|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Hej Kochane
szukam pracy w sklepach takich jak ZARA H&M C&A itd. obecnie w Szczecinie czy pracowała któraś z Was już na takim dziale?? Polecacie?? Jeżeli nie to jaką prace polecacie jestem studentką mgr i szukam czego nie na pełen etat ponieważ studiuję dziennie ![]() pozdrawiam wszystkich zapracowanych i tych poszukujących
|
|
|
|
|
#3902 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
O dziękuje właśnie też coś rzuciło mi się o uszy że tam źle traktują ale to była tylko jedna taka opinia teraz już mam dwie
|
|
|
|
|
#3904 | ||
|
Konto usunięte
|
Powodzonka
Ja szukam od lutego....w ogóle zero odzewu, 5x poprawiałam CV, LM, może w końcu coś ruszy, bo przez wakacje był zastój.---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42633447]jak to od pon do ndz?! codziennnie po tyle godzin?! ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- słyszałam o Zarze niedobre opinie ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- tak...dlatego się zastanawiam kto się na to łapie. Wychodzi fajna kasa, ale co z tego, jak cię praktycznie w ogóle w domu nie ma.... ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Bo jestem w tej samej, dosłownie tej samej sytuacji, że chcę bardzo pracować i też chcę się jak najszybciej wyprowadzić (a w sumie MUSZĘ). Jakbym mieszkała z rodzicami i miała wszystko gdzieś to bym poszła do takiej pracy, ale chcę żyć SAMEMU (lub z TŻ), więc chcę mieć na NORMALNE życie, a nie na wegetację. Jesteśmy w tej samej sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42633447]jak to od pon do ndz?! codziennnie po tyle godzin?!
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- słyszałam o Zarze niedobre opinie ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Niektórzy pracodawcy na prawdę przesadzają
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja znajoma pracowała w Zarze. Okresliła prace tam jako "obóz pracy", sama odeszła po trzech miesiącach. Pracowała w Warszawie.
|
|
|
#3908 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3909 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak się przygotowujecie (czy w ogóle?) do rozmów kwalifikacyjnych? Ja zawsze staram się zapoznać z profilem firmy, oferowanymi produktami itp itd. Nigdy natomiast nie układałam sobie w głowie odpowiedzi na różne pytania, więc zawsze odpowiadałam spontanicznie. Teraz postanowiłam przygotować sobie odpowiedzi na najczęściej pojawiające się pytania + wyszukane w internecie. Oczywiście nie zamierzam recytować jakiś banałów, ale po prostu wcześniej przemyśleć co bym powiedziała na dany temat.
|
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chcę też, bo kurde ambitna jestem, pracę która byłaby w normalnych godzinach, bo zawsze trafiałam na zmianówki, po 14 h się zdarzało a i do 23, chcę czegoś stałego. ![]() Cytat:
Od siebie i koleżanek dodatkowo"nie" dla : H&M, Bershka, Reserved, Croppa, House.
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-09-05 o 01:25 |
||
|
|
|
|
#3911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PO pierwsze wszytsko zalezy od kierownikow, ale ogolnie PLUSY: elastyczny grafik( szczegolnie jesli sie studiuje), zazwyczaj fajni ludzie, znizki na ubrania, umowa o prace MINUSY: Cięzka praca fizyczna i duzo nerwów, nieduża kasa Najgorzej podobno jest w House, Croppie, Reserved..
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta
jestem już zdesperowana, zdecydowała się któraś dać swoje CV i LM do weryfikacji specjalistom? jeśli tak to czy faktycznie mają cenne uwagi i czy pracodawcy od razu zabijają się o takiego człowieka? (żart )z każdym brakiem odzewu wydaje mi się, że jestem coraz bardziej beznadziejna mówią, że pracy od groma tylko ludzie nie chcą pracować a ja chcę! i to bardzo! i co figa z makiem ![]() każde wysłane CV- zero odpowiedzi, bo powymyślali te przeklęte agencje pośrednictwa pracy i albo nie nadążają z obsługą albo po prostu totalna olewka, roznoszenie CV po firmach mija się z celem, bo miła Pani na sekretariacie będzie suszyć ząbki i powie tak tak przekażę jak tylko będzie proces rekrutacji weźmiemy CV pod uwagę, a w istocie człowiek wychodzi a dokumenty lądują w koszu nie wiem niedługo dojdzie do tego, że zdrowi ludzi będą się upośledzać na siłę żeby tylko mieć szansę na zatrudnienie, większość pracodawców potrzebuje: osób z orzeczeniem o niepełnosprawności z 10-cio letnim doświadczeniem a co z tymi młodymi, prężnymi chcącymi się rozwijać?! nie bierze się ich pod uwagę, bo Ci młodzi i chętni nie uprawniają Zakładów Pracy do zniżek, a na to się w dzisiejszych czasach głównie zwraca uwagę tracę wiarę, że kiedykolwiek coś ulegnie zmianie dążymy do unijnych standardów- są podwyżki, a pensja bez zmian |
|
|
|
|
#3913 | ||
|
Konto usunięte
|
wstalam...
jutro piatek.. ogarne was z biura... o ile dojde. nie wiem jak spalam ale nie moge sie zgiac czy nawet obrocic szyje. juz widze siebie 8h za biurkiem :/ ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3914 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja moje CV poprawiałam po 5x,ale może W KOŃCU jest przejrzyste i dobre. Nie wiem. Zobaczymy. |
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3916 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
hej, można dołączyć?
![]() szukam pracy od niespełna miesiąca a już jestem załamana.. moje CV jest troche puste, gdyż nie posiadam żadnego doświadczenia zawodowego..
|
|
#3918 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ile masz lat? Jesteś po studiach? Szukasz czegoś konkretnego? Skoro nie masz doświadczenia "zawodowego" to może jakieś "mniej zawodowe", robiłaś coś na uczelni, nie wiem, chodziłaś na jakieś warsztaty, kursy? Jak nie pracowałaś nigdzie to na razie wpisuj cokolwiek. Ostatnio przeglądałam cv dziewczyny po filologii polskiej, która chciała pracować w redakcji i strasznie się zdziwiłam, że nie mając na koncie żadnej pracy nie wpisała sobie w cv takiej niby głupoty, że była redaktorem naczelnym gazety szkolnej. Niby nic, a już jednak coś "z branży" się w tym cv pojawiło... |
|
|
|
|
|
#3919 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
ok już opowiadam:
Mam 22 lata, nie studiuję uczę się w szkole policealnej. Do tej pory przez ok 2 lata opiekowałam się dziećmi ( tylko to na czarno, więc nie mam tego w CV). Mam na koncie liczne wolontariaty gdyż mam kurs animatora zabaw. Niedawno zrobiłam kurs sprzedawcy-fakturzysty i aktualnie w tej branży szukam pracy
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potencjalny pracodwaca to nie urzednik z kontroli skarbowej! Wpisz to koniecznie do CV!!!!
|
|
|
#3922 |
|
Konto usunięte
|
przeszłam do drugiego etapu rekrutacji do prowadzenia biura agencji eventowej...tylko to kurde praca o dzieło :/ no chyba, że będę im wstawiać fvat
![]() poza tym babka chciała,abym przyszła dziś. a mówiłam, że pracuje... powiedziałam, że po 17ewentualnie to zapisała i ma zadzwonić później. dziś to ja serio, na rozmowę, w dzinach i rozciągniętym szarym swetrze super bym się prezentowała
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-09-05 o 10:09 |
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
a myślicie że jak nie mam książeczki sanpid to mogę wpisać że mam, a gdy dostanę pracę to dopiero wyrobię?
|
|
#3924 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- raczej bym nie wpisywała... |
|
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam kolejne lublinianki to już ze 3 nas tutaj
|
|
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie myślałam że jest dobrze zgrane a tu lipa.. w przeciągu tego miesiąca wysłałam setki CV, a dostałam jedna odpowiedź i to po znajomości więc chyba jest cos nie halo ..
|
|
#3927 |
|
Rozeznanie
|
Dzień bardzo DOBRY!
Tusia, dopiero wczoraj ogarnęłam że wysłałaś odp. na maila, edytowałam CV i jest cacy, połowy rzeczy nie zauważałam. ![]() DZIĘKUJĘ! ![]() I info z dnia wczorajszego: 1) siostra z dnia na dzień zdecydowala się wyjechać za granice, dziś wylatuje, na miesiąc, ale zawsze...ech. ![]() 2) dostałam zaproszenie na rozmowę o pracę, proponowali dziś lub jutro ale że się dostosują do tej pory nie dał znać chłop, a zaraz wychodzę... do rzeczy : praca marzeń, gorzej że to tylko praktyki, ale porządne. jak siedzę w domu i tak miałam się od czasu do czasu zająć synem siostry, to będzie mi tak wygodnie... cóż, zobaczymy, ale cieszę się, że CV nie idą w eter i giną.
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-09-05 o 10:31 |
|
|
|
|
#3928 |
|
Konto usunięte
|
Zapraszają mnie na rozmowę kwalifikacyjną do jakiejś kancelarii, ale cholera wie skąd mnie wzięli jak ja do żadnej kancelarii się nie wysyłałam od dawna
znaczy się odmówiłam, ale jestem zaskoczona, przed chwilą miałam ten telefonEdytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2013-09-05 o 10:40 |
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
No to się naczytałam
czyli odradzacie sklepy typu sieciówki a ja miałam nadzieję że nie ma tam obozów pracy ... Z drugej strony potencjalny student z góry jest postawiony na obozy pracy... eh.. Co polecacie dla studentki która dziennie studiuje jaką pracę żeby się ogarnać wyrobić i nie zajechać
|
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja poszłam przez pośrednika pracy,podpisuję umowę na miesiąc a oni mnie informują sms kiedy są wolne dni i jakie zmiany i się zapisuję,narazie byłam 3 dni i czekam na tego głupiego smsa
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

szukam pracy w sklepach takich jak ZARA H&M C&A itd. obecnie w Szczecinie czy pracowała któraś z Was już na takim dziale?? Polecacie?? Jeżeli nie to jaką prace polecacie 

I dostałam opie***l od mamy wczoraj, że siedzę na dupie i nie idę "do roboty, bo mi się nie chce". Ryk wczoraj do TŻ-a, tym bardziej, że poleciała masa słów i pretensji dodatkowych...
Bo jestem w tej samej, dosłownie tej samej sytuacji, że chcę bardzo pracować i też chcę się jak najszybciej wyprowadzić (a w sumie MUSZĘ). Jakbym mieszkała z rodzicami i miała wszystko gdzieś to bym poszła do takiej pracy, ale chcę żyć SAMEMU (lub z TŻ), więc chcę mieć na NORMALNE życie, a nie na wegetację. Jesteśmy w tej samej sytuacji 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
znaczy się odmówiłam, ale jestem zaskoczona, przed chwilą miałam ten telefon