Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 09:14   #3541
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Snow, spisałam Twój nr. Jakbym rodziła to dam znać między skurczami
Stary 2013-09-06, 09:16   #3542
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Moj syn jest tchorzem
jak tz wychodzil do pracy a ja sobie jeszcze drzemałam, to tztowi spadły klucze od domu
a mlody chyba tam zawalu w brzuchu dostal bo mnie tak pierdyknal ze masakra
moja mama wczoraj weszła do domu i zaczeła coś opowiadać podniesionym głosem, a młodzież w brzuchu wyczyniała figle i harce, mówię do niej "ciiii, bo się wystrszył"

Masakra, Polak Polakowi wilkiem za granicą.
Wczoraj TŻ umawiał sie z jednym gościem Polakiem, czy może go zastąpić na 2 godziny, bo jedzie ze mną na USG. Spoko, spoko nie ma sprawy.

Przychodzą dzisiaj do pracy, TŻ mówi, zeby przyszedł o 10.30 a ten do niego, że on idzie zaraz do domu, bo o 10 jedzie na lotnisko bo leci do Polski. No ku***** !!!

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:18   #3543
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
a pytałas w szptalu jak to jest??
u mnie w szpitalu wybiera sie szczeponke i przy wypsie placi rachunek za engerixa
w innym szpitalu w krk po prostu po porodzie dostaje sie recepte, tatus schodzi do apteki i kupuje
warto sie upewnic
Pytałam, szczepią euvaxem, więc muszę mieć swoją.

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Czy jak wiem czy szkoda? Jakoś od początku gin mówił, że on nie jest zwolennikiem wyznaczania terminu cc. I ja jakoś tak się na to już nastawiłam. Przynajmniej choć trochę poczuję jak to jest rodzić. Bo z wyznaczoną datą idę, tną mnie i wyciągają dziecko. Zero przeżyć poza tymi związanymi z samym faktem ujrzenia w końcu mojego synka.

Poza tym jeśli do następnej wizyty młody sam nie wyjdzie na świat, to wtedy od razu mnie kieruje na cc.
Taka niepewność też ma swoje plusy bo czekasz jak na naturalny i nie wiesz kiedy Cię złapie.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nie mam jeszcze. Recepta jest ważna miesiąc, a dziecko i tak jest szczepione jakoś 24 godziny po urodzeniu. Także wystarczy, jak mój mąż jadąc do mnie do szpitala w czwartek lub piątek kupi ją po drodze i od razu odda pielęgniarkom. Przynajmniej nie będę się martwić,czy dobrze ją przechowywałam w domu
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:18   #3544
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ewacia dobra położna potrafi zdziałać cuda

Ale mam stresa przed tym USG, brzuch mnie boli aż.
za usg będzie wszystko dobrze

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:19   #3545
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dostałam właśnie maila od kolegi z pracy i jego żony (widziałam ją 2 razy w życiu na oczy), że chcą mi i jeszcze jednej znajomej naszej wspólnej (żona drugiego kolegi z pracy) zrobić wspólne baby shower u nich w domu. Możemy zaprosić kogo chcemy, będą prezenty, jedzenie, zabawy itd. Taki babyshower dla par, nie tylko dla mamuś. Wszystko mają oni przygotować (a mają sami już sporo lat i dwójke dzieciaków). Wow, nie wiem co mam im odpowiedzieć. Jest mi mega miło, ale mało się z nimi znam i aż dziwnie z tego wszystkiego. Skąd w niektórych ludziach bierze się tyle dobroci bezinteresownej dla innych ?! Rzadko mnie coś takiego spotyka.. Aż mi łezka poszła z oka przez samo czytanie maila. Mam jakiś wyjątkowo dobry dzień dzisiaj
Ale miło!
Głupio pewnie też by mi było, ale oni muszą mieć z tego wielką radochę, skoro wyszli z taką propozycją! Super!

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Słuchajcie.Czy to możliwe żeby PUCHŁY TEŻ DŁONIE?Wczoraj byłam w sklepie, może ze 40 minut jak wróciłam to kostek wogóle nie było widać, a na dłoniach miałam jakby takie białe kropki.jak zginałam to czuć było, że napuchnięte.Teraz rano troszkę zeszło, ale zaczyna mnie to martwić.

Aha nie śpię, bo sąsiadowi się coś samochód zepsuł i pipczy.A teraz mnie suszy strasznie i muszę sobie zrobić herbatę z cytryną, albo dwie.

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

Witam w 39 tygodniu

Ja mam cały czas opuchnięte i bolą np. przy zginaniu palców. Może nie mam jakichś mega opuchniętych, ale to na pewno możliwe.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny chyba umieram, obudziłam się po 5 jak tż wstawał do pracy i zaraz padne z bólu. Brzuch cały czas twardy, krzyż napiernicza że nie mogę ustać, nie wiem kiedy mam skurcz a kiedy nie bo boli cały czas ;( U lekarza mam być między 9 a 12 więc chyba się zbiorę jak najwcześniej, zadzwonie po mame i pojade z nią
Kciukiiiiii! Wróć z dzidziusiem

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
z samego rana , o 6,30 dzwoni mój telefon, a tam kto - kurier ! wyobrażacie sobie , tak rano dzwonić ?
to nie jest taki zwykły kurier , ale mimo wszystko o tej godzinie to ja śpię
zamówiłam na all komodę, czas oczekiwania miał być ok 21 dni roboczych, a tu wyrobili się po kilku dniach i to ich kierowca rozwozi zamówienia , także trudno już odeśpię później, po nadrabiam wczorajszy dzień na wizażu i będę miała komodę za pół godziny
ale widzsisz, nawet zła nie jestes za tak wczesną pobudkę i będziesz miała komodę

Jejuuu mój mąż się może w końcu weźmie dzisiaj za naprawienie naszego pękającego sufitu.... Muszę poczekać z praniem ubranek i pieluch aż skończy, bo na pewno napyli się znowu...

[QUOTE=tassia;42659791
dobre spaghetti robi sie dwadziescia minut
wlosi nie nawidza sie pieprzyc przy garach i ich kuchnia jest szybka i prosta
chcesz to nawet napisze ci najbardziej orygibalny przepis ktory mam z wloch wraz z podanym czasem przygotowania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Ja chcę, ja chcę!

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Pewnie, że będzie wszystko dobrze

teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:20   #3546
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

no i wyjdzie,że na prawdę urodzisz tydzień przed tp, ale przed tym z USG

jak już pisałam, mam lenia, a muszę się zebrać na KTG. a jeszcze dziś a 11h, więc będę czekała Bóg wie ile. na 10h pojechałabym wcześniej i miałabym to szybko za sobą, a tak zaszczycę komitet kolejkowy
schizuję bo przez całą ciążę było ok, a teraz nagle bóle.
zobaczymy kiedy Alek zdecyduje się wyjść oby wszystko było ok
a żeby było śmieszniej to cała rodzina wyjeżdża na grila z noclegiem poza wrocław i zostaje sama z tż i zostaje nam taxi

zbieraj się zbieraj i daj znać jakie tam skurczybyki się rysuja

Aleksander
Stary 2013-09-06, 09:23   #3547
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Badzia pokaż koniecznie kocyki i zarzuć linki, napisz z którego jesteś bardziej zadowolona , akrylowy na spacerki zimowe da rade?
brakuje mi kocyka do wózka, lampki nocnej,cieplejszej czapeczki,coś pod szyjkę i pieluch "2" a resztę mam

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:24   #3548
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama wczoraj weszła do domu i zaczeła coś opowiadać podniesionym głosem, a młodzież w brzuchu wyczyniała figle i harce, mówię do niej "ciiii, bo się wystrszył"

Wczoraj TŻ umawiał sie z jednym gościem Polakiem, czy może go zastąpić na 2 godziny, bo jedzie ze mną na USG. Spoko, spoko nie ma sprawy.

Przychodzą dzisiaj do pracy, TŻ mówi, zeby przyszedł o 10.30 a ten do niego, że on idzie zaraz do domu, bo o 10 jedzie na lotnisko bo leci do Polski. No ku***** !!!
ale ch*jek

Aleksander
Stary 2013-09-06, 09:24   #3549
inwersja
dryfuję słowami

Ale mega koleś w DD TVN. Nieźle posuwa z tym małym
Stary 2013-09-06, 09:26   #3550
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ale ch*jek
cóż mogłam sie tego spodziewać.

W ogóle TŻ ma ostatnio takie jazdy w pracy, że mówi, że gdyby nie ja, moja mama i maleństwo to by rzucił wszystko w cholerę, a tak zaciska zęby, idzie i robi swoje.

Stary 2013-09-06, 09:26   #3551
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
No to już się zbliża 50 dni szybko zleci Ja mam prawie tyle samo. Ani się obejrzymy i maluszki będą z nami

Jak się oddycha przeponą? Albo inaczej - jak można to ćwiczyć?
Najłątwiej się nauczyć na leżąco lub siedząco - przy wdechu wypinasz brzuch do przodu, tak jakby ci tak powietrze wpadało, a pilnujesz, żeby klatka piersiowa się nie unosiła, a przy wydechu tak jakby wciągasz brzuch, żeby był coraz mniejszy My na SR najpierw ćwiczyliśmy 8 oddechów na minutę, bo podobno najłatwiej, potem 16, a potem różne kombinacje, jak pisały dziewczyny.

A na powstrzymanie parcia było ćwiczenie, że oddychamy sobie dowolnym sposobem, ale dość szybko, niekoniecznie przeponą i na wydechu tak jakby podrzucamy brzuch do góry (nazywa się to wg położnej "dmuchanie świeczki", ale nie wiem, czy to ona wymyśliła. To najłatwiej wychodzi przy leżeniu na boku

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja bym chętnie, ale nie wiem czy dzieć sie ze mną zgodzi.Chociaż lepiej żeby sie ewakuował bo to mieszkanie robi się już coraz mniej komfortowe i coraz mniej bezpieczne. Czuję jak mój organizm sie sypie.Wczoraj miałam wieczór doła patrząc na to opuchniete ciało, że to moja wina, że tak się nieodpowiedzialnie zachowałam zachodząc w ciążę tak zaraz po poprzedniej.Może jakbym poczekała te parę miesiecy to bym lepiej to znosiła, może bym nie miała problemów z nerką, cisnieniem i kij wie co jeszcze się czepić zdąży (tfu, tfu, odpukać)
No coś ty, nie obwiniaj się o nic, bo jak widać nie ma reguły, kto jak znosi ciążę, różnie to bywa nawet u tej samej osoby
Papuga - kciuki za szybki poród

Snow - Tobie też już życzę, żebyś urodziła i się nie męczyła dłużej z tymi bólami

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Lecę się ogarnąć, bo po 10 umówiłam się z ekipą remontową, że wpadnę na mieszkanie zobaczyć jak malują.

Swoją drogą może Was podpytam przy okazji. Gościu, który nam remontuje mieszkanie zaproponował, aby ściany w pokojach te z oknami zostawić białe, a pomalować tylko te pozostałe. Podobno teraz się tak maluje, poza tym ta ściana od okna jak jest pomalowana, to zawsze wydaje się ciemniejsza od pozostałych. Hmmm właśnie to mam pojechać zobaczyć jak wygląda i podjąć decyzję czy tak zostawiam. Czy któraś z Was ma w ten sposób pomalowane ściany, albo może gdzieś widziała taką opcję?

Widziałam parę zdjęć w necie i całkiem nieźle to wyglądało...
Dodatkowym argumentem który przemawia za tym, żeby te ściany zostawić białe jest fakt, że wybraliśmy dość żywe kolory do pokoi. Nie chcieliśmy takich bladych i jasnych. No ale cały czas mam dylemat, dlatego muszę to zobaczyć "na żywo".
Moi rodzice tak mają, fajnie to wygląda, a zwłaszcza jak chcesz mieć firanki, bo na białej ścianie one najlepiej wyglądają, a na innych czasem sprawiają wrażenie niedopranych

Co do wyznaczania terminu cc, to moja ginka mówi, że najlepiej włąśnie jak się sama akcja rozkręci, bo wtedy na pewno dzieć jest gotowy i jest w mniejszym szoku i dzieci się rodzą w lepszym stanie, a poza tym macica się szybciej obkurcza i kobieta jest w lepszym stanie. Co do tego wodniaka, mam nadzieję, że okaże się, że to nic takiego

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:28   #3552
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, my chcemy taki wózek do biegania i jazdy rowerem.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć

Najłątwiej się nauczyć na leżąco lub siedząco - przy wdechu wypinasz brzuch do przodu, tak jakby ci tak powietrze wpadało, a pilnujesz, żeby klatka piersiowa się nie unosiła, a przy wydechu tak jakby wciągasz brzuch, żeby był coraz mniejszy My na SR najpierw ćwiczyliśmy 8 oddechów na minutę, bo podobno najłatwiej, potem 16, a potem różne kombinacje, jak pisały dziewczyny.

A na powstrzymanie parcia było ćwiczenie, że oddychamy sobie dowolnym sposobem, ale dość szybko, niekoniecznie przeponą i na wydechu tak jakby podrzucamy brzuch do góry (nazywa się to wg położnej "dmuchanie świeczki", ale nie wiem, czy to ona wymyśliła. To najłatwiej wychodzi przy leżeniu na boku

No coś ty, nie obwiniaj się o nic, bo jak widać nie ma reguły, kto jak znosi ciążę, różnie to bywa nawet u tej samej osoby
Papuga - kciuki za szybki poród

Snow - Tobie też już życzę, żebyś urodziła i się nie męczyła dłużej z tymi bólami

Moi rodzice tak mają, fajnie to wygląda, a zwłaszcza jak chcesz mieć firanki, bo na białej ścianie one najlepiej wyglądają, a na innych czasem sprawiają wrażenie niedopranych

Co do wyznaczania terminu cc, to moja ginka mówi, że najlepiej włąśnie jak się sama akcja rozkręci, bo wtedy na pewno dzieć jest gotowy i jest w mniejszym szoku i dzieci się rodzą w lepszym stanie, a poza tym macica się szybciej obkurcza i kobieta jest w lepszym stanie. Co do tego wodniaka, mam nadzieję, że okaże się, że to nic takiego
"dmuchanie świeczki" to popularny rodzaj oddechu.
i można to robić szybciej wolniej i w ogóle.

Stary 2013-09-06, 09:29   #3553
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

W ogóle TŻ ma ostatnio takie jazdy w pracy, że mówi, że gdyby nie ja, moja mama i maleństwo to by rzucił wszystko w cholerę, a tak zaciska zęby, idzie i robi swoje.
Mam wrażenie, że Polacy na emigracji są wyjątkowo dla siebie wrogo nastawieni.
Mój wujek lata pracował u Polaka w firmie, bo bał się języka. Ale na kasie sporo na tym tracił.
Stary 2013-09-06, 09:29   #3554
butterfly20
Zakorzenienie

Pfff następne odcinki PLL dopiero od 1.10.Pfff

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:29   #3555
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Agusia a jak tam z twoim nastawieniem na poród SN?oswoiłaś się z tym?
pytam bo mam koleżankę, która dwa dni temu dowiedziała się że Mała się przekręciła i nie będzie miała cc,a bardzo chciała, nastawiała się itd

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:30   #3556
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

masz racje, to są właśnie polacy za granicą
mój tż teraz był tylko 2 msce a przeżył taki wyścig szczurów i hamstwo, zazdrość, i podstawianie kłód pod nogi że aż żal
i to od kolesia z naszego miasta...

paranoja jakaś, ludzie walczą o prace i o wyższość takimi hamskimi zagrywkami że szok

Aleksander
Stary 2013-09-06, 09:31   #3557
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Otóż poszłam robić obiad i nagle słyszę głośne łubudu i płacz. Poleciałam do pokoju, Eda cały zapłakany, przytuliłam, patrzę - a wszędzie krew. Spanikowana szukam źródła, czuję już, że łzy mi do oczu napływają... 30 sekund paniki i znalazłam dziurę w głowie Edzika wielkości paznokcia Na szczęście lata szkolenia z pierwszej pomocy na coś się wreszcie przydało i na autopilocie w totalnej panice poleciałam po gaziki i zatamowałam krwotok, znalazłam szaliczek i obwiązałam mu dookoła głowy i od razu za telefon do tż, że jadę z młodym do szpitala, bo ma krwotok z głowy, że się musiał mocno o coś uderzyć, że nie wiem, co, bo byłam w kuchni
Potem mnie oświeciło, że nie wiem, gdzie jechać, bo w naszym najbliższym szpitalu nie ma pediatrii i odsyłają gdzie indziej, więc dzwonię do mamy, gdzie ja mam jechać, to okazało się na szczęście, że może pojechać ze mną.
W samochodzie ryczałam jak głupia, Edi mi przysypiał, ja w panice, że nie wolno mu usnąć, dopóki lekarz go nie zobaczy, na szczęście moja mama z nim rozmawiała całą drogę i nie zasnął...
Szczęście w nieszczęściu, że czaszka cała i nie było konieczności zszywania, założyli mu jakąś maziaję (chyba taki sztuczny strup na tą dziurę) i opatrunek i kazali obserwować najbliższe 3 dni i nas wypuścili.
Ale strachu się najadłam... Teraz śpi, a ja włączyłam nianię i na niego patrzę, czy wszystko ok... Zaraz idę spać i zamierzam go tulić aż do rana

Przepraszam za elaborat, ale po prostu, po prostu... To było STRASZNE.

Ja oczywiście cała w nerwach i złapały mnie takie skurcze, że tż już pytał, czy od razu na porodówkę jedziemy, ale w domu mi przeszło i już jest ok. Jeszcze nie rodzę.
oj wiem co czulas :/ mialam taka akcje jak Blanka lekko ponad rok miala. dostala od chrzestnego slonia na biegunach i wychodzac z niego noga jej sie zaplatala i runela jak dluga walac glowa o kant stolika krew sie nie lala, ale mega prege miala z boku glowy podbarwiona krwia. wiec wizyte na pogotowiu tez zaliczylysmy bo ja juz w glowie pekniecia czaszki, krwiaki i inne cuda zrobienie RTG to byl koszmar! nigdy wiecej, myslalam ze ja polamie razem z tz jak ja trzymalismy bo tak sie wyrywala, ja nie wiem skad w tak malych dzieciach tyle sily. na szczescie glowa cala byla.

ciesze sie ze Edzik tez caly i zdrowy

Cytat:
Dostałam właśnie maila od kolegi z pracy i jego żony (widziałam ją 2 razy w życiu na oczy), że chcą mi i jeszcze jednej znajomej naszej wspólnej (żona drugiego kolegi z pracy) zrobić wspólne baby shower u nich w domu. Możemy zaprosić kogo chcemy, będą prezenty, jedzenie, zabawy itd. Taki babyshower dla par, nie tylko dla mamuś. Wszystko mają oni przygotować (a mają sami już sporo lat i dwójke dzieciaków). Wow, nie wiem co mam im odpowiedzieć. Jest mi mega miło, ale mało się z nimi znam i aż dziwnie z tego wszystkiego. Skąd w niektórych ludziach bierze się tyle dobroci bezinteresownej dla innych ?! Rzadko mnie coś takiego spotyka.. Aż mi łezka poszła z oka przez samo czytanie maila. Mam jakiś wyjątkowo dobry dzień dzisiaj
super! to bardzo mile z ich strony

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny chyba umieram, obudziłam się po 5 jak tż wstawał do pracy i zaraz padne z bólu. Brzuch cały czas twardy, krzyż napiernicza że nie mogę ustać, nie wiem kiedy mam skurcz a kiedy nie bo boli cały czas ;( U lekarza mam być między 9 a 12 więc chyba się zbiorę jak najwcześniej, zadzwonie po mame i pojade z nią
bedzie porodzik
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:32   #3558
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Ale bym się wnerwiła

Cytat:
Widziałam

Zbieram się do przychodni i na zakupy. Dziś tylko zupa i naleśniki. Małż ma jeszcze pizzę z wczoraj.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:34   #3559
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
wlasnie tez sie dziwie super!

Cytat:
Pfff następne odcinki PLL dopiero od 1.10.Pfff
no właśnie, ja dopiero przegladalam seriale podobne i zaraz zaczynam coś tam nowego
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:35   #3560
papalinka83
Zakorzenienie

misia332 , LaLoca , Aaamelkaa , rusałka_1, matallewar za wizyty i usg

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-09-06, 09:35   #3561
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ale te BH niby nie bolą? a ja mam bóle jak na @

chyba przeleże dzisiaj ten dzień bo tragedia

Aleksander
Stary 2013-09-06, 09:35   #3562
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

A Agusi Maja też się dopiero niedawno obróciła, a Agusia jest w 38tc
Dokładnie Mała obróciła się w 37tc A już miałam dostać na tej wizycie, na której się dowiedziałam o obróceniu małej, skierowanie na CC.

Papuga_69 - może w końcu coś zaczyna się dziać, kciuki! Nie bój się, oby szybko poszło!

Misia - kciuki za USG
Cytat:
Agusia a jak tam z twoim nastawieniem na poród SN?oswoiłaś się z tym?
pytam bo mam koleżankę, która dwa dni temu dowiedziała się że Mała się przekręciła i nie będzie miała cc,a bardzo chciała, nastawiała się itd
No już lepiej, boję się, ale nie mam innego wyjścia. Żałuję, że nie zaczęłam robić masażu krocza od 33tc I, że nie piję herbaty z liści malin, ale i tak już za późno - 16 dni do TP...

Mnie dziś też z rana bolał brzuch jak na @, ale już mi przeszło...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:36   #3563
papalinka83
Zakorzenienie

Wczoraj zamówiłam pierwszy raz kilka rzeczy dla dziecka w aptece gemini i przy okazji też dla siebie i powiem wam, że lepiej późno niż wcale, bo jestem w szoku, jak tam jest tanio. Np. leki, które w aptece kupuję po 50 zł potrafią kosztować 30

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-09-06, 09:37   #3564
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zbieram się do przychodni i na zakupy. Dziś tylko zupa i naleśniki. Małż ma jeszcze pizzę z wczoraj.
ja mam lososia z biedrony+fryteczki no a naleśniory może na kolacje?
dziewczyny macie może przepis jakiś prosty na ciasteczka czekoladowe? ada wczoraj poprosila, zebym jej upiekla...
biore sie za zmiane poscieli, pranie i zmywanie
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:37   #3565
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
albo śpiochem i nie lubi jak ktos mu przeszkadza
heheh oby i bedziemy sobie razem kimac jak tatus bedzie wylazil do pracy

Cytat:
dokładnie, my chcemy taki wózek do biegania i jazdy rowerem.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

"dmuchanie świeczki" to popularny rodzaj oddechu.
i można to robić szybciej wolniej i w ogóle.
no ja chce tztowi w prezencie kupic wozek do biegana z hamulcami... a do roweru to widzialam takie przyczepki (nie mam tv wec nie zobacze ddtvn) a jest jakies 2 w jednym?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:37   #3566
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

jak jest blisko porodu, to mogą boleć już
Stary 2013-09-06, 09:38   #3567
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
masz racje, to są właśnie polacy za granicą
mój tż teraz był tylko 2 msce a przeżył taki wyścig szczurów i hamstwo, zazdrość, i podstawianie kłód pod nogi że aż żal
i to od kolesia z naszego miasta...

paranoja jakaś, ludzie walczą o prace i o wyższość takimi hamskimi zagrywkami że szok
wiesz gdyby to byli ludzie którzy znają się od miesiąca ok, ale oni kiedyś mieszkali razem, pracują w tym samym miejscu od 11 lat, to nie jest walka o miejsce pracy, bo TŻ jest na produkcji, a tamten jest mechanikiem. W miarę możliwości potrafią się zastąpić.
To jest po prostu zwykłe chamstwo.
Z nerwów mam biegunkę.
Cytat:

Ty się ruszaj, TŻ wykorzystuj i będzie dzidziuś.

Stary 2013-09-06, 09:39   #3568
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Wczoraj zamówiłam pierwszy raz kilka rzeczy dla dziecka w aptece gemini i przy okazji też dla siebie i powiem wam, że lepiej późno niż wcale, bo jestem w szoku, jak tam jest tanio. Np. leki, które w aptece kupuję po 50 zł potrafią kosztować 30
Papalinka a słyszałaś o aptekach silesia we wro?
ja byłam ostatnio i naprawde tanio jest
podobno na antybiotyku potrafi byc ok 7 zl roznicy

Aleksander
Stary 2013-09-06, 09:39   #3569
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
heheh oby i bedziemy sobie razem kimac jak tatus bedzie wylazil do pracy

no ja chce tztowi w prezencie kupic wozek do biegana z hamulcami... a do roweru to widzialam takie przyczepki (nie mam tv wec nie zobacze ddtvn) a jest jakies 2 w jednym?
mam nadzieję, że są 2 w 1

Idę się myć laski

Stary 2013-09-06, 09:41   #3570
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
jak jest blisko porodu, to mogą boleć już
bosz... chciałam wcześniej troche a teraz sie boje
ja juz sama nie wiem co to jest, wiem ze boli
dopakuje chyba ostatnie rzeczy do torby...

Aleksander
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości