Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 23:13   #3451
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Idę spać, bo nerwy i zmęczenie robią swoje.
To ktoś rodzi jeszcze w tym tygodniu?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 23:15   #3452
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tak zobaczyłam na pierwszej stronie i MUSIAŁAM zacytować i polubić

Spokojnie, ja piłam 4 dziennie z 2 łyżeczek za każdym razem nowych i nic nie czyściło

No to brzmi całkiem jak BH, ale nie cały brzuch się spina?

Matal by stanowczo to wolała, ale powód mojego zniknięcia jest całkiem inny

Otóż poszłam robić obiad i nagle słyszę głośne łubudu i płacz. Poleciałam do pokoju, Eda cały zapłakany, przytuliłam, patrzę - a wszędzie krew. Spanikowana szukam źródła, czuję już, że łzy mi do oczu napływają... 30 sekund paniki i znalazłam dziurę w głowie Edzika wielkości paznokcia Na szczęście lata szkolenia z pierwszej pomocy na coś się wreszcie przydało i na autopilocie w totalnej panice poleciałam po gaziki i zatamowałam krwotok, znalazłam szaliczek i obwiązałam mu dookoła głowy i od razu za telefon do tż, że jadę z młodym do szpitala, bo ma krwotok z głowy, że się musiał mocno o coś uderzyć, że nie wiem, co, bo byłam w kuchni
Potem mnie oświeciło, że nie wiem, gdzie jechać, bo w naszym najbliższym szpitalu nie ma pediatrii i odsyłają gdzie indziej, więc dzwonię do mamy, gdzie ja mam jechać, to okazało się na szczęście, że może pojechać ze mną.
W samochodzie ryczałam jak głupia, Edi mi przysypiał, ja w panice, że nie wolno mu usnąć, dopóki lekarz go nie zobaczy, na szczęście moja mama z nim rozmawiała całą drogę i nie zasnął...
Szczęście w nieszczęściu, że czaszka cała i nie było konieczności zszywania, założyli mu jakąś maziaję (chyba taki sztuczny strup na tą dziurę) i opatrunek i kazali obserwować najbliższe 3 dni i nas wypuścili.
Ale strachu się najadłam... Teraz śpi, a ja włączyłam nianię i na niego patrzę, czy wszystko ok... Zaraz idę spać i zamierzam go tulić aż do rana

Przepraszam za elaborat, ale po prostu, po prostu... To było STRASZNE.

Ja oczywiście cała w nerwach i złapały mnie takie skurcze, że tż już pytał, czy od razu na porodówkę jedziemy, ale w domu mi przeszło i już jest ok. Jeszcze nie rodzę.
Jejciu, nie zazdroszcze przeżycia.. Z głowy tak strasznie się krew zawsze leje.. Dobrze, że nie spanikowałaś i że nic więcej powazniejszego sobie Edzik nie zrobił
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 23:17   #3453
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Idę spać, bo nerwy i zmęczenie robią swoje.
Snow urodzi

a jak reszta to nie wiem
Stary 2013-09-05, 23:18   #3454
badzia987
Wtajemniczenie

Witam wszystkie sexy foczki ...i mamusie

Nadrobiłam Was i przede wszystkim: Gratki dla Kaśki !!!

gorgulek- łączę się z Tobą w bólu, ja też dostaję z dnia na dzień tego paskudztwa- najwięcej na tyłki, biodrach i okołocipkowych (te były pierwsze)...

Madzia- śliczne łóżeczko !!!

ja ; ) - gratulacje wizyty i super, że napisałaś o tych wszystkich rzeczach związanych z karmieniem. Mam nadzieję, że większość zapamiętam i przyda się

Figulina
- suty opadają... Ale aż mi się nie chce wierzyć w tą kasę. Ja pierdziu. Tylko jakiegoś tvn-a tam wziąć żeby było sprucie.

Inwenrsja- październikowe mamusie zawsze w tej samej intensywności piszą. Gaduł nie ma :P

No u mnie z samopoczuciem w kratkę. Rano sobie popłakałam, pojechałam trochę do pracy- do ludzi !!! Trochę szkoda, że stacjonarnie z nimi nie pracuję bo teraz zaczyna się gorący okres ale z drugiej- nie mogłabym jeszcze ogarniać tamtego burdelu...

Przyszły mi dzisiaj 2 kocyki, o które Was męczyłam- Minky i akrylowy. Postaram się w sobotę obfocić wszystko i pochwalić.
Dzwoniła Pani bo zamówiłam koszule nocne- nie mają mojego wybranego koloru- powiedziałam, że mogę wziąć inne.
I kupiłam pampery Dada 1. Jeszcze dokupie Pampersy 1 i chyba tyle starczy na razie.

Aamelka
- Ty musisz dużo pisać co działasz . Bo terminy podobne i mnie motywujesz, żebym też coś zaczęła ogarniać

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 23:28   #3455
inwersja
dryfuję słowami

tak sobie pomyślałam jeszcze przed snem, że jak mamy październikowe tak się bronią, to może kolejny wątek króraś z nich założy... bo tak na prawdę, to Matal już urodzić może i nie będzie miał kto na bierząco ogarniać tego bajzlu

a teraz idę spać
dobranoc

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-09-05 o 23:30
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 23:39   #3456
rubinka25
Rozeznanie

Wpadłam się zameldować po wizycie.

Nie rodzę jeszcze.
Póki co rozwarcie na 1 palec, a szyjka wysoko.
Filipek waży ok. 3100 g w 38t4d (Matal wpiszesz? ).
Przepływy ok, na KTG tylko jeden skurczybyk taki konkretny ok. 100.
Oczywiście młody się nie przekręcił.

Terminu porodu mi nie wyznaczył, bo chce żebym zaczęła rodzić i wtedy na IP na cc.
Tak więc będę żyła w stresie póki się coś nie zacznie.
No ale mówi, że raczej przed terminem nie urodzę.

Zwolnienie bez problemu dostałam na 2 kolejne tygodnie do 19.09. i tego dnia mam umówioną ewentualną kolejną wizytę, w razie gdybym do tego czasu nie urodziła.

Matal wpiszesz też wizytę na 19.09. godz. 16:00?

No ale niestety jest jedna zła wiadomość. Mianowicie ginek mówił, że mały ma wodniaka jądra i że neonatolog powinien się po porodzie temu przyjrzeć. Mówił, że niby nie jest to nic groźnego i że powinno samo się wchłonąć. No i że zdarza się to u co 4 chłopca, ale jakoś nie bardzo w to wierzę. Z resztą jakoś nie widziałam, żeby któraś z Was o czymś takim wspominała.
Zaczęłam wczytywać się w necie, ale jakoś nie napawa mnie to optymizmem więc przestałam czytać.

A teraz idę spać bo za dużo wrażeń na ten dzień.
Dobranoc.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 23:42   #3457
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
tak sobie pomyślałam jeszcze przed snem, że jak mamy październikowe tak się bronią, to może kolejny wątek króraś z nich założy... bo tak na prawdę, to Matal już urodzić może i nie będzie miał kto na bierząco ogarniać tego bajzlu

a teraz idę spać
dobranoc
ja obstawiam, że matall jeszcze ze 2 założy
a potem się pomyśli

rubinka
-, nie czytaj za dużo w necie bo każdy przypadek jest inny i nie ma co się negatywnie nakręcać

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 23:52   #3458
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość

Nie rodzę jeszcze.

Terminu porodu mi nie wyznaczył, bo chce żebym zaczęła rodzić i wtedy na IP na cc.

Zwolnienie bez problemu dostałam na 2 kolejne tygodnie do 19.09. i tego dnia mam umówioną ewentualną kolejną wizytę, w razie gdybym do tego czasu nie urodziła.

No ale niestety jest jedna zła wiadomość. Mianowicie ginek mówił, że mały ma wodniaka jądra i że neonatolog powinien się po porodzie temu przyjrzeć. Mówił, że niby nie jest to nic groźnego i że powinno samo się wchłonąć. No i że zdarza się to u co 4 chłopca, ale jakoś nie bardzo w to wierzę. Z resztą jakoś nie widziałam, żeby któraś z Was o czymś takim wspominała.
Zaczęłam wczytywać się w necie, ale jakoś nie napawa mnie to optymizmem więc przestałam czytać.

Dobranoc.
brawo za wagę
nie czytaj w internecie, można się tylko nakręcić nie potrzebnie

Dobranoc, zmykam

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 23:56   #3459
teacherka
Zakorzenienie

Rubinko, trzymam kciuki, zeby jednak wszystko było ok. Jeszcze chwilka i wszystko sie okaże... ja jeszcze z miesiąc poczekam aż sie dowiemy co z nereczką naszej Zuzinki... Będzie dobrze, co?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 23:59   #3460
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:

Nie rodzę jeszcze.

Dobranoc.
Za chwilę wpisze
Eda miał wodniaki, dosyć długo, ale juz dawno się same wchlonely
Spokojnie, to nic strasznego

Ja mogę komuś pałeczkę oddać, ale ogólnie jesli nie, to bede potrzebowala skrzydłowego, co mi zapisze wszystko w czasie porodu i szpitala
No i od kolejnego wątku może ktoś (RUSALKA chyba pisała, ze może dyżurować?) by prowadził kalendarz wizyt i wagę maluszkow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-06, 00:00   #3461
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Dobranoc.
A jak on to na usg widzi? Mój Filip miał jajeczko które nie zeszło ( dopiero później) i w pewnego dnia wyskoczył mu wodniaczek na kilka minut. Wydawało mi się, że to właśnie się tak objawia- w formie ataków?! U nas już od dawna cisza w tej kwestii.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 00:06   #3462
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A jak on to na usg widzi? Mój Filip miał jajeczko które nie zeszło ( dopiero później) i w pewnego dnia wyskoczył mu wodniaczek na kilka minut. Wydawało mi się, że to właśnie się tak objawia- w formie ataków?! U nas już od dawna cisza w tej kwestii.
Eda po urodzeniu miał non stop, potem czasem sie robiły, ale też od dawna spokój

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-06, 05:34   #3463
tassia
Zakorzenienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

a ja nie spie
obudzilam sie. zmolestowalam tz i jestem tak glodna ze chyba ide jesc sniadanie i wstaje:/

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 05:58   #3464
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Słuchajcie.Czy to możliwe żeby PUCHŁY TEŻ DŁONIE?Wczoraj byłam w sklepie, może ze 40 minut jak wróciłam to kostek wogóle nie było widać, a na dłoniach miałam jakby takie białe kropki.jak zginałam to czuć było, że napuchnięte.Teraz rano troszkę zeszło, ale zaczyna mnie to martwić.

Aha nie śpię, bo sąsiadowi się coś samochód zepsuł i pipczy.A teraz mnie suszy strasznie i muszę sobie zrobić herbatę z cytryną, albo dwie.

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

Witam w 39 tygodniu
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 06:19   #3465
Zakorzenienie

Rubinka, nie martw się. Widać, że dziewczyny miały z tym doświadczenie i przechodzi więc głowa do góry

Tassia, nie zazdroszcze takich pobudek. Ja rano mogłabym spać ile wlezie, ale za to mam problem z zaśnięciem ostatnimi czasy..

Maharet, nie mam pojęcia z tymi dłońmi.. I gratuluję kolejnego tygodnia!

Badzia, wrzucaj foty!

Do mnie właśnie z zaskoczenia przyszedł kurier takim późnym wieczorem. Myślałam, że już się nie pojawi przed weekendem a tu niespodzianka. Tyle prezentów mi przyniósł, że nie wiem gdzie mam puste pudła kłaść Wszystko dla Poli oczywiście. No i dla mnie mydło marsylskie
Jeszcze tylko 3 rzeczy muszą dojść z zamówionej listy, ale widzę, że będą dopiero w przyszłym tygodniu. Tak czy siak, czuje się prawie jak w święta odpakowując te wszystkie paczki
Stary 2013-09-06, 06:44   #3466
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
:

No jak nie można? Można, tylko trochę później niż po SN.

:
No później, ale sporo chyba Tzn mi sie marzą konkretniejsze ćwiczenia 8 min buns albo Tamilee webb

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A cholera wie jaki oni mają tok rozumowania. Na pocieszenie dodam,że oni też piękni nie są, moja koleżanka dzisiaj uznała,że mój mąż jest bardziej w ciąży niż ja patrząc jak mu bebzol urósł
A mój schudł i ciągle chudnie

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość

dzisiaj rozmawialam z nim przez tel i mowie ze na obiad robie "spagetti"-e
Nie mów mi o spagetti, bo bym zjadła.A żeby zrobić dobre trzenba z 2 godz stać przy garze, nie dam rady...

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Tak się opiłam wodą,że brzuch mi zaraz eksploduje
A mi nie dość, że eksploduje, to się jeszcze nie napiłam i dalej mnie suszy.
Stary 2013-09-06, 06:46   #3467
Zakorzenienie

Dostałam właśnie maila od kolegi z pracy i jego żony (widziałam ją 2 razy w życiu na oczy), że chcą mi i jeszcze jednej znajomej naszej wspólnej (żona drugiego kolegi z pracy) zrobić wspólne baby shower u nich w domu. Możemy zaprosić kogo chcemy, będą prezenty, jedzenie, zabawy itd. Taki babyshower dla par, nie tylko dla mamuś. Wszystko mają oni przygotować (a mają sami już sporo lat i dwójke dzieciaków). Wow, nie wiem co mam im odpowiedzieć. Jest mi mega miło, ale mało się z nimi znam i aż dziwnie z tego wszystkiego. Skąd w niektórych ludziach bierze się tyle dobroci bezinteresownej dla innych ?! Rzadko mnie coś takiego spotyka.. Aż mi łezka poszła z oka przez samo czytanie maila. Mam jakiś wyjątkowo dobry dzień dzisiaj
Stary 2013-09-06, 06:51   #3468
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
wiem że temat był milion razy ale
ile razy dziennie pijecie herbate z liści malin ? na opakowaniu pisze że 1 dziennie
jak łykacie olej z wiesiołka ? ja mam w ulotce że 1-2 kapsułki 2 razy dziennie... a gdzieś czytałam że 3 razy dziennie po 2 tabl łykacie i teraz nie wiem
Ja herbatkę 1-2 dziennie, a wiesiołka jakoś nie kupiłam i nie używam.

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

No i najlepiej czarna z kakao powyżej 70% bo to już samo zdrowie - to już moje info

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Cytat:
No wczoraj na zajęciach nam mówili, że przy KP spala się około 600 kalorii dziennie dodatkowo, czyli dobra 1.5h na bieżni
No i dużo i mało, wszystko zależy od tego ile zjesz.Jak po każdym karmieniu ssie tak, że idzie zwariować to nie wiem czy te 600 kcal urządzi.Powiedzmy, że z 500 można spalić ćwicząc, i tak mi jakoś mało.

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Cytat:

Otóż poszłam robić obiad i nagle słyszę głośne łubudu i płacz. Poleciałam do pokoju, Eda cały zapłakany, przytuliłam, patrzę - a wszędzie krew. Spanikowana szukam źródła, czuję już, że łzy mi do oczu napływają... 30 sekund paniki i znalazłam dziurę w głowie Edzika wielkości paznokcia Na szczęście lata szkolenia z pierwszej pomocy na coś się wreszcie przydało i na autopilocie w totalnej panice poleciałam po gaziki i zatamowałam krwotok, znalazłam szaliczek i obwiązałam mu dookoła głowy i od razu za telefon do tż, że jadę z młodym do szpitala, bo ma krwotok z głowy, że się musiał mocno o coś uderzyć, że nie wiem, co, bo byłam w kuchni
Potem mnie oświeciło, że nie wiem, gdzie jechać, bo w naszym najbliższym szpitalu nie ma pediatrii i odsyłają gdzie indziej, więc dzwonię do mamy, gdzie ja mam jechać, to okazało się na szczęście, że może pojechać ze mną.
W samochodzie ryczałam jak głupia, Edi mi przysypiał, ja w panice, że nie wolno mu usnąć, dopóki lekarz go nie zobaczy, na szczęście moja mama z nim rozmawiała całą drogę i nie zasnął...
Szczęście w nieszczęściu, że czaszka cała i nie było konieczności zszywania, założyli mu jakąś maziaję (chyba taki sztuczny strup na tą dziurę) i opatrunek i kazali obserwować najbliższe 3 dni i nas wypuścili.
Ale strachu się najadłam... Teraz śpi, a ja włączyłam nianię i na niego patrzę, czy wszystko ok... Zaraz idę spać i zamierzam go tulić aż do rana

Przepraszam za elaborat, ale po prostu, po prostu... To było STRASZNE.

Ja oczywiście cała w nerwach i złapały mnie takie skurcze, że tż już pytał, czy od razu na porodówkę jedziemy, ale w domu mi przeszło i już jest ok. Jeszcze nie rodzę.
Jezuuu, masakra.Mam nadzieję, że to nic poważnego i że mały szybko wyzdrowieje.

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Cytat:
Ja bym chętnie, ale nie wiem czy dzieć sie ze mną zgodzi.Chociaż lepiej żeby sie ewakuował bo to mieszkanie robi się już coraz mniej komfortowe i coraz mniej bezpieczne. Czuję jak mój organizm sie sypie.Wczoraj miałam wieczór doła patrząc na to opuchniete ciało, że to moja wina, że tak się nieodpowiedzialnie zachowałam zachodząc w ciążę tak zaraz po poprzedniej.Może jakbym poczekała te parę miesiecy to bym lepiej to znosiła, może bym nie miała problemów z nerką, cisnieniem i kij wie co jeszcze się czepić zdąży (tfu, tfu, odpukać)
Stary 2013-09-06, 06:54   #3469
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

Ejjj, no co Ty gadasz, czarna gorzka czekolada jest najlepsza A super najlepsza to czarna gorzka z kawałkami skórki z pomarańczy - niebo w gębie jak nic!
Stary 2013-09-06, 06:54   #3470
papuga_69
Zakorzenienie

Jezu dziewczyny chyba umieram, obudziłam się po 5 jak tż wstawał do pracy i zaraz padne z bólu. Brzuch cały czas twardy, krzyż napiernicza że nie mogę ustać, nie wiem kiedy mam skurcz a kiedy nie bo boli cały czas ;( U lekarza mam być między 9 a 12 więc chyba się zbiorę jak najwcześniej, zadzwonie po mame i pojade z nią

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 06:56   #3471
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ejjj, no co Ty gadasz, czarna gorzka czekolada jest najlepsza A super najlepsza to czarna gorzka z kawałkami skórki z pomarańczy - niebo w gębie jak nic!
U mnie króluje milka z karmelem.Próbowałam sie zmusić do gorzkiej ze względu na magnez, ale nie dało rady.Moja mama uwielbia gorzka, czego nigdy nie podzielałam.
Stary 2013-09-06, 06:56   #3472
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam właśnie maila od kolegi z pracy i jego żony (widziałam ją 2 razy w życiu na oczy), że chcą mi i jeszcze jednej znajomej naszej wspólnej (żona drugiego kolegi z pracy) zrobić wspólne baby shower u nich w domu. Możemy zaprosić kogo chcemy, będą prezenty, jedzenie, zabawy itd. Taki babyshower dla par, nie tylko dla mamuś. Wszystko mają oni przygotować (a mają sami już sporo lat i dwójke dzieciaków). Wow, nie wiem co mam im odpowiedzieć. Jest mi mega miło, ale mało się z nimi znam i aż dziwnie z tego wszystkiego. Skąd w niektórych ludziach bierze się tyle dobroci bezinteresownej dla innych ?! Rzadko mnie coś takiego spotyka.. Aż mi łezka poszła z oka przez samo czytanie maila. Mam jakiś wyjątkowo dobry dzień dzisiaj
Ale miło Widać są jeszcze pogodni ludzie na tym świecie

Stary 2013-09-06, 06:56   #3473
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dzień dobry
z samego rana , o 6,30 dzwoni mój telefon, a tam kto - kurier ! wyobrażacie sobie , tak rano dzwonić ?
to nie jest taki zwykły kurier , ale mimo wszystko o tej godzinie to ja śpię
zamówiłam na all komodę, czas oczekiwania miał być ok 21 dni roboczych, a tu wyrobili się po kilku dniach i to ich kierowca rozwozi zamówienia , także trudno już odeśpię później, po nadrabiam wczorajszy dzień na wizażu i będę miała komodę za pół godziny

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 06:58   #3474
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Słuchajcie.Czy to możliwe żeby PUCHŁY TEŻ DŁONIE?Wczoraj byłam w sklepie, może ze 40 minut jak wróciłam to kostek wogóle nie było widać, a na dłoniach miałam jakby takie białe kropki.jak zginałam to czuć było, że napuchnięte.Teraz rano troszkę zeszło, ale zaczyna mnie to martwić.

Aha nie śpię, bo sąsiadowi się coś samochód zepsuł i pipczy.A teraz mnie suszy strasznie i muszę sobie zrobić herbatę z cytryną, albo dwie.

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

Witam w 39 tygodniu
Możliwe jak najbardziej.
za 39 tc

Stary 2013-09-06, 06:59   #3475
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny chyba umieram, obudziłam się po 5 jak tż wstawał do pracy i zaraz padne z bólu. Brzuch cały czas twardy, krzyż napiernicza że nie mogę ustać, nie wiem kiedy mam skurcz a kiedy nie bo boli cały czas ;( U lekarza mam być między 9 a 12 więc chyba się zbiorę jak najwcześniej, zadzwonie po mame i pojade z nią
nie umierasz, rodzisz
za szybki poród

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 06:59   #3476
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
To jedź.Trzymam kciuki, żeby to było to co trzeba
Stary 2013-09-06, 07:06   #3477
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
To jedź.Trzymam kciuki, żeby to było to co trzeba
Napisze po ktg co mi ciekawego powiedzieli
Boje się

Stary 2013-09-06, 07:13   #3478
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisze po ktg co mi ciekawego powiedzieli
Boje się
Dasz radę.
Stary 2013-09-06, 07:17   #3479
Figulina987
Zadomowienie

Hej,

mój TZ twierdzi, że to forum ma na mnie zły wpływ bo ciągle wpadam na nowe pomysły co by tu zrobić w domu. Ostatnio przeczytałam że Motyl prała pokrowiec z materaca i co? I ja wczoraj postanowiłam zrobić to samo tylko, że mój pokrowiec nie jest na zameczek, więc musiałam go rozpruć i już myślałam, że będziemy jechać do klepu po drugi materac, ale dałam radę Choć chętnie bym ten zmieniła razem z łóżkiem, ale to dopiero przy zmianie mieszkania za jakiś czas....

Ale zamieniliśmy się TŻ miejscami do spania i się nie wyspałam

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Figulina to jakaś kpina z płaceniem za cc jeśli masz wskazania... ja miałam pierwszą ciążę rozwiązaną przez cc przez ułożenie miednicowe, miałam na skierowaniu jak wół napisane że dziecko ułożone miednicowo i dyskusji nie było... o kasie nikt nie wspominał... z resztą by tylko spróbowali to odbyłaby się wizyta u pana prokuratora...

Inwersja może zadziałaj z tż i się akcja na dobre rozkręci
Asiek, a w którym tc gin dał Ci skierowanie? i czy byłaś na planowym cc, czy jak już coś się zaczęło dziać?

a teraz nadrabiam, czy któraś urodziła, Snow - rozkręciło się?
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:19   #3480
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Uciekam do pracy, już po kawie i coca-coli
Odezwę się później i Was nadrobię...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości