|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Ja nie mam ulubionego kubka. Mam kilka, które używam na zmianę. Mam jednak jeden ręcznie malowany z Zakopca, ktorego nie pozwalam wkladac do zmywarki.
![]() Ale sie nazarlam tą papryka. Ufffff... Leżę i kwicze :p A mąż już poszedł malowac dalej sypialnie. Jutro pomontuje gniazdka itp a w sobote kladziemy w koncu panele. Coś jeszcze chciałam rzec, ale kalafior mózgowy spowodował, że zapomnialam... :/
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1443 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Będą będą.
![]() Przypomnialo mi sie co chcialam powiedziec. Zamowilam na all rajstopy ciazowe. 3 pary z przesylka 32zl, a jak chcialam kupic ostatnio w sklepie z rajstopami to zawolali za 1 pare 23 zł.
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Mało się odzywam, bo mimo że na l4 to aktualnie mam mega urwanie d*pska z urządzaniem mieszkania. Czas ucieka a ja od 3 tyg go gonię i dogonić nie mogę no ale jeszcze ze 2 tygodnie i może już lepiej będzie.Cebulova, a Wy tylko sypialnię robicie czy całą chałupkę? Widziałam zdjęcie jakie wrzucałaś i bardzo mi się podoba ![]() A jakie rajty kupiłaś? Daj proszę znać jak przyjdą, właśnie kupiłam w hm i nie dość, że 39zł to się świecą jak psu jajka i ciężko się zakładają. Jednym słowem -jutro idę je oddać.---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Santom za 8tc!
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1445 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
hm,ja byc tylka baba i to ciekawa...Boli mnie glowa tak od 17tej i stwierdzilam 20 min temu,ze biore tabletke,a moj TZ a moze jednak to juz objaw albo w pludnie pare razy zakulo mnie tak pod zebrem,az powiedzialam ala,a On znow moze jednak...smieje sie z mojegoj Maza,bo juz sam sobie bardziej wkreca niz ja.W pierwszych tyg ciazy bardzo czesto bolala mnie glowa,ale ostatnio kilka razy przed okresem tez bolala. Zobaczy sie jutro rano ![]() dobranoc Dziolchy! Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-09-05 o 20:36 |
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Cebula zazdroszczę, że tak szybko suniecie do przodu z tym remontem
u nas jak coś się zacznie, to mąż wyjeżdża i tak w koło macieju
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
Jak byłam w 7 miesiącu oddaliśmy Rudą. Poszła do starszego małżeństwa, jest pieszczona, czesana i zajada smakołyki. Ci państwo są na emeryturze więc mają czas. Ja bałam się, że jak przyjdzie dziecko to nie podołam trzem kotom, dziecko, dom. Do tego strasznie dużo sierści tracą, jak to persy. Trzeba je czesać, dbać o oczy a do tego straszne lepy, lubią być głaskane. Więc stwierdziliśmy, że trzeba jednego oddać. Jest jej tam dobrze.
Zostały nam 2 białe persy. Kiedyś przyjechała do nas koleżanka z mężem i 7 letnią córeczką. Miała ze sobą maskotkę, białego kotka. Zaczęła się bawić z Czitą, ale było śmiechu, cieszyła się, że mamy kotki, białe i jeden z nich się z nią bawi. Czita jej nie opuszczała, w nocy położyła się koło niej. Z żalem wielkim podarowaliśmy jej Czitkę. Jak się dowiedziała, że dajemy jej Czitę to się popłakała z radości i powiedziała, że 3 lata marzyła o takim kotku, najwspanialszy prezent dostała. Razem śpią, jak się Marysia kąpie to Czita na wannie czeka na nią. Codziennie ją czeszą i dbają o oczy - ja na to z małym dzieckiem nie mam czasu. Została jedna kotka. Tej już nie oddam za nic. Nie dbamy może o nią tak jak się powinno, bo nie jest czesana tylko obcinamy jej futro, oczy przemywam sporadycznie ale jest kochana. Tamte też, ale nie dałabym rady ogarnąć ich wszystkich. No i nie bez znaczenia jest też kwestia finansowa, trochę nas odciążyli i ze żwirkiem i z jedzeniem. No i z miauczeniem w czasie rui. Za weterynarza też płacę tylko za jedną a nie razy 3. Dlatego kochane. Z ciężkim sercem podejmuje się takie decyzje, tym bardziej, że Czitka była moją faworytką. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Iza -a Ty nie do albumu tylko tutaj brzuchol pokaż Też chce popatrzeć
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2013-09-05 o 21:07 |
|
|
|
#1448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chce widzieć 2 krechy![]() Bazile jeżeli nie mam cię w znajomych to zaraz zaprosze i też będziesz widziała. Cytat:
Isiu tu też wrzuce sam brzuszek ![]() Isiu zaprosiłam cię do znajomych fotki są w albumie w profilu.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-05 o 21:23 |
|||
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
No i po wizycie. Maly wazy 2740 w 38tc wiec koncu przykoksil
Poza tym szyjka tak krotka ze juz jej prawie nie ma, rozwarcie na 2 palce, glowka bardzo nisko, przyparta do wchodu. Doktorek powiedzial zebym w sobote przyszla zrobic wymaz na paciora bo byl na urlopie i nie zrobil a w srode mam przyjsc na ktg ale zaznaczyl ze zdziwi sie bardzo jak przyjde bo do srody raczej nie dotrwam Takze chyba mycie okien i pastowanie podlog na kolanach dalo jakies efekty Teraz boje sie czy mi tego paciora zdaza wybadac... No i po badaniu brzuch boli @owo i plamie ale lekarz mowil ze moge poplamic. Chciałabym jeszcze wytrzymać do weekendu, a po weekendzie niech się dzieje co chce ![]() Bazile - mocne kciuki za II kreseczki
|
|
|
|
#1450 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Rajty kupilam 20den cieliste, bo na dana chwile takich mi brakuje, bo sie chlodniej zrobilo a ja zmarzlak i w kiecce z golymi nogami mi zimno. Jak przyjda dam znac. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() Mozesz rodzic, pozwalam
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Pszzczoua no to graty za Julianka
![]() Cebula o której wizytujesz? Ja o 17
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
A dzieki
Slyszalam ze dzieci wyciszaja sie przed porodem a moj nadal ma tyke energii ze chyba zaraz mi brzuch rozsadzi takze zobaczymy czy slowa doktorka sie spelnia Aha chyba jednak bedzie Juliusz a nie Julian bo lepiej brzmi z naszym nazwiskiem, zreszta zobaczymy jak sie urodzi ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Dziewczyny - kciuki za wizyty
|
|
|
|
#1453 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczk
Bazile
mój tż tak samo sobie wkręcał ![]() Pszczoua, ależ od Ciebie bije spokój zawze jak czytam takie spokojne informacje o treści "w sumie to siedzę na bombie" to jestem w szoku. Powodzenia zatem i pisz do którejś z dziewczyn jak tylko Julek przekłuje balon Cytat:
Czekam na info o rajtach, też już potrzebuję bo nakupiłam sukienek ciążowych na all (używki w razie czego łatwiejsze są do przeróbki niż spodnie) a nie mam czasu jeździć i szukać. Cytat:
dla tżta, facet który umie i chce robić coś w domu to skarb!mój ma dwie lewe ręce i nawet wieszanie karniszy chce komuś zlecić ![]() Dobranoc
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
||
|
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
Hello ,witam się
![]() Dziś już piątek, strasznie się cieszę, mimo iż czeka mnie mycie okien w weekend ![]() Roboty mam od cholery, aż mi się tyłek pali Trzymam kciuki za Wasze wizyty kochane! Tyle póki co ![]() Buziak :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale mi sie slabo zrobilo. Zrobilam test dzis rano i w miejscu T widze cien kreski. Blady, jasny, leeeekko rozowy. Nigdy nie mialam cienia cienia, nawet nigdy nie widzialam, gdzie mialaby byc ta druga kreska, wiec teraz nie wiem, o co chodzi. Któras z Was tak miala ostatnio??
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak mialam 11 miesiecy temu... |
|
|
|
|
#1459 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1460 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja odliczam juz dni,do nastepnych plodnych ![]() u mnie jedna krecha.Az tak bardzo mnie to "nie boli" bo tak sie nastawialam,za slabo zadzialalismy w tym miesiacu.Aczkolwiek troszke bylo mi smutno jak tak patrzylam na test. Hm,tak musialo byc,bo ja chce czerwcowe dzieciatko i jesli jutro dostane okres to bylby termin w granicach 10 czerwca,a to moje urodzinki
|
||
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieśmiało gratuluję Dziewczyny, które rodziły. Czy wy też po wizycie u lekarza dostałyście bóli podbrzusza i skurczy? Lekarz mówił, że mogę trochę poplamić, ale całą noc bolał mnie brzuch @owo. Od 1 do 3 w nocy bolesne skurcze co 4-5 min, które trwały ok. minuty. Już myślałam, że pojedziemy na porodówkę, ale kuzynka ostatnio rodziła i położna mówiła, że wziąć no-spę i jak nie przejdzie pojechać. Także wzięłam no-spę, poczekałam jeszcze trochę i skurcze zaczęły się wyciszać. Wstałam już tylko z lekkim ćmieniem brzucha, twardnieje co jakiś czas ale nie boli. No i nadal leci śluz zmieszany z krwią. Jutro lekarz pobiera wymaz na paciora, więc dopytam czy wszystko ok. Mały się rusza, ale niemrawy jest, może się wycisza przed godziną zero ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Bazile oby w następnym cyklu się udało |
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Pszvzoua ja tak mialam przed porodem. Po badaniu sluz z krwia i pozniej czop wypadl.
To juz blisko... |
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ty Kocurku też jakoś przed terminem rodziłaś? Dzisiaj mi stuknęło 16 dni to terminu z OM i 11 dni do terminu z I usg.No nic... jadę do pracy podpytać o macierzyński... Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2013-09-06 o 08:15 |
|
|
|
|
#1464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluje ![]() Cebulka,Elunka za wizyty
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1465 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczeta, ja sie boje, ze sobie te kreske wymyslilam
bo ona jest taka ledwo widoczna... pojawila sie zaraz po tym, jak zeszlo rozowe tlo i chwile po tej grubej w C. Jakos nie wierze w to, zeby to bylo mozliwe. Tak sie nadenerwowalam z powodu remontu w tym cyklu, ze glowa mala I tak mam wizyte u lekarza w poniedzialek, wiec sie dowiem, czy mam urojenia
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nigdy po badaniu w ciazy nie mialam plamien,ani zadnych skurczy. Moze dzisiaj postaraj sie zrobic te badania na paciorkowca? |
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziń dobry!
Cytat:
![]() A miałaś jakieś objawy? Coś inaczej niż zwykle w tym cyklu? W poniedziałek to chyba gin jeszcze za wiele nie powie, ale zrób jutro z rana kolejny test, może wyjdzie już wyraźniejszy
|
|
#1468 |
|
Zadomowienie
|
Hejka baby,
Ja tak na szybko trzasnę spama dla Linki i uciekam, bo pakować się trza... Isia tak mi przykro, że musiałaś kotki oddać ja sobie nie wyobrażam, że musiałabym się psowej pozbywać - zapłakałam się na śmierć! ps. ja ze śląska, więc kawałek do mnie musiałabyś się kulać ![]() teorema ![]() pszczoua super, że maluszek podgonił z wagą! My ostatnio malowaliśmy hol na górze i wymyśliłam sobie farbę z drobinkami piasku - efekt bomba ale malowanie koszmarne, kolor ciemny to mazało się okropnie i trzeba było kilka razy powtarzać Znów mam dosyć remontów na jakiś czas ![]() sija
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2013-09-06 o 08:45 |
|
|
|
#1469 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry,przepraszam że nie nadrabiam ale muszę się zbierac na miasto.. mam kilka spraw do załatwienia.
Z tego co pamiętam to Cebula i Elunka dziś mają wizyty więc ![]() Dziś zamawiamy łóżeczko ![]() Miłego
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja na paciorkowca nie robiłam i kase zaoszczędziłam bo w szpitalu i tak pytali czy miałam robione czy nie. Powiedziałam,że moja gin mi tego nie zlecała. Więc i tak dostałam antybiotyk wrazie czego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

no ale jeszcze ze 2 tygodnie i może już lepiej będzie.
i ciężko się zakładają. Jednym słowem -jutro idę je oddać.
za 8tc!

hm,ja byc tylka baba i to ciekawa...
u nas jak coś się zacznie, to mąż wyjeżdża i tak w koło macieju 

Takze chyba mycie okien i pastowanie podlog na kolanach dalo jakies efekty 

zawze jak czytam takie spokojne informacje o treści "w sumie to siedzę na bombie" to jestem w szoku. Powodzenia zatem i pisz do którejś z dziewczyn jak tylko Julek przekłuje balon