|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI
![]() [1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42664933]Jaki upał u mnie ledwo oddycham Poodkurzałam mieszkanie i jeszcze bardziej mi gorąco. No więc chyba powoli mogę się pakować do domu. Wkurzyłam się bo Tż kazał mi decydować czy mam jechać czy wolę zostać i widział, że mi źle podjąć tą decyzję no więc wczoraj powiedziałam, że zostaję. A ten mi pisze smsa, że lepiej będzie jak pojadę do domu, że nie chce bym się sama męczyła całymi dniami i może akurat coś mi wyjdzie w PL. Chciałam jechać, ale nie chciałam go zostawiać i teraz to mnie zdenerwował bo mógł to od razu powiedzieć, a nie kazał mi dwa dni się męczyć [/QUOTE]szkoda, że tak to rozegrał ![]() ale gdziekolwiek nie będziesz, życzę Ci dużo uśmiechu ![]() Cytat:
też chciałam w końcu iść oddać krew, bo 18 już jest tylko nie umiem natrafić na moment, kiedy można oddawać ![]() przed chwilą przyjechali do mnie z zaskoczenia znajomi, którzy wracali z gór spoko, że akurat siedziałam w dresie, starej koszulce wyciągniętej, bez żadnego make-up'u i w koku na czubku głowy, zarośniętych brwiach i poobgryzanym lakierze na paznokciach ma się to szczęście dobrze, że to tylko moja przyjaciółka i 3 kolegów od czasów przedszkola bo oni pamiętają moje czasy bez makijażu itp. wybrali moment pakowania i ogarniania się przed wyjazdem, nie ma co ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
myśmy zrezygnowali z kamerzysty, bo nie chcieliśmy żenującego filmu a fotografkę mieliśmy z du.py, bo była to laska 2 lata od nas starsza, niedoświadczona i robiła zdjęcia głównie swoim znajomym.. a jakość była ... porażająca...faaaaajny plan! |
||
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanim się wybierzesz, zobacz sobie na stronie czy spełniasz wszystkie warunki wcześniej o tyle fajnie, że badają Ci krew i wiesz czy wszystko okej jest ![]() hehe ale peszek a ja od rana tworzę ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- a ja lubię bardzo wiem, dziwna jestem w sumie nie jadam tylko barszczy (ble :P)[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42665301]miesiąc[/QUOTE] to nie tak źle rozmawiacie o studniówkach, tak? Powiem wam, że ja na swojej nie byłam
|
|
|
|
|
#4803 |
|
Konto usunięte
|
Szkoda, że nie ma heroinki bo pewnie byśmy kończyły już wątek, a chcę się jeszcze załapać na założenie nowego
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- No niby tak tylko on przyjedzie na krócej niż tydzień i później do Świąt
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zadomowienie
|
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42666981]Szkoda, że nie ma heroinki bo pewnie byśmy kończyły już wątek, a chcę się jeszcze załapać na założenie nowego
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- No niby tak tylko on przyjedzie na krócej niż tydzień i później do Świąt [/QUOTE]No heroinka to spamer nr 1 ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Ja spięłam tyłek i obroniłam się w czerwcu, ale przez to mam teraz ciężką sesję z 2 kierunku- a we wrześniu egzaminy są sporo cięższe obiecywałam sobie, że całe wakacje po 2 godzinki nauki, ale prokrastynacja mnie jak zwykle dopadła i teraz nadrabiam rok w 10 dni
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dopiero w tym roku zaczynam, więc pierwsza taka okazja dopiero przede mną ![]() czemu nie byłaś na swojej? ja w sumie uważam, że pieniądze jakie na nią wyłożyłam (koszty 100 + zakupy) nie były współmierne do mojego zadowolenia ![]() 200 postów? co to dla nas!
|
|
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, ale usypiam, non stop bym coś jadła
|
|
|
|
#4807 | ||
|
Tajka
|
I ja i ja !
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI
Ja też nie byłam na swojej studniowce
Właśnie zjadłam rybę i pół talerza buraczkow bo mam zrobiła więc 3 posiłek piękny
|
|
|
|
#4809 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, chciałabym się Wam do czegoś przyznać. Fajne z Was babeczki, ja się mało udzielam, ale śledzę Was na bieżąco, więc liczę, że może mi troche pomożecie poukładać sobie w głowie pare spraw.
Zanim dołączyłam do tego wątku miałam przygodę z kompulsami- takie początki. To nie było wytłumaczenie dla mojego apetytu, to były kompulsy, potrafiłam zjeść w ciągu godziny połowę zawartości lodówki a potem umierać z powodu bólu brzucha i wyrzutów sumienia. Po jakimś czasie trochę się ogarnęłam, wszystko wróciło do normy- troche odpuscilam dietowanie i przez wakacje raczej sobie nie żałowałam. Starałam się po prostu jeść zdrowo. Czasem mam wrażenie, że dieta rządzi moim życiem. Jestem prymuską, perfekcjonistką i w zasadzie odchudzanie to jedyna dziedzina, w której nie osiągnęłam jeszcze pełnego sukcesu. Wydaje mi się, że jedzenie jest dla mnie odskocznią od innych spraw, w których niejednokrotnie przyciskałam samą siebie do granic możliwości, byleby było w 100% idealnie. Chyba po prostu zajadam stres. Zdanie egzaminu, do którego teraz wkuwam jest warunkiem koniecznym do przejścia na następny rok studiów- powiem szczerze, że sr.am po gaciach- no i tutaj do sedna. Dopadły mnie dzisiaj OGROMNE kompulsy. Naprawdę, nie mam siły ruszyć się z miejsca. Czy któraś z Was też się z tym zmaga? Strasznie mnie to załamało, szczerze mówiąc- nie mam już do siebie siły.. Jeśli się znowu wkopię w kompulsy, to ja się po prostu zamęczę
|
|
#4810 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mimo wszystko sama wygrałam z tym, czasem mnie coś tam dopada, ale jakoś daję radę.Musisz znaleźć w sobie siłę. |
|
|
|
|
#4811 | ||
|
Tajka
|
Miałam tak.
Właściwie często to mam, gdy np. spotykam się z przyjaciółką. Nie chodzi nawet o stres, ale o fakt, że jest jedzenie i ten jeden raz mogę sobie pozwolić. Np. nakupujemy żelków, ciasteczek (niby "zdrowych), lizaków, lodów + obiad itp. I będę "podjadała", bo np. oglądamy seriale/filmy, gadamy itp. I nawet jak brzuch zaczyna pomału być spuchnięty, to żrem, bo "jest" i potem mam wyrzuty. Ciężko, bo ciężko. Staram się to kontrolować, bo nawet ostatniuo na grillu, niby same zdrowe żarełka zrobiłyśmy, ale strasznie dużo tego wyszło. I jadłam, bo było dobre, bo się napracowałyśmy, bo moja przyjaciółka ciągle je i nigdzie jej to nie idzie, to czemu ja niby mam nie jeść itp.
|
|
#4812 | |
|
Zadomowienie
|
Agula, ja z innej beczki- masz może gdzieś opisaną swoją włosową historię? Albo pielęgnację, cokolwiek? Bp kliknęłam w link włosowy i mnie po prostu zatkało, piękną masz czuprynę!
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4815 |
|
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj jakoś nie mam ochoty na jedzenie
|
|
|
|
#4816 |
|
Zadomowienie
|
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42667643]Myślę, że znajdzie się tutaj nie jedna taka osoba w tym ja. Kiedyś miałam większe kompulsy, gdy mnie ktoś zdenerwował jadłam, chowałam się z jedzeniem po kątach. W szkole to na każdej przerwie ze stresu jadłam dlatego też wyglądałam tak jak wyglądałam
Mimo wszystko sama wygrałam z tym, czasem mnie coś tam dopada, ale jakoś daję radę.Musisz znaleźć w sobie siłę.[/QUOTE] U mnie było tak, że rodzice myśleli, że ja się ciężko odchudzam, bo przy nich jadłam na obiady mało, ale jak oni byli w innych pokojach, to ja między posiłkami wchłaniałach fury jedzenia z lodówki. Ja się czasem smieję, że chyba mam spalanie jak mały odrzutowiec, bo "najgorsza" waga jaką miałam to 54 kg- a serio, żarłam tyle, że niejeden ważyłby ze 70. Tyle dobrego, ale schrzaniłam potem głodówkami (przeplatanymi z kompulsami ofkors ) metabolizm i teraz jak to Kisiej gdzies wspominała- za każdy grzech płacę podwójną cenę, od razu widać skok wagi.
|
|
#4817 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42666981]
No niby tak tylko on przyjedzie na krócej niż tydzień i później do Świąt [/QUOTE]kurcze, współczuje bardzo. Musi być wam ciężko Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4818 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
![]() A jak byłam na wyjeździe, to właśnie "obudziłam się" pełniejsza o pół słoika nutelli z małymi grzaneczkami. ![]() Także tak właśnie mam czasem, jak już się dorwę do jedzenia. Np. jestem w stanie zjeść na raz na spokojnie 4 kawałki dużej pizzy, lub CAŁĄ pizzę taką mrożoną jak się kupuje. I dlatego muszę muszę się pilnować. Bo jak ja zaczynam jeść, to naprawdę potrafię dużo pochłonąć i niestety muszę się z tym kryć.
|
|
#4819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musisz być silna i wierzyć, że potrafisz to powstrzymać Cytat:
no ale fakt, odbębniona jest
|
||
|
|
|
#4820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, a miałąm taka motywację, tak ładnie już jadłam pare dni... Idę na wesele 21 września i chciałam dobrze wyglądać. No nic, może jak zepnę tyłek, to mi się uda coś zrzucić- mam 2 tygodnie. Dziewczyny, dzięki, że mogłam się Wam "wypisać" (określenie "wygadać" na forum internetowym zawsze mi dziwnie brzmi )Wracam do nauki, jednak będę z Wami na bieżąco Gdyby któraś z Was miała jakieś wskazówki apropos kompulsów, to bardzo o nie proszę!
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4822 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A z kompulsami jakoś trzeba sobie radzić bo są zgubne. Trochę się przyzwyczaiłam bo to już 3 rok, ale i tak nie fajnie być z dala od siebie
|
|
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
taaaaaaa
![]() naprawdę? Cytat:
tak się wkręciłam w to, że nie funkcjonowałam normalnie. Zamknęłam się w sobie, miałam początku depresji, bo brakowało mi energii do życia. Nagle pewnego dnia doznałam kompulsu, pamiętam zjadłam wszystko co miałam pod ręką. WSZYSTKO. Brzuch mnie bolał, wymiotować mi się chciało, a ja jadłam dalej. Potem rzuciłam pseudo dietę, zaczęłam się odchudzać i jeść racjonalnie, ale chwila kryzysu, więcej stresu w szkole i nagle yeb, od nowa, kompuls za kompulsem, musiałam skorzystać z pomocy pdychologa, kilka rozmów się odbyło, wtedy myślałam, ze naprawdę mi pomógł. Ale niestety nie. Z kompulsów tak łatwo się nie wychodzi. Czasami miewam mini kompulsy (tj. niby jestem najedzona, ale idę o kuchni, widze chleb świeży i w glowie rodzi się pomysł, aby nażreć się i to czynię ) a jak jestem nażarta to dowalam sobie inne jeszcze rzeczy i tak w kółko |
|
|
|
|
#4824 |
|
Zadomowienie
|
Co do kompulsów to może dodam coś od siebie. Choruję (tak, choruję..) na bulimię jakieś 8 lat. Raz na miesiąc zdarza mi się obżerać i wymiotować, czasem częściej. I pomimo że leczyłam się, uważam, że już nigdy zdrowa w pełni nie będę. Te wszystkie mechanizmy, które są w nas zakorzenione bardzo ciężko zwalczyć.
Kompulsy mam częściej niż epizody z wymiotowaniem. Nauczyłam się nie wymiotować, jeśli w ogóle można to tak nazwać. Ale też powoli uczę się, że np zamiast słodyczy jem coś zdrowego, opycham się warzywami np. Przede wszystkim nauczyłam się wyrażać emocje, bo zajadałam stres. Jak jestem za przeproszeniem w☠☠☠☠iona to wrzeszczę, rzucam czymś (byle nie w kogoś ) - po prostu wyładowuje się w inny sposób niż zajadanie.
|
#4825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio przyznałam się mężowi, że będąc w PL zajadałam po kątach jak nie widział. Uznał, że sobie z niego żartuje i ściemniam - dalej tak myśli...Jedzenie bierze górę nade mną ale dociera to do mnie jak mi żołądek rozrywa z przejedzenia... Cytat:
Najważniejsze by takich dni było jak najmniej w naszym życiu - tego sobie i Wam życzę
31/40 Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2013-09-06 o 15:45 |
||
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
pipson ja mogę Ci jedynie polecić sumienne zapisywanie codziennie tego co jadłaś. to pomaga trzymać w ryzach
a jeśli jedzenie jest Twoją odskocznią od problemów (które zawsze były, są i będą) to powinnaś skorzystać z pomocy psychologa, bo w końcu wykończysz organizm takimi ilościami. a tak z innej beczki, to co studiujesz?a ja melduję 20 min. na bieżni
|
#4827 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42668312]
[/QUOTE]a teraz zagadka : co Wam mówi liczba 116?
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszym krokiem było obcięcie włosów, a potem lekturka wizażu jakby coś się interesowało to pytaj, muszę wrócić do olejowania, bo po wakacjach wiadomo, jak to jest zapuszczam wciąż, marzą mi się takie długie, gęste, jednej długoścoi włosy do talii
|
|
|
|
|
#4830 |
|
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez yoanna0991 Czas edycji: 2013-09-06 o 16:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

Poodkurzałam mieszkanie i jeszcze bardziej mi gorąco. No więc chyba powoli mogę się pakować do domu.
[/QUOTE]

mam niedobór żelaza, tzn chciałam ostatnio krew oddać i miałam niedobór lekki i chcę nadrobić i w połowie września się znowu wybrać na oddanie 
spoko, że akurat siedziałam w dresie, starej koszulce wyciągniętej, bez żadnego make-up'u i w koku na czubku głowy, zarośniętych brwiach i poobgryzanym lakierze na paznokciach
ma się to szczęście
bo oni pamiętają moje czasy bez makijażu itp.