Panny Młode 2015 cz. 7 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 11:10   #361
Vallotka
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Hehe no ja byłam na rozmowie o posadę państwową wiadomo konkurs na stanowisko muszą ogłosić, i ludziom zawracają. I tak nie chciałam tam pracować, więc spoko, ale kurcze ludzie idą na tą z nadzieją jakąś i po co ja się pytam
Rozmawiałam z różnymi ludźmi i niestety mają takie przeżycia. Ja też zaczęłam szukać lepszej pracy to pewnie też się z tym spotkam.
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:18   #362
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Sytuacja jest straszna, a jeszcze bardziej niemożliwe są dysproporcje.
TŻ często narzeka na swoją pracę i zarobki, a ja mu wtedy odpowiadam, że większość osób chętnie by się z nim zamieniła. A jemu mało No i na przykład teraz stara się o lepszą pracę, jak usłyszałam ile będzie wołał, że chciałby zarabiać to mnie poskładało Ja nie spodziewam się takiej kwoty, nawet w przypadku, gdy zrealizuję wszystkie plany zawodowe dla siebie
mój tez chce dużo zarabiać, ale czuje że jemu się akurat uda w sumie mi to nie przeszkadza bo im wyższe aspiracje tym lepiej. No i co ukrywać będzie się lepiej żyło. Ja sama nie mam zamiaru pracować gdzieś gdzie mi się nie będzie podobało i do tego za najniższą kwotę - mam dla siebie większe plany a jak już zarobimy z Tż nieco to też mamy parę pomysłów na przyszłość (miejmy nadzieję niedaleką przyszłość). No i prawdopodobnie za jakieś 3 lata się z Polski wyprowadzamy bo nie podobają nam się perspektywy tego kraju..

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:21   #363
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez zanciapp Pokaż wiadomość
existence mamy podobne zdanie co do bycia kurą domową i chęci bycia nią i nawet gotować podobno już umiem perfekcyjnie
Mój mowi,że ja za dobrze gotuje i niestety to widać po jego boczkach Także existence,ja na Twoim miejscu bym przystopowała z nauką gotowania,bo to wcale nie jest za dobre
Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
miło, że nie jestem odosobniona u mnie z gotowaniem na bakier tż to bardzo lubi więc ja niezbyt mam okazję się wykazać ale po studiach mam zamiar zacząć się uczyć większej ilości dań
Gotowania można się w 2 tyg nauczyć. Przynajmniej ja tak zrobiłam w jedne wakacje,zawzięłam się,bo uznałam,że to obraza dla majestatu,że facet gotuje lepiej ode mnie,a ja tylko umiem jaecznicę i się nauczyłam cuda wygotowywać
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:23   #364
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
mój tez chce dużo zarabiać, ale czuje że jemu się akurat uda w sumie mi to nie przeszkadza bo im wyższe aspiracje tym lepiej. No i co ukrywać będzie się lepiej żyło. Ja sama nie mam zamiaru pracować gdzieś gdzie mi się nie będzie podobało i do tego za najniższą kwotę - mam dla siebie większe plany a jak już zarobimy z Tż nieco to też mamy parę pomysłów na przyszłość (miejmy nadzieję niedaleką przyszłość). No i prawdopodobnie za jakieś 3 lata się z Polski wyprowadzamy bo nie podobają nam się perspektywy tego kraju..
Ja jestem pewna, że mojemu też się uda, bo wszystko za co do tej pory się brał mu się udawało Tylko to jest dla mnie szokiem, że jeden może tak łatwo wycisnąć takie pieniądze, a drugi nawet takiej kwoty przez całe życie nie bierze pod uwagę.
Stary 2013-09-05, 11:27   #365
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem pewna, że mojemu też się uda, bo wszystko za co do tej pory się brał mu się udawało Tylko to jest dla mnie szokiem, że jeden może tak łatwo wycisnąć takie pieniądze, a drugi nawet takiej kwoty przez całe życie nie bierze pod uwagę.
Nigdy nie mów nigdy, mój TŻ też nigdy nie myślał że będzie zarabiał takie pieniądze jak teraz. A potem w ciągu roku dostał awans i 3 podwyżki, więc viva wszystko przed Tobą
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:29   #366
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu tak samo. Może to narazie nie są jakieś super osiągnięcia ale wiem, że osiągnie jeszcze więcej i będzie nam dobrze w przyszłości ja też nie mam zamiaru siedzieć bezczynnie i też chce dużo zarabiać, a co

A w sumie nie rozumiem ludzi którzy chcą zarabiać najmniej, a raczej nie mają planów na więcej.. I takie osoby zazwyczaj kończą z najniższą krajową z tego co zaobserwowałam bo "żyjemy w takim kraju gdzie i tak więcej nie zarobię".. ja znowu nawet nie biorę pod uwagę, że będziemy żyć za marne pieniądze i do tego pracować jak głupki.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Nigdy nie mów nigdy, mój TŻ też nigdy nie myślał że będzie zarabiał takie pieniądze jak teraz. A potem w ciągu roku dostał awans i 3 podwyżki, więc viva wszystko przed Tobą
mi się wydaje, że chodzi o ludzi którzy nawet nie starają się zarobić więcej i ogólnie zrobić czegoś więcej w swoim życiu ja niestety takich znam i to jest dla mnie przykre..

BLOG

Stary 2013-09-05, 11:34   #367
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Mojemu tak samo. Może to narazie nie są jakieś super osiągnięcia ale wiem, że osiągnie jeszcze więcej i będzie nam dobrze w przyszłości ja też nie mam zamiaru siedzieć bezczynnie i też chce dużo zarabiać, a co

A w sumie nie rozumiem ludzi którzy chcą zarabiać najmniej, a raczej nie mają planów na więcej.. I takie osoby zazwyczaj kończą z najniższą krajową z tego co zaobserwowałam bo "żyjemy w takim kraju gdzie i tak więcej nie zarobię".. ja znowu nawet nie biorę pod uwagę, że będziemy żyć za marne pieniądze i do tego pracować jak głupki.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

mi się wydaje, że chodzi o ludzi którzy nawet nie starają się zarobić więcej i ogólnie zrobić czegoś więcej w swoim życiu ja niestety takich znam i to jest dla mnie przykre..
Tylko że czasami nie masz wyboru i albo pracujesz za najniższą krajową albo nie masz co do garnka włożyć. Nasz kraj jest brutalny , no i jest jeszcze kwestia która wiąże się z tym co napisałaś, skoro ludzie tak desperacko potrzebują pracy że godzą się całe życie pracować na śmieszne pieniądze to i pracodawcy nie kwapią się do płacenia więcej(bo wiedzą że i tak znajda kogoś za niską kwotę). Ja w swojej pierwszej pracy zarabiałam więcej niż niektórzy znajomi moich rodziców co już mają ileś tam lat doświadczenia zawodowego. A inna bajka jest też taka że niektórzy młodzi ludzie mają w dupie poprzewracane, bo jak słyszę że 35 latek mieszka z mamusią bo on nie będzie się poniżał i pracował za 1500 zł na rękę to mam ochotę go trzasnąć, a na pytanie jakie ma wykształcenie to mówi że liceum skończył no to z czym do ludzi....Trochę pokory by się niektórym przydało

Edytowane przez pejlin
Czas edycji: 2013-09-05 o 11:35
Stary 2013-09-05, 11:41   #368
iixi
Zakorzenienie

pejlin no tak masz rację ogólnie. Tylko akurat ja tego nie rozumiem jak w ogóle można chcieć pracować za te 1500zł i nie chcieć więcej? Bo mi się najbardziej rozchodzi o to, że ktoś pracuje już X lat i twierdzi, że on nie chce więcej a żyje w długach i nawet mu się nie chce dupy spiąć i poszukać lepszej pracy.. Oczywiście inna sprawa jak ktoś zaczyna od mniejszych kwot i się pnie coraz wyżej. Nie wiem, może moje myślenie to wynik tego w jakiej rodzinie byłam wychowywana..

BLOG

Stary 2013-09-05, 11:44   #369
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
pejlin no tak masz rację ogólnie. Tylko akurat ja tego nie rozumiem jak w ogóle można chcieć pracować za te 1500zł i nie chcieć więcej? Bo mi się najbardziej rozchodzi o to, że ktoś pracuje już X lat i twierdzi, że on nie chce więcej a żyje w długach i nawet mu się nie chce dupy spiąć i poszukać lepszej pracy.. Oczywiście inna sprawa jak ktoś zaczyna od mniejszych kwot i się pnie coraz wyżej. Nie wiem, może moje myślenie to wynik tego w jakiej rodzinie byłam wychowywana..
Uważam że zostałąś dobrze wychowana, bo zdrowa ambicja to tylko rzecz godna pochwały. A to co piszesz że ludzie po x latach nie chcą więcej to wynika z lenistwa, bo trzeba by się wykazać jakkolwiek, i wykazać trochę inwencji własnej a jak ktoś ma ciepłą zagrzaną posadkę to już nawet mózgu nie zawsze musi używać Lenistwo to poważna choroba
Stary 2013-09-05, 11:45   #370
viva91
na przekór do celu

Cytat:
no, dosłownie wszystko
Cytat:
Da się zrobić coś więcej w swoim życiu, tylko to wymaga poważniejszych decyzji, np. w kwestii pracy często przeprowadzka wchodzi w grę, a są osoby, które nie mogą sobie na to pozwolić z przyczyn na przykład finansowych i tak koło się zamyka.
Mam kolegę który pracuje od 5 lat w firmie robiącej sztuki metalowe. Skończył technikum i poszedł tam do pracy. Dojeżdża codziennie 40 km. I ciągle zarabia tyle samo, podwyżek nie było u nich już od kilku lat. Czemu akurat tam pracuje? Bo nigdzie indziej nie było dla niego pracy, a jak była to gorzej płatna.

I to o nim pisałam w poprzednim poście, że "a drugi nawet takiej kwoty przez całe życie nie bierze pod uwagę", bo w tej pracy nie da się zarabiać tyle, ile chce np. zarabiać TŻ w innej dziedzinie. Podejrzewam, że sam kierownik może zarabiać również mniej.
Tak samo moi rodzice nigdy nie zarabiali tyle i dla mnie są to astronomiczne, wręcz (i teraz to zabrzmi dziwnie) niepotrzebnie wysokie sumy, bo wiem, że za mniejsze można normalnie żyć nie odmawiając sobie za wiele. Po prostu nie jestem do takich wielkości przyzwyczajona, toteż nie miałam ich w planach
Stary 2013-09-05, 11:50   #371
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
no, dosłownie wszystko

Da się zrobić coś więcej w swoim życiu, tylko to wymaga poważniejszych decyzji, np. w kwestii pracy często przeprowadzka wchodzi w grę, a są osoby, które nie mogą sobie na to pozwolić z przyczyn na przykład finansowych i tak koło się zamyka.
Mam kolegę który pracuje od 5 lat w firmie robiącej sztuki metalowe. Skończył technikum i poszedł tam do pracy. Dojeżdża codziennie 40 km. I ciągle zarabia tyle samo, podwyżek nie było u nich już od kilku lat. Czemu akurat tam pracuje? Bo nigdzie indziej nie było dla niego pracy, a jak była to gorzej płatna.

I to o nim pisałam w poprzednim poście, że "a drugi nawet takiej kwoty przez całe życie nie bierze pod uwagę", bo w tej pracy nie da się zarabiać tyle, ile chce np. zarabiać TŻ w innej dziedzinie. Podejrzewam, że sam kierownik może zarabiać również mniej.
Tak samo moi rodzice nigdy nie zarabiali tyle i dla mnie są to astronomiczne, wręcz (i teraz to zabrzmi dziwnie) niepotrzebnie wysokie sumy, bo wiem, że za mniejsze można normalnie żyć nie odmawiając sobie za wiele. Po prostu nie jestem do takich wielkości przyzwyczajona, toteż nie miałam ich w planach
Masz rację w tym co mówisz i z tym że za niższe kwoty da się żyć to owszem tyle że d..a przyzwyczaja się do lepszego , wiem co mówię, jak pomyślę od jakiej kwoty zaczynaliśmy mieszkać z sobą a jaką mamy teraz to się dziwię żeśmy przeżyli No tyle tylko że teraz kupujemy zupełnie inne produkty z tzw. wyższej półki(wyższej w stosunku do tego co kupowaliśmy te kilka lat temu)
Stary 2013-09-05, 11:54   #372
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Uważam że zostałąś dobrze wychowana, bo zdrowa ambicja to tylko rzecz godna pochwały. A to co piszesz że ludzie po x latach nie chcą więcej to wynika z lenistwa, bo trzeba by się wykazać jakkolwiek, i wykazać trochę inwencji własnej a jak ktoś ma ciepłą zagrzaną posadkę to już nawet mózgu nie zawsze musi używać Lenistwo to poważna choroba
Ja jestem wdzięczna rodzicom za takie a nie inne wychowanie mnie. a aż takie lenistwo to rzecz straszna.. mnie przeraża myśl, że w domu wszyscy mieliby wyżyć za 3000..

BLOG

Stary 2013-09-05, 11:55   #373
karolkao89
Zadomowienie

Cytat:
no, dosłownie wszystko

mam takie samo podejście co wiecej bez problemu mogłabym żyć bez auta i w 2 pokojowym mieszkaniu:P. I uważam, że jak ktoś nie miał specjalnych warunków przez całe życie, to w 1 pracy nie bedzie oczekiwał kokosów. Ja szczerze mowiac, poki mieszkam z rodzicami i to oni 'sponsoruja' jedzenie i oplaty, moglabym smialo zarabiac 1600. Z tego odciagaja na zusy i te inne, to co miesiac moglabym cala wyplate odkladać. Jak uslyszalam ze znajomy za 2 tys robić nie bedzie to go wysmialam - po 1. od czegos trzeba zacząć, nabrac doswiadczenia, po 2. czego on oczekuje po wyksztalceniu ktore zatrzymalo sie w 1 klasie zaowdowki, ktorej nie ukonczyl.. smiech na sali.

Dla mnie 2 tys to jest dużo. I watpie ze na poczatek tyle bede zarabiać, później - wraz z nabraniem doswiadczenia mozna cos takiego planowac, ale wczesniej nie oczekuje cudow
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:56   #374
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację w tym co mówisz i z tym że za niższe kwoty da się żyć to owszem tyle że d..a przyzwyczaja się do lepszego , wiem co mówię, jak pomyślę od jakiej kwoty zaczynaliśmy mieszkać z sobą a jaką mamy teraz to się dziwię żeśmy przeżyli No tyle tylko że teraz kupujemy zupełnie inne produkty z tzw. wyższej półki(wyższej w stosunku do tego co kupowaliśmy te kilka lat temu)
no właśnie.. jest dokładnie tak jak piszesz człowiek się przyzwyczaja. A ja jestem przyzwyczajona żyć w dobrych warunkach i sobie nie umiem wyobrazić już innego życia.. Nawet mieszkanie na studia musiało spełniać moje wymagania estetyczne bo nie chciałam mieszkać w byle czym

BLOG

Stary 2013-09-05, 11:56   #375
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Oczywiście, widzę po TŻ-cie
Albo ten przykład mikrofali, kiedy dziwiłyście się, jak mogę bez niej żyć - jak jej nigdy nie miałam, to nie była mi potrzebna, bo nie zaznałam jej "dobrodziejstw" ale teraz jak już trafiła do naszej kuchni to gdy jestem u rodziców (gdzie nie ma mikrofali) to czasami mi jej brakuje
Stary 2013-09-05, 11:58   #376
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
a jeśli można wiedzieć ile Twój Tż chce zarabiać? ;> Jeśli to nie tajemnica oczywiście A pomyśl, że jak będziecie mieli te większe kwoty to już w ogóle nic sobie odmawiać nie będziesz musiała

BLOG

Stary 2013-09-05, 12:01   #377
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Ja jestem wdzięczna rodzicom za takie a nie inne wychowanie mnie. a aż takie lenistwo to rzecz straszna.. mnie przeraża myśl, że w domu wszyscy mieliby wyżyć za 3000..
No właśnie, a mnie nic w tym nie przeraża, bo dla mnie to codzienność i nie mam powodów do narzekań
Choć oczywiście apetyt rośnie w miarę jedzenia i będę starała się pracować za jak najwyższą stawkę

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
a jeśli można wiedzieć ile Twój Tż chce zarabiać? ;> Jeśli to nie tajemnica oczywiście A pomyśl, że jak będziecie mieli te większe kwoty to już w ogóle nic sobie odmawiać nie będziesz musiała
Mogę powiedzieć, tylko teraz nie wiem czy nie usłyszę odpowiedzi typu: "Pff, to wcale nie tak dużo" Bo dla mnie naprawdę to dużo
8 tys na rękę
Stary 2013-09-05, 12:03   #378
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, a mnie nic w tym nie przeraża, bo dla mnie to codzienność i nie mam powodów do narzekań
Choć oczywiście apetyt rośnie w miarę jedzenia i będę starała się pracować za jak najwyższą stawkę
dać się na pewno da, ale widzę po niektórych jak żyją łącznie za te 3-4 tys + 1-2 dzieci to się odechciewa (przynajmniej mi) takiego czegoś.
i trzymam kciuki za jak największe płace w przyszłości

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Mogę powiedzieć, tylko teraz nie wiem czy nie usłyszę odpowiedzi typu: "Pff, to wcale nie tak dużo" Bo dla mnie naprawdę to dużo
8 tys na rękę
bo w sumie to nie aż tak dużo - mój chce jeszcze więcej a jak już chce tyle zarabiać to myślę, że po jakimś czasie ta kwota jeszcze wzrośnie

BLOG

Stary 2013-09-05, 12:05   #379
karolkao89
Zadomowienie

Cytat:
u nas 4 osoby za 2 tys przetrwały przez 20pare lat także... ;-) Tylko tata pracowal. Z tym, że nas uczyli oszczedności i mimo że w oczach innych to kwota baaaaaaaardzo mała, żyliśmy normalnie, może nie wyjezdzalismy za granicę na wakacje z rodzicami i nie mielismy auta, ale no..szczerze mowiac nie bylo to potrzebne.

Mi zawsze mowili, ze nie mozna sie poddawac i nie trwonic wszystkich pieniedzy od razu. Ja zaczelam roznosic ulotki w liceum, inwentaryzacje, 'hotessowanie', znajomi wysmiewali bo przeciez dostawali 100zł czy wiecej kieszonkowego, albo za oceny..:rolleye s:, a ja roznosilam 'jakies ulotki'. No, ale 2 dni pracy, zarobione pierwsze 200zł.. nie wydalam ich przez miesiąc:P. Faktycznie co się zarobi to trudno wydać, chociazby na pierdoły.

Pracowałam tez na magazynnie w markecie budowlanym.. 8 godzin dziennie po 7 zł, za 2 tyg zarobiłam 600zł, tz. w 10 dni. Mogłam pracować tak dlugo jak chcę, ale że to była koncowka wrzesnia a ja szlam pierwszy raz na studia to musialam przerwać.

Mój TŻ w swoim zawodzie w wiekszym miescie czy dla prywatnych firm moze wyciagnac nawet do 10tys na miesiac, ale ja mu powtarzam caly czasss że powoli, im wiecej przepracuje tym bardziej moze sobie pozwolic na ewentualną negocjację o wypłate. Bo jak ktoś od razu ząda nie wiaodmo ile to sorry..zwlaszcza jak nigdy wczesniej nie pracowal w danej dziedzinie czy w takim zawodzie/stanowisku.
Stary 2013-09-05, 12:09   #380
viva91
na przekór do celu

Cytat:
bo w sumie to nie aż tak dużo - mój chce jeszcze więcej a jak już chce tyle zarabiać to myślę, że po jakimś czasie ta kwota jeszcze wzrośnie
no właśnie o to chodzi, że on chce tyle zarabiać od października tego roku, już, tak szybko i może to dlatego jest dla mnie takim szokiem

oglądałyście Epokę Lodowcową? w ostatniej części Wiewiór trafił do zaświatów zasypanych żołędziami - tak właśnie się czuję
Stary 2013-09-05, 12:12   #381
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkao89 Pokaż wiadomość
u nas 4 osoby za 2 tys przetrwały przez 20pare lat także... ;-) Tylko tata pracowal. Z tym, że nas uczyli oszczedności i mimo że w oczach innych to kwota baaaaaaaardzo mała, żyliśmy normalnie, może nie wyjezdzalismy za granicę na wakacje z rodzicami i nie mielismy auta, ale no..szczerze mowiac nie bylo to potrzebne..
z tym jak ja żyłam to dla mnie akurat nie do pomyślenia. Ale no.. każdy żyje inaczej, każdy ma rożne warunki życia itp.. U Tż podobnie rodzina żyje i dlatego on ma większe aspiracje bo widział całe zycie jak jest ciężko wiązać koniec z końcem. Może to zabrzmi dziwnie ale sam to mówi: potem poznał mnie i moją rodzinę i zobaczył jak można żyć inaczej i tak oto od jakiś 5 lat robi wszystko, żeby w przyszłości nie żyć tak jak jego rodzina.

BLOG

Stary 2013-09-05, 12:12   #382
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
oglądałyście Epokę Lodowcową? w ostatniej części Wiewiór trafił do zaświatów zasypanych żołędziami - tak właśnie się czuję

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:13   #383
zanciapp
Zadomowienie

przyglądam się tak temu co piszecie...
kwoty naprawde spore, ale to zależy też od miasta. w mniejszych miastach to kwoty raczej dla "elity"... niestety
zanciapp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:14   #384
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie o to chodzi, że on chce tyle zarabiać od października tego roku, już, tak szybko i może to dlatego jest dla mnie takim szokiem
przyzwyczaisz się i uwierz, marudzić nie będziesz na to
mój aktualnie do pracy nie ma jak iść bo studiuje dziennie. Aktualnie zajmuje się forexem i całkiem dobrze mu to idzie

BLOG

Stary 2013-09-05, 12:14   #385
Vallotka
Zakorzenienie

A ja może trochę zmienię temat bo u nas to tak mało ciekawie w kwestii zarobków. Za niecały miesiąc idziemy na imprezę z okazji 50 rocznicy ślubu moich dziadków. Przydałoby się coś im kupić ale zupełnie nie wiem co Może macie jakieś pomysły?
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:19   #386
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
A ja może trochę zmienię temat bo u nas to tak mało ciekawie w kwestii zarobków. Za niecały miesiąc idziemy na imprezę z okazji 50 rocznicy ślubu moich dziadków. Przydałoby się coś im kupić ale zupełnie nie wiem co Może macie jakieś pomysły?
Ja moim z okazji tego samego święta kupiłam karykaturę , gość który to robił wypytał czym się interesują no a że oni kochają grzebać w ogrodzie to ich w ogródku umiejscowił, ale miła karykatura a nie wredna i do dziś wisi na ścianie Znajdę zdjęcie u tego gościa to ci pokażę
Stary 2013-09-05, 12:20   #387
karolkao89
Zadomowienie

Cytat:
z tym jak ja żyłam to dla mnie akurat nie do pomyślenia. Ale no.. każdy żyje inaczej, każdy ma rożne warunki życia itp.. U Tż podobnie rodzina żyje i dlatego on ma większe aspiracje bo widział całe zycie jak jest ciężko wiązać koniec z końcem. Może to zabrzmi dziwnie ale sam to mówi: potem poznał mnie i moją rodzinę i zobaczył jak można żyć inaczej i tak oto od jakiś 5 lat robi wszystko, żeby w przyszłości nie żyć tak jak jego rodzina.
zawsze jest tak, że dzieci chcą żyć na lepszym poziomie niż same żyły kiedyś. W moim poprzednim zwiazku tak było, ze byla krajalnica, zmywarka, mikrofala, auto, wycieczki zagraniczne, ale.. brudno, brak umiejetnosci np. w krojeniu chleba ( na wakacjach ja kroilam chleb bo u nich nikt nie umial, powaznie..), ciagle jedzenie typu pizza, hamburgery wszystko z mikrofali, wszystko odgrzewane w mikrofali, pomine fakt samej wiezi rodzinnej i szacunku do iebie samego, najwazniejsze były pieniadze, wakacje, wycieczki, "co, mnie nie stac?", głupie aluzje, czy poniżanie innych bo jadą takim autem a nie innym.....

Tak mi sie przypomniało jeśli chodzi o mikrofale i te inne dobrodziejstwa, ktore dla mnie są zbedne:P.

Ja chcialabym zyc na poziomie wyzszym nieco niz teraz zyje. Naprawde, wiecej do szczescia mi nie potrzebne, he he, w moim przypadku sprawdizloby się 'biednie i szczesliwie':P
Stary 2013-09-05, 12:20   #388
viva91
na przekór do celu

Mój zaczynał pracować podczas studiów dziennych

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
Hmm, zazdroszczę, bo nie mam pary dziadków. Nie wiem też, co się kupuje na takie okazje. Moja babcia kolekcjonuje zdjęcia swoich wnucząt Więc jej pewnie sprawiłby radość jakiś fajny kolaż ze zdjęć w ładnej ramce
Stary 2013-09-05, 12:27   #389
pejlin
Wtajemniczenie

Vallotka w załączniku prezent dla moich dziadkówW sensie że to oni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00070A.jpg (162,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-09-05, 12:29   #390
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Vallotka w załączniku prezent dla moich dziadkówW sensie że to oni
fajne

BLOG

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości