![]() |
#601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Zakorzenienie
|
gosius wbijaj wbijaj
![]() bylam u lekarza, oczywiscie nic nie robila, ale coz ona mogla zrobic bez usg ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy przykład jest dobry ![]() Cytat:
A czemu miałoby być jedno?
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
cowie mieszkam w norwegii, a tutaj teoretycznie przysluguje tylko jedno usg na cala ciaze, w 20tc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czekasz na dwie kreseczki czy z innego powodu? Dziewczyny dziękuję tym z Was które już wysłały do mnie wiadomość. Liczę na waszą wyrozumiałość, pamiętajcie o siedmio godzinnej różnicy czasu ![]() W wolnej chwili postaram się uzupełnić, więc nie dziwcie się że będzie to np 2 czy 3 w nocy bo u mnie to dopiero wieczór :-P Stanęło na tym że wpisuje NICK, wiek i date OM i o te informacje proszę na priv Idę się szykować do ginka... Poszaleliśmy wczoraj z tż.... tzn on bardziej, mam wrażenie że czasem zapomina, że będziemy mieli dzidziusia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale oni uważają, że więcej nie potrzeba? Czy po prostu przysługuje Ci jedno, a reszta płatna?
![]() |
#608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#609 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
super! a ja same dobre rzeczy o norwegii słyszałam, jak tam nie jest super... sorki santom że to powiem... ale rodzić to bym tam nie chciała... jedno usg... paranoja... nie jestem za tym żeby robić usg nie wiadomo jak często, ale to jest takie przeżcie to po pierwsze, a po drugie kobieta czuje się pewniej, bezpieczniej kiedy wie że z jej maluszkiem wszystko w porządku ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
nie no ogolnie w 20tyg ciazy juz widac czy dziecie ma jakies wady, a tak to na kazdej wizycie z polozna badaja doplerem tetno dzieciaczka i jesli ma sie jakiekolwiek watpliwosci to tez nie ma problemu z dodatkowymi badaniami. moj przyklad, nie musialam wcale namawiac lekarki na skierowanie. powiedzialam jej, ze musze sprawdzic czy jest tetno, bo ja biorac progesteron trzymam ciaze, nawet jesli bylaby martwa, a to juz niebezpieczne jest.
porody sa tutaj ponoc bardzo fajne, tzn bez problemu darmowe znieczulenie, osobna sala, miejsce dla meza, wyzywienie dla meza tez. wiec sam porod mysle, ze jest ok ![]() kasha to z Tz juz w porzadku? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W Polsce mamy jednak całkiem niezłą opiekę nad ciężarną Cytat:
My dzisiaj dostaliśmy zielone światło u ginki na te sprawy. Ale i tak mam stracha ![]() Misia śpi, wykończyło ją dzisiaj przedszkole i długi spacer, więc mam wolne!
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Oho, daleko
![]() Cytat:
![]() ![]() Szczególnie fajne jest to, że masz bezpłatną opiekę. A w Polsce co? Szukasz lekarza i musisz naprawdę dobrze trafić, żeby się nie denerwować... Mało jest dobrych lekarzy... A do większości idzie dopchać się tylko prywatnie... Porażka, ile kasy państwo od nas wyciąga, a my i tak musimy płacić lekarzom... Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-09-04 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Wtajemniczenie
|
Helol
![]() Tu jedna z ciotek ![]() Mieszkajac w UK - tak jak Santom - mam darmowa opieke do samego porodu a po porodzie jeszcze rok darmowe leki (te na recepte) oraz dentyste. Tutaj sa robione tylko 2 usg - w 13 i 20 tygodniu, chyba ze cos sie dzieje to zrobia wiecej. Pierwsza ciaze przeszlam wspaniale i czulam sie bardzo dobrze jesli chodzi o tutejsza opieke, sam porod - mimo ze z przygodami - rowniez pozostal dobrym wspomnieniem i za nic nie musialam placic ![]() Kiedy poronilam w grudniu w 7 tyg. to rowniez nie bylo tak zle, mimo ze w UK o ciaze zaczyna sie walczyc dopiero od 12 tyg. Ale oczywiscie wszystko zalezy od danej sytuacji. Ja mialam poronienie naturalne, wiec nie bylo jak mi pomoc ale badania, usg i porade specjalistow mialam i nic do nich nie mam. Teraz tylko marze, zeby udalo sie zajsc bez problemow i co najwazniejsze... utrzymac... ![]() Gratuluje nowym mamom ![]()
#614 | ||
Zakorzenienie
|
dziewczyny byłam u gina w poniedzialek. z moich obliczeń wyszło mi że poród powinien być w maju, a gin wyliczył mi na 30 kwietnia, czy nadal mogę z wami zostać???
![]() U mnie i groszka jak na razie ok. Dziś zuważyłam delikatne plamienia - troszkę spanikowałam zadzwoniłam do gina powiedziala żebym odpoczywała, odsuneła na kilka dni męża ![]() Gin powiedziała że jestem w 4 tygodniu. Bardzo się z Tż cieszymy na bobaska ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Mam podobne problemy jeśli chodzi o pracę. Jestem zatrudniona na czas nieokreślony, czyli jestem chroniona, ale chciałabym pracować jak najdłużej, bo im więcej pracuje tym więcej pieniążków zarabiam. A jak nie ma mnie w pracy to zarabiam grosze... Więc na razie nie powiedziałam szefowej, bo jest za wcześnie 4 tydzień. I na razie czuje się ok. Boje się że jak mnie dopadną dolegliwość to wtedy będzie gorzej... ale w końcu kiedyś trzeba będzie jej powiedzieć. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Też to słyszałam, że prawdziwy imbir jest zbawienny. mam nadzieję ż jak będzie trzeba to mi pomoże.
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
W stanach tez robia max 3-4 usg w czasie ciąży....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny po kilku dniach nieobecności
![]() Strasznie jestem zabiegana ale wszystko nadrobiłam Witam nowe mamuśki, bo ciotek- klotek chyba nie przybyło (?) Byłam dziś zapisać się do gina i mam wizytę 9.09, będę wtedy w 7t1d Wiola Ja też miałam ciążę bezzarodkową, a zabieg miałam 24 czerwca, od tego czasu miałam jedną @ i też bardzo się denerwuje czy będzie dobrze Co do listy to zapiszę się po wizycie, ale może warto byłoby podawać też jak mamy na imię, bo ja to wiadomo ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Widzę w pierwszym poście że tu same młode laski mamy ![]() Czy jestem tu najstarsza? Mam 30 wiosen. |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
Przybyłam ja np. jako ciotka-klotka.Melduje się w 28 już w prawie 29dc, czyli okres spóźnia się już prawie 3 dni, 10cs, teoretycznie bez owu z progesteronem w 20dc nie dającym szans na ciąże (2.01), dziś wizyta u gina, macica miękka, duphaston niby na nowy cykl jeśli jak to stw. Pani dr. nie przyjdzie do mnie Pani za tydzień w ciąży a ja się na to zaśmiałam mówiąc że byłby to cud niczym niepokalane poczęcie.
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok ![]() 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-09-04 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurde bo shizujecie mnie, ale z 2 str skoro mam coraz gorsze obiawy i cyce rosna to chyba sie tam ktos zagnieździł ![]() Mam do siebie troche wyrzuty sumienia bo odzywiam sie fatalnie przez te mdlosci i prace..bulki z serem, makaron, migdaly, banany to przewaznie w ciagu dnia a kolacje sa rozne..wcweekendy jak czuje sie bezpieczniej to wcinam owoce, mieso i inne rzeczy.. Przed chwilka z poczucia smutku zjadlam sledzia w pomidorach, niech chociaz na kolacje troszke witamin..ehh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Rozeznanie
|
Witam Malinka
Ten wątek jest wyjątkowy, bo dziewczyny starające się będą się zarażać od zaciążonych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy miałaś OM? Moje dziecko już śpi choć w niani słyszę jak czasem pomarudzi przez sen. Jestem właśnie na etapie oduczania smoka do spania ![]() Będę musiałą oduczyć go też spania w naszym łóżku , tzn. dosypiania bo on się budzi tak ok 3-5 i ląduje u Nas już. A jak zrobię się wielorybem to może być ciężko już w 4kę :P I ogólnie ograniczyć noszenie do minimum bo teraz już czuję jak mnie brzuch trochę boli z wysiłku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#624 |
Rozeznanie
|
Lolitka
Ciałko żółte było, ale znam przypadki, że może go nie być. Przeszukiwałam internet w poszukiwaniu takiego zdjęcia usg jakie miałam i muszę powiedzieć że nigdzie takiego nie było :-( Kochana w większości przypadków nie mamy wpływu na to co się stanie. W tamtej ciąży bezzarodkowej czułam się w 100% w ciąży, urósł mi brzuch, piersi się powiększyły i nawet Beta wzrastała prawidłowo a była to w 100% ciąża bezzarodkowa. Jak.wyglądało twoje zdjęcie usg, że się martwisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny ale pedzicie nie dam rady dzisiaj wiecej napisac oprocz tego ze przeczytalam wszystko ale jutro musze powtorzyc bo malo co zapamietalam . Obiecuje ze sie poprawie i nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Rozeznanie
|
Lolitka
Dobrze masz wpisane w pierwszym poście że OM 8 sierpnia? ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Co do ciażowych niepewności to w poprzedniej ciąży martwiłam się choć miałam objawy, teraz martwię się bo ich nie mam. Najważniejsza jest wizyta u gina, a nam pozostaje tylko cierpliwie na nią czekać. Kiedy jest Twoja? |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | ||
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() tam pewnie zupełnie inne życie jest prawda ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#628 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj 4 jeszcze conajmnej 3 dni i będę testować
![]() Ja w pierwszej ciąży byłam przekonana że będę miała syna, bo dziecie było zrobione w dzień owulacji i wszytkie znane kalenadarze mówiły że będzie syn, a mam piękną córeczkę ![]() ![]() Chiałabym ominąć jednak wszytkie ciążowe objawy, bo źle wspominam poprzednią ciążę od tej strony... Tak w ogóle gratuluje wszystkim nowym mamusiom na wątku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- [QUOTE=ilona_0105;42638795 kurcze zawsze tam chciałam lecieć to jest moje marzenie od dzieciństwa ![]() ![]() tam pewnie zupełnie inne życie jest prawda ?.[/QUOTE] Mi też się coś takiego ubzdurało... moje marzenia to w Alaska, Norwegia ( zorze polarne i wieloryby ahhh) i Szkocja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 | ||
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
ale czym ty się przejmujesz nasz wątek jest wyjątkowy i będzie szczęśliwy zobaczycie ![]() proszę mi się tu nie stresować bo ciocia tego sobie nie życzy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#630 |
Zadomowienie
|
Za bardzo się cieszyłam z wolnego, bo Mężul zagonił mnie do firmowej papierologii
![]() Na szczęście już skończyłam ![]() Lecę do łóżka, bo oczy się zamykają. Dobranoc ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.