|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
a ja obiecalam sobie ze zaraz po porodzie zrobie sobie prezent urodzinowy
mam juz wypatrzony plaszcz i buty na jesien i bede sexi mama Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
![]() Tak samo gluten z mąki. Ogólnie jakby wykluczyć wszystkie alergeny, to człowiek by nic nie jadł, ale chodzi o to, żeby nie zjeść 3 paczek biszkoptów na raz
|
|
|
#3153 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
zaczelo sie od psa ktory mial rane na ogonie potem my uzywalismy zamiast wody utlenionej, a potem dalam kolezance jak miala sobie zmieniac opatrunek w domu zanim.jej szwow nie sciagna w kazdej z tych sytuacji sprawdzil sie bezblednie, a jak to bedzie z pepuszkiem to sie okaze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co sądzicie o dopajaniu niemowlaków gdy są tylko na piersi? Moja mama mi ciągle truje, że powinnam podawać wode i herbatki, no ale przecież nie tak od razu.
|
|
#3156 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3158 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Mam dzisiaj jakiś dzień świni, jem i piję na zmianę.Ilości hurtowe.Własnie zciąłam 2 bulki z serem i 2 gotowane jajka i nie żebym sie tym najadła |
|
|
|
|
#3159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
na tyle co czytalam to jestem na nie polozna mowila to samo i babka od.laktacji tak samo no ja wlasnie dlatego zamierzam kupic takie ala krotkie kaloszki Cytat:
tak bo znalalzam jestem zakochana i jak zniknie ze sklepu internetowego to wiem ze sie pochlastamzreszta buty to nie problem, a plaszcz kupie sobie rozmiar z zeszlego roku przytylam 13kg wiec licze ze.6tyg po porodzie bede miala identyczna wage jak przed ciaza moze to zbyt duzy optymizm ale tak mysle Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anka przynajmniej nie miała wzdęć
|
|
|
|
|
#3161 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Mi się marzą kaloszki, poważnie, bo zawsze jak są ulewy to normalne buty są porządnie przemoczone a później nie ładnie pachną.
W dodatku brakuje mi kurtki/płaszcza na jesień. Chce w końcu zmienić płaszcz zimowy no i kozaki już zakończyły swój żywot, bo przemakają.
|
|
#3163 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja się wczoraj ważyłam u gin.. i od 8tc, czyli od stwierdzenia ciąży przytyłam 8 kg z tym ze wcześniej przez 6tyg przytylam 4kg więc razem 12 sprawdzałam wagę z anką i w tym samym tygodniu ciąży jest identyczna wiec tez mam nadzieję, ze do końća pologu kg się unormują
|
|
|
|
|
#3165 |
|
BAN stały
|
Ja wynalazłam jakis stary płaszcz przy przeprowadzce, który kiedyś mama kupiła w sh i się w niego nawet teraz zmieszczę i dopnę, więc na jesień będzie ok, nawet na przyszłą wiosnę, bo raczej nie schudnę te 25 kilo za szybko
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3167 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już stoję twardo z wagą, +16 kg.
|
|
#3169 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- No jak widać teoria i praktyka czasami sie różnią |
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja lece, musze się doprowadzić do porządku.
Cotynato chciałam Ciebie uprzedzić, że jak moja Amela będzie się pchała na świat odezwe się do Ciebie sms-em, bo jak bym się lada dzień znalazła w szpitalu to raczej nie miałabym dostępu do neta.
|
|
#3171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedyś dawało się dzieciom glukozę do picia, ale to nie te czasy ![]() Cytat:
![]() Do pracy w nich nie pójdę, ale jako mama mogę U mnie nie tak źle, bo jak się w domu zważyłam, to równo +20 kg, a bałam się, że będzie +22 kg jak na wizycie ![]() Ale jednak to był pełny pęcherz, brak wizyty w WC i nie wiem, co jeszcze
|
|
|
#3172 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3173 |
|
BAN stały
|
Mam właśnie orgazm.Piję coś czego nie powinnam.Wielkie frappe z lodem
|
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to u mnie w domu mama czy jej siostry a ma 4 tyły w ciąży po ok 30 kg.
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Najadłam się słodyczy i mnie zemdliło
Ostatnio tak mnie ciągnie do słodkiego, że szok... I do mięsa, a wcześniej na widok jednego i drugiego mnie odrzucało
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja będę miała w sobotę jak będę jeszcze w dwupaku. W MC ostatnio była promocja Big Mac za 5 pln a teraz dwa w cenie jednego . Ślina mi już leci na szejka z kawą .
|
|
|
#3177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to samo. Na początku ciąży jeszcze ok, ale później coraz mniej miałam ochotę. Za to ostatnio jakie akcje miałam... Z racji wolnego czasu zaczęłam czytać książki, które zalegają na regale nieprzeczytane, a było ich trochę. No i tak trafiłam na książkę "W łóżku z..." Nie była jakoś specjalnie ciekawa, zbiór opowiadań.Za to jakich. Erotyki jakieś. (Kupując nie wiedziałam co to dokładnie za opowiadania) No i jak czytałam to aż się napalałam i wtedy sru do sypialni do męża. A co do tej pracy, to nie przejmuj się tym tak. Nigdy nie wiadomo czy wrócisz na to samo stanowisko, możesz trafić na inne i tak czy siak trzeba się uczyć od nowa. Nawet jeśli wracasz na to samo stanowisko, to przez ten czas siedzenia w domu każda z nas ma prawo wiele rzeczy pozapominać. Z resztą pewnie nie raz w życiu zmienimy pracę i znów trzeba się uczyć od nowa. Je też mam dylemat z pracą, ale na razie się tym nie nakręcam. Mianowicie gdy szłam na zwolnienie to z myślą, że do tej pracy już nie wrócę. Średnio ją lubiłam i ludzi też. Teraz jak kupiliśmy mieszkanie i jeszcze dobraliśmy pożyczkę na remont mieszkania widzę jak kasa będzie nam w najbliższych latach potrzebna i już tak ochoczo nie wygłaszam, że do pracy nie wrócę. Jak będzie trzeba to podwinę ogon, zagryzę zęby i do roboty. No chyba że w międzyczasie wpadnę na jakiś zaje****y i pewny pomysł na biznes, który w dodatku nie będzie wymagał na początku jakichś dużych nakładów finansowych. ![]() Póki co o tym nie myślę, bo mam na to jeszcze ponad rok czasu. Rok macierzyńskiego + uzbiera się ok. 50 dni zaległego urlopu do odebrania. Tak więc powrót do pracy wypadnie mi pewnie gdzieś w grudniu 2014r. więc jest czas na martwienie się w razie czego.
|
|
#3178 |
|
BAN stały
|
Ale mi dobrze w gardło
|
|
|
|
#3179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Później budyń czekoladowy, cukiereczki. Na szczęście cukier kontroluje i jest ok.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

[/RIGHT]

sprawdzałam wagę z anką i w tym samym tygodniu ciąży jest identyczna
wiec tez mam nadzieję, ze do końća pologu kg się unormują 

Ostatnio tak mnie ciągnie do słodkiego, że szok... I do mięsa, a wcześniej na widok jednego i drugiego mnie odrzucało
.
A najgorsze, że to silniejsze ode mnie i choć chce odpędzić te myśli, to i tak wracają
. Później budyń czekoladowy, cukiereczki. Na szczęście cukier kontroluje i jest ok.