Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 15:36   #3271
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Widzę, że mamy październikowe się zaczęły bronić. Ale wiecie jak to jest, tylko winy się broni
Trza było Wam trochę po ambicji pojechać

Matko, do czego to doszło żebym musiała stopery zakładać żeby się wyspać. Bo se robotnicy zaczęli dziś chodnik rozwalać...

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
tak się właśnie skapnęłam, że przecież ja ma wyliczony tp z @ regularnych a ja je miałam różnie i nigdy nie prowadziłam kalendarzyka,
wiec z regularnych wychodzi mi 21 a z 1 usg 14 wrzesien, ciekawe co sie sprawdzi

budyń nie zna granic
Czyli idealnie tydzień przed tp, tak jak pisałam,a nic nie wiedziałam

A kiedyś wróżka mi wywróżyła, że będę wróżką, tzn. że mam taka super intuicję, że mogę nią być

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Inwersja może zadziałaj z tż i się akcja na dobre rozkręci
Ja mówiłam o tym tż'owi w dzień zdjęcia krążka już, ale on się cyka
Poza tym jakbym zaczęła co chwila gadać "odsuń się, odsuń, ała boli, ej nie tak..." i jakby widział moją kwaśną minę, że w sumie niewygodnie, to by się tylko wkurzył, że to bez sensu i on z tego przyjemności nie ma. Pan Wacek jest dość wrażliwą postacią.

Widzę, że Snow od rana milczy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-09-05 o 15:39
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:37   #3272
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A po naturalnym porodzie to kiedy można ćwiczyć np. mięśnie brzucha czy jakieś normalne ćwiczenia dywanowe?Albo ośmiominótówki. Ostatnio robiłam takie dla kobiet w połogu...
też jestem ciekawa...
tylko zastanawiam się też czy jak już serio minie ten połóg i będzie można już coś ze sobą zrobić to czy będziemy miały w ogóle do tego siłę bo wiadomo- niewyspanie plus jesienna przygnębiająca pogoda bez słoneczka mogą nam niekoniecznie dawać powera do działania
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:39   #3273
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
A po naturalnym porodzie to kiedy można ćwiczyć np. mięśnie brzucha czy jakieś normalne ćwiczenia dywanowe?Albo ośmiominótówki. Ostatnio robiłam takie dla kobiet w połogu...
Po połogu chyba normalnie można. Ja po 2 miesiącach już ćwiczyłam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:41   #3274
Asiek84
Wtajemniczenie

muszę się pożalić, bo nie wyrabiam, tż mnie wkurza tak że mam go ochotę dzisiaj ubić... nie dość że sprzątam, gotuję, piorę, nie prasuje co prawda to ogarniam całe nasze finanse, a ten burak twierdzi że co to takiego popłacić rachunki i nie może zaczaić że samo zapłacenie to pikuś jak jest kasa ale i trzeba zaplanować jak i na co wydać resztę kasy...

i tak w tym miesiącu mamy kumulację rachunków: wyrównanie energii, rachunek za wodę (mam co 2 m-ce, teraz jest dość duży bo jak mówiłam tż żeby poplombowali z wodociągów liczniki przed robieniem podbudowy na podwórku żeby nie płacić za kanalizację to był mądrzejszy), opłata raty podatku od nieruchomości (4 razy do roku) i dodatkowe: jego mandat 200 zł, po zapłaceniu wszystkiego została pewna suma i mu mówię że to ma nam na życie wystarczyć na jakieś 3 tygodnie bo za tyle u mnie wypłata, a ten do mnie z tekstem że potrzebuje 500 zł na prowadnice do bramy (może je kupić za 3 tygodnie spokojnie), więc mówię że nie teraz to się wydarł że jak ja kasę wydaję jak gospodaruję... a sam jak jest w pracy to je na mieście, bo kanapki z domu są beeee

tak mnie wku@#$%^ że miałam takiego skurcza że aż siadłam z wrażenia na płytkach w kuchni... ja go załatwię kiedyś nie będzie znał dnia ani godziny...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:42   #3275
rubinka25
Rozeznanie

Red face Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Dobra laseczki.
Ja spadam na miasto pozałatwiać parę spraw, a potem wizyta...
Wieczorkiem wpadnę zdać relację.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:43   #3276
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

Ja mówiłam o tym tż'owi w dzień zdjęcia krążka już, ale on się cyka
Poza tym jakbym zaczęła co chwila gadać "odsuń się, odsuń, ała boli, ej nie tak..." i jakby widział moją kwaśną minę, że w sumie niewygodnie, to by się tylko wkurzył, że to bez sensu i on z tego przyjemności nie ma. Pan Wacek jest dość wrażliwą postacią.

.
kolega mojego tż jak jego żona była w ciąży się strasznie cykał, pamiętam jak Magda była już po terminie i przyjechali do nas i tak mu na ambicję weszłam, że cykor, że później długo nic nie będzie, że mi rano napisała że jedzie do szpitala po nocnych działaniach... a i chłopak był zadowolony...
Stary 2013-09-05, 15:44   #3277
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
muszę się pożalić, bo nie wyrabiam, tż mnie wkurza tak że mam go ochotę dzisiaj ubić... nie dość że sprzątam, gotuję, piorę, nie prasuje co prawda to ogarniam całe nasze finanse, a ten burak twierdzi że co to takiego popłacić rachunki i nie może zaczaić że samo zapłacenie to pikuś jak jest kasa ale i trzeba zaplanować jak i na co wydać resztę kasy...

i tak w tym miesiącu mamy kumulację rachunków: wyrównanie energii, rachunek za wodę (mam co 2 m-ce, teraz jest dość duży bo jak mówiłam tż żeby poplombowali z wodociągów liczniki przed robieniem podbudowy na podwórku żeby nie płacić za kanalizację to był mądrzejszy), opłata raty podatku od nieruchomości (4 razy do roku) i dodatkowe: jego mandat 200 zł, po zapłaceniu wszystkiego została pewna suma i mu mówię że to ma nam na życie wystarczyć na jakieś 3 tygodnie bo za tyle u mnie wypłata, a ten do mnie z tekstem że potrzebuje 500 zł na prowadnice do bramy (może je kupić za 3 tygodnie spokojnie), więc mówię że nie teraz to się wydarł że jak ja kasę wydaję jak gospodaruję... a sam jak jest w pracy to je na mieście, bo kanapki z domu są beeee

tak mnie wku@#$%^ że miałam takiego skurcza że aż siadłam z wrażenia na płytkach w kuchni... ja go załatwię kiedyś nie będzie znał dnia ani godziny...
ubić go
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:45   #3278
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

A co do mojej przemiany materii to jakis czas temu słyszałam o enzymach odpowiedzialnych za uczucie głodu i sytości i myślę, że tu może leżeć problem.Ze mam coś z tym nie tak i nawet jak jem zdrowe rzeczy to i tak ich zjem ponad swoje zapotrzebowanie.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:47   #3279
Asiek84
Wtajemniczenie

tak mi się chce słodkiego że szok... a w szufladzie tylko jeden batonik przeznaczony dla Jakuba na jutro do szkoły... nie kupiłam więcej żebym nie zjadła...
Stary 2013-09-05, 15:47   #3280
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
kolega mojego tż jak jego żona była w ciąży się strasznie cykał, pamiętam jak Magda była już po terminie i przyjechali do nas i tak mu na ambicję weszłam, że cykor, że później długo nic nie będzie, że mi rano napisała że jedzie do szpitala po nocnych działaniach... a i chłopak był zadowolony...
hehehe no cóż, nie ma ta jak porządny masaż szyjki
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:48   #3281
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Rozumiem Cię... A jeszcze rzeczy dla dziecka

U nas w sierpniu płaciliśmy prąd i dopłatę 450 zł, teraz dopłata do czynszu 350 zł, szczepienie Edzika 300 zł, leki tż 400 zł, rachunki pozostałe to wiadomo, a jeszcze tż w tym miesiącu będzie miał ledwo 700 zł wypłaty (za te dni, co pracował) i z tego pójdzie ZUS i rachunki firmowe
Mówię, generalnie jestem już na debecie prawie, jakieś grosze mi zostały...

No i u nas też jednak ja więcej robię, tż się teraz stara za te ostatnie 3 tygodnie, ale nie che mu się naczyń do zmywarki chować, a wanna czeka na umycie, bo ja przecież nie dam rady
I rachunki też ja płacę, planuję co i kiedy potrzeba, na co kasę przeznaczyć. On często nie wie, ile mamy na koncie i tylko wybiera z niego, jak potrzebuje

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-05, 15:49   #3282
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jasnoszarą
Moja już jest i jestem bardzo zadowolona
Moja też

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:49   #3283
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Matko, do czego to doszło żebym musiała stopery zakładać żeby się wyspać. Bo se robotnicy zaczęli dziś chodnik rozwalać...
kochana nad nami mieszka nasza 2 letnia chrześnica i stopery leżą non stop pod ręką przy łóżku bo inaczej się nie da z takim małym łobuzem

Cytat:

ja pierniczę................ .......... niech sam forsą gospodaruje ciekawe czy mu lepiej pójdzie... najlepiej narzekać...
swoją drogą ja zawsze jeszcze zanim dostaniemy wypłatę mówię mężowi ile kasy w tym miesiącu będzie, zastanawiamy się co pilnego w tym miesiącu wypada np jakieś ubezpieczenie auta i wtedy widzimy czy mamy luźny czy napięty miesiąc i każdy wie że jak jest jakiś mega wydatek to trzeba spiąć poślady i żadnych obiadków na mieście ani bzdetów nie kupujemy i nawet nie ma o czym dyskutować- każdego obowiązują te same zasady
Stary 2013-09-05, 15:51   #3284
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja mam materac kokos-pianka-gryka i na początku maluch ma być na twardszej stronie leżeć czyli na kokosie a dopiero jak już będzie starszy to mam materac obrócić na gryke- miększą.
Oooo, dobrze, że piszesz, nie miałam pojęcia. A akurat jesteśmy na etapie ustawiania mebli i ostatnich szlifów.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A ja myślę, że opcja z odejściem wód jest o wiele gorsza, bo ci odejdą, jedziesz na IP i jak nie masz skurczy to się możesz jeszcze naczekać nie wiadomo ile albo trzeba będzie podawać oksy. A jak masz już skurcze porządne to większa szansa, że jest rozwarcie i będzie szybciej
Też mi się tak wydaje. Boję się tej oksy w kroplówce

Cytat:
Polecała też takie ciasto przy kp, podobno lepiej smakuje niż by się mogło wydawać i dobrze wpływa na laktację
http://pinkcake.blox.pl/2012/12/Cias...-i-jablek.html
Zapisane, dziękuję

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a ja obiecalam sobie ze zaraz po porodzie zrobie sobie prezent urodzinowy
mam juz wypatrzony plaszcz i buty na jesien i bede sexi mama

Jest szansa żeby zobaczyć ?

Wizyta nic nie rozjaśniła. Rozwarcie dalej 2-3 cm (tyle było 2 tyg temu), ułożenie główkowe. Waga przestała rosnąć.
Jakby nic się nie posuwało, to mogę wkręcić się na ktg i tyle.

Mam wysokie jak na mnie ciśnienie - 132/72 Gdzie zwykle wychodzi 100/70. Ale lekarka nic o tym nie powiedziała. O przeziębieniu też nie
Jakoś tak nieciekawie się czuję
Stary 2013-09-05, 15:55   #3285
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
tak mi się chce słodkiego że szok... a w szufladzie tylko jeden batonik przeznaczony dla Jakuba na jutro do szkoły... nie kupiłam więcej żebym nie zjadła...
To nie jedz
Też mam na coś ochotę, ale nie wiem, na co...
Może zupkę podgrzeję.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Też mi się tak wydaje. Boję się tej oksy w kroplówce

Wizyta nic nie rozjaśniła. Rozwarcie dalej 2-3 cm (tyle było 2 tyg temu), ułożenie główkowe. Waga przestała rosnąć.

Mam wysokie jak na mnie ciśnienie - 132/72 Gdzie zwykle wychodzi 100/70. Ale lekarka nic o tym nie powiedziała. O przeziębieniu też nie
Tylko, że jak skurcze są, ale wolno poród postępuje, to też dają oksy Więc cóż to wtedy za różnica A zazwyczaj przebicie pęcherza jednak rozrusza akcję porodową i skurcze są.

W każdej chwili się może coś zacząć
A ciśnienie ogólnie w normie, dlatego pewnie nic nie powiedziała

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-05, 15:55   #3286
agusiamaskota
Wtajemniczenie

A ja dziś naciągnę TŻ na burito, albo na lody

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:59   #3287
tancerka212
Zakorzenienie

a ja wpierniczyłam małą paczuszkę paprykowych chipsów bo tak mi się chciało że podczas zakupów na dzisiejszy nalot znajomych zakupiłam sobie potajemnie jedną malutką torebeczkę tylko teraz nie chce mi się obiadu wcale przez to jeść
Stary 2013-09-05, 16:01   #3288
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
my z tż chcieliśmy o drugie starać się maj -czerwiec, ale ja już się powoli wycofuje bo chcieliśmy tak 2 lata różnicy... także czuje że do czerwca to mi się odwidzi całkiem
podziwiam... ja nie mam siły zająć się sama sobą
No jednak ta druga ciąża to zupełnie inna sprawa. Człowiek nie ogarnia jak wcześniej.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:03   #3289
papuga_69
Zakorzenienie

Nie uwierzycie, objechałam pół miasta autobusami i tramwajami bo umówiłam się z babką na odkupienie od niej płaszcza i jak już dojechałam na miejsce to dostałam od niej smsa że jednak się nie pojawi bezczelna ci** zamiast napisać wcześniej to 20min przed spotkaniem, dobrze wiedziała że jestem w ciąży i nie na rękę mi jeździć. I takim sposobem zrobiłam sobie wycieczkę po krakowie, a teraz padam ze zmęczenia i nerwów

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:04   #3290
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość

ja pierniczę................ .......... niech sam forsą gospodaruje ciekawe czy mu lepiej pójdzie... najlepiej narzekać...
swoją drogą ja zawsze jeszcze zanim dostaniemy wypłatę mówię mężowi ile kasy w tym miesiącu będzie, zastanawiamy się co pilnego w tym miesiącu wypada np jakieś ubezpieczenie auta i wtedy widzimy czy mamy luźny czy napięty miesiąc i każdy wie że jak jest jakiś mega wydatek to trzeba spiąć poślady i żadnych obiadków na mieście ani bzdetów nie kupujemy i nawet nie ma o czym dyskutować- każdego obowiązują te same zasady
widzisz mój tż nigdy nie wie ile jest kasy na koncie i jakie rachunki płacimy w jakiej wysokości... a dostęp do konta ma tak samo jak i ja... a co do wydatków to tyle razy mówiłam że ma mi mówić co zamierza robić i ile kasy na to trzeba, a nie tylko faktury przynosi albo znajduję je gdzieś w samochodzie...

czasami jak na niego patrzę to widzę człowieka który wychował się w biedzie i nagle ma kasę, zachłysnął się i wydaje...
Stary 2013-09-05, 16:04   #3291
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Ale ziemniaki, ryż, chleb to jest dość tuczące...Trzeba by było to wywalic.A przy kp te produkty są potrzebne z tego co wiem.

Musze sie pochwalić, że ostatnio ćwiczę codziennie
nie jest tuczace jak sie je w polaczeniu z warzywami a nie z miesem
lub jak sie je w odpowiednich ilosciach
mozna jesc ciemny chleb, ciemny ryz itd.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
To chyba jadły więcej niż mogły bo ja sobie nie szczędziłam a do wagi wróciłam. Lipnej wagi,ale jednak.

ale one wrocily do wagi zaraz po porodzie po czym.przywalily w ciagu roku
poza tym owszem wiekszosc kobiet karmiac chudnie, ale nie wszystkie
to nie jest zasada

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
powiem ci ze ja po tygodniu podkładów przeszłam na podpaski, a po 2 tygodniach moge spokojnie przejsc na wkładki..

tak jest bo szpital przekazuje do urzedu gminy kwity z porodów

ja jem herbatniki, biszkopty, podpłomyki, tak jak dziewczyny pisąły chyba bardziej chodzi o czekolade, kakao, orzechy.

ja jestem przeciw, ale chyba ciut kopru będe robić na noc w razie czkawki bo tak tylko po 3 cmoknieciach cyckiem przechodzi

też o tym pomyślałam.,. dziś chyba jej wogóle niebylo czyżby Julia dawała w kość?

zabierz ja ze sobą na wyjazd gdyby Cie po drodzę coś dopadło

mi się podoba

ile po połogu można zacząć ćwiczyć? bo ja po 2 tygodniach mam ochotę iść pobiegać

a mialam jeszcze napisać,do misi że nawet jakby mama TŻ zapisała dom na niego to siostry mogły by wystąpić o tzw zachowek i ubiegac się proporcjonalnie o spłatę.
cwiczyc mozna jak.lekarz pozwoli
teoreycznie bezpiecznie po 6 tyg
ale cwiczenia mniej obciazajace mozna wczesniej

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:11   #3292
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Nie uwierzycie, objechałam pół miasta autobusami i tramwajami bo umówiłam się z babką na odkupienie od niej płaszcza i jak już dojechałam na miejsce to dostałam od niej smsa że jednak się nie pojawi bezczelna ci** zamiast napisać wcześniej to 20min przed spotkaniem, dobrze wiedziała że jestem w ciąży i nie na rękę mi jeździć. I takim sposobem zrobiłam sobie wycieczkę po krakowie, a teraz padam ze zmęczenia i nerwów
eh ludziska są beznadziejni! a co to był za płaszcz?
nie boicie sie kupować ciuchów na po ciąży ??

chciałam kupić przyjaciółce na panieński mini http://world.intimissimi.com/product...oll/158357.uts ale 169 to trochę za dużo.. orientuje się ktos gdzie znajdę coś tańszego po za allegro?? ten kolor byłby idealny bo ona jasna blondynka o jasnej karnacji i w 5 miesiącu ciąży więc brzuch by się zmieścił
Stary 2013-09-05, 16:11   #3293
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I

Dobra, chyba zjemy i pojedziemy do przychodni po badania, a potem zahaczymy o sklep, bo i Edi nie ma już ani serków, które jada, ani picia za bardzo

A tż będzie późno, bo o 17 kończy i potem jeszcze na pocztę jedzie, a sama droga do domu to z 1,5 h

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-05, 16:13   #3294
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
widzisz mój tż nigdy nie wie ile jest kasy na koncie i jakie rachunki płacimy w jakiej wysokości... a dostęp do konta ma tak samo jak i ja... a co do wydatków to tyle razy mówiłam że ma mi mówić co zamierza robić i ile kasy na to trzeba, a nie tylko faktury przynosi albo znajduję je gdzieś w samochodzie...

czasami jak na niego patrzę to widzę człowieka który wychował się w biedzie i nagle ma kasę, zachłysnął się i wydaje...
Kochana jeszcze jakiś czas temu mój miał takie samo podejście jak twój. I ciągle pytania co ja robię z kasą. A jak zaczęłam zostawiać paragony a ostatnio nawet zaczęłam prowadzić w exelu arkusz wydatków to otrzeźwiał i już nie ma nic do mojego rozporządzenia kasą.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:16   #3295
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

cwiczyc mozna jak.lekarz pozwoli
teoreycznie bezpiecznie po 6 tyg
ale cwiczenia mniej obciazajace mozna wczesniej

eh lekarz wizyte mam miec za 4 tyg to do tego czasu nic

a jutro razem z połóżną odrazu ma przyjść pediatra żeby zbadać Fifiego odrazu i tak się zastanawiam czy u Was też jest taka praktyka ze pediatra przychodzi? w sumie ja w przychodni nie byłam, tylko zadzwoniłam i mam full wypas, położna zajmie się papierologią itd i pediatre przyprowadzi odrazu w sumie mi tam na rękę.. właśnie zastanawiam się czy z okazji ich wizyty okien nie przemyć w sypialni bo jakieś brudne
Stary 2013-09-05, 16:18   #3296
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
eh ludziska są beznadziejni! a co to był za płaszcz?
nie boicie sie kupować ciuchów na po ciąży ??

chciałam kupić przyjaciółce na panieński mini http://world.intimissimi.com/product...oll/158357.uts ale 169 to trochę za dużo.. orientuje się ktos gdzie znajdę coś tańszego po za allegro?? ten kolor byłby idealny bo ona jasna blondynka o jasnej karnacji i w 5 miesiącu ciąży więc brzuch by się zmieścił
Jesienno ziomowy jakieś dopasowane ciuchy bałabym się kupować ale płaszcz spoko, myśle że aż tak mi sie nie utyło ;P

Nie pomogę na allegro jest tego sporo

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:24   #3297
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Jesienno ziomowy jakieś dopasowane ciuchy bałabym się kupować ale płaszcz spoko, myśle że aż tak mi sie nie utyło ;P

Nie pomogę na allegro jest tego sporo
Tyle że ta impreza jest w sobotę

Bede ja z Fifim, Panna Mloda w 5 mcu ciąży i jej świadkowa. Świadkowa jakaś mało ogarnieta bo napisałam do niej na fejsie czy jakoś organizujemy coś itd, ze M chce żebyśmy do niej przyszły i czy jakiś prezent itd, jedzenie to mi odpisala tak że pozal się panie boze..

Eh więc kupie cos dla niej typu piżamkę czy kosmetyki jakieś lepsze z sephory i odwiedzę cukiernie i picolo kupie.. chyba wystarczy co?

ma któraś może http://www.kappahl.pl/article/stanik_do_karmienia_ i poleca? taki 80E bym przytuliła

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-09-05 o 16:26
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:24   #3298
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
eh lekarz wizyte mam miec za 4 tyg to do tego czasu nic

a jutro razem z połóżną odrazu ma przyjść pediatra żeby zbadać Fifiego odrazu i tak się zastanawiam czy u Was też jest taka praktyka ze pediatra przychodzi? w sumie ja w przychodni nie byłam, tylko zadzwoniłam i mam full wypas, położna zajmie się papierologią itd i pediatre przyprowadzi odrazu w sumie mi tam na rękę.. właśnie zastanawiam się czy z okazji ich wizyty okien nie przemyć w sypialni bo jakieś brudne
U nas była tylko położna, a deklarację sami musieliśmy składać.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-05, 16:26   #3299
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

masakra...
my w sumie po ślubie już 3 lata a wciąż nie dorobiliśmy się wspólnego konta i co najlepsze podoba nam się to zasada jest taka że jedną wypłatę w całości przelewamy na konto oszczędnościowe na budowę domu a drugą wypłatę dzielimy po połowie i każdy może się rządzić nią aby do swojego limitu- jak ktoś za szybko wyda to ma kłopot chociaż w sumie my to razem sobie na zakupy jeździmy, po drodze wtedy razem autko tankujemy, ciuchy też lubimy razem kupować więc wszystko jest jawne... do tych osobnych kont każde z nas zna hasła i sobie w dowolnej chwili możemy sprawdzić jak tam stoimy z kasą w danym okresie miesiąca.. aczkolwiek my oboje jesteśmy nauczeni rozsądnego gospodarowania pieniędzmi i nie lubimy kasy przepuszczać na głupoty więc nie mamy w tym temacie problemów. zarówno tylko mąż mógłby trzymać całą kasę w domu jak i tylko ja i tak samo byśmy na tym wyszli z pewnością
Stary 2013-09-05, 16:30   #3300
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Można jeśc słodycze, ale tylko wybrane, nietłuste i bez czekolady. Położna na SR mówiłą, że można kruche ciasto, jabłęcznik i w ogóle wszystko z jabłkami, biszkopta z galaretką, dżemy z dozwolonych owoców, itp

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Polecała też takie ciasto przy kp, podobno lepiej smakuje niż by się mogło wydawać i dobrze wpływa na laktację
http://pinkcake.blox.pl/2012/12/Cias...-i-jablek.html
brzmi ciekawie, zapisałam sobie przepis na zaś

Cytat:

tak bo znalalzam jestem zakochana i jak zniknie ze sklepu internetowego to wiem ze sie pochlastam
zreszta buty to nie problem, a plaszcz kupie sobie rozmiar z zeszlego roku
pokaż co sobie upatrzyłaś?
mam identyczne potrzeby zakupowe na "po porodzie", potrzebuję jesiennych butów (płaskich żeby na spacerach było wygodnie) i płaszcza. oj mam ochotę na zakupy

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie mam GBSa

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
O

Jie dalej 2-3 cm (tyle było 2 tyg temu), ułożenie główkowe. Waga przestała rosnąć.

może jak u kaśki nagle się rozkręci

Cytat:
co za baba też bym się mocno zdenerwowała!

Cytat:
nie wiem gdzie możesz kupić taniej, więc nie pomogę tylko napiszę że ta jest śliczna jako blondynka o jasnej karnacji widzę się w tym kolorze i przez Ciebie mi się teraz taka zamarzyła

Odebrałam morfo i wyniki coraz lepsze żelazo się przyswaja więc mam coraz mniejszą anemię

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości