|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
|
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Hej,
dołączam do grona niewyspanych.... Wczoraj po wizycie ogarnęła mnie niemoc i nie miałam siły pisać. Kuba waży ok. 3 kg - 37 tc, leży miednicowo (co powoli rozwiewa moje wątpliwości jakie miałam odnośnie cc), ale dostałam antybiotyki na bakterie w moczu i mam 2 razy w tygodniu robić ktg, bo moje łożysko jest już stare jakoś smutno mi było po tej wizycie, bo boję się, żeby mój synek był dobrze dotleniony i odżywiony... ale pewnie jakby było bardzo źle, to dostałabym skierowanie do szpitala mam przyjść na wizytę za tydzień..Jeszcze jedna rzecz mnie wczoraj dobiła... Cesarki, czy Wy jak macie wskazani medyczne płacicie za planowany zabieg? Ja cały czas waham się co do szpitala i jak wczoraj stwierdziłam, że chcę jednak zostać we Wrocławiu, to dowiedziałam się że za planowany termin na cc (mimo skierowania od chirurga i miednicowego ułożenia dziecka) musiałabym zapłacić jakieś 2,5 tys. ku.źwa, każdy ma zawód jaki ma i mi np. nikt nie płaci kilku tysi, że się pofatyguję na spotkanie z klientem eh, rozbrajają mnie zwyczaje w tym kraju Snow - oby szybko się rozkręciło ![]() Samba - gratuluję rocznicy Diorisha - a Ty już jesteś w domku? Czarna - pewnie, że o Tobie pamiętamy i czekamy na Ciebie |
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna zazdroszczę szczerze przeprowadzki i z drugiej strony współczuje. Ale mama Ci pewnie pomaga, więc nie będzie źle Kochana
ale mnie już męczy ta ciąża... Jutro USG i dowiem się ile ta moja klucha waży i czy wszystko w porządku.
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Figulina no chyba sobie żartujesz z tym płaceniem
a tak bardzo Ci zależy na tym , żeby twój lekarz przeprowadzał cc? jedziesz do szpitala ze skierowaniem i wskazanie do cc i robią cc wg ustalonego terminu.a jeśli nie, to jak się akcja zaczyna to jeszcze robią usg przed jak wspomnisz ze dziecko bylo miednicowo ułożone Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-09-05 o 09:16 |
|
|
|
#2886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też
W sumie to mi piersi urosły o jeden rozmiar (miałam malutkie B, mam malutkie C). TŻ zadowolony na maksa Nie chcę go rozczarować, że niebawem to się może skończyć Ty coś często wymiotujesz ![]() Snow - już chyba coraz bliżej. A co do płaczącej dziewczyny, która rodziła, to ja też pewnie tak skończę Kciuki, żeby się szybko rozkręciło ![]() Samba - gratuluję rocznicy Cytat:
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe ale jaja, faktycznie Kaśkę wzięło znienacka i ekspresowo
Coś jednak jest w tych genach.Gratuluję Kaśko!!!!!! ![]() ![]() klask i:Cytat:
U mnie tez stare łożysko,ale widać nie jest u nas tak źle,żebyśmy miały iść do szpitala. Ważne,że jest około 3 kg
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!! czekamy na fotki Juniora i opis porodu. Szybkiego powrotu do formy życzymy |
|
|
|
|
#2889 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za jak najszybszy rozwój akcji i jak najmniej bolesny poród![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() GRATULUJĘ Z tego wszystkiego nie wiem co miałam napisać....:
|
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia gratuluję
Mykam na ktg
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
No nie wierzę ! Kaśka gratulacje!!
Trzymam kciuki za Snow. A poza tym wracam do sprzątania Jestem taka padnięta. Wczoraj cały dzień szorowałam aż koło 19 padłam, bo plecy mnie już bolały. Nie śpię odkąd zaczęło świtać, bo mój tż zamknął drzwi do pokoju, a kotka zaczęła drzeć japę. Otworzyłam jej drzwi, bo wiem, że wtedy przynajmniej ułoży się gdzieś w pokoju i spokój. To nie. Tż ją wyrzucił. Więc przed 8 znów się darła. Głowa mi pęka, bo nie spałam od świtu. W dodatku wyszłam tylko na chwile po bułki, wracam a tu kot cały mokry. Z głupim uśmiechem tż powiedział, że wykąpał kotka.![]()
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I może pokaże co ma między nogami
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakim cudem masz za to płacić ?
|
|
#2895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak wczoraj wieczorem o niej myślałam jak pisała, że nic się nie dzieje, że pewnie pójdzie sprawnie i w nieoczekiwanym momencie!!! Mikołaj spory chłopczyk!! ciekawa aż jestem tego porodu!!! wywaliło mi net... zmykam... |
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
KASKA gratulacje
![]() ale jaja wszystko na tip top jeszcze statystycznie dwie dziewczyny urodza w terminie porodu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
o ja Kaska urodzila
takiego newsa to sie nie spodziewalam no to w takim razie teraz moge rodzic ja :P tylko musze sie wyrobic jeszcze dzisiaj bo jt od 8 do 13 ktos musi byc w domu bo maja podpinac neta haha ![]() Kaska gratulacje dziekuje za zyczenia rocznicowe ![]() Czarna znam ten bol przeprowadzkowy ale nie martw sie na zapas, mnie juz w maju straszyli wczesniejszym porodem, a teraz pomimo przeprowadzki szyjka ani drgnela.... |
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kto dał Ci taką informację? Pierwsze słyszę... Czy Twój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu, w którym masz mieć cc? Moja gin prowadząca normalnie zrobi mi cc w planowanym terminie i nikt niczego ode mnie nie oczekuje,aczkolwiek myślę,że na pewno w jakis sposób jej podziękujemy.
|
|
#2900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak przyjadę w trakcie akcji porodowej to nie zapłacę, ale jak chcę się umówić na planowany termin, to już mam płacić. Paranoja jakaś, albo mam pecha i trafiłam na niewłaściwą osobę |
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
powiem.ci ze nie dalabym zlotowki to obowiazek jest, za tyle kasy to mozna i bez wskazania zrobic sobie cc nie daj sie bo to tylko nakreca spirale korupcyjna ja znajac siebie gdybym.dostala taka propozycje to bym.od razu do.prokuratury zawiadomienie zlozyla ale ja jestem.spoleczniak i hetera Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2902 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój robi to samo, zasypia, a ja z Edą leżę, może oni mają to we krwi Cytat:
za rozkręcenie akcji!Cytat:
Gratulacje rocznicy Ano właśnie dziś się zastanawiałam, czy coś się u mnie dziejr, bo my z tż sobie pozwalamy równo, nie oszczędzam się nadal, bo nie ma jak, a mnie tylko skurcze B-H gnębią ![]() A dziś rano na 99% odszedł mi spory kawałek czopa... No raczej nie mam wątpliwości wspominając jego wygląd, tyle że bez krwi, więc od dołu szyjki pewnie ![]() Mam nadzieję, że jeszcze co najmniej tydzień wytrzymam Cytat:
![]() GRATULACJE KAŚKO!! Tak się bała, że przenosi, a tu proszę, Miki miał plan, żeby w TP wyjść
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-09-05 o 09:26 |
||||
|
|
|
#2903 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() eh, a miałam wczoraj wygrać 12 milionów w lotka i miałabym ich wszystkich w d.. a tu kumulacja ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
nie dam się i nie zapłacę nie znoszę takich zachowań
|
||
|
|
|
#2904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jakim cudem Twój gin zostanie wpuszczony na salę operacyjną, skoro nie jest zatrudniony w szpitalu? czy on wtedy "załatwia" Ci innego lekarza? tak czy siak - chore Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-05 o 09:27 |
||
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to o płaceniu wiesz od niego? Może ma jakieś układy z ginem w szpitalu i się potem dzielą chajsem?
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
lepiej miec lekarza bardzo dobrego niz lekarza ze szpitala wazne ze to chora sytuacja dostalas skierowanie na umowienie sie na cc do.szpitala, tak? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie, to nie chodzi o płacenie mojemu prowadzącemu gin i on nie ma być przy cc. Chodzi o lekarza pracującego w szpitalu, który miałby mi cięcie robić. |
||
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
ja nie zamierzam nikomu dziekowac za wykonywanie ich pracy
wybaczcie ale jak ja pracuje to moim wynagrodzeniem sa pieniadze od pracodawcy, premia czy inne motywatory a nie kasa w kieszen od klientow czy czekoladki uwazam ze dawanie czekoladek poloznym itp. to tez chora sytuacja, bo niby dlaczego? juz wam pisalam jakiego mialam moralnika jak musialam isc na wizyte platna do faceta ktory bedzie robil mi cc ale to w sumie moj wybor zeby.to.byl on akurat a nie przypadkowy lekarz z tego szpitala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadnij co mi sie snilo? ![]() zasikane pampy
|
|
#2910 |
|
Wtajemniczenie
|
Złamanego grosza bym nie dała. To jest moim zdaniem niezgodne z prawem wręcz. Ja mam planowane cc i nie płacę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

napisała mi, że Mikołaj lubi mieć wszystko zaplanowane jak mama i urodził się w dniu tp

mam przyjść na wizytę za tydzień..

a tak bardzo Ci zależy na tym , żeby twój lekarz przeprowadzał cc? jedziesz do szpitala ze skierowaniem i wskazanie do cc i robią cc wg ustalonego terminu.
W sumie to mi piersi urosły o jeden rozmiar (miałam malutkie B, mam malutkie C). TŻ zadowolony na maksa
Coś jednak jest w tych genach.
klask i:
U mnie tez stare łożysko,ale widać nie jest u nas tak źle,żebyśmy miały iść do szpitala. Ważne,że jest około 3 kg

A mleko produkuje się też podczas ssania

jak przyjadę w trakcie akcji porodowej to nie zapłacę, ale jak chcę się umówić na planowany termin, to już mam płacić. Paranoja jakaś, albo mam pecha i trafiłam na niewłaściwą osobę