|
|
#781 | |
|
na przekór do celu
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
coś, co na pewno znasz, tylko skrót tak tajemniczo brzmi
http://www.polorama.com/nasze_blogi/wpis/771Cytat:
![]() ale własnie nie da się powiedzieć, czy coś jest realne czy nie, zawsze trzeba dodać to "zależy" ![]() moje wesele też będzie tym jednym z tańszych, dlatego zawsze wiedzieliśmy, że zrobimy je na wsi, a nie w mieście
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa jestem, bo pierwszy raz spotykam się z taką opcją, zawsze alkohol we własnym zakresie i ciekawa jestem jak to rozwiązane jest? ![]() no u nas będzie dużo znajomych. Ale to dlatego, że faktycznie utrzymujemy z nimi regularne kontakty, My chodzimy często na wesela do znajomych itd, także nie jest to napędzanie na siłę czy coś ![]() a rodzinę tylko najbliższą, jakiejś dalekiej nie, bo to bez sensu więc u nas będzie mniej więcej 1/3 moja rodzina, 1/3 TŻ rodzina i 1/3 znajomi
|
|
|
|
|
#783 | ||
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Ale to też zależy od tego ile osób byłoby takich. Jedną czy dwie dla swietego spokoju można zaprosić - ale 10 już nie.---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
No to dobrze,to rozumiem. Nie rozumiem właśnie na siłę,nie piłam do Ciebie broń boze.Po prostu mam doświadczenia takie,że zaprasza sie wszystko co sie rusza,bo wypada.No i wk*rwia mnie jak moje "koleżanki" z liceum licytują się jakie suknie założą na mój ślub,jak normalnie nie stać ich na to,żeby raz na miesiac zadzwonić.
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
. Tez nie planuje zapraszas osob, ktore widze raz na 5 lat. I nawet nie wiem kim dla mnie sa . Nawet nie wiem co z chrzestna- nie wiem nawet jak ma na nazwisko, ani jak wyglada :P... To jest głupia sytuacja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co np z zabawami na oczepinach? gdzie często daje się flachy za buty młodych czy jakieś tam konkursy? jak to jest rozwiązane? ![]() no ja wiem, że dużo osób zaprasza wszystkich jak leci. No ale dla mnie to bez sensu, bo to jednak droga impreza, więc po co zapraszać kogoś z kim w zasadzie nie ma się już w ogóle kontaktu, albo raz na ruski rok ![]() no dla mnie to bez sensu. Nam dużo znajomych wypada(trochę aż za dużo wg mnie zwłaszcza że sami chodzimy na wesela innych także cóż
|
|
|
|
|
#787 |
|
na przekór do celu
|
Ja też mam osoby, które działają mi na nerwy i wolałabym ich na weselu nie widzieć, ale jest problem, bo to jest np. ciotka, która nagle się poobrażała na wszystkie swoje siostry (w tym moją mamę) i nikt nie wie o co jej chodzi, za to bardzo lubię wujka, jej męża, który zawsze miło zagada - no i nie zaproszę samego wujka
![]() A teraz takie pytanie do was, większość z was będzie miało winietki, ja nie (TŻ jest im zdecydowanie przeciwny) ale jestem ciekawa jak będziecie usadzać swoje kuzynostwo w wieku powiedzmy 16-25 lat. Razem z ich rodzicami, czy kuzynostwo będzie miało swoje stoliki?
|
|
#788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
. Troche głupio tworzylam listę, bo dosc sentymentalnie :/. Ale widze, ze to nie ma totalnie sensu, i faktycznie juz poprawilam i zostały same osoby, z którymi czesto sie widujemy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężko zrobić to tak żeby każdemu pasowało lepiej niech goście rozsadzają się sami tak jak im pasuje
|
|
|
|
|
#790 |
|
na przekór do celu
|
Tak jeszcze dodam, że jak ktoś nie ma kuzynostwa w takim wieku to niech wyobrazi sobie, że ma i wyobrazi sobie rozwiązanie, bardzo mi się to przyda
|
|
#791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No cóż.. wiesz.. nie każdego też stać żeby znajomych sobie pozapraszać tak naprawdę.. |
||
|
|
|
#792 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
u mnie wiem, że mogłyby być kwasy, bo rodzina nie jest przyzwyczajona do winietek, na żadnym weselu ich jeszcze nie było i kto wie, może odbiorą to jak narzucanie im czegoś (pisałam wczoraj o koledze, który zrozumiał, że zaproszenie z osobą towarzyszącą to OBOWIĄZEK przyprowadzenia jejdlatego zarezerwuję stolik dla znajomych ze studiów, żeby jakaś moja koleżanka nie wylądowała między moimi ciotkami i zastanawiam się, czy nie zrobić czegoś takiego dla kuzynostwa...
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Ostatnio kosmetyczka mi opowiadała, ze była na weselu bez winietek, a była wtedy w ciąży. Zle sie poczuła zaraz po Kosciele, wiec na wesele doszli troche pozniej, i zostały tylko dwa pojedyncze miejsca na totalnie dwóch roznych koncach sali
... No troche łysa sytuacja, ale musieli siedzieć tak, bo nikt sie nie chciał przesiasc. Ona siedziała wsród jakichś ciotek +65, a mąż wsród młodzieży :P...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ale ogólnie sytuacja trochę nie bardzo
|
||
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#797 |
|
na przekór do celu
|
Ja byłam na jednym winietkowym weselu i nie narzekałam, miejsce miałam super, ale byłam gościem z grupy "znajomi ze studiów" i własnie z ludźmi z roku siedziałam
Jednak wiem, że moja rodzina, zarówno od strony mamy i taty jeszcze na takim weselu nie była, chamstwa w zajmowaniu miejsca tez nie ma, przesiadają się, robią zamiany jak im się coś nie podoba, więc myślę, że będzie normalnie
|
|
#798 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, pogoda ładna to aż chce się cos robić
![]() Pejlin no to udanego wesela ![]() Zanciapp wow 12 cm, zazdroszczę. Od zawsze marzyłam, o wysokich szpilach i strasznie ale to strasznie zazdroszczę dziewczynom które w takich mogą chodzić. Choć teraz to i tak bym pewnie rzadko chodziła, bo byl była równa TŻ-towi. Ex no to jak ja. Byłam pewna,ze pojedziemy terenówką mojej siostry ( strasznie lubię takie auta) ale teraz coraz częściej myślę nad wynajęciem jakiegoś zabytkowego auta. No i tez mam mętlik w głowie. JudytaKas mam radę nie pierz ubrań tak często Bacardi hahaha weselny senny koszmarek. No to pewnie goście byli zdziwieni takim "weselem" Beezee gratuluje zdanego egzaminu. Lolusl ja od początku zakładałam żeby zmieścić się w 40 tysiacach, teraz im bliżej i im więcej mamy załatwione mam nadzieję,ze uda się w 35-37 tysiakach zmieścić. Ja też takie danie sobie robiłam tylko zamiast baklażana, cukinia i bez pomidorów a pieczarki i cebulka i mięsko mielone. Tylko ja tą cukinie potem też jadłam ![]() Beezee ja przed porodem miałam strasznie nieregularnie okres, i kiedyś spóźniał mi się 4 msc. Co lepsze zrobiłam test i wyszedł pozytywnie, ale w ciąży nie byłam. Joasia gratuluję bardzo ![]() Ex naj najlepszego, oby życie Ci lekkim było a wesele udanym ![]() Viva ja nie mam winietek i u Nas każdy siada gdzie chce. Nikogo nie będę usadzała ale wiem,ze rodzina sie spisze. Ja mam kuzynostwo w takim wieku i serio nie będę nimi dyrygowała. Jak będą chcieli usiądą przy swojej rodzinie jak nie przy naszym znajomych. Z reguły u Nas wygląda to tak,ze część siada przy swoich rodzinach a część która się np blizej trzyma razem gdzieś w innym miejscu. Ja za 40 minut wyruszam na poszukiwania wymarzonej suknie ślubnej Jadę z przyjaciółką więć obydwie będziemy szukać " tej jedynej"
|
|
#799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My raczej zamierzamy usadzać gości, żeby nie było krzyków, że komuś brakło miejsca wśród "swoich" i musi siedzieć z zupełnie nieznanymi osobami ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() no to owocnych łowów, pochwal się zdjęciami jak wrócisz
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Moja kuzynka rok temu, w piątek przed weselem ogarnęła, ze nie ma winietek
wiec na szybko zrobiły z siostra listy, na których było rozpisane, kto przy danym stole siedzi. I na środku stolow były po prostu kartki z wszystkimi nazwiskami, ktore powinny byc przy danym stoliku . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#801 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z tego co zauważyłam, to moje kuzynki i kuzyni zwykle siadają przy swoich rodzicach, więc nie wiem, czy chcieliby wspólny stolik dla siebie
|
|
|
#802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze szukam i szukam dziś i jeszcze nie znalazłam choć mam już parę typów (chciałabym w jednym sklepie bo przesyłki drogie są) a tu każda rzecz gdzie indziej ![]() Cytat:
![]() Dokładnie u nas też rozszadzimy rodzinami i wiekiem tak, żeby się dobrze bawili
|
|
|
#804 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Coś takiego będzie chyba jedynie przy stoliku dla znajomych. No i chyba trudno będzie mi przekonać TŻ-a
|
|
|
#805 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj jest dzień filmów i filmików.. nie mogę przestać się śmiać
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/video/972962a/Taniec-ze-swiecami
|
#806 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() na początku przeczytałam "taniec ze świniami"
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
. Z braku czasu, zrobiły tylko listę . Ale ogolnie nie było za dobrze dopracowane to wesele :P...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#809 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Zawsze mnie zastanawia o co chodzi tym dziewczyną kręcącym i wrzucającym swoje trzęsące się tyłki na YT.
|
|
|
#810 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ktoś chyba zrobił to na nią
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

przynajmniej jeśli robisz na sali, gdzie liczą od talerzyka. Moja koleżanka w tamtym roku robiła, też 2dniowe wesele, takie swojskie, wszystko sami załatwiali, ok 100 osób i 35tys wyszło. A niestety robiąc w Łodzi na sali, za 1dniowe wyjdzie nawet drożej niż to

najlbiższej) to tż ma bardzo małą (ok.10 osób max) no i reszta znajomi. Także nie mamy nawet kim zapełnić,a nie chcę robić "na siłę".Więc raczje wiecej gości nie bedzie,bo i tak liczyłam z wujkami,którzy mimo bliskości "krwi" nie utrzymują ze mną ani ja z nimi kontaktu (swoją drogą-zapraszacie takich? np. brat dziadka,z którym sie nie widzi przez 10 lat?)