|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
Super |
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
to pewnie będziesz następna ;>
|
|
|
#2943 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 201
Gratulacje dla Kaśki!
Bojatoja, bardzo mocne kciuki za zdrówko Filipka A ja się witam po śniadaniu - muffinkach z owocami
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
o kurde niezłe zaskoczenie
|
|
|
#2946 |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Re: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 201
tak jeszcze a propos Kaśki... ja wywróżyłam jej kiedyś, że w terminie urodzi, pamiętam to! i co, i co?! i miałam racje!
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
melduję że nie urodziłam
zbieram się z łóżka i jadę kupić sobie płaszcz.jestem troche podłamana, ileż można czekać, na dodatek od paru dni czuje się jakby mi ktoś przywalił kijem przez plecy... Odezwe sie później.
|
|
#2948 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Wow, gratuluję |
||
|
|
|
#2949 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
![]() Od razu wpadłam na pierwszą stronę, a tu takie wieści ![]() Cytat:
Nie, żartuję, po prostu jakoś tak nie za bardzo się dogadujemy.... Cytat:
![]() ![]() Czuję, że do wieczora będziesz już tulić swego syneczka Cytat:
no i oczywiście ![]() ![]() Cytat:
- że Kaśka wymęczyła bułę A tak serio to: wielkie gratulacje Mikołajek fajny chłopczyk ![]() Cytat:
! Cytat:
|
|
#2950 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No chyba, że chcesz żeby był z Tobą na początku i coś Ci pomógł w domu i przy dziecku. Mi do pomocy przyjeżdża mama a mąż normalnie do pracy wraca. Posiedzi w domu ze mną może maksymalnie 3 dni. Za dużo urlopu w tym roku wykorzystał, żeby móc sobie wziąć teraz więcej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale wieczorem czułam coś, że dziś rano czeka nas jakaś miła niespodzianka na forum. A tu proszę. Jednak Kaśka! Kochana moje gratulacje! Miki widzę, że taki chłopak akurat! Nie za duży, nie za mały! Jeszcze raz gratulacje! Już się nie mogę doczekać Twojego opisu porodu! Cytat:
![]() Cytat:
14.09.2013 Filipek 01.02.2016 Leoś Edytowane przez rubinka25 Czas edycji: 2013-09-05 o 10:25 |
||||||
|
|
|
#2951 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko ładnie
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki
Chyba mnie jakaś śpiączka ogarnęła. Po leżeniu i nicnierobieniu caly dzień wczoraj, poszłam spać przed 23 i obudziłąm się teraz i nadal jestem strasznie słaba i śpiąca nie mam mocy nic a nic. A brzuch dalej pobolewa.
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super. co do teściowych, ja od swojej nic nie dostałam dla dziecka, zresztą od nikogo z rodziny TZ nic nie dostaliśmy. Ale oni są zdania, że nie można zapeszyć przed porodem.
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiem Ci, że ja dostałam bardzo dużo rzeczy dla dziecka, łącznie z ubrankami, z jednej strony bardzo się cieszę z drugiej mam nadzieje, że nigdy mi nie zostanie nic wypomniane bo to przykre denrwuja mnie teksty w domu czasami ze my to mamy szczescia wiecej niz rozumu ze dostalismy tyle rzezcy za darmo... jakbym nie dostała to logiczne ze bysmy sami kupili, ni ekumam takiego gadania
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana nie martw sie, ja też nie mam mocy.
|
#2957 |
|
BAN stały
|
Naprawdę mam straszny problem z piciem, sikaniem i ogólnie płynami w organizmie. Nogi mi napuchły, pokrzywa, mniszek wogóle nie pomaga, to po pierwsze. Po drugie pić mi sie okropnie chce, czuję sie jak smok wawelski, napić sie nie moge, usta mam wyschnięte.Po trzecie i chyba najgorsze.Czasami nie mogę sie wysikać.Szczególnie w nocy jak mam ekstramalnie pełny pecherz siadam na kibel a tu nic.Muszę się trochę wysilić, leci cos takim małym ciurkiem, dzisiaj w nocu chyba ponad 5 minut tak sikałam.Nawet na 2 razy, bo wstałam ubrałam majtki, potem siadłam jeszcze raz.Nie wiecie o co może w tym chodzić.Jak mi sie chce mniej to jest jakos lepiej.Nie wiem czy aż tak coś uciska?
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slyszalam ze teraz jak bedzie potrzeba to nas wspomoga ale szczerze mowiac miloby bylo uslyszec chcoiaz czy czegos nam dla dziecka nie brakuje... ja mam inny charakter poprostu, ze dalabym bliskim wszystko i sie martwie przepraszam T. kupila jeden dresik,,,
|
|
#2959 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanko:
Czy Was też w nocy tak napieprzają pachwiny i krocze? Jak wstaję w nocy na siku to ledwo się przez ten ból zwlekam z wyrka. I człapię potem do kibelka okrakiem jak kaczka. Rano jak trochę się poruszam to ten ból znika. Ale co noc jest to samo. Dziś spróbowałam na to wziąć nospę, ale to dopiero ok. 5 rano i w sumie nie wiem czy pomogło. A druga sprawa: To kto teraz męczy bułę?
|
#2960 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[ |
|||
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się dziwiłam co ta Kasia tak cicho siedzi
To równo w termin wstrzeliła? Ale fajnie, Mikuś jest już obok niej GRATYYYY KAŚKA! |
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaproście mnie z TŻ i mamą ktoś na obiad. Bo ja nie mam ani mocy, żeby zrobić, ani pomysłu.
|
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Kaska super wielkie gratki
juz masz Mikiego przy sobie, super !) Bylam tylko 4 rzeczy wyprasowac a tu takie newsy ![]() Figulina jestem w szoku, tzn slyszalam ze za planowane cesarki sie placi ale az tyle ??!!??!! Paranooja :/Ja z rana ubralam lozeczko Jasia w zalaczniku efekty bez podusi i kolderki troche smutno, no ale na poczatek sam rozek tak jak mowilyscie czekam jeszcze tylko na karuzelke, prawdopodobnie bexzie ta z fisher pricea z misiami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2964 | |
|
dryfuję słowami
|
mogę spróbować, ale reklamacji nie przyjmuję
![]() z tego co pamiętam nie miałaś problemów z ciążą, i jakaś część czopa też odpadła. no sądzę, że będzie najwcześniej tydzień przed tp.. ewentualnie w jego okolicach (musze zostawić sobie margines błędu) ![]() pewnie po prostu rozkręca się powoli jak i u mnie... tamta tylko miała takiego farta żeby TRACH, wystrzelić dzieciaka jak procy ![]() tak swoją drogą to jak w nocy zasnąć nie mogłam to na tvn leci "usterka" - te stare odcinki. i wróżka akurat była. facet chciał zainwestować na giełdzie kasę i nie wiedział kiedy. palnął jakoś, że pare terminów mu w głowie siedzi i zaczął wymieniać od 27 marca. baba się ożywiła, że wtedy koniecznie, bo to są jej imieniny czy tam urodziny i że to przeznaczenie, że akurat ona przyszła, bo ona ma moc i jaka ona jest mega za☠☠☠ista, że na cały świat znana będzie i wszyscy o niej mówić będą i już dziad z tym, że ten 27. marca, to akurat sobota była gdzie giełdy pozamykane Cytat:
![]() mnie to jeszcze ten czop irytuje, bo się ciągnie jak flaki z olejem i końca nie widać, nie widać, nie widać... a to dodatkowo tylko napięcie buduje. ![]() Dzisiejsze zajawki "Rozmów w toku" mnie rozsierdzają...
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przy okazji dostałam pozwolenie aby i Wam napisać
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-05 o 10:42 |
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2967 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
a teraz to czasem w pachwinę skurcz mnie chwyci. no i tyłek czasem boli, pewno młodzież obniża loty... cały czas b-h, cały czas. ale nic nie boli, franca macica
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znikam stąd, jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Waszych dzieciaczków i pomyślnych porodów |
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój wylazł na prawie 2 tyg przed. Póki nie ma krwi to dziad może sobie leźć i leźć... A co do pachwin, ledwo wstaję i chodzę a wyjście z auta- jak babulina. |
|
|
|
|
#2970 |
|
Raczkowanie
|
Wow, cóż za wieści z samego rana Kaśka, wielkie gratulacje! Samba, wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy! ![]() U nas też jakiś zastój, na nic nie mam siły, znowu mnie zawroty głowy nękają, ale nie chcę narzekać, spróbuję się wyczłapać później z psem na spacer to może trochę doładuję akumulatory. Rubinko, ja też mam dokładnie tak samo co noc od paru miesięcy w sumie. Przewracanie się z boku na bok w nocy też daje w kość, ale chyba się już trochę do tego przyzwyczaiłam. Snow, za rozwój akcji!
Edytowane przez asiek89 Czas edycji: 2013-09-05 o 10:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

tak btw-to wlosy mi sie zmienily pod koniec ciazy-moge je myc raz na tydzien i jakby krecic sie zaczely lekko. Choc moze to efekt rozjasniania.
A mleko produkuje się też podczas ssania
a za nierozpakowane trzymam
zbieram się z łóżka i jadę kupić sobie płaszcz.

Ja wiem że zrzucanie dlugo mi zajmie ale cóż jak się zmobilizuje to dam rade

. Coś się zmienia. Jeszcze jakiś czas temu wszystko po mnie spływało a dzisiaj byle pierdoła powoduje, że krzyczę a potem płaczę.
dalej odłazi w formie gęstego "katarku".

nie mam mocy nic a nic. A brzuch dalej pobolewa.

??!!??!! Paranooja :/
02.08.2006 r Ty i Ja... 
a to dodatkowo tylko napięcie buduje.