|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko jeden kroczek i za chwilę będzie roczek - mamy IX-X 2011
Helol.....
Przyszlam pospamowac )Mocy nie mam na pisanie wiec przesylam tylko buziolki dla mamusiek z dzieciaczkami **
|
|
|
|
#4982 |
|
Zakorzenienie
|
dzień do bryyyyyyyyyyyy!!
Aguś ![]() Asik tu długo pogości więc jak nie dziś to innym razem się w trójke umówimy
|
|
|
|
#4983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maksiu ma jedną bliznę po spotkaniu ze stołem, drugą od kaloryfera. Myślałam o laserowym usuwaniu blizn, ale zastanawiałam się czy to możliwe u tak małych dzieci. Musiałabym poszukać w okolicy miejsc z zabiegami laserowymi. bardzo prosiłabym Cię, żebyś dała mi znać jakie są efekty tych zabiegów. Mój mały ma obie blizny wielkości około pół centymetra, niezbyt głębokie ale dość weidoczne, bo centralnie na czole. My się już do nich przyzwyczailiśmy, ale gdyby była możliwość je zniwelować byłoby super. Co do alergiii to już sama nie wiem bo dietę rozszerzam mu bardzo ostrożnie. ostatnio podaję już wprawdzie deserki z jogurtem (na razie te słoiczkowe i jest OK, teraz przymierzam się do kaszek mlecznych, ale nadal jest na Nutramigenie, pije go rano i wieczorem, a ostatnio budzi się także w nocy i chce mleka (Nutramigenu). no i daję mu butlę o 2 w nocy na przykład. bardzo nie chciałabym tego robić i właśnie szukam rozwiązania. Nie wiem czy je za mało wieczorem, czy to jego "fanaberia" to mleko, ale noce mamy ostatnio fatalne. Muszę zmienić mu chyba godziny podawania posiłków ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. jego menu wygląda mniej woęcej tak: 5.00 250 ml nutramigenu 7.30 sinlac z płatkami owsianymi lub jaglanymi 11.00 kromka chleba, parówka, owoce - to na co ma akurat ochotę 14.00 obiadek - zupka moja lub słoiczkowa 17.30 drugie danie - tu różnie, czasem to co my, czasem filecika z ziemniakami, czasem słoiczek 19.00 250 ml nutramigenu. No i wygląda mi że on jest w nocy głodny, bo woła o mleko. Kompletnie nie wiem jak pozmieniać to menu. A jak jedzą Wasze dzieci? A przede wsszzytkim chciałabym powitać wszystkie nowe dzieciaczki. Jestem pełna podziwu jak mamusie dwulatków są w stanie ogarnąć to wszystko gdy pojawia się drugi dzidziuś. Chylę czoła. aaaaaaaaaa ... no i po raz kolejny dziękuję za miłe przyjęcie.
|
|
|
#4984 |
|
Zakorzenienie
|
klion ale macie rytm
u nas to wszystko jak popadnie jak nati jest w przedszkolu to jak wstanie 6-7 dostaje butle mleka, o 9 śniadanko, o 11 przekąska o 12 obiadek, potem spanie i do spania obowiązkowo mleko. Jak wstaje ok. 15 to jakaś przekąska. Potem różnie bo czasami skubnie jeszcze coś w domu z obiadku a czasami nie chce nic, kolacyjke tez czasami zje a jak nie ma ochoty to nie, do spania znów mleko. A jak jest w domu nie w klubiku to zazwyczaj obiad je dopiero po drzemce. I w ogóle ona raz je za dwóch a raz żyje na samym mleku/kaszce także my w kwestii jedzenia nie jesteśmy ekspertem, ogólnie nati jak jest głodna to się upomni i już, dlatego jak nie chce zjeśc obiadu jak akurat jest pora to nie zmuszam.
|
|
|
|
#4985 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak na szybko narazie bo bioderka załatwiam
![]() Martusia koło 7 wypija mleczko 9 je śniadanko takie z chleba z czymś tam w sensie kanapki czy paróweczka lub jajówka 12-13 jesteśmy po porannym spacerku (na którym czasem jemy owoce ale nie zawsze) i mała pije mleko i idzie spać jak się obudzi, gdzieś koło 15 jemy obiad i wio na dwór po powrocie z dworu jakiś podwieczorek koło 18 20:30-21 mleczko z kaszką już w łóżeczku i do spania i chyba sporo tego mamy bo Martusia waży już konkretnie, plecy zaczynają mnie uporczywie boleć :/
|
#4986 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ten rytm to w zasadzie wynika z życia, by można było sobie zorganizować jakoś dzień choć ostatnio coraz więcej odstępstw od norm się zdarza ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#4987 |
|
Zakorzenienie
|
Spóźnione dla Julci i Adasia stoooooo lat
|
|
|
|
#4988 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
12 postów ![]() my już po pierwszej imprezce urodzinowej, przed nami jeszcze dwie Klion u nas jedzenie też różnie, nie ma jako tako stałych godzin rano jak wstanie jest butla mleka bebiko z kleikiem ryżowym ok 270ml później przekąsi bułkę suchą, jakiś owoc, potem koło 12 zje albo zupkę jak już jest gotowa, albo parówkę, albo kaszkę, po drzemce obiadek, potem znowu jakiś owoc, jogurt i na noc po kąpieli mleczko 270ml i tyle
|
|
|
|
#4989 |
|
Zakorzenienie
|
a kto zalozy??? i mamy ostateczny tytuł???
|
|
|
|
#4990 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
|
|
#4991 |
|
Zakorzenienie
|
bryy
Archi co u Piotrusia? i u Ciebie? u nas tez nie ma godzin jedzenia jak mały wstaje to dostaje bułeczke lub kanapke , polata pochasa i dostaje tez kanapke albo parówy, jajo-co tam sobie zyczy![]() jakis serek ,jogurt, jabłko ok 15 obiad no i potem ok 19-20 kollacja ![]() miedzy obiadem i kolacja jak ma chec to zjada owca albo jogurt
|
|
|
|
#4992 |
|
Zakorzenienie
|
To nasz rozklad
8:00 -250-300 ml mleczka z biszkoptem z butli 9:00-10:00 - sniadanko - takie jak my ![]() ok 12 - owocek (banan , jabko, winogron) ,orzechy (wloskie,migdaly,cashel,s lonecznik,dynia) 13:00-14:00 - obiad z nami ok.16-17 - deserek (owoc,jogurt,chrupki,krak ersy,) 18-19 - kolacja z nami ok.20 - kasza manna lub kaszka ryzowa na wodzie, Ostatnio Kiare bolal brzuch jak najadala sie mleka na noc takze mleka wieczorem nie pijemy...Mloda je duzo serow, jogurtow takze nie potrzeba jej wiecej mleka. No i my juz dawno na mleku Laciatym... ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Sto lat dla wszystkich dwulatkow !!! |
|
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
odnalazłam tytuł nowego wątku
![]() "bunt dwulatka na tapecie, nim wątek skończymy urodzinki będą trzecie" |
|
|
|
#4994 |
|
Raczkowanie
|
Tytuł nowego wątku super.
U nas powrót do żłobka po 3 miesięcznej przerwie,masakra |
|
|
|
#4995 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja wypija max 180... my też na łaciatym ale takim prawdziwym od krowy a nie z kartonu ![]() Cytat:
życzę szybkiego przyzwyczajenia ![]() dziewczyny jak przekonać dziecko do robienia kupy do nocnika????????? moja usiądzie zrobi siku ale nie ma szans żeby poszła kupa, nawet jak jej się chce to będzie trzymać i zrobi zaraz jak tylko załozymy pieluchę
|
|
#4996 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
mloda je w kuchni obiad z babcią a potem idziemy na spacerek z koleżanką i jej dziećmi, przyjechała na chwilę z Anglii więc trza poklachać trochę a rozgadało się to moje małe nieźle....pół po swojemu a pół coś idzie zrozumieć....Cytat:
tak przejeżdżałam koło ciebie dziś i jakieś mi się meble rzuciły w oczy przez okno..czyli dojechały? Cytat:
Cytat:
Cytat:
a nakładka na wc?
|
|
#4997 |
|
Zakorzenienie
|
Irmith ciesz się że chociaż siku na nocnik robi, moja nawet tego nie robi - tylko pieluchy
powoli tracę nadzieję na przejście na majtki ![]() Aga dzięki ja mogłabym założyć wątek ale nie wiem czy potrafię |
|
|
|
#4998 | |
|
Zakorzenienie
|
własnie siedzimy na L4 w domu- oboje na antybiotyku. Ale juz nie goraczkujemy, rowniez oboje, wiec jest calkiem ok juz.
W nocy tylko jakies tam problemy i placze ale w sumie nie jest źle. ładna pogoda sie zrobila i trzeba kisnac w 4 scianach ![]() Cytat:
zakładaj |
|
|
|
|
#4999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Acelinka założy bo to jej tytuł
|
|
|
|
|
#5000 |
|
Zakorzenienie
|
no to do dzieła
|
|
|
|
#5001 |
|
Zakorzenienie
|
FINISH
![]() jak chcecie założyć watek to trzeba wejsc na mame z klasą na odchowalnie i u góry po lewej stronie jest taka opcja:nowy wątek(pomarańczowy "guziczek" ![]() wpisujecie tytuł i już
|
|
|
|
#5002 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, pewnie mnie nie kojarzycie, ale nie szkodzi
Miałam trochę zawirowań i internet odszedł w kąt ![]() Ala ma stałe pory posiłków i bardzo rzadko są odstępstwa 8-9 Sniadanie- (jajecznica z szynką i pomidorem/ 2 małe kanapeczki z serkiem naturalnym, wędlina i rzodkiewką) 11- banan 13- zupa (ulubiona to krupnik) 15-15.30 drugie danie, to samo co my, dzisiaj np kotlety z płatków owsianych z sosem porowym i ziemniakami 17- podwieczorek (miseczka owoców, kisiel, serek homogenizowany, budyń, kanapki z miodem) 19- kolacja, zwana przez Alę "khhromki" czyli jakieś niewielkie kanapki Picie dostaje zawsze do śniadania i kolacji i to jest albo mleko zwykłe, albo herbata z miodem, kawa inka. A tak to zawsze ma wody ile chce.
|
#5003 |
|
Zakorzenienie
|
dobra to ja spróbuję założyć
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- nie wiem czy mi się udało ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post42650988 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

)
**

także my w kwestii jedzenia nie jesteśmy ekspertem, ogólnie nati jak jest głodna to się upomni i już, dlatego jak nie chce zjeśc obiadu jak akurat jest pora to nie zmuszam.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

życzę szybkiego przyzwyczajenia