, gdzie były, więc nie wygląda to najgorzej.
Obecnie nie mam jednego zęba - 6 u góry. I na dole też pewnie pójdę wyrwać, bo mnie już kwu.r.wia.
A jeszcze Wam powiem. Mój tata to ma dopiero zębole. W wieku 45 lat pierwszy raz w życiu miał wyrywanego zęba I 3 "robione". Reszta jest nieruszona. Dobrze, że chociaż po części zęby mam po nim.
A ósemki to też wiem. Brat obecnie ma mieć wyrywaną. Ale najpierw przyjmuje przed 3 tyg. lekarstwo, robił kilka prześwietleń i dopiero mu babka wyrwie. W ogóle na początku to go chcieli do chirurga wysłać
Ja tez nosilam taki, ale g.wno dał bo mialam wyrośniętego migdałka i jak spałam to z otwartą buzią i mi wypadał i nie chcialam nosić. Teraz zbieram kase na stały. Ech, cza isc spać, jutro o 7 lece do t. zostawić Amelke a ja do dentysty i targ.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-04, 21:59   #4378
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Mam identycznie! Po prostu zal mi kasy, bo wiem ze mam jej malo. Dezodoranty biore z promocji- przynajmniej wyprobuje wszystkie rodzaje xd Zele po prysznic tez. Tylko odzywke, szampon i fluid biore zawsze ten sam. Na zarciu to juz w ogole skapie, na zarciu dla mnie TZ bierze co lubi, malej tez to co potrzebuje. Skapie na ciuchach, nie dam za bluzke wiecej niz 20 zl jak wiem, ze mam pod reka outlet w ktorym podobna kupie za dyche :p A jak trafie cos co potrzebowalam/zawsze chcialam miec/ czailam sie na to dlugo w promocji to jestem szczesliwa jak dziecko po kupie
No co Ty little ja to nawet dla Oli żyr w promocji za bobofruta nie dam więcej jak 3 zł zawsze mam zapas, jak jest promo i mam mało to kupuje. I rzadko kiedy mam tak, ze podkład czy tusz do rzes kupię po regularnej cenie, zawsze jakoś się trafi promo jak trzeba.
I tu nie chodzi o jakieś skąpstwo, nawet jakbym miała kupę kasy to też bym tak robiła. Pieniądz trzeba szanować to po pierwsze a po drugie czemu mam zapłacić za Pepsi 6 zł skoro mogę to dostać nawet o połowę taniej. Ja se nie dam oka zapruszyć nikt ze mnie frajerzyny nie zrobi

Stary 2013-09-04, 21:59   #4379
litllesweetangel
Lurker ;)

Nancy wrzesien posiedzi z moja bratowa, ale pozniej ehh bedziemy prosic moja babcie( ponad 70 lat...) zeby z nia posiedziala 1,5 h tylko, mamy blisko od niej do pracy. Nie mamy wyjscia, opiekunka nie wchodzi w gre jesli chcemy miec co jesc i nie skonczyc na ulicy ;/

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 22:02   #4380
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
trzymasz mnie w niepewności ale fakt, za bardzo nie można rozpieszczać, bo potem powiedzą, że im suchy chleb dajesz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości