|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() Stwierdzam, iż płyn do prania Lovela idzie w odstawkę ![]() Szmaty będę w nim prac, a nie dziecięce ubranka :/ Zapach żaden, pranie śmierdzi - tak jakby tylko w wodzie się prało :/ Efekt taki, że musiałam puścić jeszcze jedno pranie :/ |
|
|
|
|
#722 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Witam się z późniejszego już ranka w 29 tygodniu
Dziś miałam też nieprzespaną noc bo mój młodszy synek /pisałam wam że jest alergikiem/ kaszlał w nocy niesamowicie, wzięłam go do naszego łóżka. Kurcze pierwszy tydzień w przedszkolu i już kaszle chyba za dużo tam na podwórko wychodzą. Tak się męczył że pomogły dopiero zaaplikowane wziewy. Biedaczek tak mi go szkoda. A rano dzielnie wstał i nie mógł się doczekać przedszkola znowu. dobrze że TŻ ma urlop /jeszcze następny tydzień/ bo małego zawozi do przedszkola. Starszak chodzi już sam do szkoły na szczęście - mamy ok 1 km, ale codziennie ma na 8 wiec trzeba go wybrać. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- dla mnie lovela też zapachem nie powala jest ona dość perfumowana dlatego wolę bobasa bo przynajmniej jest bezzapachowy. |
|
|
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Dwupakiiiiiiiiiiiii
![]() widzę że co niektóre spać nie mogą, szkoda. łączę się z wami ![]() Nasturcja i tak bedziesz jedną z głównych atrakcji na imprezie a jak będziesz pic to whiskey to juz wogóle Ryba, Iloneczka, Ania - za tygodnieCoralady - ostatnio moja miała taka wagę ![]() |Newtrend gratki za kolejny tydzień SZkoda że młodego juz coś łapie, uroki przedszkola dobrze że chętnie tam chodzi
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-09-06 o 09:37 |
|
|
|
#724 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Powieka mi się chwilowo uspokoila Domi, Lubięołówki ale fajne zdjęcia A my wczoraj byliśmy w szpitalu na wykładzie, bardzo mi się podobało w przeciwieństwie do szkoły rodzenia, fajnie gadała kobietka o przepisach dla pracujących kobiet w ciąży, o zasiłkach i becikowym, o przepisach dotyczących nadawania imion i najpopularniejszych najdziwniejszych imionach tutaj nadawanych A dziś znowu źle spałam, to już chyba się nie zmieni, padłam wczoraj ze zmęczenia ale oczywiście koło trzeciej musiała być pobudka na sikanie i potem już mi się ciężko śpi, mamy super wygodny materac a ja się co noc kokoszę nad ranem jak bym spała na kamieniach I dziś znowu się nie mogę pozbierać i zwlec z łóżka ![]()
|
|
#726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- OMG ale niespodzianka dobrze ze moja żabka chętnie nóżki rozkłada i wszystko ładnie mamusi pokazuje. |
|
|
|
|
#727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale też się nie dziwie że wolisz chuchać na zimne żeby mała się czymś nie zaraziła. Jeszcze mu o tym nie mówiłaś tak? |
|
|
|
|
#728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na razie mu mówię że jak się siostra jego urodzi to będzie musiał jako starszy brat troszkę się zająć małą i mi pomóc. Mam zamiar go angażować w opiekę np jak jest smoczek z buzi wypadnie to trzeba jej włożyć, albo wózeczkiem powozić po domku. On bardzo się cieszy na siostrę i chce mówić co będziemy przy niej robić. On w zeszłym roku miewał infekcje z prawie 40stopniowom gorączką albo jakieś jelitówki wiec nie wyobrażam sobie noworodka do tego. Z drugiej strony też mi go szkoda bo ma tam już kolegów i koleżanki i tak fajnie mówi o nich że to są jego przyjaciele i ich kocha. On w ogóle jest bardzo wylewny w uczuciach. |
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
De czy to ta koleżanka, ktora wreszcie miała mieć upragniona corke?
Cora ja też nie rozumiem jak można sie pomylić. To juz nawet ja widzę na usg znaczne różnice w budowie między moimi dziećmi. A przecież dziesiątek ich nie oglądałam. Ja znowu mam dzień nerwowy. Chyba tak u mnie zaczną sie hustawki nastroju. Dotychczas nie miałam, a od wczoraj chodzę cięta. Co oczywscie odbija sie między innymi na Alisie :< Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#732 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ja co prawda nie jestem w ciąży, ale czytam Was aktywnie, ponieważ lubieolowki to moja siostra Przejmuję się bardzo Waszymi maluszkami, zwłaszcza, że ostatnio spędziłam dwa dni u przyjaciółki z miesięcznym bobasem i jestem absolutnie zakochana Trzymajcie się i pogłaszczcie brzusie ode mnie
|
|
|
|
#733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie;-)
odespałam troszkę szpital, ale pewnie będę śpiąca przez cały dzień. Wcinam na śniadanie biszkopty, bo mąż pewnie nie spodziewał się, że tak szybko wyjdę i nie kupił pieczywa, wrrr. Jutro pakuję już torbę szpitalną, bo nie znam ani dnia, ani godziny. |
|
|
|
#735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Udało ci sie kobieto że będzie córeczka ![]() A co do wylewności żeby mu to w dorosłym życiu zostało ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Dzidziś pachnie tak delikatnie, i starcza na więcej prań jeśli chodzi o 1.5l butelkę |
|
|
|
|
#736 |
|
Rozeznanie
|
Jutro idę na wesele do kuzynki, miałam nie iść bo mam leżeć ale jakoś mi tak szkoda. Cała rodzinka tam będzie i stwierdziłam że tańczyć nie będę ale chociaż posiedzę z nimi a zawsze mogę wcześniej do domu jechać. Boje się kiecki mierzyć czy się w coś zmieszczę. Może cyknę przy okazji jakąś focie brzusia
|
|
|
|
#737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciociu
|
|
|
|
|
#738 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dzisiaj spędzam dzień u mamy więc odezwę się pewnie wieczorem jak wszystko nadrobię. Miłego dnia! Cytat:
Cytat:
za wizytę!Cytat:
Dziwne, ze Ci nie zrobił...dziad :P
|
|
#739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam iść 23 września na wesele i nie ukrywam że trochę się obawiam bo to już 8 miesiąc będzie a musimy dojechać tam ponad 100 km
|
|
|
|
|
#741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Starszemu też lepiej wytłumaczyć niż żeby od kolegów się dowiedział a teraz wszystko szybko idzie, i lepiej używac normalnych słów niż tych wiadomo jakich. A właśnie sobie przypomniałam ze są taki bajki BYło sobie życie i ostatnio oglądałam włąśnie o zapłodnieniu, moze w ten sposób, młodszy też spokojnie mógłby ja oglądnąć ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Newtrend to ta: http://www.youtube.com/watch?v=m453vhPpR_U |
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i stwierdzam ze reszta co do dopakowania mi została to niestety nie wiem chyba w taśce z lidla bede miałą bo sie do torby nie zmieszcze, a z walizką to chyba głupio, co? ;> nie taka olbrzymią walizą oczywiscie:P ![]() NEWTREND- fajnie że chłopcy są tak zaangażowani przynajmniej pomogą ![]() Wg o czym koniecznie nie zapomnieć do spakowania do torby? ;>
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Ryba koniecznie nie zapomnij o dokumentach.
I z własnego doswiadczenia radzę wziąć jakis mały reczniczek z przeznaczeniem na zniszczenie (choć mój jest w dobrym stanie)-żeby krocze podcierac bo trzeba je często podmywac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#744 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
Dziś miałam straszną noc Obudził mnie okropny ból z prawej strony nie mogłam nawet ruszyć nogą, mąż się obudził i wpadł w lekką panikę normalnie słyszałam jak mu serce głośno bije. No takiego bólu jeszcze nigdy nie poczułam, i miałam wrażenie że aż córeczka się wystraszyła bo zaczęła się bardzo ruszać w brzuszku.Po jakimś czasie przeszło.[QUOTE=dzidziadziumdzia;42 658641] Cytat:
ania_cz79, ryba,iloneczka,NEWTREND za tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
Na szczęście płeć potwierdziło mi 3 lekarzy więc mam nadzieję że niespodzianki u mnie nie będzie
|
|||
|
|
|
#745 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek nie tak wczesną porą.
Ja trochę odespałam, postawiłam pranie małej, zostało jeszcze jedno z kombinezonami, a później ostatnie to takie gdzie są ciuszki troszkę większe więc się z nimi nie pali. Za chwilę idę prasować wczoraj wyprane ciuszki, później z mężem do dentysty. Powiedziałam mężowi że w przyszłym tyg chce rozłożyć łóżeczko, trzeba się powoli przyzwyczaić do nowego mebelka w pokoju
|
#746 | ||
|
Zadomowienie
|
ryba, dobrze, że dzisiaj ciśnienie takie jakie powinno być
![]() Cytat:
ja znałam tylko seksik, ciepła kąpiel, schody i mycie podłóg na kolanach De, to koleżanka miała niespodziankę. Mój lekarz mówił o jeszcze bardziej ekstremalnej sytuacji. Mówił, że przyjmował kiedyś poród, gdzie dziewczyna oczekiwała dziewczynki, a urodził się nie dość, że chłopiec to jeszcze x2 (bliźniaki). Mówił, że dziewczyna miała cesarkę, ale dobrze, że nie była pod narkozą, bo byłoby ciężko jej przetłumaczyć, że to jej dzieci! To takiej pomyłki to ja już całkiem nie rozumiem. Jak można drugiego płodu nie zauważyć? peppermint, ale z pocztexu jak Cię nie będzie to zostawią do odbioru na poczcie. Poza tym na allegro nie masz podanego nr telefonu na profilu? nasturcja, nie zapomnij dzisiaj wieczorem o ubraniu kapelusza kowbojskiego Cytat:
też pewnie będzie śmieszne, ale my generalnie często jakąś śmiechawkę dostajemy - bo coś nowego spróbujemy albo ja jakiegoś skurczu nogi czasami dostaję i zastygam w bezruchu nagleTaszanta, a pamiętasz może co mówili w szpitalu nt. becikowego? Bo teraz jest ten warunek dochodowy i nie rozumiem do końca jak obliczyć te dochody i z którego roku podatkowego będzie nas obowiązywało itd. Moja córa wczoraj coś leniwa była. Leniwa i słabsza. Niby ruchy czułam, ale takie jakieś nijakie. Stwierdziłam, że jak dziś znowu tak będzie to podjadę na IP żeby się uspokoić. Ale od rana liczę ruchu wg schematu od lineczki i już naliczyłam 7 wyraźnych ruchów, więc już się uspokoiłam. I dobrze, bo najlepszy szpital tutaj we Wrocławiu jest zamknięty na czas remontu do końca września.
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja
![]() ale dziś miałam masakryczny sen, śniło mi się ze trafiłam na IP i okazało się że mam 1 cm rozwarcie i się powiększało. Obudziłam się cała spocona i zdenerwowana :/ |
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Kyte to następnym razem wez jogurt naturalny poniżej 1, 5% tłuszczu. Sa nawet takie smakowe i wychodzi zero grzechu.
Z mierzeniem to różnie mówią. Bo żeby sprawdzić czy dany miks nie podnosi za wysoko najlepiej byłoby po godzinie i po ddwoch ale myślę ze to niemozliwe jeśli nie ma sie klasycznej cukrzycy. Po 2 godzinach powinno wystarczyć. Tylko każdy posilek trzeba zagryzac warzywami. One obnizaja potem ten średni wynik, nawet jeśli jest wysoki. Dzięki nim można "grzeszyc". Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niby można się już starać przed narodzinami Aha, i jeszcze kobieta coś mówiła, że niektóre gminy oferują jakieś dodatkowe zasiłki za karmienie piersią tu gdzie mieszkam tego nie ma, ale zastanawiam się jak oni sprawdzają, czy się rzeczywiście karmi piersią i jak to się można sfrustrować dodatkowo, jak ktoś chce karmić, a nie ma mleka itp
|
|
#750 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a po takim posilku czuje,ze ja bym miala za wysoko,ale dobrze,ze Ci sie udalo Cytat:
narazie i tak siedze w domu,ale nie ukrywam,ze mam troche stresik w zwiazku z taka przesylka (chodzi mi o jej wartosc i gabaryty),wiec wolalabym,zeby juz nie przerzucali jej sobie dalej-w sensie na poczte.zobaczymy |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

to juz wogóle
za tygodnie

Obudził mnie okropny ból z prawej strony nie mogłam nawet ruszyć nogą, mąż się obudził i wpadł w lekką panikę normalnie słyszałam jak mu serce głośno bije. No takiego bólu jeszcze nigdy nie poczułam, i miałam wrażenie że aż córeczka się wystraszyła bo zaczęła się bardzo ruszać w brzuszku.Po jakimś czasie przeszło.