Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 14:23   #4921
cude
Zadomowienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Dziewczyny, przyda się rada... Jestem w kropce w związku z salą Znaleźlismy taką, która odpowiada nam lokalizacyjnie, cenowo, jedzenie też pyszne, mają wolny termin, menadżerka kompetentna. W ciagu tego tygodnia miała przygtować umowę dla nas. I tu klops, bo nic nie podesłała. Ponaglałam mailowo (wyznaczyła nowy termin, niestety go nie dotrzymała), telefonicznie ( dziś TŻ z nią rozmawiał). Włącza mi się lampka ostrzegawcza - przecież to ich korzyśc, żeby mieć umowę, zadatek ... Nie wiem, co o tym myśleć, stresuję się tym od kilku dni, bardzo mnie to zżera od środka. Chciałabym mieć zaklepany termin, żeby ruszyć z przygotowaniami. A nie wiem co myśleć o współpracy z menadżerem, którego trzeba ponaglać i popędzać, np. na kilka dni przed ślubem. Po to decydujemy się na trochę droższą obsługę, żeby mieć mniej stresów i żeby ktoś nas odciążył organizacyjnie...
Może zadzwoń do niej i powiedz jak się mają sprawy. Albo weź salę i nie korzystaj z usług menadżerki - nie wiem czy tak można
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:24   #4922
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Nie zdążyłam wpłacić. Obejrzeliśmy salę, potem pracowałam od świtu do nocy. Nie podpisaliśmy umowy od razu, ponieważ chcieliśmy jeszcze się rozejrzeć i nie mieliśmy pieniążków pod ręką. TŻ mieszka w innym mieście, więc spadło to na mnie.
Potem mieli przyjechać rodzice TŻ na zapoznanie, w domu była bardzo nerwowa atmosfera. Poddałam się też trochę rodzicom, oni nie chcieli tej sali. Chcieli tę za 5 stówek, więc obiecałam, że pogadam z TŻ o tym. No i nie zdążyliśmy
Teraz też nie mam czasu nawet oglądać innych sal, muszę wierzyć na słowo i w zdjęcia. Wyjeżdżam na praktyki, prawie 300 km od domu.
A może sala w trochę większej odległości od Was? Wtedy zapewniacie gościom transport, albo noclegi.
Możesz wynająć samą salę i załatwiasz zewnętrzny catering. Zawsze też zostaje ślub w piątek albo niedzielę (raz, że zniżki; masz większy wybór dostawców). Myślę, że nie ma co się bać - kto ma być na Waszym weselu, to będzie.

Sprawdź jeszcze strony, gdzie są ogłoszenia oddam termin ślubu. Czasami można trafić na coś sensownego w terminach sobotnich.

I może któraś znająca rejony suwalszczyzny doradzi coś fajnego

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
A jak tłumaczyła się twojemu TŻ jak z nią rozmawial?
A że dużo spotkań, że dośle dzisiaj...Miała na to tydzień. Ja rozumiem, że obiekt nowy, rozkręca się; ktoś może mieć dużo spotkań. Naprawdę rozumiem. Jednak ja jako przyszła panna młoda też jestem zestresowana, zwłaszcza jak kwestia sali mi się sypie...

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2013-09-06 o 14:26
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:28   #4923
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
A że dużo spotkań, że dośle dzisiaj...Miała na to tydzień. Ja rozumiem, że obiekt nowy, rozkręca się; ktoś może mieć dużo spotkań. Naprawdę rozumiem. Jednak ja jako przyszła panna młoda też jestem zestresowana, zwłaszcza jak kwestia sali mi się sypie...
O widzisz - i tu jest pewnie pies pogrzebany! Nowa sala, menedżerka może też z niewielkim jeszcze doświadczeniem i dlatego trochę mają pośłizgów. Umów się z nią jak możesz osobiście, niech maze sobą umowę, szczegóły uzgodnicie na miejscu.
Stary 2013-09-06, 14:28   #4924
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję. Ceny zaczynają się od 150 zł bez ciasta i napoi - u nas to drogo. Mam nadzieję, ze uda się przesunąć zespół. Ale nerwy mi siadają
Trzymam kciuki żebyście coś znaleźli U nas też było cienko z salami (a rozglądaliśmy się na początku marca) Nasza wymarzona sala niestety była już zajęta więc musieliśmy szukać dalej. No i znaleźliśmy salę, która jest bardzo ładna (ale nie tak piękna w porównaniu z tą wcześniejszą). Terminy miała tylko 2 wolne w 2014 (coś w połowie sierpnia i właśnie 13 września). My myślelibyśmy pewnie jeszcze z tydzień co najmniej na tym czy ją wziąć, ale moi rodzice zareagowali szybko i następnego dnia z samego rana pojechaliśmy ją zaklepać. Teraz jestem im wdzięczna bo nie wiadomo czy po tygodniu np. byłaby jeszcze wolna.
Stary 2013-09-06, 14:31   #4925
Anesthesia
Wtajemniczenie

cude, trudna sytuacja, współczuję, ale wierzę, że wszystko się rozwiąże. Trzymaj się!

Cytat:
Dziewczyny, przyda się rada... Jestem w kropce w związku z salą Znaleźlismy taką, która odpowiada nam lokalizacyjnie, cenowo, jedzenie też pyszne, mają wolny termin, menadżerka kompetentna. W ciagu tego tygodnia miała przygtować umowę dla nas. I tu klops, bo nic nie podesłała. Ponaglałam mailowo (wyznaczyła nowy termin, niestety go nie dotrzymała), telefonicznie ( dziś TŻ z nią rozmawiał). Włącza mi się lampka ostrzegawcza - przecież to ich korzyśc, żeby mieć umowę, zadatek ... Nie wiem, co o tym myśleć, stresuję się tym od kilku dni, bardzo mnie to zżera od środka. Chciałabym mieć zaklepany termin, żeby ruszyć z przygotowaniami. A nie wiem co myśleć o współpracy z menadżerem, którego trzeba ponaglać i popędzać, np. na kilka dni przed ślubem. Po to decydujemy się na trochę droższą obsługę, żeby mieć mniej stresów i żeby ktoś nas odciążył organizacyjnie...
Ja mam takie zdanie jak Lemon, teraz jest też pełnia sezonu, menagerka może nie ogarniać... wiem, że nie daje to zbyt dobrego wrażenia, ale dość ciężko ocenić tak na odległość, może poprostu trafiliście na wyjątkowo kiepski czas, a może babka nie ogarnia i ogarniać nie będzie... ale jeśli sala jest super, to ja bym jednak może zaryzykowała... sama nie wiem...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:32   #4926
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Dziękuje każdej z was za opinię sukienka na zdjęciu jest na mnie za dla mnie za mała w biuście więc jak będzie dopasowana to już w ogóle

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:33   #4927
exist_
Zakorzenienie

Poczekacie?

Jedziemy
Stary 2013-09-06, 14:33   #4928
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Nam zostało A co teraz tańczysz/ tańczycie? Co planujecie zatańczyć na pierwszy taniec?
ja klasyczny, TZ nic
co na I taniec, hmmm mamy piosenke, TZ wybral, jest smietna, ma cudowny tekst, ale ma rytm "wiejski" i nie wiem co z tym zrobic , zeby bylo romantycznie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
A ja wymodziłam:
Jesień nadchodzi, teraz już górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!
TEN!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:37   #4929
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Poczekacie?

Jedziemy
Pewnie

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:39   #4930
Aasikk
Zadomowienie

cornflower_girl dobrze dziewczyny mówią, umów się na spotkanie i podpiszcie umowę. Albo zadzwoń i powiedz niech ci wyśle maila na "podkładkę" że ten teremin jest wasz a umowę podpiszecie np. za tydzień. Ja bym się bała, że sala mi ucieknie sprzed nosa przez roztargnienie tej osoby. Niech się określi bo w końcu to wy im płacicie spore pieniądze za to.
Stary 2013-09-06, 14:40   #4931
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Może zadzwoń do niej i powiedz jak się mają sprawy. Albo weź salę i nie korzystaj z usług menadżerki - nie wiem czy tak można
U nas to w pakiecie - organizacja przyjęcia (posiłki, sala) - odpowiada za to manager. Nie da się samej sali. Zresztą, celowo taką opiekę konsultanta ślubnego-managera wybraliśmy, żeby trochę nas to odciążylo z przygotowań.

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
O widzisz - i tu jest pewnie pies pogrzebany! Nowa sala, menedżerka może też z niewielkim jeszcze doświadczeniem i dlatego trochę mają pośłizgów. Umów się z nią jak możesz osobiście, niech maze sobą umowę, szczegóły uzgodnicie na miejscu.
Z tego co mówiła, ma kilkuletnie doświadczenie w organizowaniu przyjęć ślubnych. W poniedziałek mamy dać odpowiedź w sali, którą wstępnie zarezerwowaliśmy, a z której chcieliśmy zrezygnować. Chyba trzeba będzie ustawić spotkanie i przycisnąć babkę. Mam nadzieję, że to tylko sytuacja tymczasowa, bo nie wyobrażam sobie przyszlości, kiedy nagle okazuje się, że ktoś nie załatwił, nie przygotował; że muszę to zrobić sama bardzo krótko przed ślubem

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
[dobrze dziewczyny mówią, umów się na spotkanie i podpiszcie umowę. Albo zadzwoń i powiedz niech ci wyśle maila na "podkładkę" że ten teremin jest wasz a umowę podpiszecie np. za tydzień. Ja bym się bała, że sala mi ucieknie sprzed nosa przez roztargnienie tej osoby. Niech się określi bo w końcu to wy im płacicie spore pieniądze za to.
Niby termin zaklepała, powinno być w systemie rezerwacji. A czy jest - dopóki nie mam tego na papierze, nie mogę egzekwować. Jeszcze nie zapłaciliśmy - my im chcemy dać zadatek, a oni tak się z tym nie śpieszą

Opiumalfa Co znaczy rytm "wiejski" ?

Cytat:
Napisane przez Basia _W Pokaż wiadomość
I nadszedł ten dzień . Od dziś do mojego ślubu pozostało 356 dni. Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe Panny Młode..

P.S. Wczoraj się zaręczyłam ( czyli zaręczona 365 + 1 dzień przed ślubem)!!!

Gratulacje Bestresowych przygotowań

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2013-09-06 o 14:51
Stary 2013-09-06, 14:57   #4932
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję, że to tylko sytuacja tymczasowa, bo nie wyobrażam sobie przyszlości, kiedy nagle okazuje się, że ktoś nie załatwił, nie przygotował; że muszę to zrobić sama bardzo krótko przed ślubem
dopiszcie do umowy koniecznie, że mają się wywiązać ze wszysktich ustaleń, jeżeli tego nie zrobią to potrącicie im kwotę np. 2000 zł. Jeżeli są perfekcyjni to nie mają się czego bać i zgodzą się na to. Możesz też powiedzieć, że chcesz taki dopisek bo nie masz do nich pełnego zaufania - bo w końcu to ty nalegasz na spotkanie,na podpisanie umowy, itp. a nie organizator.
Stary 2013-09-06, 15:08   #4933
cornflower_girl
Zakorzenienie

Kary umowne sa standardowe (i to warto zawierać w umowie z każdą salą, nie tylko tą, która jest "ryzykowna"). Ale to muszą być opisanie warunki współpracy, wyszczególnione ich obowiązki i nasze. Dlatego tak bardzo naciskam na podesłanie umowy, żeby wszystko było na papierze. Co zapewnia sala, co wchodzi w zakres obsługi; a do czego zobowiązani jesteśmy my i co możemy egzekwować. Jak dla mnie ogranizacja wesela bardziej jest współpracą biznesową, a nie mówieniem o "najpiękniejszym dniu".

Choć i tak myślę, że ten dzień będzie piękny Czasami niesłownośc ludzi niestety mnie bardzo stresuje, ale cóż poradzić.

Stary 2013-09-06, 15:09   #4934
wenedka
Zakorzenienie

Mamy pierwszą opcję na PIERWSZY TANIEC

Jedna z ulubionych piosenek, zarówno moich jak i Tż

- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:11   #4935
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basia _W Pokaż wiadomość
I nadszedł ten dzień . Od dziś do mojego ślubu pozostało 356 dni. Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe Panny Młode..

P.S. Wczoraj się zaręczyłam ( czyli zaręczona 365 + 1 dzień przed ślubem)!!!

To gratulacje widzę, że jesteś z okolic Ustki, a ja Słupska

Dziewczyny, gratuluję wyboru sukienek, pięknie wyglądacie

Ja mam nadzieję, że swoją kupię w przyszły piątek

A na tytuł nowego wątku podoba mi się najbardziej:

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2013-09-06 o 15:13
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:17   #4936
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

Opiumalfa Co znaczy rytm "wiejski" ?

rytm wiejski to jest taki na hop-sasa

http://www.youtube.com/watch?v=DHEOF_rcND8

co tu zatanczyc romantycznego???
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:27   #4937
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
To gratulacje widzę, że jesteś z okolic Ustki, a ja Słupska

Dziewczyny, gratuluję wyboru sukienek, pięknie wyglądacie

Ja mam nadzieję, że swoją kupię w przyszły piątek

A na tytuł nowego wątku podoba mi się najbardziej:
o prosze to bardzo blisko mnie ja też z okolic słupska i ustki, dziewczyny gdzie wybieracie się na zakup sukni? Co prawda już swoja mam ale jestem ciekawa gdzie wy wybieracie się na przymiarki?

Ponawiam pytanie:
Nikt mi nie odpowiedział co do pudełek na ciasta czy ktoś wie gdzie można dostać spersonalizowane pudełka z naklejką czy takie z kartonu z nadrukiem?

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość

jestem za tytułem o miłym ukochanym

GRATULUJE ROKU DO ŚLUBU !!

A to moja suknia
.

Sukienka super, podobna do modelu WHITE ONE NORAY , mierzyłam właśnie ten model, sukienka super ale nie podobał mi się obniżany gorset, to nie dla mojej sylwetki, dla mnie bardziej odcinana wżej i wybrałam podobny styl.
Ale sukienka sama w sobie super.

Można wiedzieć jaka to firma i jaki koszt?
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:29   #4938
martucha0205
Rozeznanie

co do watku tez podoba mi sie ten z zonulkami super

basia moje gratulacje

gratuluje wszystkim dziewczyna ze doczekaly tylko rok do slubu!!!!

i dziewczyna ktore kupily sukienki sa przepiekne nie moge sie doczekac juz swojej

wendeka piosenka nie w moim stylu ale jak wam sie podoba to tym bardziej

kulihttp://www.zaproszenia-slubne.com/sl..._na_ciasto.php i na kazdej innej stronie z zaproszeniami tez sa

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014

Edytowane przez martucha0205
Czas edycji: 2013-09-06 o 15:35
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:38   #4939
exist_
Zakorzenienie

Smak wybrany mniam mniam, możecie pisać śmiało, będę zakładać jak coś
Stary 2013-09-06, 15:39   #4940
enzunio
BAN stały

Cytat:
Smak wybrany mniam mniam, możecie pisać śmiało, będę zakładać jak coś
Jaki? U mnie na pewno będzie z borówkami amerykańskimi jedno albo dwa piętra Jadłam tydzień temu tort z mojej cukierni i był pycha
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:41   #4941
kuli1986
Raczkowanie

kulihttp://www.zaproszenia-slubne.com/sl..._na_ciasto.php i na kazdej innej stronie z zaproszeniami tez sa[/QUOTE]

Właśnie takie znalazłam, głownie mi chpdzi o takie co mogą byś spersonalizowane z naszą datą śłubu i imionami i takich nigdzie nie mogę znaleźć
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:45   #4942
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Jaki? U mnie na pewno będzie z borówkami amerykańskimi jedno albo dwa piętra Jadłam tydzień temu tort z mojej cukierni i był pycha
Smak MADAGASKAR - Tort na bazie masy orzechowej z chrupkami, śmietaną z czekoladą belgijską i wkładką malinową
Stary 2013-09-06, 15:47   #4943
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
o prosze to bardzo blisko mnie ja też z okolic słupska i ustki, dziewczyny gdzie wybieracie się na zakup sukni? Co prawda już swoja mam ale jestem ciekawa gdzie wy wybieracie się na przymiarki?

Oooo no proszę
Ja na pierwsze przymiarki pojechałam do Gdyni, byłam w Celebrity i Madonnie, w zeszłym tyg byłam u Fieducikowej na Wileńskiej w Słupsku. Ale w Sł to lipa straszna Mam upatrzoną w Celebrity suknię Sincerity 3637, w piątek 13 września będzie wyprzedaż -50% więc mam nadzieję, że jak pojadę z rańca to uda mi się ją wyhaczyć po niskiej cenie
A przypomnij swoją suknię, gdzie kupiłaś, jaki model?
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:49   #4944
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Smak MADAGASKAR - Tort na bazie masy orzechowej z chrupkami, śmietaną z czekoladą belgijską i wkładką malinową
Oooo w mordę.. uśliniłam się

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:55   #4945
Atomoowka
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny tak pędzicie, że chyba żeby Was nadrobić musialabym całe dzień na wizażu siedzieć.
Spamowanie miało być ograniczone

Jadę zaraz z przyjaciółką szukać swojej wymarzonej sukienki

No i do ślubu zostało mi 246 dni

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:56   #4946
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
H
Jadę zaraz z przyjaciółką szukać swojej wymarzonej sukienki

No i do ślubu zostało mi 246 dni
ooo niedużo już zostało życzę owocnych poszukiwań

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:05   #4947
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

czas nabijać posty (z moim szczęściem przegapię założenie nowego wątku

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”

Edytowane przez antonina_bielska
Czas edycji: 2013-09-06 o 16:22
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:07   #4948
cude
Zadomowienie

Cytat:
A może sala w trochę większej odległości od Was? Wtedy zapewniacie gościom transport, albo noclegi.
Możesz wynająć samą salę i załatwiasz zewnętrzny catering. Zawsze też zostaje ślub w piątek albo niedzielę (raz, że zniżki; masz większy wybór dostawców). Myślę, że nie ma co się bać - kto ma być na Waszym weselu, to będzie.

Sprawdź jeszcze strony, gdzie są ogłoszenia oddam termin ślubu. Czasami można trafić na coś sensownego w terminach sobotnich.

I może któraś znająca rejony suwalszczyzny doradzi coś fajnego
Augustów i Suwałki to już trochę daleko, sal bez obsługi już nie ma :|
Poogoluję za tymi terminami do oddania, nie przyszło mi to do głowy. Większość sal jest niestety za mała TŻ baaardzo nie chce zmieniać daty, a to wydaje mi się najlepsze (na piątek). Bo nocleg mamy prawie zaklepany (kazali zgłosić sie w maju-teraz nie robią zapisów), 25 zł/os.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:08   #4949
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość

jestem za tytułem o miłym ukochanym

GRATULUJE ROKU DO ŚLUBU !!

A to moja suknia
Piękna! Byszyce?

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
wstawiam jeszcze na trochę foty w tej sukni
bo bardzo mądrze wstawiłam na godzinę o 8 rano w piątek
(usunę wieczorem albo jutro rano)

zdjęcie katalogowe w ogóle nie przedstawia wyglądu sukni, nic na nim nie widać po prostu
http://www.elodie-photo.com/EGLANTIN...ges/Acadie.htm

pierwsze 3 zdjęcia z Madonny na Wilczej (suknia zniszczona, przybrudzona, sztywniki jakieś takie oklapnięte trochę) na 4 zdjęciu z Madonny na Marszałkowskiej o niebo lepszy stan sukni (bardziej zadbana) kolor śmietankowa biel, ciepły odcień
Pięknie wyglądasz
Cytat:
exist brzmi pysznie sama bym teraz zjadła takie dobroci

Co do pudełek przykładowo http://www.amelia-wedding.pl/pudeka-na-ciasta - pisze że personalizowane

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:13   #4950
martucha0205
Rozeznanie

ijja ale mi zrobilas apetyt na ciasto :P

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości