|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
ja mieszkałam z rodzicami i dziadkami do 10 roku życia
teraz raczej jest to rzadko spotykane... ja w ogóle jestem przeciwko mieszkania z rodzicami po ślubie. oczywiście zależy od rodziców ale wiecie jak to jest... na garnuszki teściowej
|
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Starsze pokolenie tak ma, to chyba wina komuny Kiedyś było inaczej. Jak oni byli młodzi praca na prawde była.
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2013-09-06 o 11:34 |
|
|
|
|
#4023 |
|
Konto usunięte
|
na szczęście moi dziadkowie i rodzice tak nie myślą... dziadek tylko wspomina, że teraz przepracować 40 lat w jednym zakładzie to ewenement. i dodaje, że na miejscu jego firmy stoją piękne apartamentowce
|
|
|
|
|
#4024 |
|
Konto usunięte
|
Mam pytanie do dziewczyn, które starały się kiedykolwiek o staż z UP. Czy jak pracodawca was nie wybrał (chodzi mi o taką sytuację gdzie wniosek nie był pisany pod konkretną osobę tylko była rekrutacja) to potem musiał wam podpisać jakiś papier, że nie zostałyście wybrane?
No pewnie, ostatnio rozmawiałam z jednym panem w wieku 50+ i jak mu powiedziałam, że 10 osób przyszło na pewną rozmowę o pracę to był strasznie zdziwiony, że aż tyle. |
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się to wręcz niemożliwe, nawet przy dobrych zarobkach Moja siostra odbiera w październiku mieszkanie, jakby chcieli odłożyć 3/4 w rok to by musieli ponad 300 tys. - przecież to nierealne ![]() My z TŻ w grudniu przeprowadzamy się do nowego mieszkanka, już się nie mogę doczekać
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2013-09-06 o 11:35 |
|
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej mąż ma dwie prace i zajmuje się ściąganiem aut z zachodu plus sam je naprawia. Mieszkanie kupili w ok 50 tys mieście w woj Wielkopolskim. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Ale cóż cel uświęca środki
|
|
|
#4028 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42663640]można... ja sobie pluję w brodę, że kupiliśmy a nie odłożyliśmy :/[/QUOTE]
Czyli w Warszawie też się da odłożyć jak się w miarę dobrze zarabia i naprawdę się oszczędza
|
|
#4030 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w takim wypadku można się przemęczyć jakiś czas mieszkając z rodzicami ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Ostatnio zaczęłam przeglądać ogłoszenia bez filtrowania, bo zauważyłam, że niektórzy pracodawcy mają problem z dodawaniem ich do odpowiedniej kategorii
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2013-09-06 o 12:04 |
||
|
|
|
|
#4031 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4032 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ona myśli, że jak szukam pracy te 6-7 miesięcy, i nic nie znalazłam, to nic, że jak zrobię mgr, to się będą pracodawcy o mnie bić! dosłownie...Ostatnio była zła, mówię jej, że nie chcę robić mgr, bo i tak po licencjacie mam wyższe, a ona do mnie "wyższe niepełne!", a ja mówię, że przecież czegoś takiego nie ma:/ Wyższe to wyższe, nieważne, czy mam 3 literki przed nazwiskiem czy nie... ale ona tego nie rozumie, nie ogarnia, mam mieć mgr, bo to dumnie brzmi (taaaa, nie ma to jak być bezrobotnym z mgr, no ale to tak pięknie brzmi,pfffff) |
|
|
|
|
|
#4033 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42664421]
daltego ja nie filtruję bo na prawdę młotki dają te ogłoszenia ja też, ograniczam się do filtrowania wg miejscowości..ale też nie wiem czy to nie jest do końca błąd
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Przyczajenie
|
Czy macie licencjat czy mgr to raczej nie ma większego znaczenia. No chyba, że w rekrutacji będą dwie podobne osoby i mgr przeważy. Ale o wiele ważniejsza jest wiedza, umięjętności i osobowość niż papierek. Zastanówcie się co możecie dać pracodawcy. Zainteresujcie się jego biznesem, rzucie jakiś pomysł od siebie. Wiele osób przychodzi na rozmowy myśląć tylko o swoich wymaganiach.
|
|
#4036 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4037 |
|
Raczkowanie
|
hej Wam po dłuższej przerwie,
Nadal jestem bez pracy, a z ogłoszeniami jest coraz gorzej ze względu na duże wymagania pracodawców. Dzisiaj wysłałam Cv na Nauczyciela do przedszkola. Mam bardzo dużą konkurencję, między innymi dziewczynę ze stażu (ona pracowała jako nauczycielka ja jako woźna). Nie wiem czy zadzwonią, bo kiedyś wysyłałam do nich CV, bo byłam na stażu i nie miałam możliwości umówić się na rozmowę. Niestety żałuję tej decyzji ![]() Dzisiaj znalazłam ciekawe ogłoszenia, ale te wymagania : 1) EKSPEDIENTKA, Zatrudnię osobę z minimum trzy letnim stażem na stanowisku ekspedientka z aktualna książeczka SANEPID i dobrą znajomością obsługi komputera 2) FAKTURZYSTA sprzedawca oferta pracy dla osób z orzeczonym stopniem niepełnosprawności. Oferta Powiatowego Urzędu Pracy 3) EKSPEDIENTKA, od zaraz do sklepu spożywczego, ze znajomością kasy fiskalnej. 4) KELNER, RESTAURACJA ZATRUDNI KELNERA/KĘ Z OKOLIC X W PEŁNYM WYMIARZE PRACY, WYMAGANE DOŚWIADCZENIE ORAZ WŁASNY SAMOCHÓD Można wymieniać i wymieniać.. Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2013-09-06 o 13:10 |
|
|
|
|
#4038 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Taa, jakby te studia magisterskie jeszcze jakoś porażały poziomem to bym zrozumiała ten pogląd. |
|
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42665164]to jest chyba wyższe niepełne... ale to nie ma znaczenia! z mgr czy bez mgr. liczą się umiętności![/QUOTE]
Nie ma w szkolnictwie wyższego niepełnego . Licencjat to wyższe i można z nim iść również na podyplomowe studia (nie wiem czy na wszystkie, ale na część na pewno tak).
|
|
|
|
|
#4041 |
|
Przyczajenie
|
Piszcie na duże wymagania także, bo może być tak, że mało osób się zgłosi.
|
|
#4042 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
jak ma się zero doświadczenia, to raczej nie ma szans. |
||
|
|
|
|
#4043 |
|
Przyczajenie
|
Nie patrzcie na rynek pracy tylko pod kątem dużych miast. Bo tam konkurencja jest duża, zwłaszcza w Warszawie. W miejszych miastach wojewódzkich konkurencja nie jest już tak wielka.
Blog o najlepszych promocjach bankowych http://dobrefinansowanie.blogspot.com Edytowane przez Radek_ Czas edycji: 2013-09-06 o 13:56 |
|
|
|
|
#4044 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42665951]wiem,że można, bo sama się na podyplomowe chciałam zapisać po lic., ale spotkałam się wiele razy z pojęciem wyższe niepełne nawet w ankietach, aplikując do pracy
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- dobry pomysł,ale jeśli... masz dobrą pozycję i konkretne doświadczenie. jak ma się zero doświadczenia, to raczej nie ma szans.[/QUOTE] To może coś się zmieniło, albo ja trafiam na inne ogłoszenia, bo jeśli gdzieś aplikuję i jest wybór wykształcenia to wyskakuje mi wyższe licencjackie lub wyższe magisterskie. Na prawdę, ja nigdy się nie spotkałam z takim wykształceniem jak "wyższe niepełne" ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4045 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do mgr, moim zdaniem to zależy od kierunku. W moim przypadki inż. to była nauka ogólna, a mgr specjalność więc ja nie żałuje decyzji o zrobieniu dziennie magistra.
|
|
|
#4047 |
|
Konto usunięte
|
I to rozumiem. Ale jak pisałam wyżej, u mnie mgr to powtórka z rozrywki, więc mocno się zastanawiam, czy jest sens robić go.
|
|
|
|
|
#4048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4049 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

teraz raczej jest to rzadko spotykane... ja w ogóle jestem przeciwko mieszkania z rodzicami po ślubie. oczywiście zależy od rodziców ale wiecie jak to jest... na garnuszki teściowej

Ona myśli, że jak szukam pracy te 6-7 miesięcy, i nic nie znalazłam, to nic, że jak zrobię mgr, to się będą pracodawcy o mnie bić! dosłownie...