|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
to i ja dobranoc
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Aha i kupiłam 152 pampersy
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Bułki wyszły super. Dobrze, że nie wywaliłam.
Matko jaka wściekła jestem. Usypianie starszaka to mordęga.On dalej nie śpi. Mimo, że kładziemy go to potrafi się wiercić godzinę nawet. Nie wiem jak będzie wyglądało usypianie dwójki- coraz mniej czasu na ustawienie Filipa jest
|
|
|
|
#2824 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorową porą
![]() Czytałam na bieżąco cały dzień ale nie logowałam się. Odebrałam bolida- jest super...ohy i ahy ale wiecie co... ja się boję, że coś niedobrego się ze mną dzieje Jeszcze wczoraj bardzo się cieszyłam z tego wózka a dzisiaj jest ok albo nawet wkurcz bo rozłożony zajmuje od groma miejsca w pokoju Na nowym M. jest przeogromny burdel.... jest tak duży, że nie mam siły patrzeć i odwiedzać tego mieszkania Musiałam pojechać do pracy. Jechałam tramwajem i facet tak mocno szarpnął, że się przewróciłam z siedzenia ![]() i się jeszcze rozpłakałamRano przez telefon nawrzeszczałam na koleżankę bo znalazła się kolejna ciocia dobra-rada najmądrzejsza w całej wsi. Nie radzę sobie ze sobą, ze swoimi emocjami . Coś się zmienia. Jeszcze jakiś czas temu wszystko po mnie spływało a dzisiaj byle pierdoła powoduje, że krzyczę a potem płaczę.Moja mama mnie denerwuje . Ma jakiegoś focha na mnie. Coś komentuje pod nosem. A najgorsze jest to, że zrobiło się zimno i znów zaczęła palić w kuchni![]() ![]() PS> Słodkie już nie pomaga....
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia...
Ja weszłam w fazę płaczu, bez krzyków na razie... Hormony, nic innego chyba... Trzeba przetrwać to jakoś... Logoasia, właśnie żeby to tlyko o wyjście z lekcji chodziło O wycieczce całodniowej ok,, 200 km od domu już wiedziałam i jakoś ochłonęłam. A tu dziś doszło kilka dni przymusowych szkolen po godzinach/w soboty... ;( no pękłam po prostu i się poryczałam Tżowi i Wam przy okazji... Ja po prostu od początku nastawiałam się, że Tż będzie przy porodzie - oboje tego BARDZO chcieliśmy, ani przez chwilę nie rozważaliśmy innej opcji. i dlatego tak zabolało nagle... Urlop ojcowski też stoi pod wielkim znakiem zapytania, bo Tż dopiero zaczął tę prace... Nie wiem jak to zostanie odebrane... ![]() ![]() ![]() Ok, może nie pracuje nie wiadomo ile godzin na dobę w szkole, ale przynosi masę pracy papierkowej do domu - jak to ogarnie przy noworodku? Echhhhhhh, jakiś taki mnie kiepski nastrój dopadł... P.s.. bylismy dziś chwilę w CH i usiadłam zmęczona i dyszałam trochę, bo mi było duszno i bolał brzuch i jakaś kobitka ze strachem w oczach zapytała, czy się dobrze czuję i czy jest ok.. Chyba wyglądalam jakbym zaczynała rodzić.... ![]() Bóle krzyżowe ostatnio są moim stałym towarzyszem... ![]()
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
nie wiem, co to będzie...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak poznam, że w pampersie jest za dużo sików ?? Bo kupa to wiadomo.
![]()
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
szybko się przekonasz, ze łatwo poznać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2829 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze mi się jęczmień na oku robi....
Idę spać bo już sama ze sobą sobie nie radzę
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I
dzięki, bo dzisiaj pól dnia nad tym myślałam.
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
cos sie ociagacie z tym rodzeniem dziewczyny...
|
#2832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo będzie widocznie napęczniały i w dotyku . Nalej sobie do pampa wody to zobaczysz
|
||
|
|
|
#2833 | ||
|
Zakorzenienie
|
u nas w lipcu stuknelo 4 lata, a w lutym walnie 4 lata po slubie
![]() Cytat:
Cytat:
nalej wody do jednego pampka
|
||
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
dzien dobry
nie spie juz od godzinytz zrobil pobudke zawijajac sie do pracy tesciowa chce isc ze mna na zakupy do h&m ale musze po nia jechac cale miasto i mam w dupie, nie jade. bo to jest okolo 40minut jazdy autem, a jeszcze ksiezniczke bedzie trzeba odwiezc nie mam sniadania bo sklep byl zamkniety jeszcze chociaz tz wyslalam rano z psem do pupy
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
Ja dopiero wróciłam do domu po całym dniu. Byłam na SR - zajęcia z doradcą laktacyjnym. Muszę przyznać, że było naprawdę super. Rzeczowo, dużo przykładów, obrazków, filmików i wytłumaczenia co i jak. Jutro postaram się zebrać do kupy i napisać najważniejsze rzeczy i ciekawostki, bo dziś to padam już na twarz, a jutro rano wizyta. Mam nadzieję, że jutro a nie za 2 tyg będzie USG to dowiem się wreszcie ile malutka waży
|
|
|
|
|
#2836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
U mnie zaczelo cos sie dziac.
Wlasnie wrocilam z IP. Wczoraj wieczorem bardzo mi dokuczaly przepowiadacze i plecy bolaly (a mnie plecy ogolnie nie bola). O 2 sie obudzilam i poczulam, ze cos wyplynelo. Plus znow plecy i b-h. Wkladka prawie cala w czyms brazowo-czerwonym. Po godzinie to samo po raz drugi. Sorry za szczegolowy opis... Nie bylam pewna czy to sluz czy wody, bo bardzo plynne, a czytalam, ze wody w tym kolorze to niedobrze. Wiec pojechalismy-ale jeszcze za wczesnie, bo szyjka wciaz dluga, zapisalo sie na ktg kilka skurczy na ponad 90%, to czerwone to sluz, ale moge jeszcze nawet z pare dni pochodzic ![]() Ale wolalam to wszystko spr. Akurat laska rodzila obok-bidulka plakala, ale miala juz 9cm rozwarcie. Smiesznie, bo mylam w nocy wlosy - wczoraj mi sie nie chcialo, a gdybym miala zostac w tym szpitalu, to wole z umyta glowa tak btw-to wlosy mi sie zmienily pod koniec ciazy-moge je myc raz na tydzien i jakby krecic sie zaczely lekko. Choc moze to efekt rozjasniania.Okropnie sie stresuje :banghead: Inwersja - dzieki za info o zw.lek. Wlasnie myslalam, czy nie beda robic problemow po TP... Wracam do spania, bo po tej pobudce czuje sie jak zombie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
![]() No i kciuki oczywiscie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
Oby się rozkręciło i gładko poszło.
|
|
|
|
|
#2838 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Snow trzymam kciuki za rozkręcenie akcji Ja kciukam Widzę że nie tylko mnie dopadła faza płaczu, gderania i krzyku. Tż stwierdził że strasznie czepliwa się zrobiłam ale i tak staram się pilnować ze wzg na dzieci, żeby nie wrzeszczeć. Mam nadzieję że to szybko minie bo sobie sama w łeb strzelę
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poznasz dotykajac w kroku. Jak bedzie taki miekki żel to juz czas. Jak lekko lub plasko to jeszcze nie.
|
|
|
|
|
#2840 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Heeej.
Ale jestem niewyspana... Za bardzo wczoraj poszalałam ze sprzątaniem i pomimo masażyku męża krzyż mnie strasznie bolał. No i w dodatku inne miejsce w łóżku... Zawsze to ja spałam po lewej stronie, a mąż po prawej. Teraz już się zamieniliśmy bo Tusiowe łoże stoi po prawej,więc żebym miała dobry dostęp. Dobre w tym wszystkim jest to,że w końcu nie ma między nami rogala Rogala mam przy rogu łóżka,więc jak leżę na lewym boku to z jednej strony tuli mnie rogal, a z drugiej mąż. W końcu!!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No w końcu! Oby to już niedługo, bo naprawdę nie mogę się doczekać aż urodzisz ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
U mnie to samo
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szybkie rozkręcenie akcji
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
czeszko
![]() Snow trzymam kciuki zeby szybko i gladko poszlo tak wlasnie wczoraj o Tobie myslalam ze obie mialysmy rodzic niewiadomo ile wczesniej a tu zonk...u nas dzis 4 rocznica slubu moglby maly sprawic starym niespodzianke ale raczej nasze niedoczekanie czopa brak, skurczy brak, porodu brak ![]() jt moze w koncu podepna nam internet to bedzie mnie wiecej bo do komorki nie mam cierpliwosci... W ogole to od jakiegos tyg czy 2 ponoc strasznie chrapie w nocy....wczesniej nigdy mi sie nie zdarzalo...mowie mezowi ze moge isc spac na kanape w takim razie ale mowi ze tydz jakos przezyje ![]() wyslalam wczoraj malza na zakupy i przywiozl mi salate lodowa zamiast kapusty i mandarynki zamiast nektarynek i zdziwiony ze to nie to samo...masakra jak ja dam rade z 2 dzieci haha
|
|
|
|
#2844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspomnienie.o.nim nie zrobilo mi najlepiej ![]() Cytat:
hahaha no trzeba ![]() mnie tesciowa prasowala Cytat:
dzieki za przepis u nas 7lat razem.i rok po slubie troche nam zajela ta decyzja Cytat:
ale zaluje ze otworzylam druga czesc bo mi slabo na mysl o nie dzialajacym znieczuleniu przy cc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana, jeszcze przed śniadankiem.
W nocy koło 3 obudził mnie ból taki jak na okres i trzyma chyba do teraz. Od kilku dni mam biegunkę, ciekawe ile to może potrwać, bo jeszcze mam tyle do zrobienia, właśnie w nocy myślałam co jeszcze trzeba poprać, ustawić, dokupić... ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- A i o 9:20 mam pierwsze ktg to zobaczymy czy jakieś skurcze się zapiszą
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w krakowskiej zlikwidowali hm mama a ona z borku, a na alei pokoju zamkneli tramwaj ale huk, moge ja wziac co najwyzej z grzegorzeckiego, a nie bede cale miasto jechac hehe zazdroszcze ze macie opcje, ja w moim mikroskopijnym pokoju opcje mam JEDNA ale przynajmniej decyzji nie musze podejmowac jak to bedzie wygladac
|
|
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
dolaczam so niewyspanych :/ od 7 u sasiada wymieniaja drzwi i wierca w zelbetonie wrrrr :[ Snow: trzymamy kciuki za rozwoj wydarzen, nic sie nie mart bedzie dobrze !! Ja : poprosimy o jakies info odn kp Wstaje na sniadanie bo mi tak burczy w brzuchu ze Jas ma tam niezle granie napewno :P Ciekawe czy dzis i jutro nam sie urodza jakies dzieciaczki, bo przez weekend pewnie bedzie cisza jak zwykle, a pozniej ja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I
Cytat:
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
![]() witam sie ja i moj ssak laktator ![]() kolejna super nocka za nami dupa tylko bo B. cos mi smarkac zaczyna :/ wszystko przez ta dupna pogode ![]() ogarniemy sie i spadamy na pobranie ale na oslode dzis bedzie lezaczek |
|
|
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
Samba gratulacje z okazji rocznicy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

. Coś się zmienia. Jeszcze jakiś czas temu wszystko po mnie spływało a dzisiaj byle pierdoła powoduje, że krzyczę a potem płaczę.
Ja weszłam w fazę płaczu, bez krzyków na razie...
Hormony, nic innego chyba... 

cos sie ociagacie z tym rodzeniem dziewczyny...

albo będzie widocznie napęczniały i w dotyku . Nalej sobie do pampa wody to zobaczysz 

za wizytę!
klask i:
za szybkie rozkręcenie akcji
09.09.2013