|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
no juuuuż idę! nie wyganiaj mnie! ;-( ja strony wyłączam po kolei xD bo zawsze mi się jeszcze coś przypomni do przeczytania czy sprawdzenia
dooobranoc!
|
|
#632 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
Viva, a ty zdecydowałaś się na kwiecień z jakiś konkretnych powodów czy tak spontanicznie?
|
#635 | |
|
na przekór do celu
|
Właśnie TŻ mi napisał, że jestem uparta jak wół
![]() Wiem, że jestem uparta, ale to porównanie paradoksalnie słodko mi zabrzmiało ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
Coś chyba trudno mnie dziś zrozumieć![]() W zasadzie to tak: większość ślubów na jakich byłam to jesienne śluby, a ja nie lubię jesieni. Jak wspomniałam, przez długi czas chciałam sierpień, ale jakoś rok temu mi się odmieniło, stał się dla mnie zbyt popularny i gorący - to drugie dosłownie i w przenośni, dlatego zdecydowałam się na "spokojniejszy" czas Uwielbiam jak wiosną wszystko budzi się do życia Miał być maj, ale kolidowało to trochę z moją obroną (aktualnie może być tak, że tej obrony w ogóle nie będzie i problem się jakby sam rozwiązał) plus jeszcze od strony TŻ-a były obiekcje za takim terminem. Więc wypadł kwiecień
|
|
|
#636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie moja obrona z mgr pewnie będzie w czerwcu, ale zawsze można zrobić to szybciej żeby nie kolidowało ze ślubem, wszystko się zobaczy
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
my niby na 22.08 mamy wstępnie sale... w sobotę jedziemy podpisać umowę a ja się nadal waham...
zastanawialiśmy się nad majem też bo wtedy nasza rocznica... ale w sierpniu wszystko pięknie wygląda, wszędzie zielono i najwięcej kwiatów.. nie wiem no... teraz się będę biła z myślami...
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeden i drugi miesiąc są fajne, a który wybierzecie, to będzie dla Was jeszcze fajniejszy, bo przecież Wasz ślubny . Czemu w ogóle się wahasz? tylko przez rocznicę? pamiętaj, że w maju mogą być komunie :P
|
|
|
#639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba wolałabym poprostu być jak najszybciej żoną ![]() chodzi mi też o dwie pary naszych znajomych (kolegów TŻ z dziewczynami), wszyscy w podobnym wieku, wszystkie dziewczyny wiem że naciskają na zaręczyny i pewnie w tym 2015 będą też śluby- tak przynajmniej obstawiam, a chyba chciałabym być jedna z pierwszych
|
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja też zawsze chciałam maj serio tzn jak byłam nastolatką, serio!
Kiedyś gdzieś ktoś mi nagadał,ze w maju to się ślubów nie bierze bo nie ma R i w ogóle, ze majowy na śluby to ponoć pechowy. Potem zaczęły się te szaleństwa pogodowe z naszym kraju, często majówki były gorące, a chwilę po już było chłodno i szaro, wcześnie się robi ciemno i wymarzyłam sobie czerwiec. Trzymałam się tego jak głupia bo serio zależało mi, wraz z wejściem z dorosłość rozstałam się z majem. I było mi bardzo dobrze z czerwcem, słonecznikami, wiankami we włosach, zbożem itd. No i co? I klops ślub i tam w maju. Pamiętacie,ze początkowo byłam rozgoryczona i rozczarowana? Ale teraz się cieszę ![]() Zanciap w sumie obydwa te msc są do siebie podobne. W maju wszystko rozkwita, w sierpiu przekwita. I ten i ten msc ma często załamani pogody, robi się wcześniej ciemno ale czy to ważne? Róbcie jak czujecie. Ex a Ty a Ty gdzie masz w inspiracjach to autko zabytkowe co w poprzednim wątku miałaś? Zrezygnowaliście z niego?
|
|
#641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) będę pewnie cały dzień o tym myśleć...a TŻ to wszystko jedno, ja mam tylko rozterki...
|
|
#642 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlatego ja się cieszę,że w naszej sali nie było już innych pasujących Nam terminów, tzn był właśnie koniec sierpnia ale Nam już tak późny termin nie pasował.
Ale wiesz co ja bym szła na żywioł, jak wstępnie na sali macie umówiony sierpień to bym już tak zostawiła. Sama po sobie wiem ze nie warto kombinować i utrudniać sobie z datami bo potem może wyjść gorzej. Bacardi co to godziny śluby, my już byliśmy u księdza i datę i godzinę mamy klepniętą. Przypomnę tylko, że my ślubujemy maj roku następnego ale powiem Ci że ksiądz miał już 2 śluby przed Nami zapisane. Dlatego ja osobiście radzę iść wcześniej, szczególnie jeżeli Ci zależy na konkretnej godzinie. Ja np chciałam na 17-stą i spóźniliśmy się dosłownie 10 minut, bo para która weszła przed Nami klepnęła tą godzinę
Edytowane przez Atomoowka Czas edycji: 2013-09-06 o 01:39 |
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
11.07.2015 Magdalena & Mateusz- krótka historia i ślubne sprawy. Poznaliśmy się przez wspólnego znajomego i od 8 listopada 2005 roku oficjalnie jesteśmy parą. Od 4 lat mieszkamy razem w Szkocji i w gruncie rzeczy dłuższą część tego czasu można uznać, że żyjemy jak stare dobre małżeństwo . Ja jestem okropnie zapominalska, mam dość pozytywne nastawienie do życia i wiem, że co by się nie działo, to zawsze sobie poradzimy, bo jesteśmy razem. Mateusz jest nerwusem, ale poza tym jest w sumie idealny- zawsze o mnie dba, gotuje, jak trzeba to posprząta, zawsze mnie odbiera jak jestem poza domem, dba o nasze autko i wszystkie elektroniczne badziewia . Ogólnie mimo nieco różnych charakterów, jest nam razem bardzo dobrze i tak będzie do końca, bo tworzymy zgrany team . Zaręczyliśmy się 7 kwietnia 2013 roku. Ślub sentymentalnie 11 lipca 2015- 11 lipca to rocznica ślubu moich Rodziców, a 2015 rok to nasza 10 rocznica . Kościół Parafia pod wezwaniem Podwyższenia Świętego Krzyża i Matki Bożej Nieustającej Pomocy, godzina 15:00 Lokal Dom Weselny Taurus w Ładnej (jest umowa) Zespół Geminix z Tarnowa (jest umowa) Fotograf Tomasz Totoń z Krakowa (umowe podpisujemy na przełomie września/ października) Video Studio Filmowe Platinum z Krosna (jest umowa) Makijaż Klaudia Kłos Make Up Artist, jestem już wstępnie zapisana Fryzura Monika Marszałek (Kawa), jestem już wstępnie zapisana Suknia totalnie nie mam jeszcze pojęcia, przyjdzie na to czas Samochód marzenie TŻ Rolls Royce Silver Shadow, ja to bym wolała Jaguara XF, ale ogólnie jeszcze nie wiemy Kwiaty jeszcze nie mam, wciąż szukam, ale pewnie coś na styl poniższych przykładów Buty zamienne baleriny już mam Monsoon Louise, na początek obcasy chciałabym Dune Dally w kolorze ivory (ostatnio je wynalazłam, mają idealną wysokość obcasa- wciąż jestem niższa niż TŻ, a bardzo dobra i polecana marka) Wódka skłaniamy się ku wódce Stumbras, ale do tego jeszcze sporo czasu Tort piętrowy, w stylu angielskim, konkretny wygląd nie jest jeszcze sprecyzowany Obrączki płaskie (bez wypukłości), prawdopodobnie matowe, moja z okrągłym diamentem (bądź z trzema), ja bym chciała żółte złoto, TŻ białe złoto. Zdjęcie poniżej wciąż nie przedstawia jaki ostatecznie kolor, ale model mniej więcej taki najprawdopodobniej Kolor przewodni zielone jabłuszko, fuksja i biel Motyw przewodni początkowo miał być motyl, ale możliwe, że nie będzie nic Dodatkowe dekoracje tiulowe kule (głównie do dekoracji słodkiego stołu, który poza ciastami na normalnych stołach chciałabym mieć) oraz możliwe, że tiulowe kule i dekoracje świetlne w ogrodzie i altance
![]() Edytowane przez magda_mjt Czas edycji: 2013-09-07 o 00:54 |
|
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no nie wiem... pewnie i tak będę debatować jutro cały dzień, TŻ przyjedzie wieczorem, powiem mu o moich przemyśleniach, powie że nie mam co robić i tak kombinuje, będzie zaraz że ze mną to ciągle problemy i zostaniemy przy 22.08 ![]() tak prorokuje
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Też analizowałam wszystko przez dobre kilka dni, myślałam, pytałam, zastanawiałam się.... aż podjęliśmy decyzje i takiej się trzymamy, choćby nie wiem co . Cieszę się, że u nas data w ogóle nie była problemem .
|
|
|
#646 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh.. idę jeszcze na jakiś serial popatrzeć i do spania, czas najwyższy
dobranoc
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dobranoc, ja też lecę, ale już do spania, jutro praca ...
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mówi że i tak będę jego żoną i tak więc co za różnica 3 miesiące wcześniej czy później faceci
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Faceci tacy są, niby chcą pomagać (przynajmniej obiecują), a koniec końców zawsze jest "zrób jak uważasz", a jako wytłumaczenie jest "chcę, żeby Tobie się podobało"/ "chcę, żebyś Ty była zadowolona" / "mi się zawsze to co Tobie podoba". Cwaniaczki .---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Właśnie, po raz pierwszy od kąd zaczęłam planować wesele, naszła mnie myśl na kolorowe szpilki... W kolorze limonkowym/ zielone jabłuszko nic nie jestem w stanie znaleźć na szybko, z niskim obcasem. Ale znalazłam za to, coś w fuksjowym, co całkiem mi się podoba . Choć nie wiem, czy nie wolałabym jednak zakrytych palców. Ale i tak odpadają, bo też za wysoki obcas ... jeszcze przez wysokość obcasa, zostanę jednak przy białych .
|
|
|
#650 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już się przyzwyczaiłam do tego powiem szczerze, w niektórych sytuacjach mi to nawet pasuje bo koniec końców jest tak jak ja chciałam ale czasem to mam takiego nerwa jak słysze te jego teksty że....---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- Cytat:
ja napewno będę mieć beżowe i napewno też wysokie (jakieś 12 cm myśle) bo ja jestem niska a TŻ wysoki i nawet w takich szpilkach będę mu za ramię ![]() ---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ---------- dobra, idę spać bo rano trzeba wstać ![]() ![]() dobranoc
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Ex, Ty masz buty z tej stronki białebuty? Nie orientujesz się może czy w tych nietypowych kolorach oni robią skórzane buty (np. taki szafirowy, czy zielone jabłuszko, fuksja), czy tylko satyna?
|
|
#652 |
|
Konto usunięte
|
dzien dobry
dzisiaj widze sie z TZ wytesknilam sie
|
|
|
|
#653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maj to piękny miesiąc a przesądy z brakiem"r" nooo dla mnie bzdura totalna
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Jakież piękne słoneczko dziś, aż chciało się wstać. Plan na weekend wylegiwanie się z TŻ w łóżku i jakiś spacerek do lasu
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tez piękne słonko świeci i błękitne niebo. A plany na weekend...weessselleeeee: cool:
|
#656 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
się nie wyspałam... ![]() ale słońce u mnie też piękne, szkoda że tego nie ma jak wykorzystać
|
#657 | ||
|
Zakorzenienie
|
u mnie też słoneczko
wypiję kawę i idę na targ ![]() Cytat:
więc wstrzymuję się ze sprawą ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- łoo już po 9, pamiętajcie o kciukach za joasie!
|
||
|
|
|
#658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja szaleje już za tydzień![]() Cytat:
Dziewczyny znacie dobre stronki ze strojami sportowymi? Muszę sobie dokupić nowe ciuchy - przede wszystkim legginsy, bądź ściśle przylegające spodnie i koszulkę, bo za często jestem na siłowni i nie nadążam z praniem
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym
niestety za daleko, a w sportowych to u mnie tak słabiutko jest.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

...

ja szaleje już za tydzień