Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 10:10   #2941
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
U mnie zaczelo cos sie dziac.
Wlasnie wrocilam z IP.
Wczoraj wieczorem bardzo mi dokuczaly przepowiadacze i plecy bolaly (a mnie plecy ogolnie nie bola). O 2 sie obudzilam i poczulam, ze cos wyplynelo. Plus znow plecy i b-h. Wkladka prawie cala w czyms brazowo-czerwonym. Po godzinie to samo po raz drugi. Sorry za szczegolowy opis...
Nie bylam pewna czy to sluz czy wody, bo bardzo plynne, a czytalam, ze wody w tym kolorze to niedobrze. Wiec pojechalismy-ale jeszcze za wczesnie, bo szyjka wciaz dluga, zapisalo sie na ktg kilka skurczy na ponad 90%, to czerwone to sluz, ale moge jeszcze nawet z pare dni pochodzic
Ale wolalam to wszystko spr.
Akurat laska rodzila obok-bidulka plakala, ale miala juz 9cm rozwarcie.
Smiesznie, bo mylam w nocy wlosy - wczoraj mi sie nie chcialo, a gdybym miala zostac w tym szpitalu, to wole z umyta glowa tak btw-to wlosy mi sie zmienily pod koniec ciazy-moge je myc raz na tydzien i jakby krecic sie zaczely lekko. Choc moze to efekt rozjasniania.
Okropnie sie stresuje :banghead:

Inwersja - dzieki za info o zw.lek. Wlasnie myslalam, czy nie beda robic problemow po TP...

Wracam do spania, bo po tej pobudce czuje sie jak zombie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Napisz, napisz
No i kciuki oczywiscie!

OOOOOOO

Super
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:12   #2942
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Wlasnie wrocilam z IP.
Wczoraj wieczorem bardzo mi dokuczaly przepowiadacze i plecy bolaly (a mnie plecy ogolnie nie bola). O 2 sie obudzilam i poczulam, ze cos wyplynelo. Plus znow plecy i b-h. Wkladka prawie cala w czyms brazowo-czerwonym. Po godzinie to samo po raz drugi. Sorry za szczegolowy opis...
Nie bylam pewna czy to sluz czy wody, bo bardzo plynne, a czytalam, ze wody w tym kolorze to niedobrze. Wiec pojechalismy-ale jeszcze za wczesnie, bo szyjka wciaz dluga, zapisalo sie na ktg kilka skurczy na ponad 90%, to czerwone to sluz, ale moge jeszcze nawet z pare dni pochodzic
Smiesznie, bo mylam w nocy wlosy - wczoraj mi sie nie chcialo, a gdybym miala zostac w tym szpitalu, to wole z umyta glowa tak btw-to wlosy mi sie zmienily pod koniec ciazy-moge je myc raz na tydzien i jakby krecic sie zaczely lekko. Choc moze to efekt rozjasniania.

Inwersja - dzieki za info o zw.lek. Wlasnie myslalam, czy nie beda robic problemow po TP...

Wracam do spania, bo po tej pobudce czuje sie jak zombie.

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Napisz, napisz
No i kciuki oczywiscie!

to pewnie będziesz następna ;>

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:12   #2943
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

wyslalam wczoraj malza na zakupy i przywiozl mi salate lodowa zamiast kapusty i mandarynki zamiast nektarynek i zdziwiony ze to nie to samo...masakra jak ja dam rade z 2 dzieci haha
Ja swojemu powiedziałam, żeby kupił milkę karmelową.Ale był akurat na zakupach w aldiku i kupił jakąś inną.Karmel się nie ciągnie i jest niedobra .Chyba będziemy mieć w domu niedługo kolekcje niedobrych czekolad, bo już jedna z lidla leży
Stary 2013-09-05, 10:12   #2944
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Re: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 201

Gratulacje dla Kaśki!

Bojatoja, bardzo mocne kciuki za zdrówko Filipka

A ja się witam po śniadaniu - muffinkach z owocami
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:13   #2945
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się wtrącam ale muszę Ilość odciągniętego mleka nie świadczy o tym ile pokarmu masz Dziecko to najlepszy na świecie laktator A mleko produkuje się też podczas ssania

ale żeby nie było, że tylko się wtrącam
wpadam do Was z dobrą nowiną

Kaśka urodziła
Mikołaj urodził się o 6:25, ma 56cm i waży 3680g, poród bardzo sprawny, podobno film instruktażowy można by kręcić

pozdrawiam Was wszystkie, gratuluję maluszków a za nierozpakowane trzymam

Mama majowa z trzymiesięcznym bobasem obok

o kurde niezłe zaskoczenie Gratuluje

Stary 2013-09-05, 10:13   #2946
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Re: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 201

tak jeszcze a propos Kaśki... ja wywróżyłam jej kiedyś, że w terminie urodzi, pamiętam to! i co, i co?! i miałam racje!
Stary 2013-09-05, 10:15   #2947
papuga_69
Zakorzenienie

melduję że nie urodziłam zbieram się z łóżka i jadę kupić sobie płaszcz.
jestem troche podłamana, ileż można czekać, na dodatek od paru dni czuje się jakby mi ktoś przywalił kijem przez plecy...
Odezwe sie później.

Stary 2013-09-05, 10:19   #2948
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nie mozna jesc pieczywa pelnoziarnistego :// najlepiej graham, ale ja tam swoj teraz piekena zakwasie daje tylko platki owsiane i siemie lniane bo normalnie to tez multum innych ziarenek sypie.
Przeraża mnie ta dieta na kp.Chyba sobie wydrukuję listę i powiem tż żeby tylko takie rzeczy kupował, bo on sie to ogóle nie zna

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
już niedlugo i będziesz sexi Ja wiem że zrzucanie dlugo mi zajmie ale cóż jak się zmobilizuje to dam rade
No ja dopiero po karmieniu będę mogła.Tzn mogę wcześniej, ale kosztem chodzenia wiecznie głodna.Nie potrafię schudnąć jedząc węglowodany...

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
P
Kaśka urodziła
Mikołaj urodził się o 6:25, ma 56cm i waży 3680g, poród bardzo sprawny, podobno film instruktażowy można by kręcić

a:
Wow, gratuluję
Stary 2013-09-05, 10:20   #2949
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!
Od razu wpadłam na pierwszą stronę, a tu takie wieści

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Madziuchna ja bym chciała by moje nawet na koniec obudziła sie i cos pomogla...
a czemu nie chcesz by dostala synowa brata sokoro ty masz juz odpowiednia ilosc?
Bo jestem pies ogrodnika Nie, żartuję, po prostu jakoś tak nie za bardzo się dogadujemy....

Cytat:
Wlasnie wrocilam z IP.
Okropnie sie stresuje
Snow, kochana, wielkie kciukasy za rozwój akcji
Czuję, że do wieczora będziesz już tulić swego syneczka

Cytat:
u nas dzis 4 rocznica slubu moglby maly sprawic starym niespodzianke ale raczej nasze niedoczekanie czopa brak, skurczy brak, porodu brak
no i oczywiście

Cytat:
wpadam do Was z dobrą nowiną

Kaśka urodziła
Pierwsze co pomyślałam - jak się okazuje nie tylko ja - że Kaśka wymęczyła bułę
A tak serio to: wielkie gratulacje Mikołajek fajny chłopczyk Z niecierpliwością czekam na opis idealnego porodu

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A teraz proszę o kciuki, żeby wynik na tą cytomegalię był ujemny
Wynik będzie tak za 3 dni, czyli pewnie we wtorek.
!

Cytat:
a wczoraj przyszła paczka od kuzynki i miałam się pochwalić ale już nie miałam sił wieczoremD

a więc przyszedł wózek taki o:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...lbbufa3ahf50g1
w kolorze brazowo (czarno, zalezy jak sie spojrzy)- czerwonym

jest mega, tylko po kółkach widać że używany

dostałam jeszcze
karuzelke do łóżęczka
lampke biedronke co dae iluminacje na sufit z gwiazdek zajarałam sie
mate edukacyjna (dobrze ze sie wstrzymalam z kupnem)
reklamowke grzechotek
i ten stojak co wam juz pokazywalam z wanienka i przewijakiem

tż jak sie dorwał jezdzil po calym domu

siostra chlopaka mojej sis mowila, ze ona miala tak ze koniecznie chciala kupic wozek i jak juz kupila za kilka dni urodzila haha ciekawe....
Super, że tyle rzeczy dostaliście

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:23   #2950
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą

Czytałam na bieżąco cały dzień ale nie logowałam się.

Odebrałam bolida- jest super...ohy i ahy ale wiecie co... ja się boję, że coś niedobrego się ze mną dzieje .
Jeszcze wczoraj bardzo się cieszyłam z tego wózka a dzisiaj jest ok albo nawet wkurcz bo rozłożony zajmuje od groma miejsca w pokoju . A w tym pokoju jest porządny burdel bo mam jeszcze niepoprane ubranka w 5 siatkach i pampery...
Na nowym M. jest przeogromny burdel.... jest tak duży, że nie mam siły patrzeć i odwiedzać tego mieszkania.
Musiałam pojechać do pracy. Jechałam tramwajem i facet tak mocno szarpnął, że się przewróciłam z siedzenia (pierwszy raz w życiu- nie wierzę, jak to zrobiłam). Poszłam na niego nawrzeszczeć, że nie jestem workiem kartofli i się jeszcze rozpłakałam.
Rano przez telefon nawrzeszczałam na koleżankę bo znalazła się kolejna ciocia dobra-rada najmądrzejsza w całej wsi.

Nie radzę sobie ze sobą, ze swoimi emocjami. Coś się zmienia. Jeszcze jakiś czas temu wszystko po mnie spływało a dzisiaj byle pierdoła powoduje, że krzyczę a potem płaczę.

Moja mama mnie denerwuje. Ma jakiegoś focha na mnie. Coś komentuje pod nosem. A najgorsze jest to, że zrobiło się zimno i znów zaczęła palić w kuchni. I nie muszę Wam już mówić o smrodzie papierochów. Ale nie chce się z nią już o to kłócić bo to skończy się płaczem.

PS> Słodkie już nie pomaga....
Badzia nic się nie przejmuj. To nasze hormony buzują. Jeszcze chwilkę wytrzymasz. Każda z nas ma taki dzień, że tylko by ryczała.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ja po prostu od początku nastawiałam się, że Tż będzie przy porodzie - oboje tego BARDZO chcieliśmy, ani przez chwilę nie rozważaliśmy innej opcji. i dlatego tak zabolało nagle... Urlop ojcowski też stoi pod wielkim znakiem zapytania, bo Tż dopiero zaczął tę prace... Nie wiem jak to zostanie odebrane... Ok, może nie pracuje nie wiadomo ile godzin na dobę w szkole, ale przynosi masę pracy papierkowej do domu - jak to ogarnie przy noworodku?
Ale urlop ojcowski tż może wziąć do ukończenia przez dziecko roku życia. Więc nie musi brać od razu. Mój też nie bierze teraz. Weźmie albo na święta, albo dopiero w przyszłe wakacje.

No chyba, że chcesz żeby był z Tobą na początku i coś Ci pomógł w domu i przy dziecku. Mi do pomocy przyjeżdża mama a mąż normalnie do pracy wraca. Posiedzi w domu ze mną może maksymalnie 3 dni. Za dużo urlopu w tym roku wykorzystał, żeby móc sobie wziąć teraz więcej.

Cytat:
u nas dzis 4 rocznica slubu moglby maly sprawic starym niespodzianke ale raczej nasze niedoczekanie czopa brak, skurczy brak, porodu brak
Gratulacje

Cytat:

Kaśka urodziła

Jakie jaja. A wczoraj jej wróżyłam, że jeszcze ze 3 przed nią urodzą.

Ale wieczorem czułam coś, że dziś rano czeka nas jakaś miła niespodzianka na forum. A tu proszę. Jednak Kaśka!

Kochana moje gratulacje! Miki widzę, że taki chłopak akurat! Nie za duży, nie za mały! Jeszcze raz gratulacje!
Już się nie mogę doczekać Twojego opisu porodu!

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Jeszcze jedna rzecz mnie wczoraj dobiła... Cesarki, czy Wy jak macie wskazani medyczne płacicie za planowany zabieg?
Ja cały czas waham się co do szpitala i jak wczoraj stwierdziłam, że chcę jednak zostać we Wrocławiu, to dowiedziałam się że za planowany termin na cc (mimo skierowania od chirurga i miednicowego ułożenia dziecka) musiałabym zapłacić jakieś 2,5 tys. taka nieformalna łapówka dla lekarza za dyspozycyjność
ku.źwa, każdy ma zawód jaki ma i mi np. nikt nie płaci kilku tysi, że się pofatyguję na spotkanie z klientem

eh, rozbrajają mnie zwyczaje w tym kraju
Pierwsze słyszę o takich praktykach! Złamanego centa bym nie zapłaciła.

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Pewnie Miki miał już dość Nas i ciągłego męczenia buły kiedy się urodzi
Chyba miał dość męczenia buły przez Kaśkę

01.02.2016
Leoś

Edytowane przez rubinka25
Czas edycji: 2013-09-05 o 10:25
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:27   #2951
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

to tera ja oficjalnie przejmuję pałeczkę! mogę? bo czas mi się ciągnie jak mój czop śluzowy... dalej odłazi w formie gęstego "katarku".
to wszystko jest poprzeplatane b-h, które są wkurzające. w większości nie bolą, czasem plecy delikatnie poćmią, ale muszę się skupić żeby to wyczuć. jessu, mam już dość...
Naprawdę wkurzamy się, bo nas nie boli hehheheh.Mam też tak z tymi plecami podczas b-h. Wczoraj zastanawiałam się czy nie jestem z tych co maja bezbolesne i niezauważalne lekkie porody.
Stary 2013-09-05, 10:27   #2952
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
tak jeszcze a propos Kaśki... ja wywróżyłam jej kiedyś, że w terminie urodzi, pamiętam to! i co, i co?! i miałam racje!
to wywróż tez innym
tylko ładnie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:30   #2953
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć laseczki Chyba mnie jakaś śpiączka ogarnęła. Po leżeniu i nicnierobieniu caly dzień wczoraj, poszłam spać przed 23 i obudziłąm się teraz i nadal jestem strasznie słaba i śpiąca nie mam mocy nic a nic. A brzuch dalej pobolewa.

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:30   #2954
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
a wczoraj przyszła paczka od kuzynki i miałam się pochwalić ale już nie miałam sił wieczoremD

a więc przyszedł wózek taki o:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...lbbufa3ahf50g1
w kolorze brazowo (czarno, zalezy jak sie spojrzy)- czerwonym

jest mega, tylko po kółkach widać że używany

dostałam jeszcze
karuzelke do łóżęczka
lampke biedronke co dae iluminacje na sufit z gwiazdek zajarałam sie
mate edukacyjna (dobrze ze sie wstrzymalam z kupnem)
reklamowke grzechotek
i ten stojak co wam juz pokazywalam z wanienka i przewijakiem

tż jak sie dorwał jezdzil po calym domu

siostra chlopaka mojej sis mowila, ze ona miala tak ze koniecznie chciala kupic wozek i jak juz kupila za kilka dni urodzila haha ciekawe....
wózek bardzo ładny i taki ogrom prezentów super.

co do teściowych, ja od swojej nic nie dostałam dla dziecka, zresztą od nikogo z rodziny TZ nic nie dostaliśmy.
Ale oni są zdania, że nie można zapeszyć przed porodem.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:30   #2955
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Bo jestem pies ogrodnika Nie, żartuję, po prostu jakoś tak nie za bardzo się dogadujemy....

S
Super, że tyle rzeczy dostaliście
aha no to co innego

powiem Ci, że ja dostałam bardzo dużo rzeczy dla dziecka, łącznie z ubrankami, z jednej strony bardzo się cieszę z drugiej mam nadzieje, że nigdy mi nie zostanie nic wypomniane bo to przykre
denrwuja mnie teksty w domu czasami ze my to mamy szczescia wiecej niz rozumu ze dostalismy tyle rzezcy za darmo...
jakbym nie dostała to logiczne ze bysmy sami kupili, ni ekumam takiego gadania

Aleksander
Stary 2013-09-05, 10:32   #2956
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki Chyba mnie jakaś śpiączka ogarnęła. Po leżeniu i nicnierobieniu caly dzień wczoraj, poszłam spać przed 23 i obudziłąm się teraz i nadal jestem strasznie słaba i śpiąca nie mam mocy nic a nic. A brzuch dalej pobolewa.
Kochana nie martw sie, ja też nie mam mocy.

Stary 2013-09-05, 10:33   #2957
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Naprawdę mam straszny problem z piciem, sikaniem i ogólnie płynami w organizmie. Nogi mi napuchły, pokrzywa, mniszek wogóle nie pomaga, to po pierwsze. Po drugie pić mi sie okropnie chce, czuję sie jak smok wawelski, napić sie nie moge, usta mam wyschnięte.Po trzecie i chyba najgorsze.Czasami nie mogę sie wysikać.Szczególnie w nocy jak mam ekstramalnie pełny pecherz siadam na kibel a tu nic.Muszę się trochę wysilić, leci cos takim małym ciurkiem, dzisiaj w nocu chyba ponad 5 minut tak sikałam.Nawet na 2 razy, bo wstałam ubrałam majtki, potem siadłam jeszcze raz.Nie wiecie o co może w tym chodzić.Jak mi sie chce mniej to jest jakos lepiej.Nie wiem czy aż tak coś uciska?
Stary 2013-09-05, 10:34   #2958
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
wózek bardzo ładny i taki ogrom prezentów super.

co do teściowych, ja od swojej nic nie dostałam dla dziecka, zresztą od nikogo z rodziny TZ nic nie dostaliśmy.
Ale oni są zdania, że nie można zapeszyć przed porodem.
no to ja od rodziny tża tez nic,
slyszalam ze teraz jak bedzie potrzeba to nas wspomoga ale szczerze mowiac miloby bylo uslyszec chcoiaz czy czegos nam dla dziecka nie brakuje...
ja mam inny charakter poprostu, ze dalabym bliskim wszystko i sie martwie

przepraszam T. kupila jeden dresik,,,

Aleksander
Stary 2013-09-05, 10:36   #2959
rubinka25
Rozeznanie

Mam pytanko:

Czy Was też w nocy tak napieprzają pachwiny i krocze?
Jak wstaję w nocy na siku to ledwo się przez ten ból zwlekam z wyrka. I człapię potem do kibelka okrakiem jak kaczka. Rano jak trochę się poruszam to ten ból znika. Ale co noc jest to samo. Dziś spróbowałam na to wziąć nospę, ale to dopiero ok. 5 rano i w sumie nie wiem czy pomogło.

A druga sprawa: To kto teraz męczy bułę?

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:37   #2960
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:

Kaśka urodziła

pozdrawiam Was wszystkie, gratuluję maluszków a za nierozpakowane trzymam

Mama majowa z trzymiesięcznym bobasem obok
ale jajca!!! Kaśka gratulacje!!!!!! Miki idealnie się wstrzelił

Cytat:
Wlasnie wrocilam z IP.

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Jeszcze jedna rzecz mnie wczoraj dobiła... Cesarki, czy Wy jak macie wskazani medyczne płacicie za planowany zabieg?
Ja cały czas waham się co do szpitala i jak wczoraj stwierdziłam, że chcę jednak zostać we Wrocławiu, to dowiedziałam się że za planowany termin na cc (mimo skierowania od chirurga i miednicowego ułożenia dziecka) musiałabym zapłacić jakieś 2,5 tys. taka nieformalna łapówka dla lekarza za dyspozycyjność
ku.źwa, każdy ma zawód jaki ma i mi np. nikt nie płaci kilku tysi, że się pofatyguję na spotkanie z klientem

eh, rozbrajają mnie zwyczaje w tym kraju
yyyyy nie ogarniam ?! nie zapłaciłabym ani złotówki! Przecież to ich praca!!!

[
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:37   #2961
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

A ja się dziwiłam co ta Kasia tak cicho siedzi To równo w termin wstrzeliła?
Ale fajnie, Mikuś jest już obok niej

GRATYYYY KAŚKA!

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:37   #2962
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
aha no to co innego

powiem Ci, że ja dostałam bardzo dużo rzeczy dla dziecka, łącznie z ubrankami, z jednej strony bardzo się cieszę z drugiej mam nadzieje, że nigdy mi nie zostanie nic wypomniane bo to przykre
denrwuja mnie teksty w domu czasami ze my to mamy szczescia wiecej niz rozumu ze dostalismy tyle rzezcy za darmo...
jakbym nie dostała to logiczne ze bysmy sami kupili, ni ekumam takiego gadania
ludzie są dziwni. Nam parę osób coś obiecało i co.... i się zesrało za przeproszeniem...

Zaproście mnie z TŻ i mamą ktoś na obiad. Bo ja nie mam ani mocy, żeby zrobić, ani pomysłu.

Stary 2013-09-05, 10:38   #2963
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Kaska super wielkie gratki juz masz Mikiego przy sobie, super !)
Bylam tylko 4 rzeczy wyprasowac a tu takie newsy

Figulina jestem w szoku, tzn slyszalam ze za planowane cesarki sie placi ale az tyle ??!!??!! Paranooja :/

Ja z rana ubralam lozeczko Jasia w zalaczniku efekty bez podusi i kolderki troche smutno, no ale na poczatek sam rozek tak jak mowilyscie czekam jeszcze tylko na karuzelke, prawdopodobnie bexzie ta z fisher pricea z misiami

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1378370270051.jpg (65,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1378370279183.jpg (56,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1378370288482.jpg (70,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1378370301232.jpg (69,8 KB, 31 załadowań)
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:39   #2964
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
to wywróż tez innym
tylko ładnie
mogę spróbować, ale reklamacji nie przyjmuję

z tego co pamiętam nie miałaś problemów z ciążą, i jakaś część czopa też odpadła. no sądzę, że będzie najwcześniej tydzień przed tp.. ewentualnie w jego okolicach (musze zostawić sobie margines błędu)
pewnie po prostu rozkręca się powoli jak i u mnie... tamta tylko miała takiego farta żeby TRACH, wystrzelić dzieciaka jak procy

tak swoją drogą to jak w nocy zasnąć nie mogłam to na tvn leci "usterka" - te stare odcinki. i wróżka akurat była. facet chciał zainwestować na giełdzie kasę i nie wiedział kiedy. palnął jakoś, że pare terminów mu w głowie siedzi i zaczął wymieniać od 27 marca. baba się ożywiła, że wtedy koniecznie, bo to są jej imieniny czy tam urodziny i że to przeznaczenie, że akurat ona przyszła, bo ona ma moc i jaka ona jest mega za☠☠☠ista, że na cały świat znana będzie i wszyscy o niej mówić będą
i już dziad z tym, że ten 27. marca, to akurat sobota była gdzie giełdy pozamykane

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Naprawdę wkurzamy się, bo nas nie boli hehheheh.Mam też tak z tymi plecami podczas b-h. Wczoraj zastanawiałam się czy nie jestem z tych co maja bezbolesne i niezauważalne lekkie porody.
mosz tak być...

mnie to jeszcze ten czop irytuje, bo się ciągnie jak flaki z olejem i końca nie widać, nie widać, nie widać... a to dodatkowo tylko napięcie buduje.

Dzisiejsze zajawki "Rozmów w toku" mnie rozsierdzają...
Stary 2013-09-05, 10:40   #2965
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
już się cofnęłam troszkę i widzę że info od Kaśki przekazała majowa mamusia?? kto tą Kaśkę ogarnie ale jej fajnie że jest już po wszystkim i tak sprawnie wszystko poszło
My się z Kaśką znamy z PM, napisała do mnie aby powiadomić nasze dziewczyny i przy okazji dostałam pozwolenie aby i Wam napisać

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-09-05 o 10:42
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:40   #2966
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Mam pytanko:

Jak wstaję w nocy na siku to ledwo się przez ten ból zwlekam z wyrka. I człapię potem do kibelka okrakiem jak kaczka. Rano jak trochę się poruszam to ten ból znika. Ale co noc jest to samo. Dziś spróbowałam na to wziąć nospę, ale to dopiero ok. 5 rano i w sumie nie wiem czy pomogło.
mam to samo!! Już wieczorem, jak się kładę to zanim jeszcze zasnę, to czuję ból. W nocy przy wstawaniu na siku jest to samo. Może tak po prostu ma być
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:41   #2967
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Mam pytanko:

A druga sprawa: To kto teraz męczy bułę?
no jaha... i to juz od dawna, tylko mnie wczesniej tez napierniczało od krążka.
a teraz to czasem w pachwinę skurcz mnie chwyci.

no i tyłek czasem boli, pewno młodzież obniża loty...

cały czas b-h, cały czas. ale nic nie boli, franca macica
Stary 2013-09-05, 10:42   #2968
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mnie to jeszcze ten czop irytuje, bo się ciągnie jak flaki z olejem i końca nie widać, nie widać, nie widać... a to dodatkowo tylko napięcie buduje.
u mnie się ciągnął przez tydzień i przez caaały poród

znikam stąd, jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Waszych dzieciaczków i pomyślnych porodów

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:43   #2969
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
u mnie się ciągnął przez tydzień i przez caaały poród

znikam stąd, jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Waszych dzieciaczków i pomyślnych porodów
Mogłaby Kasia nam jakieś foto zapodać co

Mój wylazł na prawie 2 tyg przed. Póki nie ma krwi to dziad może sobie leźć i leźć...

A co do pachwin, ledwo wstaję i chodzę a wyjście z auta- jak babulina.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:44   #2970
asiek89
Raczkowanie

Wow, cóż za wieści z samego rana Kaśka, wielkie gratulacje!

Samba, wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy!

U nas też jakiś zastój, na nic nie mam siły, znowu mnie zawroty głowy nękają, ale nie chcę narzekać, spróbuję się wyczłapać później z psem na spacer to może trochę doładuję akumulatory.

Rubinko, ja też mam dokładnie tak samo co noc od paru miesięcy w sumie. Przewracanie się z boku na bok w nocy też daje w kość, ale chyba się już trochę do tego przyzwyczaiłam.

Snow, za rozwój akcji!

Edytowane przez asiek89
Czas edycji: 2013-09-05 o 10:46
asiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości