|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Idę spać, bo nerwy i zmęczenie robią swoje.
To ktoś rodzi jeszcze w tym tygodniu?
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
|
|
|
|
|
#3453 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
a jak reszta to nie wiem
|
|
|
#3454 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie sexy foczki
...i mamusie ![]() Nadrobiłam Was i przede wszystkim: Gratki dla Kaśki !!! gorgulek- łączę się z Tobą w bólu, ja też dostaję z dnia na dzień tego paskudztwa- najwięcej na tyłki, biodrach i okołocipkowych (te były pierwsze)... Madzia- śliczne łóżeczko !!! ja ; ) - gratulacje wizyty i super, że napisałaś o tych wszystkich rzeczach związanych z karmieniem. Mam nadzieję, że większość zapamiętam i przyda się ![]() Figulina- suty opadają... Ale aż mi się nie chce wierzyć w tą kasę. Ja pierdziu . Tylko jakiegoś tvn-a tam wziąć żeby było sprucie .Inwenrsja- październikowe mamusie zawsze w tej samej intensywności piszą. Gaduł nie ma :P No u mnie z samopoczuciem w kratkę. Rano sobie popłakałam, pojechałam trochę do pracy- do ludzi !!! Trochę szkoda, że stacjonarnie z nimi nie pracuję bo teraz zaczyna się gorący okres ale z drugiej- nie mogłabym jeszcze ogarniać tamtego burdelu... Przyszły mi dzisiaj 2 kocyki, o które Was męczyłam- Minky i akrylowy. Postaram się w sobotę obfocić wszystko i pochwalić. Dzwoniła Pani bo zamówiłam koszule nocne- nie mają mojego wybranego koloru- powiedziałam, że mogę wziąć inne. I kupiłam pampery Dada 1. Jeszcze dokupie Pampersy 1 i chyba tyle starczy na razie. Aamelka- Ty musisz dużo pisać co działasz
|
|
#3455 |
|
dryfuję słowami
|
tak sobie pomyślałam jeszcze przed snem, że jak mamy październikowe tak się bronią, to może kolejny wątek króraś z nich założy... bo tak na prawdę, to Matal już urodzić może i nie będzie miał kto na bierząco ogarniać tego bajzlu
![]() a teraz idę spać ![]() dobranoc
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-09-05 o 23:30 |
|
|
|
#3456 |
|
Rozeznanie
|
Wpadłam się zameldować po wizycie.
Nie rodzę jeszcze. Póki co rozwarcie na 1 palec, a szyjka wysoko. Filipek waży ok. 3100 g w 38t4d (Matal wpiszesz? ). Przepływy ok, na KTG tylko jeden skurczybyk taki konkretny ok. 100. Oczywiście młody się nie przekręcił. Terminu porodu mi nie wyznaczył, bo chce żebym zaczęła rodzić i wtedy na IP na cc. Tak więc będę żyła w stresie póki się coś nie zacznie. No ale mówi, że raczej przed terminem nie urodzę. Zwolnienie bez problemu dostałam na 2 kolejne tygodnie do 19.09. i tego dnia mam umówioną ewentualną kolejną wizytę, w razie gdybym do tego czasu nie urodziła. Matal wpiszesz też wizytę na 19.09. godz. 16:00? No ale niestety jest jedna zła wiadomość. Mianowicie ginek mówił, że mały ma wodniaka jądra i że neonatolog powinien się po porodzie temu przyjrzeć. Mówił, że niby nie jest to nic groźnego i że powinno samo się wchłonąć. No i że zdarza się to u co 4 chłopca, ale jakoś nie bardzo w to wierzę. Z resztą jakoś nie widziałam, żeby któraś z Was o czymś takim wspominała. Zaczęłam wczytywać się w necie, ale jakoś nie napawa mnie to optymizmem więc przestałam czytać. A teraz idę spać bo za dużo wrażeń na ten dzień. ![]() Dobranoc.
|
#3457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a potem się pomyśli ![]() rubinka- , nie czytaj za dużo w necie bo każdy przypadek jest inny i nie ma co się negatywnie nakręcać
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie czytaj w internecie, można się tylko nakręcić nie potrzebnie Dobranoc, zmykam
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Rubinko, trzymam kciuki, zeby jednak wszystko było ok. Jeszcze chwilka i wszystko sie okaże... ja jeszcze z miesiąc poczekam aż sie dowiemy co z nereczką naszej Zuzinki...
![]() Będzie dobrze, co? ![]()
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
![]() Eda miał wodniaki, dosyć długo, ale juz dawno się same wchlonely ![]() Spokojnie, to nic strasznego ![]() Ja mogę komuś pałeczkę oddać, ale ogólnie jesli nie, to bede potrzebowala skrzydłowego, co mi zapisze wszystko w czasie porodu i szpitala No i od kolejnego wątku może ktoś (RUSALKA chyba pisała, ze może dyżurować?) by prowadził kalendarz wizyt i wagę maluszkow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
A jak on to na usg widzi? Mój Filip miał jajeczko które nie zeszło ( dopiero później) i w pewnego dnia wyskoczył mu wodniaczek na kilka minut. Wydawało mi się, że to właśnie się tak objawia- w formie ataków?! U nas już od dawna cisza w tej kwestii.
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
a ja nie spie
obudzilam sie. zmolestowalam tz i jestem tak glodna ze chyba ide jesc sniadanie i wstaje:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3464 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Słuchajcie.Czy to możliwe żeby PUCHŁY TEŻ DŁONIE?Wczoraj byłam w sklepie, może ze 40 minut jak wróciłam to kostek wogóle nie było widać, a na dłoniach miałam jakby takie białe kropki.jak zginałam to czuć było, że napuchnięte.Teraz rano troszkę zeszło, ale zaczyna mnie to martwić.
Aha nie śpię, bo sąsiadowi się coś samochód zepsuł i pipczy.A teraz mnie suszy strasznie i muszę sobie zrobić herbatę z cytryną, albo dwie. ---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ---------- Witam w 39 tygodniu |
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Rubinka, nie martw się. Widać, że dziewczyny miały z tym doświadczenie i przechodzi więc głowa do góry
Tassia, nie zazdroszcze takich pobudek. Ja rano mogłabym spać ile wlezie, ale za to mam problem z zaśnięciem ostatnimi czasy.. Maharet, nie mam pojęcia z tymi dłońmi.. I gratuluję kolejnego tygodnia! ![]() Badzia, wrzucaj foty! ![]() Do mnie właśnie z zaskoczenia przyszedł kurier takim późnym wieczorem. Myślałam, że już się nie pojawi przed weekendem a tu niespodzianka. Tyle prezentów mi przyniósł, że nie wiem gdzie mam puste pudła kłaść Wszystko dla Poli oczywiście. No i dla mnie mydło marsylskie ![]() Jeszcze tylko 3 rzeczy muszą dojść z zamówionej listy, ale widzę, że będą dopiero w przyszłym tygodniu. Tak czy siak, czuje się prawie jak w święta odpakowując te wszystkie paczki
|
|
|
|
#3466 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I
No później, ale sporo chyba
Tzn mi sie marzą konkretniejsze ćwiczenia 8 min buns albo Tamilee webb---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- A mi nie dość, że eksploduje, to się jeszcze nie napiłam i dalej mnie suszy. |
||
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam właśnie maila od kolegi z pracy i jego żony (widziałam ją 2 razy w życiu na oczy), że chcą mi i jeszcze jednej znajomej naszej wspólnej (żona drugiego kolegi z pracy) zrobić wspólne baby shower u nich w domu. Możemy zaprosić kogo chcemy, będą prezenty, jedzenie, zabawy itd. Taki babyshower dla par, nie tylko dla mamuś. Wszystko mają oni przygotować (a mają sami już sporo lat i dwójke dzieciaków). Wow, nie wiem co mam im odpowiedzieć. Jest mi mega miło, ale mało się z nimi znam i aż dziwnie z tego wszystkiego. Skąd w niektórych ludziach bierze się tyle dobroci bezinteresownej dla innych ?! Rzadko mnie coś takiego spotyka.. Aż mi łezka poszła z oka przez samo czytanie maila. Mam jakiś wyjątkowo dobry dzień dzisiaj
|
|
|
|
#3468 | ||||
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I
Cytat:
---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Ja bym chętnie, ale nie wiem czy dzieć sie ze mną zgodzi.Chociaż lepiej żeby sie ewakuował bo to mieszkanie robi się już coraz mniej komfortowe i coraz mniej bezpieczne. Czuję jak mój organizm sie sypie.Wczoraj miałam wieczór doła patrząc na to opuchniete ciało, że to moja wina, że tak się nieodpowiedzialnie zachowałam zachodząc w ciążę tak zaraz po poprzedniej.Może jakbym poczekała te parę miesiecy to bym lepiej to znosiła, może bym nie miała problemów z nerką, cisnieniem i kij wie co jeszcze się czepić zdąży (tfu, tfu, odpukać) |
||||
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu dziewczyny chyba umieram, obudziłam się po 5 jak tż wstawał do pracy i zaraz padne z bólu. Brzuch cały czas twardy, krzyż napiernicza że nie mogę ustać, nie wiem kiedy mam skurcz a kiedy nie bo boli cały czas ;( U lekarza mam być między 9 a 12 więc chyba się zbiorę jak najwcześniej, zadzwonie po mame i pojade z nią
|
|
#3471 |
|
BAN stały
|
U mnie króluje milka z karmelem.Próbowałam sie zmusić do gorzkiej ze względu na magnez, ale nie dało rady.Moja mama uwielbia gorzka, czego nigdy nie podzielałam.
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać są jeszcze pogodni ludzie na tym świecie
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() z samego rana , o 6,30 dzwoni mój telefon, a tam kto - kurier ! wyobrażacie sobie , tak rano dzwonić ? to nie jest taki zwykły kurier , ale mimo wszystko o tej godzinie to ja śpię ![]() zamówiłam na all komodę, czas oczekiwania miał być ok 21 dni roboczych, a tu wyrobili się po kilku dniach
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
za 39 tc
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybki poród
|
|
#3476 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Napisze po ktg co mi ciekawego powiedzieli
Boje się
|
|
#3478 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zadomowienie
|
Hej,
mój TZ twierdzi, że to forum ma na mnie zły wpływ bo ciągle wpadam na nowe pomysły co by tu zrobić w domu. Ostatnio przeczytałam że Motyl prała pokrowiec z materaca i co? I ja wczoraj postanowiłam zrobić to samo tylko, że mój pokrowiec nie jest na zameczek, więc musiałam go rozpruć i już myślałam, że będziemy jechać do klepu po drugi materac, ale dałam radę ![]() Ale zamieniliśmy się TŻ miejscami do spania i się nie wyspałam ![]() Cytat:
a teraz nadrabiam, czy któraś urodziła, Snow - rozkręciło się? |
|
|
|
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam do pracy, już po kawie i coca-coli ![]() Odezwę się później i Was nadrobię...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

...i mamusie
. Tylko jakiegoś tvn-a tam wziąć żeby było sprucie
, nie czytaj za dużo w necie bo każdy przypadek jest inny i nie ma co się negatywnie nakręcać

[/RIGHT]

Wszystko dla Poli oczywiście. No i dla mnie mydło marsylskie
Można, tylko trochę później niż po SN. 

za szybki poród