Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 14:39   #3211
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

odnośnie diet, wszyscy mówią że KP to najlepsza dieta ! jak mi kilogramy nie będą spadać tak jak powinny to włączę ćwiczenia po połogu

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:41   #3212
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
swoja drogą październik powinien się zmobilizować do większej aktywności.
nie piję do Ciebie, bo sprawujesz się wzorowo, ale resztę możesz pogonić, bo faktycznie niedługo zacznie tu się echo odbijać od "ścian"
ja latam pomiędzy domem i szkołą i jak mi tż nie okupuje kompa to zasiadam i piszę....
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:43   #3213
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Aha, zapomniałam napisać o najważniejszym.Mamy drugie imie dla małego Karlos
fajowo
kojarzy mi sie z carlosem co na tlc ma program z ta cukiernia

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:43   #3214
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
swoja drogą październik powinien się zmobilizować do większej aktywności.
nie piję do Ciebie, bo sprawujesz się wzorowo, ale resztę możesz pogonić, bo faktycznie niedługo zacznie tu się echo odbijać od "ścian"
październikowych mam jest o połowę mniej niż wrześniowych stąd może takie odczucie
ja mam syndrom wicia gniazda, ogarniam ostatnie rzeczy z wyprawki, robimy przemeblowania, zamówiliśmy komodę, przeorganizujemy sypialnie i szafki, pakuję torbę i będę czekać na poród

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:44   #3215
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
odnośnie diet, wszyscy mówią że KP to najlepsza dieta ! jak mi kilogramy nie będą spadać tak jak powinny to włączę ćwiczenia po połogu
A ja wiem.Ponoć spala jakieś 500-600 kcal.Nawet jak ćwiczenia drugie tyle to wg mnie mało.Jeszcze zależy jaki masz apetyt.Moja przyjaciółka to po każdym karmieniu była okrutnie głodna więc uzupełniała to co maluch wyssał i o schudnięciu nie ma mowy.
Ale nie każdy tak ma pewnie.Ja w otoczeniu mam takie które albo jedzą 2 razy wiecej i nie chudną, albo chudną, ale chodzą głodne

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-09-05 o 14:46
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:44   #3216
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat

Cytat:
Tzn ja wypróbołam już wiele diet i akurat te co na mnie działają i na których dobrze sie czuję i jestem w stanie wytrzymać to nie można stosować podczas kp.A innymi to sie katować nie będę, bo nie jestem aż taka twarda.Poza tym jak człowiek się bardzo męczy przy odchudzaniu to w końcu sie złamie si sie nażre. Wole poczekać do końca kp.
ale jesli tak zakladasz to sie skonczy przytyciem w okresie kp bo z gory sobie popuszczasz
mozna sie zdrowo odzywiac, starac dosc lekko jesc i sie najadac
moze dzieciak wyssie duzo i schudniesz nie wiedzac kiedy
oprocz tego ruch, cwiczenia z dzieckiem, basen

i wiem ze powiesz ze na ciebie to nie dziala ale to jest tylko twoje usprawiedliwienie na lenia nie zawsze sa spektakularne efekty, albo cwiczenia sa zbyt malo intensywne lub nieregularne

uwazam ze spokojnie w pol roku kazdy jest w stanie schudnac 8kg przy zdrowej diecie i ruchu
bez glodzenia sie i katowania po 10h na silowni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:47   #3217
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

tak się właśnie skapnęłam, że przecież ja ma wyliczony tp z @ regularnych a ja je miałam różnie i nigdy nie prowadziłam kalendarzyka,
wiec z regularnych wychodzi mi 21 a z 1 usg 14 wrzesien, ciekawe co sie sprawdzi

budyń nie zna granic

Aleksander
Stary 2013-09-05, 14:47   #3218
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja już stoję twardo z wagą, +16 kg.
Ja +14, ciekawe ile na końcu będzie. W poprzedniej przytyłam ponad 20
Cytat:
Są i takie bez cukru.Dawałam Wiki, ale ona jest na mm

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

No jak widać teoria i praktyka czasami sie różnią
No fakt, mm chyba powinno dopijać. Ja pisałam o KP gdzie mleko matki zapewnia i chlanko i jedzonko zapominam czasami o mm chociaż już puszeczkę mam skołowaną- znów Enfamil. będzie w razie czego
Cytat:
Dziewczynki ja lece, musze się doprowadzić do porządku.

Cotynato
chciałam Ciebie uprzedzić, że jak moja Amela będzie się pchała na świat odezwe się do Ciebie sms-em, bo jak bym się lada dzień znalazła w szpitalu to raczej nie miałabym dostępu do neta.
O pewnie pisz śmiało szkoda,że później nie rodzisz to byśmy sobie poplociły na porodówce

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:48   #3219
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Niop.Ja przy tych skurczach co ty masz pewnie już bym dzwoniła do gin i cioci, a one kazałyby mi jechać na ktg.

Ale mam dzień kupy teraz.
Wczoraj miałam super dzień, a dzisiejszy jest do d...mam niemoc a jakoś nie mam pomysłu co dzisiaj ze sobą zrobić...Chciałabym,żeby już była przyszła środa...
Jak ja cię rozumiem . Też bym chciała żeby była już przyszła niedziela

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:49   #3220
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

musze wyjsc a nie umiem zmusic sie do prsznica i wogole wstania z fotela

Aleksander
Stary 2013-09-05, 14:50   #3221
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
A ja wiem.Ponoć spala jakieś 500-600 kcal.Nawet jak ćwiczenia drugie tyle to wg mnie mało.Jeszcze zależy jaki masz apetyt.Moja przyjaciółka to po każdym karmieniu była okrutnie głodna więc uzupełniała to co maluch wyssał i o schudnięciu nie ma mowy.
Ale nie każdy tak ma pewnie.Ja w otoczeniu mam takie które albo jedzą 2 razy wiecej i nie chudną, albo chudną, ale chodzą głodne
To dziwne... Bo to że dużo je to norma- organizm jest maszyną w tym czasie. Produkuje,produkuje... i ze znanych mi mam praktycznie każda przy KP doszła przynajmniej do swojej wagi. A jeżeli nie niżej- to chodakowska i nie ma zmiłuj.

I co nie bedziesz karmić przez to?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:51   #3222
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a co sądzicie o dopajaniu niemowlaków gdy są tylko na piersi? Moja mama mi ciągle truje, że powinnam podawać wode i herbatki, no ale przecież nie tak od razu.
Przy kp się nie dopaja.
Jeśli są kolki to sama możesz pić np.koper a dziecko z mlekiem Twoim to dostanie. Co innego jak ściągasz swoje mleko, wtedy dziecko nie wyłapie tego pierwszego i nim się nie napije, tylko ma wszystko wymieszane, wtedy warto coś dać, może być woda.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
przytylam 13kg wiec licze ze.6tyg po porodzie bede miala identyczna wage jak przed ciaza
moze to zbyt duzy optymizm ale tak mysle
Są szanse

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
gorgulek wiesz tu nawet nie chodzi, że ktoś ma coś kupić czy nie. Ale u mojego TŻ jest tak, że każda jego siostra mieszka cos dostała od mamy jak dziecko miało przyjść na świat, albo np. oragnizowała im wesele, jednej zrobiła w domu, a kiedy my chcieliśmy zrobić przyjęcie w domu to powiedziała stanowcze nie. A TŻ jej zawsze pomagał. On po prostu sam czuje się niesprawiedliwie traktowany.
To jest niesprawiedliwe, to prawda, ale nie zmienia to faktu, że przymusu nie ma.
Ja będę bardzo wdzięczna jeśli dostanę, jeśli nie to poradzimy sobie sami

Lecę po Zuzię.

Aaa wiem co chciałam.

Kaśka ogromne gratulacje super, że tak szybko poszło

Snow trzymam za rozkręcenie akcji.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:55   #3223
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
zaj.biste

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ja mam tak samo od rana
jeszcze poty mnie obeszly
kurde skurcze troche mniejsze mam
ale cycki bola i cala mokra jestem

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
To dziwne... Bo to że dużo je to norma- organizm jest maszyną w tym czasie. Produkuje,produkuje... i ze znanych mi mam praktycznie każda przy KP doszła przynajmniej do swojej wagi. A jeżeli nie niżej- to chodakowska i nie ma zmiłuj.

ja znam takie co na kp przytyly 10 i 20 kg
ale obie po latach przyznaja ze sie obzeraly jak swinie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:55   #3224
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dopisuję

I sprzątam dokumenty ciążowe dalej, żeby nie rzucić babce na porodówce usg z 12 tc

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:56   #3225
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ale na pierwsze Jan?
A Twój TŻ to obcokrajowiec?

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Moja koleżanka,która mnie dzisiaj odwiedziła uznała,że najlepiej sie chudnie dopiero jak dziecko zaczyna chodzić i się za nim biega...

A ja miałam nadzieję,że skoro tak poświęcę się dla dziecka z rygorystyczną dietą to jednak samo zejdzie.

Ja mam tak,że jeśli wiem,że muszę się powstrzymać przed jedzeniem czegoś to sie powstrzymuję. Po wyrwaniu zębów i założeniu aparatu nie mogłam jeść wielu rzeczy, bo bolało albo bałam się uszkodzenia drutów i potrafiłam nie jeść 2 lata moich ulubionych orzechowych MMsów. I myślę,że w tym przypadku też będę mieć sporą motywację.Albo może się łudzę?

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Jak ja cię rozumiem . Też bym chciała żeby była już przyszła niedziela
Szybko nam minie, mam nadzieję.Muszę mieć tylko dużo zajęć,żeby nie siedzieć i nie myśleć

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-09-05 o 14:57
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:57   #3226
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
poważnie Ci mówię, dom miał być dla niego, bo TZ go cały odremonotwał. TŻ powiedział, że nie ma zamiaru spłacać sióstr, bo całe życie im pomagał i na dodatek kupę kasy włożył w dom. Więc się wypięły i powiedziały, że one się nie zrzekną chaty.
"zajefajne" siostry nie ma co, ale kto ma miękkie serce ten ma twardą dupę... pipy jakie
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:57   #3227
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

teraz wyszło 16 kg na plusie, sprawdze rano ale sie spaslam przez te ostatnie 2 msce
ale nic dziwnego apetyt mam ogromny

Aleksander
Stary 2013-09-05, 14:58   #3228
butterfly20
Zakorzenienie

I chyba jednak miałam rację,że coś jest na rzeczy z moimi bimbałami, bo urosły znowu i bolą. Coś tam mi się sączy, malutko,ale jednak

Stary 2013-09-05, 14:59   #3229
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ale jesli tak zakladasz to sie skonczy przytyciem w okresie kp bo z gory sobie popuszczasz
mozna sie zdrowo odzywiac, starac dosc lekko jesc i sie najadac
moze dzieciak wyssie duzo i schudniesz nie wiedzac kiedy
oprocz tego ruch, cwiczenia z dzieckiem, basen

i wiem ze powiesz ze na ciebie to nie dziala ale to jest tylko twoje usprawiedliwienie na lenia nie zawsze sa spektakularne efekty, albo cwiczenia sa zbyt malo intensywne lub nieregularne

uwazam ze spokojnie w pol roku kazdy jest w stanie schudnac 8kg przy zdrowej diecie i ruchu
bez glodzenia sie i katowania po 10h na silowni

.
Szczerze mówiąc nie wiem, ja po prostu nie lubię sie łudzić i wolę założyć najgorszy scenariusz i sie mile zaskoczyć niz sie rozczarować.
Można sie zdrowo odżywiać, ale u mnie odpadają wszelkie ograniczenia ilości bo ja po prostu nienawidzę, nie cierpię i nie potrafię być głodna, jak mam się katować głodem to wolę zacząć sie odchudzać po karmieniu takim South Beach czy Dukanem, gdzie jem ile chcę tylko określone produkty.
Już nie wspominając o tym, że w końcu tego głodu nie wytrzymuję i sie rzucam na jedzenie.

Naprawdę nie jestem aż taka twarda na tkz zdrowe diety.Bo niecwiem czy to takie zdrowe jak człowiek płacze z głodu.Psychicznie nie jestem za silna, przyznaje sie bz bicia, nie zabieram sie za takie diety bo jestem na nie za słaba

Czas edycji: 2013-09-05 o 15:00
Stary 2013-09-05, 15:01   #3230
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ja mam tak samo, ale nic... ruszam dupsko i idę się ogarniać. TŻ wraca z pracy, jemy obiad i ruszamy na spacer. Do później!
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:04   #3231
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Nie no jasne, że chce karmić, po prostu za małe ubrania będą musiały poczekać dłużej.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Ale na pierwsze Jan?
A Twój TŻ to obcokrajowiec?

)
Tak, na pierwsze Jan.Tż nie jest obcokrajowiec. Gdzieś wymyślił to imię, ja od razu zaakceptowałam po podoba mi się.
Stary 2013-09-05, 15:06   #3232
papalinka83
Zakorzenienie

Maharet - ja niby wiem, że każdy organizm jest inny, ale wydaje mi się, że sam fakt, że nie będziemy w ogóle jeść słodyczy takich konkretniejszych ani smażonego i tłustego już musi pomóc. Kiedyś byłam na takiej rygorystycznej diecie antyrefluksowej, mogłam jeść ile chciałam, ale określone produkty i w sumie zasady dość podobne do kp, tylko białka jadłam ile chciałam i schudłam w 2 miesiące 5 kg nie robiąc nic dodatkowego. Także może nie będzie tak źle. Ja tam jestem dobrej myśli, mimo że wiem, że z powodu stawów nie będę mogła intensywnie ćwiczyć

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2013-09-05 o 15:08
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:06   #3233
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cos mnie strasznie brzuch rozbolał, nie wiem czy to nie skutek uboczny tego frappe
Stary 2013-09-05, 15:06   #3234
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Wam dobrze.Ja ostatnio mało tyłam.W ciągu 2 miesiecy tylko 5 kilo, ale teraz mi sie woda zbiera i waga idzie do góry.
czekaj czekaj, ja mam jeszcze 1,5 msc do terminu
Cytat:
Nie no jasne, że chce karmić, po prostu za małe ubrania będą musiały poczekać dłużej.[COLOR="Silver"]
.
wróżę ze milo się zaskoczysz z wagą podczas KP
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:08   #3235
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Maharet - ja niby wiem, że każdy organizm jest inny, ale wydaje mi się, że sam fakt, że nie będziemy w ogóle jeść słodyczy takich konkretniejszych ani smażonego i tłustego już musi pomóc. Kiedyś byłam na takiej rygorystycznej diecie antyrefluksowej, mogłam jeść ile chciałam, ale określone produkty i w sumie zasady dość podobne do kp, tylko białka jadłam ile chciałam i schudłam w 2 miesiące 5 kg nie robiąc nic dodatkowego. Także może nie będzie tak źle. Ja tam jestem dobrej myśli, mimo że wiem, że z powodu stawów nie będę mogła intensywnie ćwiczyć

Mi też się wydaje,że wystarczy nie jedzenie lub znaczne ograniczenie słodyczy, smażonego, białego pieczywa i makaronów.

Stary 2013-09-05, 15:09   #3236
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ale ziemniaki, ryż, chleb to jest dość tuczące...Trzeba by było to wywalic.A przy kp te produkty są potrzebne z tego co wiem.

Musze sie pochwalić, że ostatnio ćwiczę codziennie

Czas edycji: 2013-09-05 o 15:11
Stary 2013-09-05, 15:11   #3237
matallewar
Zakorzenienie

Nie mam GBSa

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:11   #3238
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też się wydaje,że wystarczy nie jedzenie lub znaczne ograniczenie słodyczy, smażonego, białego pieczywa i makaronów.
Ja schudłam mimo że jadłam białe pieczywo i normalne ilości wszystkiego, tylko właśnie bez smażonego, słodyczy i różnych niezdrowych dodatków, które czasem się je, typu majonez, ketchup, fastfoody, itp. A przecież dziecko też wyciąga. Także bądźmy dobrej myśli, że już niedługo będziemy laseczki Ja zamierzam najpóźniej przed BN już normalnie chodzić po sklepach z ciuchami i tego się trzymam

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-09-05, 15:12   #3239
Brydzia_
Zakorzenienie

wczoraj was próbowałam nadrobić, dzisiaj... ale sorry nie dam rady
wymiękam

widzę na 1 stronie że Larysa urodziła gratulacje
i Kaśka się wreszcie doczekała gratuluje

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:12   #3240
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie mam GBSa
Ja też się dzisiaj dowiem, tylko trochę później. Tż ma odebrać wynik po drodze z pracy

Pawełek 20.03.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości