ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 21:30   #1411
iza243
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzisiaj opowiem Wam dowcip z cyklu "przychodzi baba do lekarza"
No więc poszłam załatwić receptę na Bromek, a że akurat był i było miejsce to myślę sobie, wejdę i pogadam, może zbada, może zagadam co dalej. Fajerwerków się nie spodziewałam po nim, no ale z ciekawości co powie
No więc .. po pierwsze, receptę zapisał jak zwykle na 2 tabletki dziennie, gdzie ja biorę pół (ale oj tam oj tam, pacjent sam wie ile ma brać, co nie?) to jeszcze zero badań, nawet za przeproszeniem na samolot mnie nie zaprosił. Nie żebym tęskniła do takich pieszczot, ale, kurka, wypadałoby czasem zajrzeć do środka.
No ale ok, pewnie do domu mu się spieszyło.
No to zagaduję co dalej, no bo już 2 lata i nic, a on "niech się pani nie przejmuje, zajdzie pani w tą ciążę, moja córka też miała wysoką prolaktynę i po bromku zaszła, pani też zajdzie". Hehe. No to zagaduję nieśmiało "ale wie pan, prolaktyna prolaktyną, ale jeszcze ta endometrioza .." oj tam oj tam.
Po tym bromku niech pani przyjdzie to znowu zbadamy prolaktynę.
Czyli za miesiąc (wg jego dawki, bo wg mojej mam bromka na 4 miesiące).
Pytam więc nieśmiało jak to jest z inseminacją na nfz, bo koleżanka miała .. "ale to jeszcze ho hooo, na razie nie czas".

Luuuz
Jejku co za palantSzkoda słów
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
heja babki,
ale się uśmiałam z tych waszych dzieciaczków wymiatają!
Kejt zapraszam nie tylko na łikend ale i na cały tydz, pod warunkiem, że psa mi na dwór wyprowadzisz i żreć dasz - chata Twoja (ps. dorzucę jeszcze moje autko z pełnym bakiem - ponoć lubisz białe? )
Nie mam co z psową zrobić !!!!
Maru Ty to masz anielską cierpliwość do tych lekarzy.
pszczoua ja ponoć miałam 2600 jak się urodziłam a zobocz jako ze mnie gryfno dziołcha wyrosła. Będzie dobrze
No więc... ja dziś byłam w klinice na wizycie kontrolnej - planu na mnie nie mają... Dr stwierdził tylko, że spróbujemy jeszcze ten jeden raz i potem zobaczymy co dalej U MNIE JUŻ NIE BĘDZIE NIC DALEJ!!! Jak mu to powiedziałam to łaskawie zerknął na moje amh i powiedział: "aha... hmm... no tak"
Ku&^%wa no zaj&&ebiście! Pobrał wymaz na chlamydie i ureaplasne - nie wiem po kiego (...) - i tyle. Do zobaczenia jak będą wyniki.
boshee ale jestem zrezygnowana
Nie wiem co powiedzieć więc tylko przytulam
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
bylam u lekarza, mam dostac wezwanie na usg w ciagu 2och tyg. mam nadzieje, ze sie wyrobia do mojego wyjazdu do 20
Powinnaś zdążyć
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Masz jakąś wyprawkę w excelu? bo dawno mojej nie uzupełniałam.
Najbardziej mi zależy na ciuszkach.
TakAle nie wiem jak się takie rzeczy przesyła
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Mój 5 latek mnie dzisiaj rozbawił przylatuje z podwórka a nie chce jeść. W brzuchu mu burczy. To mówie mu,że tam siedzą mu w brzuchu żabki i one głodne są i one tak burczą. Młody oczy wielkie i pyta ile ich tam jest? Ja mówię że 4. A on do mnie,że w takim razie szybko musi zjeść żeby je nakarmić i one będą cicho:-D zjadł ,siedzi i nasłuchuje. po chwili mówi: ooo chyba się żabki najadły bo już cicho są;-)

Tymek wczoraj skończył 3 miesiące!!!!!:-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Brawo dla Tymusia
Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Się nastresowalam dzisiaj w pracy i teraz mnie brzuch boli. Taki ucisk czuje w dole brzucha. Jak dobrze, ze w piatek mam to usg.
Kochana oszczędzaj sie

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:32   #1412
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Się z wieczora witam
Laski co ja tu przed chwilą przezyłam...wsadzilam do pralki firanki (nie porafbiły się - plan usiadł) i taka piana mi sie zrobiła ze poł kuchni w pianie..panika,szybko wyłaczyłam pralkę i dzwonie do babci - ona ze mam dalej płukac , dzwonie do mamy - dziecko wiruj! dzwonie do męza - zmień program , se mysle co oni moga wiedziec..otworzylam drzwi i fuuuuuuu piana poszła wytarłam wszystko i juz jest ok. Kryzys zażegnany...ale emocji co nie miara!!! ufffffff

Marudo....nie wem co Ci napisać , cisną mi się dwie rzeczy na klawiature..po pierwsze czy Tobie w ogole zalezy na dziecku? bo gdyby tak to ja stanełabym na głowie..po drugie ... zostaw sobie tego lekarza..ale do wypisywania recept na pewno nie do leczenia..czy ja mam się za Ciebie wziąć? czy ja mam Ci znaleźć lekarza?? jak chcesz to ja przekopie poł internetu i znajde Ci specjalistę ale zeby to nie było na siłe..ja akurat mam klinike leczenia nieodlodnosci pod nosem ale gdym nie miała jechałabym chocby do poznania bo tylko 250km..a uwazam ze trzeba zrobic wszystko w tym kierunku...nie mam zdolnosci kredytowej ale wykiopie chocby 50 tys z pod ziemii jak bedzie trzeba zrobic ivf...
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:43   #1413
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Ojej, nie chciałam wywołać aż takiego zamieszania ..
Ja do tego gina chodzę tylko po recepty, dla jaj w sumie go zagaduję, z ciekawości w sumie
Ale fakt, Linka, masz rację, g.. robię. Teraz akurat gina nie mam co szukać, raczej TŻta zaciągnąć na badania, bez tego chyba nie ruszymy.
Stary 2013-09-04, 21:52   #1414
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Się z wieczora witam
Laski co ja tu przed chwilą przezyłam...wsadzilam do pralki firanki (nie porafbiły się - plan usiadł) i taka piana mi sie zrobiła ze poł kuchni w pianie..panika,szybko wyłaczyłam pralkę i dzwonie do babci - ona ze mam dalej płukac , dzwonie do mamy - dziecko wiruj! dzwonie do męza - zmień program , se mysle co oni moga wiedziec..otworzylam drzwi i fuuuuuuu piana poszła wytarłam wszystko i juz jest ok. Kryzys zażegnany...ale emocji co nie miara!!! ufffffff.
Sami doradcy

Iza podam Ci jutro maila

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2013-09-04 o 22:27
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 22:15   #1415
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, nie chciałam wywołać aż takiego zamieszania ..
Ja do tego gina chodzę tylko po recepty, dla jaj w sumie go zagaduję, z ciekawości w sumie
Ale fakt, Linka, masz rację, g.. robię. Teraz akurat gina nie mam co szukać, raczej TŻta zaciągnąć na badania, bez tego chyba nie ruszymy.
tak...'gó.w.no robisz jeżeli za miesiąc nie wyrecyujesz mi wyników tż osobiscie zabieram sie za Ciebie
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 23:26   #1416
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
tak...'gó.w.no robisz jeżeli za miesiąc nie wyrecyujesz mi wyników tż osobiscie zabieram sie za Ciebie
polać tej Pani !
Stary 2013-09-05, 07:26   #1417
kwitka13
Zadomowienie

To na na dzieńdoberek wyskoczę jeszcze z radą dla Maru:
Może zanim zaciągniesz Tż na badania to zdecyduj, w której klinice EWENTUALNIE się będziecie chcieli leczyć. Często jest tak, że kliniki wymagają wyników ze swojego laba (u mnie tak było i w innej znanej mi też tak jest) i będziecie musieli powtarzać - kasa wywalona podwójnie.
Różny jest też zakres badań. Pierwsze badanie mieliśmy zlecone przez moją gin "zwykłą", zrobiliśmy wprawdzie w jakiejś klinice ale to było badanie podstawowe (koszt ok 120 zł), natomiast w klinice, w której się leczymy zlecili z posiewem (koszt 250zł).
Często kliniki organizują takie darmowe mini konsultacje - może warto by z tego skorzystać?

sija
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:18   #1418
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Iza podam Ci jutro maila
Podaj na pw,postaram się wysłać.

Stary 2013-09-05, 09:25   #1419
Kejthx
Zadomowienie

Kwicia piszę sie na to! Pełen bak, chata wypas i to tylko za dopilnowanie psiaka Lubie to! Ja psy lovam, więc no problem, tylko czy Wasza psina mnie polubi
Maru niech sie ten twój Tż zbada! Bo ty latasz, myslisz itp. a ciekawe jak tam jego armia... swoją drogą bierz się za siebie!!! Bo kopa w dOOpę dostaniesz na rozpęd
Linka to przynajmniej masz podlogę w kucchni wypucowaną pianą
Color brawa dla Tymka!
Miłego dnia!
Stary 2013-09-05, 10:21   #1420
IsiaG
Zadomowienie

hej!
A u nas nuda...Lidka spi, reszta sobie poszła, starsza w szkole, małż na działce budowlanej. Ja się gapię na DDTVN.

Cytat:
heja babki,
ale się uśmiałam z tych waszych dzieciaczków wymiatają!
Kejt zapraszam nie tylko na łikend ale i na cały tydz, pod warunkiem, że psa mi na dwór wyprowadzisz i żreć dasz - chata Twoja (ps. dorzucę jeszcze moje autko z pełnym bakiem - ponoć lubisz białe? )
Nie mam co z psową zrobić !!!!
No więc... ja dziś byłam w klinice na wizycie kontrolnej - planu na mnie nie mają... Dr stwierdził tylko, że spróbujemy jeszcze ten jeden raz i potem zobaczymy co dalej U MNIE JUŻ NIE BĘDZIE NIC DALEJ!!! Jak mu to powiedziałam to łaskawie zerknął na moje amh i powiedział: "aha... hmm... no tak"
Ku&^%wa no zaj&&ebiście! Pobrał wymaz na chlamydie i ureaplasne - nie wiem po kiego (...) - i tyle. Do zobaczenia jak będą wyniki.
boshee ale jestem zrezygnowana
Kwicia- mam nadzieję jak reszta dziewczyn, że do trzech razy sztuka i się uda.
A żeby Kejcik się nie nudziła to ja mogę do niej dołączyć??? Tyle, że ja bym wtedy z małą przyjechała

Cytat:
maru, normalnie bez komentarza...

kwicia echhhh... az nie wiadomo co napisac... bo pocieszac nie bede, bo to bez sensu, dobrze, ze silna baba z Ciebie jest

baja jak tam w domku? jak mlode sie dogaduja? opowiadaj nam tutaj szybciorem!!

luna Ty sie Pipo odezwij i opowiadaj jak tam chrzciny?

isia, bazile, color chyba wesolo macie w domu z tymi maluchami, co?

bylam u lekarza, mam dostac wezwanie na usg w ciagu 2och tyg. mam nadzieje, ze sie wyrobia do mojego wyjazdu do 20
To zdążysz.
A z maluchami, wiadomo, raz wesoło raz nie. Szczególnie jak płacze czy marudzi, ręce Ci od noszenia i bujania odpadają, bębenki w uszach błagają o litość a dziecko drze się jakby je ktoś ze skóry obrywał. I tak przez 15-20 minut A dziecko najedzone, odbiło sie, pieluszka sucha, nie ma temp i dlaczego płacze??
Ale są i to w większości chwile kiedy słoneczko jest radosne, ssie swoje paluszki od stóp, gaworzy po swojemu, patrzy Ci w oczy i uśmiecha. Macha rączkami i słyszysz "buuubafeee" i okrasza to obficie śliną oraz bąbelkami ze śliny. Albo po obudzeniu się bierzesz je na rączki a ona tak sie słodko wtula w Ciebie i czujesz to ciepłe ciałko przy swoim. Miłość nie do opisania

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wesoło oj wesoło i to potrójnie;-)

Isia ja od początku karmie mieszanie. Głównie pierś,ale mm też

Nuna dzieciaki w szkole super. Starszy już 2 klasa,a młodszy zerówka. Młodszy zadowolony:-D

Mój 5 latek mnie dzisiaj rozbawił przylatuje z podwórka a nie chce jeść. W brzuchu mu burczy. To mówie mu,że tam siedzą mu w brzuchu żabki i one głodne są i one tak burczą. Młody oczy wielkie i pyta ile ich tam jest? Ja mówię że 4. A on do mnie,że w takim razie szybko musi zjeść żeby je nakarmić i one będą cicho:-D zjadł ,siedzi i nasłuchuje. po chwili mówi: ooo chyba się żabki najadły bo już cicho są;-)

Tymek wczoraj skończył 3 miesiące!!!!!:-D

Młodszy ze szkoły zadowolony, a starszy nie? Moja juz nie mogła się doczekać kiedy się szkoła zacznie, bo w domu się nudziła. Nie rozumiem tego jak można się nudzić mając wakacje, tyle, że mnie to non stop w domu nie było, ciągle na dworze z dzieciakami latałam.
Tymek ma już 3 miesiące??? jak to leci...
A młodszy uwierzył w żabki, dobrze, że zjadł i nakarmił żabki, bo inaczej by mu zdechły

Cytat:
Napisane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau Pokaż wiadomość
O. Kolejna parodia czyli lekarz ogólny ma być od wszystkiego? no niestety ale jak to sie mówi 'do wszystkiego znaczy do niczego'. Co kraj to obyczaj :P ale przynajmiej się tam dostaniesz w miare szybko?? Bo u mnie na nfz za miesiąc wizyta więc niestety ale muszę bulić prywatnie... Aż się boje ile wyjdą mnie te wszystkie badania :/ mojemu TŻtowi dziś oświadczyłam że jutro robię przelew z jego konta na moje boooo nie ogarne z kasą sama. Zawsze cieszyłam się z mojej niezależności, mieszkam sama i sie utrzymuje, zawsze byłam z tego dumna. Ale niestety, moja niezależność skończyła się w dniu stworzenia tego małego pęcherzyka (póki co) i odeszła na wieki. Amen.
(pogrubione)Żałujesz???

To musimy się spotkać sąsiadko, Tak ja z T, tam gdzie wiatrak mają. A Ty?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:32   #1421
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry!!

Cytat:
To na na dzieńdoberek wyskoczę jeszcze z radą dla Maru:
Może zanim zaciągniesz Tż na badania to zdecyduj, w której klinice EWENTUALNIE się będziecie chcieli leczyć. Często jest tak, że kliniki wymagają wyników ze swojego laba (u mnie tak było i w innej znanej mi też tak jest) i będziecie musieli powtarzać - kasa wywalona podwójnie.
Różny jest też zakres badań. Pierwsze badanie mieliśmy zlecone przez moją gin "zwykłą", zrobiliśmy wprawdzie w jakiejś klinice ale to było badanie podstawowe (koszt ok 120 zł), natomiast w klinice, w której się leczymy zlecili z posiewem (koszt 250zł).
Często kliniki organizują takie darmowe mini konsultacje - może warto by z tego skorzystać?

sija
Hmm jedna u nas klinika robi 1 wizytę na nfz, ale tylko 1 a potem płać i płacz.
Ogólnie kliniki są 2 i chyba obie w miarę ok.
I obie też prowadzą ivf na nfz jakby co.
Więc pewnie trzeba wybrać między nimi.
Z drugiej strony, badania nasionek i tak zaleca się robić więcej niż raz, więc 1 raz właściwie nie powinien mieć znaczenia.
Muszę obczaić na boćku która lepsza (albo w kórej szybciej realizują invitro )

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Maru niech sie ten twój Tż zbada! Bo ty latasz, myslisz itp. a ciekawe jak tam jego armia... swoją drogą bierz się za siebie!!! Bo kopa w dOOpę dostaniesz na rozpęd
W sumie określił się już, że mam znaleźć co, gdzie jak i dać mu znać. Więc muszę, za radą Kwici znaleźć.

Cytat:
osobiście? Znaczy przyjedziesz do mnie ?
Stary 2013-09-05, 10:34   #1422
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom
Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Isiu kolejna co tak pieknie o malenstwie pisze
ja mam chyba taka faze jak elunka na poczatku, bo nagle do mnie dotarlo ile zmian nas czeka. No ale widze, ze elunka ogarnia, wiec i ja pewnie ogarne tylko czekam na to usg, bo nadal nie wierze, ze jest tam nasz robaczek. Dla mnie sam akt poczecia jest tak niesamowity, ze az mi sie wierzyc nie chce jak to tak? Troche mnie, troche meza i jest kruszynka? Taka zupelnia nasza? no az mnie zatyka na sama mysl

color, hihi. Alez zes malego w konia zrobila ale jak ladnie posluchal moja mama kiedys sie opiekowala takim chlopcem i kojarzycie takie czwrwone plaskie robaczki co chodza po chodnikach, czesto zczepione ze soba? to szla sobie mamcia moja i ten chlopiec w pewnym momencie.mowi: pani, a co te robaczki robia, czemu one sa polaczone? Wiadomo, co tu dziecku powiedziec3 letniemu, jak nie wiadomo czy rodzixe juz cos uswiadamiali czy nie no to mama do niego mowi: filipku, kojarzysz jak sie popsuje samochod, to przyjezdza po niego drugi i go zabiera. No i ten robaczek tez sie popsul i kolega po niego przyjechal pomoc i zabrac usmialam sie wtedy z tego

Kurka, cos mnie brzuch pobolewa od wczoraj

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:23   #1423
bazile
Zadomowienie

dzien dobry
dalam rade i nie zrobilam dzisiaj testu jakos jestem nastawiona na nie i chyba uda mi sie nawet przeciagnac do soboty.Jesli nie przyjdzie do mnie nie chciana pani,to w sobote robie na bank.

Moj Syncio znow dal mi popalic w nocy,stwierdzil ze po co spac i przed 3 baraszkowal juz sobie w lozeczku,o 3 mama wziela na karmienie i baraszkowalem sobie w lozku,az do 4.45.Obudzilem sie o 6.30 i zamiast isc spac tak jak zwykle ok 8 rano,to zasnalem dopiero o 10.30 mama wychodzila az sama z siebie bo ani sie bawic,ani lezec,ani tulic,tylko marudzic albo plakac.Taki zmeczony,oczy podkrazone,a spac ciezko.
Nie wiem czy da sie cos z tym zrobic,czy poprostu jeszcze chwila i sie cos unormuje.Od niedzieli do wtorku chyba mialam juz kres moich sil,bylam tak zmeczona i brzydko mowiac do dooopy.Ale ja? No ja,ze nie dam rady? No gdziez,no pewnie ze dam z pelna piersia bede walczyc do utraty tchu bo jak? i tak nie ma innego wyjscia
Taki Maly Lobuz,czlowiek sie zlosci,ale jak spojrzy na ten czarujacy pyszczek,to wszystko odchodzi.

Patrze za okno i sie usmiecham,bo od wtorku mamy znow piekne lato i tak ma byc do soboty,temp sa w granicach 25-30 poprostu pieknie.
A na urlop zdecydowalismy sie juz i jedziemy do Koscieliska-6 km od Zakopanego i wyruszamy 18 wrzesnia.Mam nadzieje,ze pogoda dopisze.Nad morzem pod koniec czerwca nie dopisala,to moze teraz odpokutuje
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:34   #1424
Sophia_1
Zadomowienie

Dziewczyny ja nie dam rady Was nadrobic
Gratuluje wszystkich udanych wizyt, tego ze maluchy pieknie rosna i trzymam kciuki za Was wszystkie - za fasolkowe i staraczki tak samo!
Cisnienie dalej skacze, jakby dzialo sie zle to mam wypisane skierowanie do szzpitala. Zreszta lekarz kazal nam i tak zglosic sie na 10 dni max przed terminem. Bylaby to przyszla sob, ale mysle, ze nie bedziemy kusic losu i zglosze sie wczesniej.
Teraz staramy sie zapiac wszystko na ostatni guzik, wiec mam malo czasu.

Buziaki

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 13:17   #1425
nuna2
Zakorzenienie

Santi, brzuch pobolewa, bo Ci się wszystko rozciąga. Nie ma innej możliwości.

Spohia masz racje-lepiej być pod kontrolą

Bazile gdzie Ty masz ponad 20 st?? U mnie ledwo 18

Maru proszę się za siebie wziać!!

kwitka mam nadzieję, że 3 raz będzie szczęśliwy

Wczoraj byłam u dentysty, jeszcze 2 zęby zrobi mi za jednym razem, bo jest dziurka na złączu i koniec
Stary 2013-09-05, 13:34   #1426
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość

Buziaki
pewnie,lepiej dmuchac na zimne i byc na miejscu,gdyby cos sie dzialo.Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Bazile gdzie Ty masz ponad 20 st?? U mnie ledwo 18
a jest nawet 28 stopni,ma byc niby 31 a dokladnie jest tak w Dusseldorfie czyli Niemcorach.
Wlasnie bedziemy wychodzic troche sie dotlenic.
Stary 2013-09-05, 15:07   #1427
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Się z wieczora witam
Laski co ja tu przed chwilą przezyłam...wsadzilam do pralki firanki (nie porafbiły się - plan usiadł) i taka piana mi sie zrobiła ze poł kuchni w pianie..panika,szybko wyłaczyłam pralkę i dzwonie do babci - ona ze mam dalej płukac , dzwonie do mamy - dziecko wiruj! dzwonie do męza - zmień program , se mysle co oni moga wiedziec..otworzylam drzwi i fuuuuuuu piana poszła wytarłam wszystko i juz jest ok. Kryzys zażegnany...ale emocji co nie miara!!! ufffffff
Kurna, czułam, mówiłam, że syntetycznego materiału to nie zafarbuje. Czyli co? Jednak nowe firanki trzeba??

Cytat:
O właśnie!!!

Cytat:
osobiście? Znaczy przyjedziesz do mnie ?
Przyjedziemy razem i Ci nakopiemy w to leniwe dupsko

Cytat:
ja mam chyba taka faze jak elunka na poczatku, bo nagle do mnie dotarlo ile zmian nas czeka. No ale widze, ze elunka ogarnia, wiec i ja pewnie ogarne tylko czekam na to usg, bo nadal nie wierze, ze jest tam nasz robaczek. Dla mnie sam akt poczecia jest tak niesamowity, ze az mi sie wierzyc nie chce jak to tak? Troche mnie, troche meza i jest kruszynka? Taka zupelnia nasza? no az mnie zatyka na sama mysl

Dla mnie to też jest niesamowite. I też nie mogłam uwierzyć. W sumie tak na poważnie to zaczęłam w to wszystko wierzyć kiedy poczułam te delikatne ruchy. Wtedy sobie uświadomiłam, że naprawdę we mnie jest nowe życie.
Ciebie tez to niedługo czeka

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
dzien dobry
dalam rade i nie zrobilam dzisiaj testu jakos jestem nastawiona na nie i chyba uda mi sie nawet przeciagnac do soboty.Jesli nie przyjdzie do mnie nie chciana pani,to w sobote robie na bank.

Patrze za okno i sie usmiecham,bo od wtorku mamy znow piekne lato i tak ma byc do soboty,temp sa w granicach 25-30 poprostu pieknie.
A na urlop zdecydowalismy sie juz i jedziemy do Koscieliska-6 km od Zakopanego i wyruszamy 18 wrzesnia.Mam nadzieje,ze pogoda dopisze.Nad morzem pod koniec czerwca nie dopisala,to moze teraz odpokutuje
Oby @ nie przyszła
I zazdroszczę urlopu - uwielbiam Tatry

Cytat:
Gratuluje wszystkich udanych wizyt, tego ze maluchy pieknie rosna i trzymam kciuki za Was wszystkie - za fasolkowe i staraczki tak samo!
Cisnienie dalej skacze, jakby dzialo sie zle to mam wypisane skierowanie do szzpitala. Zreszta lekarz kazal nam i tak zglosic sie na 10 dni max przed terminem. Bylaby to przyszla sob, ale mysle, ze nie bedziemy kusic losu i zglosze sie wczesniej.

Buziaki
Sophia, trzymajcie się tam i dawaj znać jak coś się zacznie i Agatka się postanowi wypchać na ten świat.

Witanko
Nuna się zaniepokoiła o mnie, za co jej dziękuję. Zbałamuciła mnie na FB Tak więc odzywam się, żeby nie było, że mnie nie ma. Oj nie! Nie dam o sobie zapomnieć.
U mnie ok, dziś spokojniejszy dzień. Wczoraj padam jak kawka, zasnęłam szybko i spałam jak zabita aż do budzika. Zaraz lecę do domku robić obiadek - dzisiaj papryki faszerowane. No a jutro upragnione usg. Przed chwilą nawet dostałam smsa z kliniki przypominającą o wizycie Jak miło

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:27   #1428
bazile
Zadomowienie

Specjalistki moje,taki hm ciagnacy czy gumowy sluz to raczej zwiastun okresu nie?
Stary 2013-09-05, 15:29   #1429
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Specjalistki moje,taki hm ciagnacy czy gumowy sluz to raczej zwiastun okresu nie?
Różnie to bywa. Ja bym na to uwagi nie zwracała.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-05, 16:11   #1430
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
ciągnący i gumowy ??? Nie wiem jak z tym gumowym ale u mnie śluz jajowy, jak na owu, przed okresem zawsze zwiastuje @. Oznacza to nic innego jak spadek progesteronu a wzrost estrogenów.
Ale czytałam już o śluzie jajowym i ciąży

Isia możesz wpadać z małą, byle bez kotów - psowa nie trawi
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:39   #1431
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
różnie może być, ja już wolę nie analizować. Wiadomo, obserwuję siebie ale nie ekscytuję się już tak niczym (teraz np pobolewa mnie @ brzuch delikatnie, ale to nic nowego tydzień przed @, poza tym ostatnio chodzę w pracy nerwowa)
A i powiem Wam, że w cyklu, kiedy nie było w ogóle szans na ciążę miałam np mega niebieskie brodawki (nie wiem czemu), gdybym wtedy czekała na ciążę to bym się nieźle nakręciła
Po prostu każdy cykl jest inny ..
Stary 2013-09-05, 17:07   #1432
IsiaG
Zadomowienie

No to piszę posta ( dla Linki).

Kwicia - został nam jeden kot, dwóch się pozbyliśmy, poszły w naprawdę dobre ręce, są rozpieszczane jak księżniczki. A wpadłabym bez kocicy, tyle, że nie wiem gdzie???? Może Kejcik mnie pokieruje?

Dziś przyszedł mój kubek. Poprzedni się zbił to se zamówiłam następny. Mój kubeczek kochany.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 17:13   #1433
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
No a jutro upragnione usg. Przed chwilą nawet dostałam smsa z kliniki przypominającą o wizycie Jak miło

Do albumu wrzuciłam zdjęcie z tżtem z dzisiejszego spaceru i zdjęcie brzuszka

Stary 2013-09-05, 17:14   #1434
cebulova
Zadomowienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Isia a moge zapytac czemu oddaliscie koty?

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-05, 17:22   #1435
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:

color, hihi. Alez zes malego w konia zrobila ale jak ladnie posluchal moja mama kiedys sie opiekowala takim chlopcem i kojarzycie takie czwrwone plaskie robaczki co chodza po chodnikach, czesto zczepione ze soba? to szla sobie mamcia moja i ten chlopiec w pewnym momencie.mowi: pani, a co te robaczki robia, czemu one sa polaczone? Wiadomo, co tu dziecku powiedziec3 letniemu, jak nie wiadomo czy rodzixe juz cos uswiadamiali czy nie no to mama do niego mowi: filipku, kojarzysz jak sie popsuje samochod, to przyjezdza po niego drugi i go zabiera. No i ten robaczek tez sie popsul i kolega po niego przyjechal pomoc i zabrac usmialam sie wtedy z tego

ha ha ha dobre z tymi robakami!!!

Santi jak się czujesz??? Wczoraj był TEN krytyczny dzień??? Jak tam???:-*

Cytat:

Buziaki
buziale!!!!

Nie pamiętam czy się witałam więc witam:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 18:20   #1436
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cześć!
Na razie spam, a teraz lecę nadrobić

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-05, 18:20   #1437
santom
Zakorzenienie

colorku krytyczny dzien to byl juz w poniedzialek wiec coraz dalej w las w sobote zaczne 8 tydzien a czuje sie dobrze tzn, ciazowo spiaca, cycki jak sie przewalam z boku na bok w nocy ciagna strasznie, mdlosci mi sie zaczynaja mocniejsze wiec mam nadzieje, ze ten maly brzdac sobie rosnie tam zdrowo

isiu nie bylo smutno pozbyc sie kotkow? ja chyba bym nnie mogla za nic smutno by mi bylo i bym sie zaplakala bez moich 2och przylepek

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-09-05, 18:26   #1438
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

Dziś przyszedł mój kubek. Poprzedni się zbił to se zamówiłam następny. Mój kubeczek kochany.
Ja mam taki z Maxwel House... jak tylko się coś z nim stanie zamawiam kilka nowych

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-05, 18:33   #1439
santom
Zakorzenienie

izka, a ggdzie te zdjecia?

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-09-05, 18:39   #1440
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
colorku krytyczny dzien to byl juz w poniedzialek wiec coraz dalej w las w sobote zaczne 8 tydzien a czuje sie dobrze tzn, ciazowo spiaca, cycki jak sie przewalam z boku na bok w nocy ciagna strasznie, mdlosci mi sie zaczynaja mocniejsze wiec mam nadzieje, ze ten maly brzdac sobie rosnie tam zdrowo
Na pewno jest wszystko dobrze
Cytat:
izka, a ggdzie te zdjecia?
Wrzuciłam do albumu już mam cię w przyjaciołach to będziesz widzieć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości