|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
to była misia. obecnie na wątku mam wreś-paź. była chiwle i u nas, ale ona ma TP po mnie wiec jeszcze chyba nie urodziła :P
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
)dziewczyny mam pytanko czy wieszać zasłonki w pokoju maleństwa czy same firanki starczą
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to nie kwestia sprzętu czy gina...tzn na 3D na pewno by było lepiej ![]() nasze dziecie tak uparte jest i tyle... ![]() no nic, ciuszki mam neutralne: biale, zielone...jedne spodenki tylko z Autkiem mam ![]() kurcze, już myslalam,ze będzie wiadomo ![]() Anoula proszę dopisz mi wizyte: 27.09.2013 godz. 16 z USG |
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram sie na sesje
|
|
|
|
#815 |
|
Rozeznanie
|
ja dziś nie wiem sama co chce na obiad. Ugotowałam już barszczyk zabielany z warzywami, zrobiłam surówkę z marchewki, marchewkę zasmażaną z groszkiem do tego ziemniaki i rybka. Kurcze ale po głowie mi naleśniki od wczoraj siedzą i chyba będę musiał też je zrobić. Chłopcy moi szczęśliwi co mama taką wene dostała się śmieją że się przy mnie dobrze mają, bo mam co chwila na coś smaka.
Mniam naleśniki z jabłkami duszonymi z cynamonem ............ ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- ale fajnie |
|
|
|
#816 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#817 |
|
Rozeznanie
|
Poza tym mieszkamy w Krakowie, ciąża mija praktycznie bezproblemowo, oprócz twardnienia brzuszka (brałam luteinę 2 tygodnie, teraz tylko magnez i nospa od czasu do czasu), ale że to pierwsze dziecię i wyczekiwane to jestem jak przyczajony tygrys, ukryty smok na jakieś nietypowe odczucia w obrębie brzucha zwłaszcza
Nie chcemy póki co wszystkiego zwozić do Krakowa bo mieszkamy w wynajmowanej kawalerce, a do grudnia ponad 3 miesiące jeszcze, więc na razie kombinujemy z małymi przemeblowaniami, żeby maluszek miał swój kącik A tak w ogóle nie wiem, która z Was wymyśliła ten tytuł wątku, ale jest po prostu genialny |
|
|
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
Cześć laseczki
Trele, Ryba- chyba dołącze do Was w oczekiwaniu na wyklucie maleństwa ( maleństw) Własnie jestem po wizycie u Pani doktor, szyjka miękka, daje mi góra 7 tygodni i tniemy. Tak więc z terminu z 3 grudnia, zrobił się albo 24 albo 31 październik. Teraz mam 28 TC- Aurelia 1,5 kg, Fabian 1,2 kg, przez dwa tygodnie każde z nich nabralo mega dużo ciałka. 7 tygodni a ja dalej w czarnej pupieeee Nie spodziewałam się, że maluszki tak szybko bedą na świecie. Lece nadrabiać, chce byc na bieżąco, bo Wasze porady pomagają mi kompletować wyprawkę
|
|
|
|
#819 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajny Cytat:
też bym chyba zwątpiła i poszła na 3D chociażby dla samego określenia płci :PCytat:
Cytat:
hejo! :P obiad już ugotowałam nawet 2 dania będą :P musieliśmy zmienić koncepcję brodzika w łazience.. miał być zrobiony a'la basen wyłożony płytkami a dzisiaj się okazało że nie możemy tego zrobić i musimy dokupić ultra płytki brodzik.. i mi wmawiają żebym wstawiła wannę, alebo całą kabinę a nie kombinowała i nie rozumieją ze ja ani tego ani tego nie chcę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||
|
|
|
#820 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie martw się 7 tygodni to jeszcze nawet sporo czasu, ja mam 9 tygodni (jeśli będzie w terminie ale lekarze nie dają mi na to szans) a też jestem w czarnej pupie Mam zamiar w przyszłym tygodniu brać się za pranie ciuszków i wyjazd do Szczecina po wyprawkę. Damy radę spokojnie A maleństwa Twoje pięknie podrosły---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#821 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Mian miam
![]() Cytat:
czekamy na efekty ![]() Cytat:
to naleśniki na kolację mi po głowie chodzą racuchy.... mmmm....Dziś chyba dzień czekania na kuriera bo czekam i ja... Dodaje zdjęcia zaslonek i ochraniacza i w ogóle miejscowke Bruna i miejsce do przewijania a i jeszcze mój brzuch się zalapie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#822 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z wyprawka jednak tzreba się pospieszyć Także głowa do góry, dużo odpoczywania, zreszta sama wiesz |
|
|
|
|
#824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#825 |
|
Wtajemniczenie
|
lusesita ale jaja
To znaczy brak jajek To będzie Marysia![]() kyte ładny płaszczyk ![]() A ja na obiad sobie dzisiaj leczo zrobiłam mniaaaaaaaaaaaam... Miałam mnóstwo planów z okazji 1 dnia l4,ale niestety przyniesienie ciężki składników na leczo z targu i marudząca Lila która nie chciała do domu wracać wykończyły mnie całkowicie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#826 | |
|
Wtajemniczenie
|
magalska ale fajnie wam to wyszło, widać że już przygotowani jestescie
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
np ciuszków.
|
|
|
|
|
#827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
|
|
|
|
|
#828 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mam
Cytat:
są bardzo fajne w tym większym pojemniku mam pieluszki (blisko pod ręką) a drugi jest mniejszy ale dwupoziomowy na wierzchu chusteczki a pod spodem waciki (a z drugiej strony przewijaka zawiesilam własnoręcznie zrobiony organizer i tym sposobem wszystko pod ręką.... na razie moim głównym problemem jest to gdzie będziemy małego kąpać.... bo w łazience mamy prysznic i strasznie nie wygodnie tam wkładać wanienke (na kolanach trzebabylo by być) a jak wy rozwiazujecie ten problem?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
powiem nieskromne że wyszła mi rewelacyjna zupa pomidorowa
![]() w ogóle wiecie co mój kot zrobił? pozedł do sąsiadki i zjadł jej piersi z kurczaka na obiad ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
ale kącik dla Bruna rewelacyjny
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#830 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Widziałam taki w sklepie, ale różne długości i nie wiem czy lepszy krótki czy długi i czy w ogóle jest to rzecz przydatna. Cytat:
|
|||
|
|
|
#831 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#832 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
Bardzo ładny płaszczyk ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od po śniadaniu brzuch mnie boli, spróbowałam się zdrzemnąć i nic. Zwlekłam sie z łóżka, żeby do apteki po no-spę iść, bo boli jak na okres tylko trochę słabiej. Sie zaczęłam zastanawiać czy to może być wina Pimafucinu, bo dziś na noc wzięłam... mam nadzieję, że przejdzie bo jak nie to po południu poproszę tatę, żeby mnie zabrał na IP
|
||||||
|
|
|
#833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kocur łobuz - dobrze, że nie dostał jakąś ścierką przez łeb od sąsiadki. |
||
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i kupimy brodzik, już trudno, ale w sumie on będzie taki ultra płytki że właściwie to nie będzie zły, tylko się też zdenerwowałam bo nikt wcześniej nam nie powiedział że to tak trzeba zrobić bo inaczej byśmy rozplanowali wszytsko a tak na dodatek kupiliśmy za dużo płytek podłogowych a nie opłaca się ich wymieniać.. no trudno się mówi..
|
|
|
|
#835 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
![]() Cytat:
), no my się zdecydowaliśmy że kolderke dopiero później wprowadzimy ( dzidzius sie nie odkryje i nie zarzuci na buzke) co do długości nie moze być za krótki żeby dzidzia swobodnie sobie fikala nogami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-09-06 o 14:16 |
||
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
jego ojciec
![]() z resztą już nasz pies nie raz poleciał do niej do domu i też obiad sobie zjadł :P mama chciała oddać jej za tą pierś ale nie chciała :P a co najlepsze tak szybko jadł że zaraz zwymiotował :P Cytat:
sąsiadka naszych zwierzakó nie leje ścierką tylko je jeszcze głazcze ![]() właśnie moją tarką do warzyw ścinają płytę gipsową
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-06 o 14:19 |
|
|
|
|
#837 |
|
Wtajemniczenie
|
Lineczka tez jadłabym szybko jakbym poszła do kogoś nielegalnie zjeść mu obiad
![]() Ale za kolor futra to muszą mu wybaczyć
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogóle ta sąsiadka to ma też rudką kotkę tylko pół persa i się kumplują z moim Rudym :P nawet na płocie razem siedzą i machają ogonami w jedną stronę
|
|
|
|
#839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
||
|
|
|
#840 |
|
Wtajemniczenie
|
ładne dzieci by mieli, ale czy Ojciec Ryśka nie za stary na balety?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

i obrocil się już glowka w dol
, szyjka ladna i dluga

hahaha

Ślub 25.08.2012 

Także głowa do góry, dużo odpoczywania, zreszta sama wiesz
nie mogę ściągnąć normalnie obrączki, zaraz pomoge sobie kremem, i widzę po nogach że sie trochę powiększyły