|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Hej ho
Nie cytuję bo nie wyrabiam z czasem, ale jestem na bieżąco Z tego co pamiętam - Pokrzywka - my mieliśmy (w zasadzie nadal mamy ) takie krzesełko, ale dla nas beznadzieja więc go nie używamy, stoi złożone w garderobie, a my kupiliśmy inne - proste, drewniane. Minusy wg mnie: żarło wchodzi we wszystkie zakamarki tapicerki, bobas siedzi umoszczony jak w gniazdku co blokuje mu swobodne machanie łapkami - nie wiem na ile to dla Ciebie jest istotne i adekwatne, bo nie wiem w jakiej formie odbywa się u Was jedzenie/karmienie. Do tradycyjnego karmienia bobasa łyżeczką myślę takie krzesełko jest spoko i w sam raz i komfortowe, do BLW się nie nadaje za grosz, stąd nasza zmiana ![]() Dzika, zrobiłaś mi ochotę na tiramisu, mimo że żarłam w sierpniu regularnie Ja robię nieco inaczej, mascarpone z jajcami mieszam, a biszkopty nasączam kawą z rumem albo amaretto (tzn nasączałam za czasów przedciążowych...)... Ale muszę Twojego spróbować koniecznie, bo zawsze mnie te jajka surowe lekko przerażają i straszą salmonellą ![]() Majka, nie ukrywam się przed Wami tylko jakoś zawsze na pierwszym planie jest Franciszek :P Nie mam chyba nawet zdjęć całościowych, no może jakieś sprzed ciąży Jak znajdę to wkleję
|
|
|
|
#2883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Hej!
Przez tą pracę zaglądam do Was tylko wieczorem, naskrobię posta i idę spać Nie podoba mi się to ![]() Cytat:
![]() Jak my byśmy spali do 7.20 to byłabym szczęśliwa Tak jak myślałam - ładnie spał tylko jak był chory Wczoraj rozpoczął nam się dzień o 5.30, dzisiaj o 5.50 W pracy jakoś funkcjonuję, ale tylko dlatego, że jest taki zapier.dol, że nawet nie mam czasu pomyśleć o zmęczeniu Nie mówiąc o jedzeniu :/ Za to jak wracam, to czuję się jak przejechana przez czołg... Co do czapek - walczę o to z moją mamą Ale chyba mu nakłada jak z małym wychodzi, a mnie nie ma... Co prawda u nas za ciepło nie jest, raczej jest wietrznie, no ale...Dzisiaj odkryłam w Biedronce rurki ( http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...4Q9QEwAA&dur=8 ) Pyyyyyyycha
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
U nas tak na słońcu niby cieplutko, ale jak zaszło to robiło się chłodnawo, no i ten wiaterek co powiewa to już nie taki letni, więc ja na wszelki wypadek cienką czapkę założyłam. Ale i tak usłyszałam od znajomej: "bucików mu nie zakładasz?" bo był w samych skarpetkach.
Kurtkę na zimę pewnie kupię 86, bo 80 nosi teraz, a pewnie więcej nie urośnie jak jeden rozmiar. |
|
|
|
#2885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mi też nie ![]() o jaaa... ![]() o nawet ide jutro do biedry, bo dziś nie byłam w końcu ![]() Moje dziecko nie lubi jogurtów naturalnych. Po drugiej łyżeczce wzdrygnęła się i odwróciła głowę, a przed trzecią się popłakała
|
|
#2886 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Cytat:
niektóre na 74, ale to kilka sztuk dosłownieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
a ogórka kiszonego jak wpylala. Caly sok z niego wyssala i zostawila reszte takiego suchara bez smaku juz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus
Cytat:
Jesienną ma 74 i za duża, na zimę też 74 (6-9 miesięcy)
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na jesień mam dla małej kurtkę w rozm.86. Teraz nosi 74, ale była taka ładna i przeceniona
najwyżej na wiosnę będzie. Na zimę teście obiecali że coś kupią, muszę zrobić risercz i im podpowiedzieć
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zrobiłam dwa podejścia - sam jogurt i jogurt z nektarynką aż się trząsł ![]() wytarzaliśmy się w trójkę po podłodze tak że Jan wydudnił flachę 240 i zasnął w 5 min ![]() a jak się na nas wspina i gryzie po twarzach drań mały coraz lepiej ![]() i odkrył że z siedzenia można zrobić myk na brzuch także jak wcześniej siedział parę minut i się bawił tak teraz nie usiedzi pół minuty
|
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za zabawyTroche nie w temacie ale: zazdroszcze mojemu mężowi tej radości i uwagi jaką daje Uli. Ja nie potrafię tak się angażować w zabawy z nią. Nie potrafie np.leżeć z nią godzine h na macie i się z nią bawić, tylko zawsze coś robię z boku. Pobawie sie 15 min a potem sprzątam, układam... ![]() Zdaje sobie sprawe z tego, że to troche zmęczenie materiału, ale mimo wszystko zazdroszcze mu i tyle
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdecydowanie woli nektarynki,śliwki i winogrona ![]() oj ja mam podobnie ![]() no ale my jednak całymi dniami z dzieckiem, w międzyczasie i ugotować trzeba i ogarnąć mąż niby po całym dniu pracy ale widzi Jana 2 - 2.5h dziennie to korzysta, może o to chodzi też czasem w pokoju siedzą godzinę i tylko się bawią ale raz jak został na dłużej, na ponad 4h to już nie było tak wesoło |
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() no mi tez mąż po pół dnia zajmowania się małą mówił że podziwia ![]() W albumie wrzuciłam 2 fotki z wesela ale bez szału
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już zapomniałam jakaś Ty śliczna
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
Fotogenicznaś
![]() O.. i to jest powód dla którego na moich fotach widać tylko Frania ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- To ja też dorzuciłam fociszczę do albumu, jestem na nim z moim najlepszym przyjacielem
|
|
|
|
#2895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koleżanka, matka dwójki dzieci to samo mi powiedziała. Że jak wrócę do pracy to docenię Ulkę i czas z nią spędzany aś ty goopia ![]() Cytat:
Chciałam zapytać: co się dzieje z obecną Matką Założycielką? Odnoszę wrażenie, że nas zaniedbuje![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() I z byciem niefotogenicznym też ściemniasz Bardzo ładnie wyglądasz ![]() Co to za bluzka? ciekawa
|
|
#2896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie jestem chuda, byłam.. owszem.. kieeedyś Potem "nabrałam kształtów" W sensie że pupa, w cycki niestety nie poszło specjalnie... Teraz mam 2 kilo mniej niż przed ciążą, z tym że czas przed ciążą, to były "lata tłuste" A to to sweterek, od męża dostałam Mojego ulubionego Desiguala, którego sama nie kupuję bo mam wyrzuty sumienia, ale chętnie przyjmuję w prezencie
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na nas krzyczy i straszy ![]() Swoją drogą ciekawe jak im ten remont idzie ![]() o żesz w morde jakie ceny no ale ładny jest, to fakt
|
|
#2898 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.zalando.pl/desigual-vidao...1i02w-802.html http://www.zalando.pl/desigual-t-shi...1d07l-002.html http://www.zalando.pl/desigual-misti...1a014-606.html http://www.zalando.pl/desigual-larit...1i02t-802.html Niestety ceny są zaporowe. ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- poszłam spać!
|
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
No ceny mają zabójcze. Musiałabym duuużo więcej zarabiać żeby sobie pozwolić na taki
![]() Witamy się z Ulą! Ide ją ogarnąć bo mi sie rozbiegła po domu
|
#2902 | |
|
Wtajemniczenie
|
chcieć zobaczyć
![]() Cytat:
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() mamy trzeciego zęba
Edytowane przez musso4 Czas edycji: 2013-09-06 o 08:29 |
|
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
My też się witamy, z łóżka. Wstałam już z godzinę temu, Franek przed chwilką i aktualnie bawi się butelką po wodzie mineralnej i pudełkiem po ptasim mleczku. Pustym
Jak już pisałam, wstałam godzinę temu
|
|
|
|
#2905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nam idzie czwarty
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moonie piękna z Ciebie kobieta Jagnna Twoja rodzina troche niewyraźna ale też jesteście śliczni
|
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Mamuśki ![]() Dziś idziemy na grila do znajomych na działeczke, pewnie ostatni w tym roku. Adaś od wtorku jedzie do dziadków do Bydgoszczy do poniedziałku tam zostanie abyśmy mogli się przeprowadzić
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak zawsze piękna a Ula to ma minę pt"co ja tutaj robię?" ![]() Cytat:
![]() oj i też tak leci od razu w te miejsca w które jej nie wolno i odciągasz ją 100 razy ![]() witam się z pracy, wcinam kanapki tradycyjnie zrobione przez męża ![]() wczoraj mówię dziadkom "no jeszcze tylko 3 dni w tej robocie zakichanej" na co oni 'juuuuuuuuuuuuuuż??????? myślicie więc że mimo wszystko powinnam Jana zaprowadzać na 4h codziennie |
||
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Moonie-ładne zdjęcię, poprosimy jeszcze aktualne zdjęcie całościowe( a nie sprzed ciąży
)A czego wcześniej wstalaś? Happy-tak rurki wypaśne, ale te jasne jak dla mnie lepsze. Jagna- a właśnie miałam swojemu dać jogurt naturalny, ale tak jakoś zwlekam. Mąż długo się bawi z Ulą, bo nie ma innych obowiązków w domu(jak MY!)ot proste ![]() Fotki super, ale ta we 3 urocza-i jak On na Ciebie patrzy Dwa pierwsze ciuszki też w moim stylu, ale powtórzę za Tobą-cena zaporowa ![]() Musso- za trojaczkiHejka piątkowo. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

) takie krzesełko, ale dla nas beznadzieja więc go nie używamy, stoi złożone w garderobie, a my kupiliśmy inne - proste, drewniane. Minusy wg mnie: żarło wchodzi we wszystkie zakamarki tapicerki, bobas siedzi umoszczony jak w gniazdku co blokuje mu swobodne machanie łapkami - nie wiem na ile to dla Ciebie jest istotne i adekwatne, bo nie wiem w jakiej formie odbywa się u Was jedzenie/karmienie. Do tradycyjnego karmienia bobasa łyżeczką myślę takie krzesełko jest spoko i w sam raz i komfortowe, do BLW się nie nadaje za grosz, stąd nasza zmiana
Ja robię nieco inaczej, mascarpone z jajcami mieszam, a biszkopty nasączam kawą z rumem albo amaretto (tzn nasączałam za czasów przedciążowych...)... Ale muszę Twojego spróbować koniecznie, bo zawsze mnie te jajka surowe lekko przerażają i straszą salmonellą 

Nie podoba mi się to 

W pracy jakoś funkcjonuję, ale tylko dlatego, że jest taki zapier.dol, że nawet nie mam czasu pomyśleć o zmęczeniu
Pyyyyyyycha
ale tż powiedział, że mam zapomnieć o tym...

za zabawy
też czasem w pokoju siedzą godzinę i tylko się bawią 

Adam 18.11.2012