|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | ||
|
sissy that walk
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
Czemu? Nie mam pojęcia, nie złożyło się jakoś. Masz szczęście, że Ci się nie udało
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie nieoddawanie książek do biblioteki zgodnie z regulaminem i robienie awantur, blokując przez to kolejkę, że jak biblioteka miała czelność naliczyć karę.
Dorośli ludzie, a zero odpowiedzialności. Ciekawe, czy np. z elektrownią też się tak kłócą, jak im naliczają odsetki za nieterminowe płacenie rachunków
|
#213 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;4266031 9]w podobnym kontekscie, dziwi mnie ze kupuje rzeczy o ktorych wiem ze ich nie zaloze. Ale kupuje.[/QUOTE]
Ja kupuję bo mi się podobają
|
#215 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i nieraz nie mam co napisać.Dziwi mnie że nie dostałam jeszcze wypłaty, dziwi mnie że pracodawcy uważają że robią łaskę że zapłacą pracownikowi za wykonaną pracę, dziwi mnie że będę się cieszyła jeśli dostanę tę wypłatę bo powinnam to uznać za oczywistość ![]() Dziwi mnie jak ktoś robi imprezę urodzinową a jedyne co zrobi do jedzenia to chipsy które się kończą w połowie imprezy, wódka i sok. Ewentualnie jakieś bylejakie kanapki. Serio?
|
|
|
|
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Dziwi mnie że do pracy przy stoisku z plastikową biżuterią w przeprowadza się wielostopniową rekrutację z odgrywaniem scenek itp. jakby to był konkurs na stanowisko prezesa.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#218 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
to tak jak przy "rozmowie kwalifikacyjnej" w KFC. "Dlaczego Pani chce pracować w tej firmie?" - Bo marzę o tym by sprzedawać skrzydełka w KFC? |
|
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
Poszłam kiedyś do starbaksa, skusiła mnie promocja na cappuccino
. Miałam okazję przysłuchać się rozmowie kwalifikacyjnej, bo przeprowadzali ją...stolik dalej . Nie mają do tego jakiegoś...biura, pokoju kierownika alboco, cały starbaks musi wiedzieć, jakie dane kandydatka ma wady i jak opisaliby ją jej przyjaciele . Nie musiałam nawet podsłuchiwać jakoś specjalnie, toż nie sposób było nie słyszeć .Teraz już wiem - jak będę się chciała komuś wyżalić i po prostu wygadać, to się do nich zgłoszę - może zaproszą mnie na rozmowę kwalifikacyjną i ktoś na pewno mnie wysłucha ![]() .
Edytowane przez Lisciolaz Straszliwy Czas edycji: 2013-09-06 o 15:20 |
|
|
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwi mnie moja siostra. Jak sobie coś ubzdura, to nie ma szans, żeby zmieniła zdanie. Rozmawiała chwilę z moim chłopakiem, żebyśmy kiedyś wpadli na weekend na grilla. On, że spoko, może w sobotę przyjedziemy. Nie było w ogóle mowy o godzinie. Dzwoni siostra do mnie i że może pójdziemy też do wujka na festyn. Mówię, że nie da rady, festyn jest o 12, mój chłopak jest w pracy do minimum 16. Stwierdziła, że nie ma, bo on ma przecież wolne, bo mówił, że przyjedziemy. Tłumaczę, że chodziło mu na pewno o wieczór, bo pracuje. Nie, na pewno nie pracuje, jestem źle poinformowana, mamy się dogadać, bo on jej mówił.
I tak przez kolejne 15 minut, bo ona nie może pojąć, że nie ma racji :/
|
#221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziwią mnie takie pytania na rozmowach kwalifikacyjnych. Niby czemu mają one służyć? Dziwi mnie jeszcze to, że na każdej rozmowie na której byłam musiałam opowiedzieć po angielsku o moim hobby. Już mam nawet wyuczoną formułkę na pamięć, tak często mnie o to pytają . Tak jakbym z klientami w pracy miała rozmawiać o modzie lub muzyce.
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle, to "rekrutację" przeprowadzała po prostu pracująca tam dziewczyna, baristka. Żadna tam babka z ha er-u
.. Tym bardziej tego nie rozumiem - dlaczego miałabym zwierzać się swojej potencjalnej koleżance z pracy i to w obecności innych ludzi, klientów .---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
. Rekruterce też podobało się Diablo III, ale już jego angielski niezbyt Edytowane przez Lisciolaz Straszliwy Czas edycji: 2013-09-06 o 15:57 |
|
|
|
|
#224 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
bylam kiedys na imprezie, gdzie oprocz prezentu dla solenizantki, musialam sama kupic sobie tez alkohol P.s. ja do dzisiaj sie ciesze jak glupia z wyplaty :d Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#225 | |
|
Konto usunięte
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;4266031 9]w podobnym kontekscie, dziwi mnie ze kupuje rzeczy o ktorych wiem ze ich nie zaloze. Ale kupuje.[/QUOTE]
Ja też i wszyscy się dziwią Kupuję też buty na duzych szpilkach, chociaż ich nie noszę Ale sa takie śliczne Cytat:
Mnie na rozmowie pytali o najtrudniejsze doświadczenie! To im powiedzialam, że pierwsza rozmowa kwalifikacyjna (czyli właśnie ta konkretna) ![]() I kazali mi scenki odgrywać, co bym powiedziała danemu klientowi itp.
|
|
|
|
|
#226 |
|
Konto usunięte
|
czasami takie rzeczy mają sens na rozmowach ale gdy faktycznie w pracy musimy sobie np radzić z trudnymi czy stresującymi sytuacjami, rekrutujący pewnie się chętnie dowie jak to robimy, ale rzeczywiście są miejsca gdzie takie pytania padają na rozmowach tylko dlatego że hmm.. nie wiem, wypada o coś zapytać? może to jakiś kanon pytań jest?
![]() mnie zawsze dziwi że HRowcy są często nieprzygotowani, rekrutują właściwie na wszystkie stanowiska jak popadnie i często wybierają ludzi którzy kompletnie na nie nie pasują, ale im podpasuje jedno słowo klucz z CV i tyle. Ja się przez pół roku męczyłam z jakąś babką która do mnie wydzwaniała z propozycją administratora Lotus Domino, podczas gdy ja znałam się na programowaniu i Lotus Notes. Ze wszystkiego zgadzała się tylko platforma ale jej to zwisało, że jej tłumaczyłam, że się nie nadaję bo wg niej byłam idealną kandydatką ![]() to samo miałam zresztą z inna platformą, gdzie wszyscy chcieli mnie zrekrutować na administratora podczas gdy mam kompetencje programisty... Edytowane przez fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 Czas edycji: 2013-09-06 o 16:15 |
|
|
|
#227 |
|
Konto usunięte
|
to ja chyba miałam najnormalniejszą kierowniczkę z Was wszystkich, bo pierwszego dnia (tzn. w momencie, kiedy omawiałam z nią zasady) po prostu rzuciła mnie do klientów.
|
|
|
|
#228 |
|
Konto usunięte
|
dzieki bogu mcdonald i jedna sieciowa kawiarnia zlała rozmowy kwalifikacyjne ale w kfc mnie maglowała wąsata menedżerka jakbym miała co najmniej zastąpić pułkownika Sandersa
|
|
|
|
#229 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Co mnie dziwi... Polacy zagranico Takie Grażyny i Andżeje.Poszliśmy do kawiarni poleconej z przewodnika, kolega wszedł zapytać, czy można płacić kartą, ja i koleżanka stoimy przed, oglądamy menu. Wychodzi grupka Grażyn i Andżejów i jeden z nich drze się do reszty (tak tak, to było głośniej, niż normalne zdanie): Eeeeej, a za sracz trzeba płacić?? Boże ![]() Czasem straszny żal
|
|
|
#230 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziwi mnie pogląd, że jak obcy ale przystojny facet klepnie po tyłku to tylko się cieszyć, no najwyżej lekko spoliczkować aby sobie nie pomyślał ale jak już brzydki facet zrobi to samo to: kop w jajca, bo to oblech i fuj . Może ja jestem inna ale jak mnie raz, względnie przystojny facet chwycił za tyłek, to się rozdarłam i tylko strach, że mnie zaatakuje i zaciągnie w krzaki powstrzymał mnie przed przywaleniem mu w mordę. A powinnam się chyba cieszyć.
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42669691] ![]() Dziwi mnie pogląd, że jak obcy ale przystojny facet klepnie po tyłku to tylko się cieszyć, no najwyżej lekko spoliczkować aby sobie nie pomyślał ale jak już brzydki facet zrobi to samo to: kop w jajca, bo to oblech i fuj . Może ja jestem inna ale jak mnie raz, względnie przystojny facet chwycił za tyłek, to się rozdarłam i tylko strach, że mnie zaatakuje i zaciągnie w krzaki powstrzymał mnie przed przywaleniem mu w mordę. A powinnam się chyba cieszyć.[/QUOTE]ja bylam kilka razy lapana za tylek i uwaga, 3 razy byli to kolesie w garniturach. Tacy wiecie, kulturka pelna. Swoja droga, za kazdym razem mialam na sobie spodniczke/sukienke (nie odslaniala mi pupy ), w spodniach to sie nie zdarza. Aczkolwiek niezaleznie od aparycji macanta, przypuszczam, ze moj wrzask jest za kazdym razem tak samo glosny.
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#233 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#234 |
|
made in Wonderland
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Ide sobie z moja 18-letnia prawie siostra ,która trzyma farbe do włosów w reku a sąsiadka "to juz takie młode dziewczyny farbuja włosy? Nie siwiejesz chyba jeszcze"
co za durna baba. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42669691]
![]() Dziwi mnie pogląd, że jak obcy ale przystojny facet klepnie po tyłku to tylko się cieszyć, no najwyżej lekko spoliczkować aby sobie nie pomyślał ale jak już brzydki facet zrobi to samo to: kop w jajca, bo to oblech i fuj . Może ja jestem inna ale jak mnie raz, względnie przystojny facet chwycił za tyłek, to się rozdarłam i tylko strach, że mnie zaatakuje i zaciągnie w krzaki powstrzymał mnie przed przywaleniem mu w mordę. A powinnam się chyba cieszyć.[/QUOTE]No bo jak przystojny klepie, to znaczy - komplement, a jak obleśny - napaść .
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Zdziwił mnie dzisiejszy widok. Byłam w szkole. Dziesięciolatka miała buty na wyższej koturnie niż ja kiedykolwiek przymierzałam. Nie były aż tak wysokie, ale jak na dziesięciolatkę to moim skromnym zdaniem trochę za wysokie
|
|
|
|
#237 |
|
Zasiedzenie
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Heh nie dalej jak dwa tygodnie temu obca starsza pani robiła mi w autobusie wykład pt po co takiej młodej dziewczynie makijaż. Nic to że ja już mężatka po studiach. Zresztą, nawet jakbym była młodsza, co jej do tego? Wścibstwo starszych pań, a w szczególności sąsiadek jest mi bardzo dobrze znane. Najbardziej mnie dotyka jak przyjeżdżam do rodzinnego miasta (dość dużego, osiedle prawie w centrum). Zawsze musiała mnie dorwać jedna z drugą i wypytywać o najprywatniejsze sprawy. Jeszcze przed ślubem z TŻem wypatrywały pierścionków i obrączek i tylko pytały kiedy ślub. Ostatnio jak byłam, nie spotkałam żadnej, ale po moim wyjeździe i tak był telefon do mamy od sąsiadki, której inna powiedziała, że jaksy chyba wyszła za mąż, bo ją widziała i coś jej migotało na palcu.
|
#238 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Z przodu jakies 2 cm, z tylu z 7 cm bylo, gratuluje glupoty jej rodzicom.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#239 |
|
Konto usunięte
|
To mnie dziwi moja rodzina - wieść o moim rozstaniu z facetem rozeszła się szybciej niż wirus grypy. I teraz istnieja dwie grupy - ta która rozpacza, że jednak nie znormalniałam (lol) i ta która ma 150 teorii spiskowych na temat tego dlaczego tak naprawdę zerwaliśmy
Że też ludziom się chce tak kombinować
Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2013-09-06 o 19:59 |
|
|
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

Pewnie bym się w takich szybko zabiła, ale na szczęście ktoś mnie przelicytował 

no i nieraz nie mam co napisać.

. Nie mają do tego jakiegoś...biura, pokoju kierownika alboco, cały starbaks musi wiedzieć, jakie dane kandydatka ma wady i jak opisaliby ją jej przyjaciele
. Tak jakbym z klientami w pracy miała rozmawiać o modzie lub muzyce.
.